Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות: פונטו HGT אל מול 206 GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל מן התקציב, שעומד על 55K ש"ח.

ההבדל במחיר הריאלי של הקניה (כולל אי-הסחירות של הפונטו) הוא כ-10 אלף שקל. אלא אם כן גם ה-206 נמכרת מתחת למחירון.

הרכב אמור להיות מהנה, חזק מספיק להחשב רכב ספורטיבי (או הוט האץ'), אך עם זאת עלות הטיפולים השוטפים לא תהיה גבוהה מדי. וכאן כמדומני נופלת הקליאו, אך אשמח אם תתקנו אותי.

הטיפולים בפונטו אינם יקרים כל כך, מתקרבים מאוד למחיר של משפחתומטית, אך ישנה הבעיה של הוריאטור שנכנסה למשוואה גם כן.

על הטיפולים ב-206 לא שמעתי, אך אשמח לקרוא ולדעת יותר ממי שבעלים של אחת או מכיר בעלים.

האם ה-206 מצדיקה של ההבדל (10K) במחיר אל מול הפונטו מבחינת התנהגות וביצועים? או שבהחלט ניתן להסתפק בפונטו?

הרכב היחיד שגם נכנס למשוואה הוא הקליאו ספורט, אך משמועות הטיפולים שלה לא זולים וקרסו לא ממש מועילים בעזרה שלהם ללקוחות השבים.

אני מבקש לא לתת הצעות נוספות כגון: איביזה טורבו, מיאטה וכו'. 3 הרכבים הללו נכנסים למשוואה בלבד!

תודה מראש!

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה דברים:

1. תוסיף לבחירה את הסיאט 20VT. היא לא נופלת משום פרמטר שהזכרת ואפילו מציעה אמינות חסרת פשרות.

2. בנוגע ל-HGT מול 206. לא הזכרת על איזה דגם של 206 אתה מכוון.

3. אני בספק אם במחיר שהקצבת תוכל למצוא רכב כמו איביזה 20VT או קליאו ספורט במצב נורמלי. רוב הרכבים המובקשים נמכרים הרחק מהמחירון.

4. טר'ד שכדאי שתקרא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=36707.

פורסם

איביטורבו ידידי, שים לב לכותרת

פונטו HGT אל מול 206 GTI.

מובן? :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מניסיון גם עם פג'ו 206 וגם עפ פונטו (גרסאות ספורטיביות שונות).

מה אתה אוהב ומעדיף: לפנות, לעשות הרבה רעש/פוזה, להאיץ בקוו ישר, אפשרות לשיפורים עתידיים, ייחוד, שנתון, צריכת דלק.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

הקליאו לא יקרה משמעותית לתחזוקה ממשפחתית רגילה. יש מספר כשלים ספציפיים שיקרים יותר, אך מרווחי הטיפולים בהם גדולים מספיק בכדי להיבלע בכל חישוב אחזקה. ביניהם יש למשל את עלות הטיימינג (3000-5000 שקלים, פעם בחמש שנים), עלות דיסקים אחוריים (1500-2000 שקלים, פעם בכמה שנים) ואת עניין הפולי+רצועת אביזרים שהוא יותר עניין של מזל אבל בעיקרון גם הוא לא צריך להיות במרווחים קטנים מדי.

מעבר לכך הביטוח זול וצריכת הדלק לא פחות ממעולה.

עם זאת, יש להניח שעלות הטיפולים בפונטו תהיה זולה יותר. ובכל זאת מקבלים רכב נחות משמעותית.

ה-206 גם היא אמינה למדי בטיפול נכון ולא יקרה מדי לתחזוקה. הבעיה שבתקציב שלך קשה למצוא כזאת. בכל מקרה מדובר במכונית טובה יותר מהפונטו.

איביזה טורבו נופלת בהתנהגות משתי הצרפתיות (ויש הטוענים גם מהפונטו). אם זה חשוב לך, טוב שהורדת אותה מהרשימה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מעדיף ללא ספק התנהגות.

לשתיהן לא חסר כח בשבילי, איני זקוק ליותר מכך ולכן אני מבטל את ה-VAG-יות למיניהן.

התאוצה של שתיהן בקו ישר דומה מאוד, ההבדלים יהיו מינוריים ויהיו תלויים בנהג כך שאין צורך לפרט.

פוזה לא חשובה כלל, אני אוהב את המראה של שתיהן (אולי במעט את הפונטו).

השנתון של הפז'ו שנכנס בתקציב (בלחץ רב) הוא 2000. הפונטו היא 2001. הבדל משמעותי שנתון אם כך, גם אין.

צריכת דלק אני כמובן אעדיף שתהיה נמוכה יותר.

הייחוד נמצא בשתיהן לדעתי. איני צריך שכל השכונה תסתכל עליי. אני אסתפק באיש אחד יחיד שמבין איזה דגם זה ואני אצא מסופק.

לסיכום: עדיפות לסיבובים, אחיזה, שליטה והרגשת בטחון. הכח שישנו בשתי המכוניות מספק אותי, ולכן אין צורך בשיפורים. אמינות חשובה, ועלות חלפים וטיפולים שוטפים גם היא חשובה. מלבד זאת, אפשר לזרוק לפח, שולי לחלוטין.

ד"א: אשמח לאמוד את ההבדלים בין 206 GTI שנת דגם 2000 אל מול 2001, שכן הבנתי שישנם שינויים. מהם?

פורסם

איביזה טורבו נופלת בהתנהגות משתי הצרפתיות (ויש הטוענים גם מהפונטו). אם זה חשוב לך, טוב שהורדת אותה מהרשימה.

רוני

לא מסכים איתך. האיביזה מתנהגת נהדר גם בסיבובים. היא אומנם יותר קשיחה ופחות רכה מהקליאו או ה-GTI. מכל הרכבים שהוזכרו היא גם הכי אמינה. שלא נדבר על זמינות חלקים.

פורסם

בהבדל המחיר בין הפונטו לפג'ו אתה יכול להקשיח אותה, לקנות צמיגים טובים ועוד איזה "מוט מייצב"

אני מעדיף את הצורה של הפונטו, לעומת זאת ממה שהבנתי וגיליתי הפג'ו מהנה יותר לנהיגה מבחינת התנהגות וההיגוי של הפונטו הוא חשמלי (אני חושב) מה שגורם לו להיות פחות "מתקשר".

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
האיביזה מתנהגת נהדר גם בסיבובים. היא אומנם יותר קשיחה ופחות רכה מהקליאו או ה-GTI. מכל הרכבים שהוזכרו היא גם הכי אמינה. שלא נדבר על זמינות חלקים.

כנראה קצת קשה להיות אובייקטיבי כשיש לך אחת כזו.

התנהגות האיביזה 20VT היא תת-היגוי-תת-היגוי למכביר. השילדה פשוט קטנה על המנוע.

זה לא נקרא הנאה מנהיגה. בצירוף הגה שמתאים להיות בפולו קלאסיק, מאשר באוטו ספורטיבי, מתקבלת חבילה פושרת.

אוטו לקו ישר. כן, נהגתי על כזו, אם התכוונת לשאול.

לגבי זמינות החלפים, כנראה שלצ'מפיון יש קומבינות במכס אם הם טובים יותר בהבאת חלפים ארצה מאשר לובינסקי וקרסו.

לא ממש מובן מאיפה אתה שואב את ההשערה הזו.

דניאל

MCS 2008

פורסם

בנוסף לכך, כצפוי גם הפונטו וגם ה206 בטוחות יותר במבחני הריסוק מאשר הסיאט שלא עוברת את השלושה כוכבים, בעיני נק' שאמורים לקחת בסך השיקולים, בודאי במכוניות כאלו.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
כנראה קצת קשה להיות אובייקטיבי כשיש לך אחת כזו.

התנהגות האיביזה 20VT היא תת-היגוי-תת-היגוי למכביר. השילדה פשוט קטנה על המנוע.

זה לא נקרא הנאה מנהיגה. בצירוף הגה שמתאים להיות בפולו קלאסיק, מאשר באוטו ספורטיבי, מתקבלת חבילה פושרת.

אוטו לקו ישר. כן, נהגתי על כזו, אם התכוונת לשאול.

לגבי זמינות החלפים, כנראה שלצ'מפיון יש קומבינות במכס אם הם טובים יותר בהבאת חלפים ארצה מאשר לובינסקי וקרסו.

לא ממש מובן מאיפה אתה שואב את ההשערה הזו.

דניאל

דניאל,

תת-היגוי-תת-היגוי למכביר? תפרט...

הגה שמתאים להיות בפולו קלאסיק? למה אתה מתכוון תפרט...

אני הבעתי את דעתי כאחד שנסע בקליאו ספורט לא מעט פעמים וכמעט קניתי אחת והייתי צריך לקחת החלטה דומה בעבר.

אני לא ישקר ויגיד שלא אהבתי את הקליאו, פשוט מצאתי את האיביזה מתאימה יותר - וזה לא מסתכם בכמה זריזה או מהירה יותר היא מהמתחרות. זה מסתכם בעלויות אחזקה, אמינות ופאן.

נראה לי שכאשר עשית על הרכב שכחת לכבות את ה-TCS. אצלי ברכב מעולם, אבל מעולם לא נתקלתי בתת-היגוי גם שלקחתי סיבובים. תמיד הרגשתי בטוח וההיגוי עשה את העבודה שלו כראוי. אני מזמין אותך לסיבוב כדי להתרשם.

זמינות החלפים היא טובה יותר מהסיבה שה-20V T קיים במבחר גדול של רכבי VAG - אוודי, סקודה, סיאט ופולסווגן. עוד דבר "מינורי" - המנוע הוכנס (עם שינויים מינורים) גם לרכבי משנתונים גבוהים יותר, כך שפרק הזמן שחלקי החילוף יהיו זמנים הוא גדול יותר.

ד"א: בכללי, הדעות של חלק מאנשים פה הם בכלל לא אובייקטיביות.

פורסם

מספר דברים:

1. ה-HGT תהיה זולה יותר לאחזקה (מבחינת טיפולים ב-ל-ב-ד) מהשאר ב-90% מהאקזמפלרים שתמצא. בוודאות.

2. מבחינת דלק, הקליאו לא נופלת מאף אחת אחרת ברשימה שהזכרת.

3. לגבי התנהגות, ה-GTI והקליאו מובילות הרבה לפני ה-HGT.

4. מבחינת כוח, ה-GTI מרגישה חזקה יותר מה-HGT אבל בטח שלא מהקליאו.

5. אם אתה לא חובב שיפורים, רעש והרבה פוזה - האביזה לא בשבילך.

6. קליאו, 206, פונטו. זה הסדר שלי.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

אצלי ברכב מעולם, אבל מעולם לא נתקלתי בתת-היגוי גם שלקחתי סיבובים.

כנראה שמעולם לא הגעת קרוב למגבלות הרכב... :?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לא משנה כמה כסף תשקיע בפונטו, את ההגה המזעזע שלה לא תחליף.

ה 206 קצת יותר חזקה אבל זה לא משמעותי, היא גם מיתנהגת הרבה יותר טוב מהפונטו.

ושלא נדבר על השוואת "התיקשורת" או המישקל מההגה.

האיביזה נופלת מה 206 בהיתנהגות "ובאיכות" ההגה אבל עדיפה בכל פרמטר על הפונטו.

איזה פוזה בדיוק יש על האיביזה? אם כבר היא ניראת הכי סולידית מבין השלוש.

*לכותב היתה בעברו 206 gti, אוהב מאוד ומחפש איביזה טורבו והבחור שמעליי יעיד שיש לי ידע לא רע "בלשחק" עם פיאט\אלפא.*

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...