Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בורג תקוע... מה עושים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

כזכור אני בתהליך של שיפוץ 304 קבריולט, ותוך כדי פירוק הטמבונים לחלקים נתקלתי במספר ברגים ואומים שלא מוכנים להשתחרר בשום אופן!

הם מלאים בחלודה, כנראה של 30 שנים בערך, וגם אחרי שימון מסיבי האום לא זז.

עוד כמה נסיונות והוא יהפוך להיות עגול ואני לא אוכל אפילו להחזיק אותו.

למישהו יש פתרון? שמן, ריתוך, מסור וכו'...?

אני מעדיף להמנע מלהשתמש באמצעים "כבדים", בגלל שמדובר על הטמבון ואני לא רוצה להרוס אותו.

מצ"ב תמונות, אחת של הטמבון כולו ללא הגומיות, השניה של הבורג והאום מבפנים והשלישית של הבורג מבחוץ (בחיים לא ראיתי בורג כזה מוזר, בצורה אליפטית...).

תודה,

שחר

DSCN4159_resize.JPG

DSCN4161_resize.JPG

DSCN4162_resize.JPG

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

דבר ראשון תחליף את סט הבוקסות שיש לך דחוף.פשוט הרבה ברגים יהרסו מחוסר ההתאמה של הבוקסות כתוצאה משחקתן.

ולפי מה שאני רואה ישנה גישה לדיסק חיתוך לבורג,כך שתוכל ללא בעיה להוריד אותו בעזרתו.

יכול להיות בכלל שבוקסה ארוכה כן תפתח את הבורג,כי הוא לא נראה במצב גרוע כלכך.

עמית

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

לתת לשמן לשבת לילה ולנסות שוב, לתת כמה מכות קלות לאום או לחמם אותו עם ברנר. ולהשתמש במאריכים.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם
דבר ראשון תחליף את סט הבוקסות שיש לך דחוף.פשוט הרבה ברגים יהרסו מחוסר ההתאמה של הבוקסות כתוצאה משחקתן.

ולפי מה שאני רואה ישנה גישה לדיסק חיתוך לבורג,כך שתוכל ללא בעיה להוריד אותו בעזרתו.

יכול להיות בכלל שבוקסה ארוכה כן תפתח את הבורג,כי הוא לא נראה במצב גרוע כלכך.

עמית

האמת שאני לא מנסה לפתוח אותו עם בוקסה, אלא עם מפתח שוודי, אבל הצד השני שלו, העגול מתומן, לא יודע איך קוראים לזה, הבוקסות שם במקרה...

דבר שני, שאתה אומר חיתוך, הכוונה לבורג, או לאום?

לתת לשמן לשבת לילה ולנסות שוב, לתת כמה מכות קלות לאום או לחמם אותו עם ברנר. ולהשתמש במאריכים.

שמן כבר ניסיתי, חיכיתי כבר כמה לילות וזה לא עזר, הוא פשוט לא זז...

לגבי החום אני אבדוק, אולי זה יעבוד, אבל גם הבורג יתחמם מן הסתם, אז מה עשינו בזה?

אגב, מה הכוונה "להשתמש במאריכים"?

שחר

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

מפתח שבדי הוא לא כלי עבודה לחובב רציני. הוא יחליק ויהרוס לך ברגים ואומים. עצה ידידותית - תסלק אותו מארגז הכלים שלך.

בורג סרבן צריך לשמן עם WD40, לתת לו "לעבוד" כמה שעות, ולנסות לפתוח עם בוקסה מתאימה, או מפתח. אם עדיין תקוע - לנסות לחמם עם ברנר. נכון שגם הבורג יתחמם ולכן הוא "יתנפח", אבל האום יתרחב יותר. אופציה אחרונה (ולפעמים יותר זמינה מברנר) - לחתוך עם דיסק. לפי התמונה יש לך גישה די נוחה.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

שלום.

יש לקנות מבער גז קטן ולא יקר (שווה כול שקל) בעזרתו חמם את האום ותפתח אותו כמו גדול.

אגב תשקיע קצת בכלים כי מפתח שוודי זה לא כלי זה רוצח.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

1.לנקות היטב את הבורג עם מברשת פלדה עד לסילוק כל החלודה.

2.לרסס wd40 ולחכות כמה שעות, ולנסות לפתוח .

3.לשפוך טיפה חומצה או( 00 לניקוי אסלות) ולחכות כמה שעות ואז לנסות לפתוח.

4.במידה ויש אפשרות, כמו שאמר קובי, לנסות עם ברנר.

5. אם כל האפשרויות הנ"ל לא הצליחו,פשוט יש לחתוך את הבורג עם דיסק.

שחר.

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

וואלה איך שראיתי את התמונה אמרתי מה זה הסט בוקסות הזה תזרוק אותו לפח

עכשיו קח מברשת פלדה או מברשת על מקדחה ותנקה את כול החלודה מסביב לבורג

שים שמן חלודה תמתין כמה שעות ובהצלחה

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

תודה רבה לכל העונים,

אני אנסה ואעדכן

שחר.

נ.ב. אני לא משתמש במפתח שוודי, אלא בצד השני שלו, העגול, אין לי תמונה, אבל עד היום כל הגדלים שימשו אותי נאמנה, זה הבורג הראשון שאני לא מצליח לפתוח.

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

אתה בטוח שאתה מדבר על מפתח שוודי? מפתח שוודי זה המתכוונן.

A4wrench.jpg

מימין מפתח פתוח, באמצע מפתח שוודי, ומשמאל מפתח סגור.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אתה בטוח שאתה מדבר על מפתח שוודי? מפתח שוודי זה המתכוונן.

מימין מפתח פתוח, באמצע מפתח שוודי, ומשמאל מפתח סגור.

מזל שהעלת תמונה,

אני מדבר על המפתח השמאלי, יש לי סט של כל הגדלים כאשר צד אחד הוא כמו השמאלי וצד שני הוא כמו הימני. אני משתמש בשמאלי, ואני מאוד מרוצה ממנו, הוא מגיע למקומות שבוקסות לא יכולות להגיע לשם.

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

זה נקרא מפתח פתוח/סגור. למדת משהו חדש, שים שקל בקופה המדולדלת.

לעבוד עם הכלים הללו זה הרגל בריא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

I do not know if you can find them easly in Israel (I suspect you can) - but in the US I used "easy out" screw extractors - you basically drill into the offending screw, tap the "easy out" rod in it and then use a wrench to get it out. Works like a charm on those things that spent 30 years on old CB350 ir whatever and bonded with whatever it was used to secure.

Saved my behind when I did the old CB

פורסם
I do not know if you can find them easly in Israel (I suspect you can) - but in the US I used "easy out" screw extractors - you basically drill into the offending screw, tap the "easy out" rod in it and then use a wrench to get it out. Works like a charm on those things that spent 30 years on old CB350 ir whatever and bonded with whatever it was used to secure.

Saved my behind when I did the old CB

אני מניח שאתה מארה"ב, אם כן, אתה יכול להשיג לי כזה דבר או להפנות אותי לאיפה אפשר להשיג? אבא שלי כרגע בארה"ב לשבוע הקרוב, אם תוכל לפרסם את השם של זה ואיפה אפשר להשיג אני אודה לך.

כמו כן, מישהו מכיר את הכלי הזה ויודע איפה אפשר להשיג בארץ?

תודה, שחר

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

Every AutoZone / PepBoys or any other american car parts chain should carry something like that.

FWIW - The ones I have were made by a company called "PowerBuilt" - the phone # on the package is 1-800-423-3598 but I have had them for at least 5 years - so who knows if they are still there.

http://www.alltradetools.com/index.html/screen/model_detail/category_id/188/display_id/id43b2afa442f6b7.05549190/product_id/262

http://www.alltradetools.com/index.html/screen/model_detail/category_id/188/display_id/id43b2afa442e719.81588220/product_id/263

This is not specifically what you should look for - but every respectable car parts shop will have something like that and they are usually very cheap.

• תוכן חדש...