Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פונטו ספייס אוטו' 2001 עם 72K ק"מ.

אני מתחיל ליסוע בבוקר והיה רעש קבוע (ומפחיד) מהבלמים האחוריים של מתכת נוגעת במתכת שמתגבר מעט עם המהירות. דווקא בזמן בלימה הרעש נחלש

הבלמים החזיקו 30K ק"מ. בזמנו במוסך פיאט מורשה לא שאלו אותי אם אני רוצה מקורי או תחליפי - שבדיעבד כנראה היו מסוג ג' - רפידות מודבקות, תופים מסין.

לצערי הרב (ראו בסוף) נאלצתי ליסוע למוסך פיאט "מחליף" בירושלים - מוסך "איכות".

הבלמים היו במצב לא טוב והשחיקה של התופים נראתה לי ממש מוזרה - הבוחן אמר "איכות החומר!". נאמר שבשום אופן לא ניתן לחרוט או משהו דומה.

הפעם החלטתי (עוד מראש) לשים מקורי בלבד.

נאמר לי ש- "גיזרה בלם אחורי" הייתה שבורה ולכן היא הוחלפה.

מה זו ה- "גיזרה" הזו? לפי מה שראיתי היא קשורה למנגנון ההחזרה של הרפידות, צודק?

מה דעתכם על מחיר ההחלפה (מוסך מורשה, חלקים מקוריים או OEM)?:

עבודה: 1 שעה, 204 ש"ח (נפלו בראש עם המחיר לשעה).

חלקים: 2 תופים (OEM של Brembo, איטלקי) 296

סט נעליים מקורי 160

"גיזרה בלם אחורי" (זוג?) 300.

סה"כ 960 ש"ח כולל מע"מ.

להפתעתי איכות הבלימה השתפרה משמעותית וזה לא שבעבר הבלמים לא עברו כיוון וניקוי בזמן טיפול רגיל.

ולמה הצטערתי שהייתי במוסך איכות - זהו מוסך של קאיה בעצם שמשמש באופן זמני גם כמוסך יחיד מורשה של פיאט בי-ם. המקום קטן יחסית, צפוף ומאוד לחוץ שם - למרות שגם המכונאים וגם הבוחנים ממש מתאמצים ומשתדלים להענות לכולם.

לצערי הם טעו בכיוון של הבלמים, הייתה שריקה לאחר שיצאתי מהם, נאלצתי לחזור לשם ושוב להמתין לכיוון. ככה שרפתי חצי יום.

אמנם הם התנצלו אבל עוד תוך כדי הכיוון שמתי לב שיש להם בעיה לפתוח את אחד מהברגים של הגלגל - הערתי על כך לבוחן והוא בדק ואמר זה סתם במקרה.

כעבור יומיים גיליתי בטיפול רגיל במוסך המרכזי בת"א (הכל באותו שבוע) שלא בורג אחד אלא שני ברגים, אחד בכל גלגל אחורי, נהרסו והיו די תקועים ונאלצתי לשלם 160 ש"ח על תיקונם והחלפתם.

כל זה בגלל רשלנות של מוסך מורשה! שקרוב לוודאי הרס אותם (לאחר סגירתם אחרי החלפת הבלמים) או שלא היה מספיק הוגן להגיד ללקוח שיש לו ברגים הרוסים בגלגלים - במקרה של פאנצ'ר לא בטוח שהייתי מצליח להוציא אותם לבד.

ככה זה בחברה ששמה ז** על הלקוחות שלה בירושלים.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

ואתה מאמין שיפצו אותו אחרי מה שעשו לו?

הויקינגים היו עם חכם וקשוח,יורדי ים מעולים.:roll:

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

נאמר לי ש- "גיזרה בלם אחורי" הייתה שבורה ולכן היא הוחלפה.

מה זו ה- "גיזרה" הזו? לפי מה שראיתי היא קשורה למנגנון ההחזרה של הרפידות, צודק?

הגזרה זה החלק שאחרי על כוונון עצמי (רגולאז') לסנדלי הבילום.

בזמן שימוש בבלמים הרפידה והתוף נשחקים עם הזמן, מערכת הכוונון העצמי דואגת ליצור מרווח סביר בין הרפידה לתוף הבלם כדאי לאפשר יעילות ותגובה בבלמים, ללא צורך בתחזוקה תקופתית.

כאשר המנגנון (הגזרה המשוננת) נשחק, הבלמים האחוריים לא מתכוונים, ועם הזמן הבלימה מאחור נעשת לקוייה, ובלם היד יהיה גבוה מהדרוש.

פורסם
ואתה מאמין שיפצו אותו אחרי מה שעשו לו?

הויקינגים היו עם חכם וקשוח,יורדי ים מעולים.:roll:

תלוי כמה סבלנות "וכוח" יהיה לו להתווכח איתם...

אכן...:wink:

Veni Vidi Vici

פורסם

לכל האלה שאמרו למה לא ביקשתי החזר של 160 ש"ח מאיכות -

יום שלישי הייתי אצלם ובחמישי גיליתי את עניין הברגים בת"א.

במוסך המרכזי אמרו שכדאי לפנות לשירות הלקוחות ולא לאיכות כי הם ידאגו לבדוק את העניין מול איכות.

כפי שכתבתי - הלחץ שם גדול ולזכותם הם עושים מאמץ גדול ועובדים קשה מאוד. אולם הבעיה היא ש: אני לא חושב שהם יודו שהם אחראיים לנזק, הם יטענו שככה זה היה מראש. הם מקסימום יודו שהיו צריכים להתריע בפניי על הבעיה ויתנצלו, כך שבכל מקרה הייתי משלם את הכסף - להם ולא למרכזי. ככה אני חושב.

לגבי שעת עבודה שעולה 204 - זה אמנם די גבוה אבל במוסך המרכזי זה 199 כך שהם יותר יקרים ממרכזי אבל עדיין כנראה סביר.

לצערי אני קובע שבחברת סמל"ת, היבואן, יש הידרדרות קשה בשירות הלקוחות עובדה שקשורה לירידה במכירות פיאט.

אני מכל הלב, מאחל להם שהפונטו החדשה תימכר היטב, תהיה טובה ושהם יתאוששו. יש הרבה אנשים טובים וותיקים בחברה שלא מגיע להם לסבול בגלל שלמנכ"ל לא איכפת. אבל - גם אם המצב קשה זה עדיין לא מצדיק זלזול בלקוחות כמו שקורה פה בי-ם.

תודה ל- danniel על התשובה לגבי מה היא "גיזרת בלם אחורי".

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
הגזרה זה החלק שאחרי על כוונון עצמי (רגולאז') לסנדלי הבילום.

בזמן שימוש בבלמים הרפידה והתוף נשחקים עם הזמן, מערכת הכוונון העצמי דואגת ליצור מרווח סביר בין הרפידה לתוף הבלם כדאי לאפשר יעילות ותגובה בבלמים, ללא צורך בתחזוקה תקופתית.

כאשר המנגנון (הגזרה המשוננת) נשחק, הבלמים האחוריים לא מתכוונים, ועם הזמן הבלימה מאחור נעשת לקוייה, ובלם היד יהיה גבוה מהדרוש.

שלום.

אתה צודק 100% לגבי פרוט שם החלק אבל!!! אני לא מקבל את סיבת ההחלפה כי מה שקרה להבחור וזה בטוח (אין יודע כבעל נסיון כבר הגיעו אלי מיקרים כאלה).

שים לב מכונאי מאפן מפגר ותמור שהחליף בפעם הקודמץ את הבלמים כיסח והרס את המנגנון כיון הבלמים.

במנגנון יש לשונית קטנטנה שמפעילה את השינן והיא עדינה מאוד והרבה מכונאים או מאבדים, או זורקים ,או הורסים אותה התוצע!!! מנגנון כיון הבלמים מפסיק לתפקד הבלמים מתחילים לדפוק ולההרס.

0002005C.gif

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

ישנם שתי שיטות עקריות של כוונון עצמי של בלמי תוף.

גיזרה משוננת ואום משוננת.

בפונטו אם מדובר על הגיזרה הכפולה, אז היא בנוייה משיניים עדינות, השיניים נשחקות עם הזמן, זה ידוע . ואז לדעתי, לא מדובר בנזק של מכונאי.

• תוכן חדש...