Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אנצל שרשור זה על מנת לשאול שאלות הקשורות ברכבי (לנסות לרכזם רק בשרשור זה), וכמובן לצורך תיאור ההתקדמות בשיפוץ הרכב.

הקדמה:

בעקבות רצון עז שלי ללמוד עוד קצת על הרכב שלי, על מנועים בכלל, ובגלל שמחיפוש באינטרנט ומפרוייקטים רבים באינטרנט נרגעתי והבנתי שהפרוייקט הבא (גם אם קשה, ואיטי) אינו יקר במיוחד ולא מסובך.

לצורך הפרוייקט נרכש ספר רכב מחבר הפורום COMMANDER , אשר הגיע היום בדואר.

לאחר עיון של יותר משעה בספר נתקלתי בבעיה קלה (היות והפרוייקט יכלול שפוץ מלא למנוע ומרכת המיתלים הקדמית), אין תשובה בספר לשאלה האם ניתן לפרק את המנוע מהרכב גם ללא מנוף?

אשמח אם תוכלו לעזור לי בעניין זה.

מה שמתוכנן בפרוייקט כפי שציינתי הוא חידוש\ושיפוץ של חלקי המנוע והמתלים (הקדמיים-בנתיים), הרכב הוא אאדו 80 שנת 86 עם גיר אוטומטי. כמו כן, ישופצו גם אלטרנטור וסטרטר (מוסבר בספר איך לעשות) ושאר הדברים (גיר וקרבורטור) ישופצו בהמשך ע"י אנשי מקצוע.

אני מקווה להתחיל במלאכת הפירוק בימים הקרובים, בתקווה לסיים את העבודה לפני ספטמבר השנה.

אשמח לקבל עצות\ תגובות\ והמלצות על בעלי מקצוע רלוונטיים לנושא, כמו כן לעזרה בנושא בחירת החברות והמקומות מהן ניתן לרכוש את החלקים.

והשאלה הראשונה שלי היא: האם ניתן לפרק מנוע מרכב גם ללא ליפט (לפרק אותו חלק חלק).

קוד מנוע RN קוד גיר KAL.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי בעלי מקצוע רלוונטים לנושא,פנה למוסך רון, אשר כמדומני כבר יעץ לך בעבר בעיניין הקולר גיר,(או שזה היה ספי?...), ובעיניין הטיימינג.

בעיניין הסעפת יניקה והפליטה, זהו החלק הקל יחסית לפירוק, בעיקר אם המנוע יהיה בחוץ, יש כמדומני להשתמש באלן

ומפתח 12 או 13 מ"מ, רצוי להתיז ספרייי חלודה לפני תחילת הפירוק, כדי למנוע שבירת הגוזונים.

כנ"ל גם לברגי האגזוז המחוברים לסעפת, יש להתיז ספריי חלודה ולהמתין מעט עד לחדירת הנוזל פנימה.

בהצלחה בפרוייקט, ואני בטוח מהכרות ארוכה בטלפון ,ומהודעות פרטיות רבות שתצליח בכך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני לא מבין מה "פרוייקט" בזה?

אתה תוציא את המנוע , בעל מרצוע ישפץ אותו ואתה תחזיר אותו , כנ"ל לגבי כל השאר +-.

אז מה בדיוק שיפוץ פה שמצריך דיון בפורום?

אם היית עושה את זה לרכב הרכב אז אין בעיה , אבל בשביל מנוע+מתלים שיעשו על ידי בעלי מקצוע?

למה זה אמור לעניין אותנו?

פורסם
אני לא מבין מה "פרוייקט" בזה?

אתה תוציא את המנוע , בעל מרצוע ישפץ אותו ואתה תחזיר אותו , כנ"ל לגבי כל השאר +-.

אז מה בדיוק שיפוץ פה שמצריך דיון בפורום?

אם היית עושה את זה לרכב הרכב אז אין בעיה , אבל בשביל מנוע+מתלים שיעשו על ידי בעלי מקצוע?

למה זה אמור לעניין אותנו?

לא הבנתי את תגובתך חסרת התוכן, הבן אדם שואל שאלה: האם ניתן לפרק את המנוע ללא מנוף? בדרך הוא מספר לנו קצת רקע על סיבת הפירוק. נראה לי רלוונטי לחלוטין.

כשאנחנו מתקינים- בולמים, קפיצים, צ'יפ וכו'- לרוב רובינו (חסרי הידיים הטובות...) מתקינים זאת בעלי מקצוע ועדין יש דיון על כך בפורום. אני חושב שתגובתך מיותרת קנטרנית שלא נדבר על לא חברית.

לא מעניין אותך-לא חייבים להגיב. איך אומרים:"הסייג לחוכמה-שתיקה".

לפי שיטתך אנשים לא יעלו שאלות לפורום כי הם יחשבו שזה אולי לא מעניין כמה מאיתנו....

בקיצור, שיגיב רק מי שרוצה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

קשה מאוד לפרק מנוע בשלמותו מתוך רכב ללא מנוף ורצועה

בעיקרון אם אתה לא מתכנן להחליף מנוע אלא לעבוד על הקיים אתה לא צריך לפרקו בכלל

אוברול מלא כולל הכול נעשה על מנוע מורכב וגם קל הרבה יותר מהרבה בחינות (תפרק - תרכיב - תבדוק וכ"ו)

להוציא מנוע זה רק להחלפה או לפרוייקט שיפור ברמה גבוהה

לכן באמת אין סיבה

חוצמזה מה אתה מתכנן בדיוק לעשות? (תגיד לנו מה ונגיד לך איך) בשביל זה יש חברים:mm_wink:

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

הדברים שאותם אני מעוניין לבצע במהלך הפרוייקט\שיפוץ\תיקון (שכל אחד יבחר את המונח שמתאים לו) הם:

שיפוץ ראש מנוע שיכלול את ניקוי, החלפת מיסבי גל זיזים, החלפת מחזירי שמן, השחזת שסתומים וזהוא (זה ל מה שעושים לא?).

בדיקת הבלוק+ חריטה (אם צריך), החלפת טבעת בוכנה , החלפת בוכנות (אם צריך), איזון וחריטת גל ארכובה, החלפת מייסביים, החלפת מחזירי שמן, בדיקה של משאבת השמן, ניקוי מעברי המים והשמן, וכמבון ניקוי חיצוני לבלוק + צביעה.

בנוגע לעבודה על המתלים, החלפת הגומיות שונות, צבעיה של החלקים וטיפול נגד חלודה.

ואח"כ אוליי (אני מאוד מקווה) להחליף את הגיר הקיים בגיר ידני (אבל על זה אני לא מתחייב).

כמובן שהרכב אחרי העבודה עליו יצתרך לעבור טסט, ולכן יטופלו גם הבלמים (אח"כ הרכב יעלה על גרר למוסך- כדי לבדוק את העבודה שלי).

אני מקווה שלא שכחתי כלום, מקווה שלא טעיתי במה שיש לעשות (אני כמובן רוצה ללמוד תוך כדי), בנוגע להערה של KD2, אני אנסה לעשות כמה שיותר מהעבודה, דברים שאני לא יכול לעשות, יעשו ע"י מומחה, כל השאר יעשו על ידי (ואם לא ילך אז אני אבקש מכונאי כלשהו לעזור) ועוד הערה בנושא, ע מנת שכל העבדה תתבצע ע"י יש צורך בכלים מיוחדים, כרגע אני ממש לא חושב שיש לי צורך ברכישתם.

בנוגע לשליפת המנוע, חשבתי תחילה להוריד כל מה שרק אפשר (סטרטר, אלטרנטור, מפלג, ראש מנוע, משאבת דלק, משאבת מים,-אם תיהיה גישה- גל ארכובה ובוכנות) ואח"כ לשחרר מהגיר ולהוציא החוצה. כנראה שפה אבקש עזרה מחברים.

נ.ב.

הסטרטר, והאלטרנטור יעברו שיפוץ גם כן.

פורסם

הערה קטנה

שיפוץ ראש דורש כלים מיוחדים

נגיד והחלפת מיסיבים ומחזירי שמן - אתה מסוגל

ברגע שאתה נוגע בשסתומים (שלייף) אתה עלול לגרום נזק ואיבוד קומפרסיה

לאחר מכן (רק הראש) בדיקת קומפרסיה (שסתומים) והחלקת הראש בצורה מדיוקת - אתה יכול?

בשלב הרבה יותר קשה ומדויק זה מה שציינת חריטת צלינדרים - חריטה (גם עדינה) דורשת כלים מתאימים ונסיון רב

חריטה רצינית יותר דורשת סליבים (שרוולים) שמחפים על החלל שנוצר בחריטה (המדוייקת כמובן) :mm_wink:

בקיצור הראתי לך את כל הדברים שאתה לא יכול לעשות,כל השאר אפשרי

פורסם

לפי דבריך,אין סכנה לפירוק גל הזיזים, או שיש?

אחת הסיבות הנוספות לזה שאני רוצה להוציא את המנוע היא שאני לא יודע מה מצב הבלוק, אחרי שאני אוציא אותו, הבלוק+ גל הרכובה ישלחו לחרט שיבדוק אותם ויטפל בהם (אם יהיה צריך כמובן).

פורסם

לפי הניסיון שלך (ונגיד שאתה הולך לפי היינס)

יש

בטח שמעת את זה כבר אבל אני באמת (ומניסיון) חושב שכדאי לך להדבק לחבר מכונאי

אין לך מושג כמה תלמד...

אתה תודה לי אח"כ ;)

פורסם

בוא נשאל ככה

יש איזושהי בעיה במנוע או משהו שמסקרן אותך במיוחד?

לרוב במנועים (ונכון יותר לגבי הגרמניות) שדברים עובדים טוב הם עובדים ומייצרים התאמה ובלאי ביחד - לפעמים לפתוח מנוע ישן שעובד טוב פחות יועיל (אם זו כוונתך ולא סקרנות)

פורסם

יש איבוד מים, ולא מנזילה, כל הצינורות חדשים (בני כמה חודשים), נזילות שמן מכל מקום.

ובעיקר כדי ללמוד ולהכיר את האוטו שלי טוב יותר.

נ.ב.

הרכב אצלי כשלוש שנים, הבחור שממנו קניתי, סיפר לי כבר אחרי שקניתי, שהוא עשה טיפול ראש לבד, "סידר" את הקרבורטור ובכללי, טיפל באותו לבד, על סמך איזה ידע אני לא יודע, מה שבטוח שספר לא היה ברשותו. אז כדי להנות, ללמוד, ואח"כ לנסוע- זה למה לשפץ.

פורסם

בוא נתחיל לבודד

מאבד מים - כמה?

בלחיצה המים ברידאוטור קופצים? למים יש צבע או ריח לא אופייני?

בשמן יש בועות? בפתח יש נוזל לבן? עשן בצבע לבן?

שמן

נזילות מאיפה? מכסה שסתומים? ראש מנוע? אגן השמן? נשם שמן?

עשן כחול?

בלחיצות הרכב מעשן? בלחיצה ארוכה והרפייה נפלט עשן כחול? (גומיות שסתונים)

פורסם

מאבד בערך כ-2 ליטר לשבוע (בשבוע אני עובר כ-150 ק"מ).

נזילות שמן יש ממס' נקודות ביבור בין הראש לבלוק, ממכסה השסתומים, מכיוון מחזירי השמן של גל הזיזים.

לגבי עשן, אין בכלל (היה פעם - בגלל הקרבורטור), כמו כן, יש טפטוף של מים מהאגזוז, גם על מנוע חם ולאחר נסיעה.

• תוכן חדש...