Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל: כל הכבוד לכם!!

הלואי והיו לי הידע והאמצעים לבצע טיפולים כאלה, מהסוג הפשוט ביותר בבית...

לא מתוך קמצנות, אלא מתוך כוונה אמיתית להכיר את האוטו שלי יותר טוב, לדאוג באופן אישי ומסור לתפקודו התקין ולשדרג את חויית הנהיגה!

והשאלה: קראתי באיזה מקום שביצוע טיפולים ברכב בכל מקום שהוא לא מוסך (חניית פרטית לצורך העניין) ובתנאי חצר היא בניגוד לתקנות משרד התחבורה ואינה חוקית. התגובה הטיבעית שלי הייתה לחשוב שמשרד התחבורה לא רוצה שאדם שאין לו שום ידע או הסמכה מקצועית יתחיל לטפל בעצמו מכוניות ויסכן את עצמו ונהגים אחרים בנהיגה ברכב לא בטיחותי. אבל אז מכונאי אחד אמר לי שאין שום קשר להסמכה או למיומנות וגם אם אתה מנהל מוסך מורשה בעל 10000 תעודות הסמכה עדיין אסור לך לטפל, אפילו לא ברכב הפרטי שלך (כמובן שאני מבין למה אסור יהיה לטפל ברכבים אחרים, כדי למנוע מאנשים לפתוח מוסכים "חאפריים" ולהעלים מס וכאלה...)

האם נכון הדבר? ואם כן אז מה הסיבה לכך בעצם? למה שאדם שיודע מה הוא עושה לא יוכל לטפל ברכבו הפרטי על שטחו הפרטי בשעות הפנאי?

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

שלום רב שאלתך מנוסחת יפה, והתשובה נמצאת למעשה בשאלה הארוכה, שכתבת!

1- אנו נמצאים במדינת חוק!

2- קים סעיף בחוק, אשר משרד התחבורה אמון לאכוף אותו, לשון החוק ובציטוט לא מהמקור הוא: לא יעסוק אדם בתיקון ברכב מנועי, ללא תעודת הסמכה, וללא מקום המורשה מטעם משרד התחבורה, ולאחר שעמד בכל הקריטיריונים ,וקיבל אישור על כך ממשרד התחבורה, הרשטת העירונית, מכבי האש, ווהמשטרה( תעודת יושר)!

3 גם אדם בעל תעודה הסמכה מטעם משרד התחבורה אינו יכול לעבוד בתיקון ברכב מנועי, בתנאי חצר ( מדרכה), ובוודאי לא בפירוק ותיקון חלפים בטיחותים( בלמים והגוי)!

יש לציין שגם חברי פורום זה , המטפלים ברכבם בבתיהם , ( גם בטיפול 10000 , החלפת מצתים שמנים, וכל טיפול אחר) עוברים על החוק, ובסמכות משרד התחבורה לקנוס אותם, אך כמובן שבגלל מצוקת כח אדם אינם עושים זאת!

ולפני שחברי הפורום עושים עלי עליהום, מחובתי לציין שזה לשון החוק,ושאני לא מנסה להפחיד אף אחד!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
צביקה אז אני מבן שלפי דבריך אם משרד התחבורה נכנס לפורום חלק ניכר מחברי הפורום יצאו עם דוח"ות לא קטנים.[/quote

כך זה יוצא:smile:

פורסם

אז בואו נקווה שהם לא....:twisted:

פורסם
צביקה אז אני מבן שלפי דבריך אם משרד התחבורה נכנס לפורום חלק ניכר מחברי הפורום יצאו עם דוח"ות לא קטנים.
אם משרד התחבורה, יצליח לאכוף, את שלל העברות שמוטלות עליו דיינו!!

ואל דאגה משרד התחבורה אינו יכול ואינו מסוגל לאכוף את החוק , בעזרת האינטרנט!

ולידיעתכם ,זהו הפורום כמעט היחידי באינטרנט, אשר אינו דוגל ולא ממליץ לחבריו לעסוק ברכבו בתיקונים,

שיש בהם היבט בטיחותי, ועל כך יבורך!!

בברכה

צביקה

פורסם

ועוד שאלה: מה זה "טיפול"? החוק מגדיר?

גם מילוי מים בוישרים או שמן כשחסר הוא "טיפול"

מה החוק מגדיר? יכול להיות שחצי מדינה קרימנלים.....:roll:

פורסם

יתכן..!

אך לא אני ניסחתי את החוק, ולא אני אמון על הפיקוח עליו!

בברכה

צביקה

פורסם

מותר לבדוק שמן מים (ואני מניח שגם מים של הוישרים) ולמלא כמובן במקרה הצורך

החוק הוא חוק יבש, אף אחד לא יחפש מישהו שמחליף פלאגים כדי לתת לו דו"ח

פורסם

החוק היבש גם אומר שאסור להחליף לבד שום מנורה ברכב. אם באמצע הדרך לירושלים גיליתם שאור הדרך הפסיק לעבוד - לפי החוק צריך לעצור בצד ולהזמין גרר.

גם זה לא חוקי להוריד שירים באי-מיול.

יש הרבה חוקים. אין לזה סוף. צריך לקחת את הצ'אנס ולקוות שאף שכן לא יתלונן עליך במשטרה שאתה מבצע החלפת שמן בחנייה (ולקוות שהיומנאי גם יתחס לזה ברצינות).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ואם כן אז מה הסיבה לכך בעצם?
אין סיבה טובה. המחוקק, מן הסתם, חשב , בטעות, שהמטפל הביתי הממוצע יעשה בבית עבודה פחות טובה ובטוחה מאשר המוסכניק הממוצע במוסך. המציאות מלמדת שהמחוקק טעה, ושהמוסך הממוצע הוא המקום המוצלח ביותר לקלקל לך את הרכב ולהפוך אותו ללא בטוח לנסיעה.

למה שאדם שיודע מה הוא עושה לא יוכל לטפל ברכבו הפרטי על שטחו הפרטי בשעות הפנאי?

אין שום סיבה.
פורסם

חוק???!?!?!?

אני לא רוצה להתחיל לדבר על החוק במדינת ישראל, אני רק אתן דוגמא קטנה.

ניידת משטרה חונה באדום לבן. לזה אתם קוראים חוק?!??!..

בסדר...

וחוצמזה איך אמורים לאכוף את זה?!?!?! לשמור קבלות של הטיפולים?

Polo 2012

• תוכן חדש...