Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סבא שלי (כמובן מעל גיל 65) מחזיק בתו נכה.

האם זה אומר שמגיעה לו הנחה כלשהי בעת קניית מכונית חדשה?

תודה לעוזרים

רום

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

אם סבא שלך קיבל פטור מביטוח לאומי או משרד הבטחון על סעיף ניידות אז יש לו אפשרות לקבל הנחה מהמיסוי של הרכב.אם לא ,זוהי פרוצדורה ארוכה ומייגעת שמצריכה טרטור בין אין ספור ועדות שונות ומשונות ולפעמים לא שווה להוציא אנרגיה על זה.

במידה ויש לו תו נכה והוא רשום בקובץ נכים במשרד הרישוי אז הוא זכאי לפטור מאגרת הרישוי בלבד.

אם הוא קנה כבר רכב בעבר והיה פטור כבר מאגרת רשוי ,בעת המכירה יש צורך לשלם הפרשי אגרה יחסיים על הרכב הישן והפטור ,ורק אז להיות פטורים מהאגרה החדשה.

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם

הרבה נכים מגיעים אלינו לסוכנות, והפטורים ממיסים גבוהים מאוד. יש כאלה עם פטור מלא ממיסים = 95% מס יורד = קונים רכב חדש בכמעט חצי מחיר, ויש כאלה עם פטורים חלקיים עד כמה עשרות אלפי שקלים.

אני לא מכיר את הפרוצדורה של איך וכמה פטור ממיסים מקבלים, על זה יענו בפורום ביטוח לאומי :-P ...

(שים לב שהוא ביידיש. אנא התעזר בסבא לשם תרגום)

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוקי , יש לי 2 שאלות רלוונטיות :

1. נניח יש לי סבא נכה פטור ממס ( ברוך השם אין לי כזה - אבל לצורך הדיון ) ,

מה ימנע ממני ומכל בני המשפחה לבקש ממנו לקנות לנו את הרכבים בזיל הזול מהחברה ,

ולמכור לנו אותם אחר כך ( באותו זיל הזול )?

2. אם הנכה קונה רכב משומש , הוא גם מקבל סוג של הטבה?

תודה.

שחר.

פורסם

אם הסבא מעל גיל 67, אין אפשרות לקבל שום הנחה/פטור ממיסים.

על פי ההסכם עליו חותם הנכה בעת קבלת הפטור אסור למישהו זולתו, זולת בת זוגו או ילדיו (באשור מיוחד) לנהוג ברכב עליו נקבלה ההנחה אם הנכה לא נוכח ברכב, התעלמו מההסכם הנ"ל עלולה להוביל להחרמת הרכב.

את הרכב אפשר למכור אחרי 3.5 במחיר רגיל, אך חייבים לפני המכירה לשלם את המס המגיע כך שלמעשה לא מרוויחים כלום...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אם הסבא מעל גיל 67, אין אפשרות לקבל שום הנחה/פטור ממיסים.

על פי ההסכם עליו חותם הנכה בעת קבלת הפטור אסור למישהו זולתו, זולת בת זוגו או ילדיו (באשור מיוחד) לנהוג ברכב עליו נקבלה ההנחה אם הנכה לא נוכח ברכב, התעלמו מההסכם הנ"ל עלולה להוביל להחרמת הרכב.

את הרכב אפשר למכור אחרי 3.5 במחיר רגיל, אך חייבים לפני המכירה לשלם את המס המגיע כך שלמעשה לא מרוויחים כלום...

א) אפשר לבקש אישור לבן משפחה אחר שיהיה הנהג באופן קבוע אולם יש להביא בחשבון שמחלקת החקירות של ביטוח לאומי היא מאד פעילה ואל תתפלא אם יציגו לך הוכחות שאתה משתמש ברכב בעיקר לצרכיך הפרטיים.

ב) אמנם מחזירים את המיסים כאשר מחליפים רכב אבל יש כל כך הרבה הפחתות ומענקים שלפעמים נשאר רק סכום סמלי להחזיר.

ההפחתה גדלה משמעותית ככל שהזמן עובר יותר מ42 חודשים והיא מוכפלת אם לוקחים הלוואה עומדת חדשה לקניית רכב חדש.

במקרה שלך לא נראה שיאשרו בעוד 42 חודשים הלוואה חדשה ולכן החזר ההלוואה שתיקח עכשיו יהיה יותר גבוה.

פורסם

כאשר נכה מוכר את רכבו לאחר 3.5-4 שנים הוא אינו צריך לשלם את המס למעט הפרש כלשהו במכס היכול להגיע לאלפים ספורים לכל היותר, ולפעמים כלום, תלוי בדגם וכמה זמן עבר מאז שקנה את הרכב.

נכה אינו יכול למכור את רכבו לפני תום אותה תקופה, רק במקרים מיוחדים ועם אישור מיוחד (כמו אם התברר שמצבו הרפואי הורע והוא חייב להחליף רכב).

כל זמן שהרכב בבעלות נכה, רק הוא או מי שמסיע אותו רשאי לנהוג ברכב, ומתירים לבן משפחה קרוב, ילד או בן-זוג לנהוג ברכב בלעדיו.

נכה שכבר רכש רכב ללא מיסים (או עם מסים מופחתים, תלוי ברמת הנכות שלו) יכול לרכוש רכב גם אם הגיע לגיל פרישה ועברה אותה תקופה של 3.5-4 שנים. נכה שלא רכש רכב ללא (או מופחת) מיסים לפני שהגיע לגיל פרישה- לא יוכל לרכוש רכב כזה (ואני מניח שזהו המקרה הנוכחי).

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
נכה שלא רכש רכב ללא (או מופחת) מיסים לפני שהגיע לגיל פרישה- לא יוכל לרכוש רכב כזה (ואני מניח שזהו המקרה הנוכחי).
אז איך יש לו תו נכה? התו הוא של מכונית, לא של בן אדם!

הסבר לגבי ההחזרים: נכים לא פטורים ממיסים אלא הם מקבלים בעת קניית הרכב "הלוואה עומדת" לכיסוי המיסים או חלק מהם. גובה ההלוואה תלוי בעיקר באחוזי הנכות שקובעים גם את סוג הרכב על-פיו מחשבים את ההלוואה וגם את האחוז מסך המיסים עליו ניתנת הלוואה. לפעמים יש גם שיקלול של צרכים מיוחדים נוספים ע"פ החלטת ועדה מיוחדת.

כאשר מוכרים את הרכב יש להחזיר את ההלוואה אולם אז מחשבים את אחוז ההפחתה מהסכום שיש להחזיר ע"פ תקופת השימוש וכן בהתחשב בשאלה האם רק מוכרים את הרכב או מחליפים. (אולי יש עוד גורמים בחישוב)

אנחנו פעם החזרנו הלוואה בעקבות נסיעה לחו"ל ונאלצנו להחזיר סכום גבוה יחסית כי לא היה מדובר בהחלפה.

בכל מקרה חשוב לברר הכל מראש עם מחלקת ניידות ולא לסמוך רק על עצות בפורום!

פורסם

נכון, לא שמתי לב שכתוב "יש לו תו נכה".

אם כך, כנראה שאין לו בעיה לרכוש רכב ללא מיסים או עם מיסים מופחתים.

כדי לרכוש רכב זה או אחר הוא צריך לדעת את גובה הפטור שלו ממס.

אני מניח שהוא צריך לפנות לביטוח הלאומי.

אלה יגידו לו מה הרכב ה"מומלץ על ידם". גובה המס על הרכב הזה הוא הפטור המכסימלי (ועוד יחסית לאחוז הנכות) לו הוא זכאי.

לפעמים הרכב הזה בכלל לא מתאים לנכה, זה סתם רכב "לדוגמא", ובדרך כלל יתנו לו רכב שגובה המס עליו נמוך, כדי שהם יצטרכו לתת לו הלואה עומדת קטנה יותר.

על פי הביטוח הלאומי, נכה שאינו עובד אינו יכול לקבל רכב עם מנוע גדול מ-1800, וזה לגבי נכה המרותק לכסא גלגלים...

אם יש לנכה צרכים מיוחדים רצוי שיבדוק את זכויותיו קודם הגשת הבקשה, ויבחן מכוניות שונות עד שימצא כזו שמתאימה ונוחה לו. במקרים מיוחדים תאשר ועדה רכב שלא הוצע לו אם תשתכנע שרכב זה מתאים לו.

אגב, אם קשה לנכה לסובב את ההגה, יבדוק אם מכוניות מסויימות הן בעלות הגה "רך" מטבען ויצביע עליהן בזמן הגשת הבקשה. אחרת יומלץ לו הגה "מרוכך" ואז לא יוכל לקנות רכב בעל הגה "רך" אלא כזה ש"ריככו" אותו במיוחד, ולא כל יצרן מאשר שינוי במכוניות אותן הוא מייצר.

אם החזיק הנכה ברכב למשך כל התקופה הנדרשת (3.5-4 שנים לפחות) לא יצטרך להחזיר את ההלואה העומדת (התקופה המינימלית תלויה כנראה בסוג הרכב), וזה לא משנה אם זה לצורך מכירה או החלפה.

במקרה שצויין כאן (דרישה להחזר יחסי) כנראה שהרכב הוחזר לפני גמר אותה תקופה.

בכלל, הביטוח הלאומי (או המכס, להם משלמים את אותו הפרש אותו ציינתי קודם) לא מתערבים במכירת הרכב המשומש ע"י הנכה. עליו רק להסיר את השיעבוד של המכס לפני המכירה ולשלם אז את אותו הפרש (שכמו שציינתי, בגמר אותה תקופה הוא קטן יחסית).

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

רק הבהרה: כשפיני מדבר על "רכב שהוצע" הכוונה לרכב שעל-פיו נקבע גובה ההלוואה.

הנכה יכול לקנות איזה רכב שירצה אבל ההלוואה לא תעלה על הסכום שנקבע ע"פ ה"רכב הקובע" שהוא הרכב המינימלי שלדעת הביטוח הלאומי עונה על צרכי הנכה והוא בעל נפח מנוע המתאים לאחוזי הנכות שלו.

לגבי ההחזר: עברנו את זה כבר 5 פעמים ואחרי 3.5 שנים יש מה להחזיר.

כשמכרנו לאחר 4 שנים ללא החלפה נאלצנו להחזיר כשליש מההלוואה. זאת אומרת שאילו היינו מחליפים אז היינו מחזירים כשישית.

כשמכרנו לאחר 6 שנים על מנת להחליף, סכום ההחזר היה מזערי.

מדובר במקרה שלנו על 70% נכות. באחוזים שונים החישוב יכול להיות שונה.

• תוכן חדש...