Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני שואל את השאלה לאחר שביצעתי חיפוש ולא ממש מצאתי את התשובה לשאלה.

אז השאלה היא כזו: אצלי במגבר יש שלושה אפשרויות LP FULL HP,על איזו אפשרות צריך לשים בישביל הקומפוננט? HP? או FULL?

כשאני שם HP הקומפוננט בקושי מוציא באס כלשהו כלומר ביכלל לא מדגיש את הבאס אבל כשאני שם על FULL הכל משתנה ישר ניתן להרגיש את הבאס יותר מקדימה.

אז לפי דעתכם על איזה תדר צריך לחתוך את הקומפוננט? HP? FULL?

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קומפוננט של SOUNDSTREAM VG.6C VAN GOH,אבל כשאני שם על מצב FULL אני מרגיש יותר את הבאס מקדימה וכך המוסיקה נשמעת יותר טוב! כאילו כל הבמה מקדימה ולא סתם באס שמגיע מאחור כשהקומפוננט נמצא על מצב HP.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

חח זו הבעיה אצלי שאני כבר שבועים מחכה ל HU שלי (ALPINE9855/3) ואני לבד כיוונתי את הסאב(ללא שום ידע מיוחד או ניסיון).

פורסם

אז עם איזה HU אתה עכשיו ?

אם אתה שומע מאוחרה את הסאב, אפשר להחליף פאזות של הסאב (אופציה בHU) ולבדוק אם זה השתנה.

לגבי התיבה אם בניתה לפי הנתוני יצרן אז אין בעיה איתה , ככה שהתיבה זה לא הבעיה.

שתקבל את הHU תשב עם החוברת , תנסה לכוון כמו שאתה אוהב את הקומפוננט יש אין ספור כיוונים, יקח לך זמן ללמוד את האלפיין.

פורסם

התיבה בנויה לפי הוראות יצרן,ניסיתי להפוך פאזות יש לי אופציה כזו במונובלוק גם לא הרגשתי הבדל וכרגע אני תקוע עם HU פאנאסוניק דגם ישן הכי פשוט שלהם MP3.

טוב לא נשארו הרבה בררות אלה לחכות לאלפיין.

תודה בכל זאת.

פורסם

א. אם אין לך עיוותים על FULL מהקומפוננט - תשאיר על FULL

ב. ככל שתחתוך את הסאב יותר נמוך בLPF ככה התחושה שהבאס "עובר" לקדמת הבמה תגדל יתכן ואתה תרגיש שאתה חוטף את המכה של הסאב מהשמשה הקדמית בכלל - זה בדרך כלל קורה כשחותכים את הסאב בסביבות ה50 הרץ...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בצע כיוון בסיסי איכותי למגבר.

נתק את כל יחידות הספיקרים כולל הסאב, נתק אותם.

הפעל את המערכת עם הקומפוננט הקדמי בלבד, על HP וכוון בעזרת הפוטנציומטר בין 80 לכיוון ה40 הרץ .

ככל שתרד לכיוון ה40 הרץ, יותר טוב, עד לתחילת העיוות, החזר מעט חזרה, וחבר את הקומפוננטים(ספיקרים) חזרה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
קומפוננט של SOUNDSTREAM VG.6C VAN GOH,אבל כשאני שם על מצב FULL אני מרגיש יותר את הבאס מקדימה וכך המוסיקה נשמעת יותר טוב! כאילו כל הבמה מקדימה ולא סתם באס שמגיע מאחור כשהקומפוננט נמצא על מצב HP.
ענית לך על השאלה. הבמה צריכה לבוא מקדימה , וכל הכיוונים מיועדים להשיג במה רחבה ככל האפשר שתוכל לדמיין לך הופעת רוק כשהבאסים בחלון הקדמי מימינה ואת הגיטרות בס משמאל ואת הזמר במרכז , ככל שהבמה יותר טובה ונותנת להרגיש שאתה שומע הופעה כך יותר טוב אז אם זה בFULL שים בFULL

לגבי הבאסים יתכן והחיתוך שלך הוא לא מספיק , דהיינו הנצילות היחסית של הבאס והקומפוננט היא כזו שבלי חיתוכים טובים יותר הבאס הקדמי של הקומפוננט , לא מושך את הצלילים הנמוכים יותר שאין להם כיוון, לקדמת הבמה , אז תמתין לאלפיין .

ותהנה ותתחדש על המערכת. הלוואי עלי דברים כאלו , אז לפחות תוציא מהם הכל. יהודה

בברכה יהודה

פורסם

הבנתי תודה רבה לכולם!

פורסם

תראה בתאכלס אתה יכול לשים על HP לשמוע רק תדרים מיד ומעלה מהקומפננט - בלי תדרים נמוכים (באסים)

אבל מכיוון שיותר יפה, איכותי, מקצועי וכו וכו .. לשמוע את הבמה מקדימה אז כדאי שיבואו טיפה ושוב אני אומר טיפה באסים מקדימה שתוכל להרגיש שהבאסים הם לא רק מהסאב וכאילו באים מקדימה !

אז מה שתעשה זה ככה:

נתק את כל האלמנטים שנמצאים באוטו, תשאיר תקומפננט.

כוון על FULL תחתוך תתדרים איפה שתאהב (אולי יש חוק מסויים שאומר לחתוך אותם בתדר מסוים - את זה אני לא יודע)

בכל מקרה אתה צריך לדאוג שלא תשמע עיוות מהקומפננט וזה אתה עושה על ידי מצב פלאט ברדיו דיסק

מכוון על שלושתרבה עוצמה ברדיו דיסק, מכוון תדרים לפי איך שאתה אוהב במגבר או לפי איך שצריך ( אני מקווה שיענו על השאלה מומחים ממני) ומתחיל להגביר את הגיין במגבר עד למצב שאתה שומע טיפונת עיוות מהקומפננט

כשאתה שומע תעיוות תנמיך בטיפה את הגיין

תחבר תסאב תכוון אותו לצורה שתתאים ביחד לכיוון החדש עם הקומפננט

ו .. יש לך הרגשה של באסים מכל הרכב ! ככה אני עשיתי אצל חבר שהתקנתי לו תמערכת

ויש הבדל גדול כשהקומפננט מוציא תדרים גבוהיים בלבד (HP) לבין תדרים נמוכים וגבוהים ביחד (FULL)

אבל הכי חשוב - איך שאתה אוהב את זה !

אחרי הכל דווח על תוצאות.

פורסם

תעזבו לרגע את כל ענין הבמה ובאס מקדימה, הסיבה העיקרית שבגינה חותכים את הקומפוננט הקדמיים ב HP היא בגלל שלא רוצים שהקומפוננט ינגן באס. במרבית הרכבים יש קומפוננט ברמה לא גבוהה במיוחד שברגע שהם מנגנים באס הם נכנסים לעיוות. תוסיפו לזה גם חוסר איטום בדלת ובמרבית הפעמים התקנה לקוייה או לא נכונה ופתאום תגלו שההייבריד המדהימים שלכם שווים לפיוניר טוו וואיי 45 וואט במקרה הטוב.ברכבים בהם יש התקנה נכונה, איטום טוב והגברה טובה - ניתן לתת למידבאסים לנגן full range אך בכל זאת צריך לחתוך אותם בנקודה מסויימת. לא יעזור כלום - מידבאס בחיים לא ינגן את תדרי ה 20-30HZ ואפילו 50HZ באופן טוב וברור בווליום גבוה.

בעת שימוש בקרוס אקטיבי \ אקולייזר גרפי \ הד יוניט טוב ניתן לתת לקומפוננט טווח מלא (full range) אך בכל זאת צריך לווסת את נקודת החיתוך של התדרים הנמוכים לקומפוננט.

full range אמיתי ניתן להשיג רק במערכות היי-אנד אמיתיות, וגם אז אני לא בטוח שלא יהיה עיוות בכלל.

במרבית המגברים HP חותך את התדרים הגבוהים מ 80HZ על מנת לנטרל את הבאסים לחלוטין. זאת הסיבה שמרבית המשתמשים חותכים את הקומפוננט שלהם ב HP.

מיצובישי השולט, ברגע שיגיע אליך אחד מהאלפיינים אתה תראה איך איכות השמע תשתפר פלאים, ולו רק בזכות אפשרויות השליטה הרבות מההד-יוניט על כל אחד מרכיבי המערכת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

80 הרץ מנטרל באס לחלוטין? - 80 הרץ זה באס מובהק - זה אפילו לא מתקרב עדיין לתחום המיד. 80 הרץ זה בדרך כלל תדר שאותו כמעט כל רמקול 6.5 אינטש נורמאלי יכול לנגן בעוצמה יציבה על באס FLAT ואולי קצת יותר מFLAT. ב80 הרץ אתה יכול לקבל תוצאה נהדרת של באס מהסט הקידמי, בדרך כלל נהוג לחתוך בקרוס פאסיבי בסביבות ה60 הרץ סט של 6.5 אבל בגלל שרוב המערכות לא עובדות על עקומה שטוחה בבאס - מקבלים עיוותים.

ובעזרת אקולייזר גרפי אתה ממש לא מקבל full range - אתה מגביר את האות שעוברת בתדרים הנמוכים בX או בY DB וזה מגביר ספציפית את הבאס או המיד או הטוויט - אבל זה לא משנה את תחום התדר שמגיע לרמקולים - הם נחתכים ע"י הקרוסים לא ע"י האקולייזר

מה הקשר למערכות היי-אנד, החוקים הם פיסיקליים-מדעיים והם חלים גם על מערכות היי אנד - זה שתקנה רמקול ב700 דולר - אם התחום תדר שלו מתחיל מ70 הרץ - אתה עדיין תהרוס אותו ותקבל עיוותים אם תיתן לו full range

אתה תגביל אותו בעזרת הקרוס לתחום שבו לא יהיו עיוותים ואחרי זה בעזרת האוקלייזר מהתחום הקיים אתה תוציא את התוצאות שאתה רוצה מההגברה בהתאם למה שהרמקול מצליח לנגן.

,

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...