Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל בעלי הקליאו ספורט. בהמשך לת'רד הזה רציתי לעדכן על המאורעות עד כה (אמנם הייתה סחבת מסוימת, גם בגללי, אבל מוטב מאוחר...)

נתחיל בטיימינג: כל מי שעדיין לא עשה ורוצה לעשות, נתקל עד כה במחיר ראשוני מוגזם ביותר. הצעת מחיר של קרסו לטיפול פלטינה פלוס טיימינג עומדת על 6600 ש"ח כולל מע"מ. המחיר הזה כולל את הטיפול הגדול וגם החלפת פלגים מאוד יקרים, כך שאת כל זה צריך להוריד מהסך הכל. כך המחיר הראשוני לטיימינג בלבד (סט מלא פלוס רצועת אביזרים פלוס עבודה 5.2 שעות) הוא כ-3600 ש"ח ללא מע"מ (4200 כולל מע"מ), מתוכם 2462 ש"ח ללא מע"מ לסט טיימינג ו-962 לפני מע"מ לעבודה.

נסעתי עם falou מהפורום, בעלים נוסף של קליאו ספורט, למוסך מנור בפ"ת, מורשה רנו, עליו קיבלנו המלצות מכמה וכמה בעלים של קליאו ספורט בתור מוסך אמין, הוגן ובעל ניסיון עם הדגם הספציפי הזה (והדרישות המיוחדות של הבעלים - לדוגמא, אין לו בעיה אם נביא שמן משלנו וכולי). המוסך עצמו עושה רושם ראשוני טוב ושיחה עם הבעלים הייתה מאוד חיובית, כאשר הוא הקדיש לנו דקות ארוכות מזמנו.

לאחר שהתלוננו על המחיר הגבוה שנפלט מהמחשב בקבלה, הוא לקח אותנו מאחור אל המחשב במחסן החלפים. שם נתגלה להפתעתנו כי מחיר הסט טיימינג ירד לפחות מ-1900 ש"ח לפני מע"מ (הוזלה של כ-550 ש"ח או כ-25%). בנוסף לכך הוא הסכים לתת הנחה נוספת של 10% למחיר החלפים בטיפול הספציפי הזה, וכן 15% הנחה על עבודה לאותו הטיפול. התוצאה היא מחיר לטיפול טיימינג של כ-2600 ש"ח ללא מע"מ (כ-3000 ש"ח כולל מע"מ), שזה כ-1200 פחות מהמחיר הראשוני. אנחנו מנסים להוריד את זה עוד קצת דרך קרסו, אבל בגדול הצעה זו נראית לנו הוגנת הרבה יותר.

כמה וכמה אנשים שדיברתי איתם תיארו בפני את אותה הבעיה - למצוא מוסך מורשה אמין וטוב לקליאו שלהם, ולהוריד את מחיר טיפול הטיימינג. הסברתי לבעלים של המוסך כי אנחנו קבוצה לא קטנה של בעלי קליאו ספורט שצריכים "מוסך בית" שנוכל לסמוך עליו. התכנון שלי הוא לבצע אצלו את הטיימינג בשבועות הקרובים ואז אוכל לעדכן טוב יותר.

ולנושא השני - פולי מנוע: לא יודע אם אתם זוכרים, ולכן אזכיר בקצרה - פולי המנוע בקליאו ספורט מפתח בלאי מוקדם מאוד ודורש החלפה לאחר זמן קצר ביותר. לדעתנו מדובר בכשל תכנוני שאינו צריך לקרות. עד כה בעלי קליאו ספורט רבים החליפו את פולי המנוע ברכבם אבל קרסו עדיין לא מוכנים להודות שמשהו כאן לא בסדר. אני מקווה שנוכל לפנות אליהם בצורה מסודרת ולקבל עזרה מהם, אבל לצורך כך אני צריך את העזרה שלכם:

כל מי שהחליף פולי מנוע בקליאו ספורט שלו, מוזמן לשלוח אלי ה"פ עם מספר הרכב, היכן החליף, מתי החליף וכמה עלה לו. כמו כן שלחו אלי מספר טלפון להתקשרות. אם תתגבש קבוצה מספיק גדולה, אולי (רק אולי) נוכל לפנות לקרסו או למשרד התחבורה ולזכות להכרה מסוימת בבעיה. עלות הפולי לידיעת מי שלא עשה היא כ-1400 ש"ח לפני מע"מ. למי שכבר החליף אני לא יודע אם נוכל לעזור, אבל אני מקווה שתוכלו לעשות את הטובה הזאת למי שלא החליף עדיין, ומי יודע, אולי זה יחזור אליכם בעתיד.

כרגע אני לא נוגע בעניין תושבת המנוע וההגה המתקלף, אבל אם תתפתח דרישה בנושא - ננסה לפעול בכיוון הזה גם כן.

מצטער על האריכות. אם יש שאלות, הצעות וכולי - אתם מוזמנים.

תודה על הסבלנות, ובהצלחה לנו...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

3000 ש"ח לטיימינג?! :shock:

וואו. איזה ניקנוק.

אני לא מבין מה הבעיה, גם ככה לרובכם אין אחריות.

לכו תעשו את זה במוסך איכותי ומהימן אך לא מורשה.

ושקרסו יעשו חמוצים.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
לכו תעשו את זה במוסך איכותי ומהימן אך לא מורשה.

ושקרסו יעשו חמוצים.

העלות הגבוהה של הטיימינג היא בעיקר החלקים לא העבודה, כך שהבעיה היא לא מי יבצע את העבודה אלא מי יספק את החלקים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ואין יבוא מקביל של חלפים חוץ מקרסו ?!

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
ואין יבוא מקביל של חלפים חוץ מקרסו ?!

יש, אבל אז אין לנו אחריות של קרסו על החלפים. כמובן שאם המחיר יהיה מוגזם אנחנו נבצע ייבוא מקביל, אבל בתור התחלה המטרה להוריד את המחיר אצל היבואן. כרגע ניתן לקנות את הסט בכ-1400 ש"ח ביבוא מקביל, אבל לי אין בעיה לשלם עוד כ-300 ש"ח בשביל שקט נפשי. עלות העבודה היא זהה בכל מקרה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

באמת יוזמה מבורכת,קצת באיחור בשבילי אבל המחיר באמת מצוין.

רוני

אני ישלח לך בפרטי מה שביקשת.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם
יש, אבל אז אין לנו אחריות של קרסו על החלפים. כמובן שאם המחיר יהיה מוגזם אנחנו נבצע ייבוא מקביל, אבל בתור התחלה המטרה להוריד את המחיר אצל היבואן. כרגע ניתן לקנות את הסט בכ-1400 ש"ח ביבוא מקביל, אבל לי אין בעיה לשלם עוד כ-300 ש"ח בשביל שקט נפשי. עלות העבודה היא זהה בכל מקרה.

תגיד, זה חגורת טיימינג מזהב או מפלטינה? :shock:

פאקינג רצועה ושני מותחנים. מה אני מפספס?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כנראה מכיוון שהמנוע באמת מאוד מתקדם וחזק ולכן צריך גם חלקים מחומרים חזקים יותר כדי שיעמדו בעומסים.

תגיד תודה שלפחות את הפו"ה הם לא סיבכו. חבר שלי קיבל שוק כאשר אמרו לו במוסך מורשה פיאט (יש לו פיאט קופה) שצריך לשלוף את המנוע החוצה כדי להחליף טיימינג (יצא סה"כ כ-5K ש"ח, במחיר הזה אני כבר הייתי פותח מנוע ומשפץ, מחליף קלאץ ועוד קצת מחזירי שמן פה ושם, אתם יודעים, בקטנה, "על הדרך" :wink: ).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
פולי המנוע בקליאו ספורט מפתח בלאי מוקדם מאוד ודורש החלפה לאחר זמן קצר ביותר. לדעתנו מדובר בכשל תכנוני שאינו צריך לקרות. עד כה בעלי קליאו ספורט רבים החליפו את פולי המנוע ברכבם אבל קרסו עדיין לא מוכנים להודות שמשהו כאן לא בסדר. אני מקווה שנוכל לפנות אליהם בצורה מסודרת ולקבל עזרה מהם, אבל לצורך כך אני צריך את העזרה שלכם...

...אולי (רק אולי) נוכל לפנות לקרסו או למשרד התחבורה ולזכות להכרה מסוימת בבעיה. עלות הפולי לידיעת מי שלא עשה היא כ-1400 ש"ח לפני מע"מ.

רוני,

ראשית, לא ברור לי מדוע קראסו צריכים להודות שמשהו כאן לא בסדר.

פנה ליצרן הרכב ודרוש ממנו תשובה, היבואן אינו יכול להיות אחראי באופן ישיר על תכנון לקוי של חלק או בלאי מואץ לרכיב מסויים.... אם היצרן לא מאשר לו את ההחלפה ולא מודה בבעיה, היבואן לא יכול לספוג את זה בעצמו.

אני יודע שמבחינת הלקוח היבואן הוא ה"אחראי" לפגם הזה - אבל צריך לבודד את הבעיה ולהבין שהיבואן לא *אשם* בעניין הזה... לכן, לפחות כך אני מציע, כדאי למתן את הטונים כאשר מדברים עם גורמים אחראיים אצל היבואן ולפחות לנסות בדרך מתורבתת להניע את הגלגלים, אי שם אצל היבואן, לטובתכם. פניה ליצרן לדעתי רק תועיל.

שנית; עלות הפולי מהסוג הזה (2 גלגלות שמודבקות אחת לשניה ע"י גומי) אינה נדירה, זה קיים בעוד המון רכבים אחרים (אירופאיים ויפאניים כאחד) - רק שעל חלק מהם לא תשמע שום בעיה מאחר ואיכות הגומי ורמת הייצור הם ברמה מעולה. משום מה הגומי הצרפתי, גם הפעם, לא מביא איתו בשורות של אורך חיים נורמלי.

איציק (שגם לו, פולי כזה בדיוק, מקורי, שעבר רק 10 שנים ו-161,500 ק"מ....)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני לא ממש מכיר את הפולי שם אבל אני מבין שהוא בנוי משני חלקים ויש גומי בניהם שתפקידו למנוע ווברציות ברצועות !!?

מניסיוני יש כזה גם בסיטרואן ובפיז'ו שגם שם הם מאוד בעיתיים ויקרים אבל אני יודע שיש פולי באותה צורה אבל מיחידה אחת כלומר בלי הגומי כך שאין לו בלאי והוא לא גורם לשום נזק או תופעת לוואי !

אין לי מושג מאיפה הפולי הזה הגיע (אולי אופציה מקורית לדגם מקביל במדינות עם אקלים שונה או ייצור מקומי ???) אבל אני יודע בבטחה שהוא טוב מאוד אולי תנסו למצוא משהוא כזה גם לכם !

"למה לשתות ולנהוג אם אפשר לעשן ולעוף"

פורסם
תגיד, זה חגורת טיימינג מזהב או מפלטינה? :shock:

פאקינג רצועה ושני מותחנים. מה אני מפספס?

שאלה טובה. זה אמנם שלושה מותחנים, אבל המחיר עדיין גבוה מאוד. גם בחו"ל, ד"א, המחיר מתקרב ל-1000 ש"ח.

ל-volcane1.9 - ידוע לי מה שהצעת, אבל למיטב הבנתי יש גמישות מסוימת שצריכה להישמר בעזרת הגומי, ולכן לא בטוח שזה מומלץ להחליף לפולי קשיח. ובכל זאת - אין שום סיבה שפולי סטנדרטי כזה, כמו שאיציק ציין, יהרס.

ואיציק - אני מאמין שצריך להתחיל בקטן, מהיבואן, ומשם להתקדם. בכלל לא בטוח שאפשר באמת לעשות משהו בנושא, אבל אם כן - ננסה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
רוני,

ראשית, לא ברור לי מדוע קראסו צריכים להודות שמשהו כאן לא בסדר.

פנה ליצרן הרכב ודרוש ממנו תשובה, היבואן אינו יכול להיות אחראי באופן ישיר על תכנון לקוי של חלק או בלאי מואץ לרכיב מסויים...

יש משהו במה שאתה כותב. צרכן חכם צריך להבין גם את האילוצים של הספק (יבואן, במקרה זה) אם הוא רוצה לקבל את מה שהוא חשוב שמגיע לו ועדיף לעבוד ביחד עם הספק ולא נגדו.

אבל! את הרכב שלי לא קניתי מרנו, קניתי מקרסו ומי שחייב לי שירות זה היבואן. עקרונית, אם לו יש בעיה מול היצרן זה לא משהו שאני חייב להתחשב בו. כשאני מקבל עוף מקולקל במסעדה אני לא הולך להתלונן אצל הלולן...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ואיציק - אני מאמין שצריך להתחיל בקטן, מהיבואן, ומשם להתקדם. בכלל לא בטוח שאפשר באמת לעשות משהו בנושא, אבל אם כן - ננסה.

רוני

לדעתי אתה טועה ואיציק צודק, קרסו הוא דילר, יבואן, מחלקת שירות של דילר ותו לא... אם לתת דוגמא הפוכה מזו של עפר אז אתה מתלונן לשליח של הפיצה שכל תפקידו היה להגיע לכתובת שלך למה הפיצה שלך עם התוספות הלא נכונות...

You're going to shoot the messenger.

מוטי

פורסם

אבל! את הרכב שלי לא קניתי מרנו, קניתי מקרסו ומי שחייב לי שירות זה היבואן. עקרונית, אם לו יש בעיה מול היצרן זה לא משהו שאני חייב להתחשב בו. כשאני מקבל עוף מקולקל במסעדה אני לא הולך להתלונן אצל הלולן...

אין ספק שלא תלך להתלונן אצל הלולן... הלולן לא בישל את העוף בשבילך, המסעדה כן - ולכן המקרה הזה שונה.

אינכם יודעים עד לאן "קראסו" הגיעו עם העניין הזה ועוד עניינים אחרים. ליצרן יש סטטיסטיקות משלו ואם מבחינתו "פולי" כזה שורד, נניח, 50,000 ק"מ ומכל מאות אלפי היחידות שיוצרו היבואנים ברחבי העולם תבעו, נניח, כמות של 5% מגלגלות ה"פולי" שיוצרו - אזי "רנו" יכולים להחליט שמבחינתם הטווח הזה תקין ואין עימו שום בעיה שדורשת "תיקון".

בנוסף לכך - היבואן יכול לבוא בטענות כמה שהוא רוצה ליצרן, זה לא מחייב שהיצרן יבצע איזשהם שינויים קריטיים בחלק עצמו או באיכות החומרים, אפילו שמבחינתכם "יש כאן בעיה".

לפחות מניסיוני, ברוב המקרים היבואנים מנסים לבוא לקראת הלקוחות. להערכתי האישית, קיימת משמעות מסויימת למידת ההשתדלות שהמוסך יעשה עבור בעל הרכב בהנחה שהוא לקוח קבוע שלו ולא סתם לקוח מזדמן.

איציק

נ.ב.

גילוי נאות: אני עובד במוסך מורשה של אחד היבואנים בארץ - לכן אני רואה גם את צידו השני של המטבע.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...