Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

ברשותי טויוטה יאריס 2009 דגם SOL עם תיבת הילוכים רובוטית. לאחר שעברתי שנה עם הרכב, אני שמח להגיש לכם סיכום עליו. הרכב עבר 9642 ק"מ במהלך השנה והגיע עם 14 ק"מ על השעון. בנוסף, בוצע ברכב ריקול של דוושת הגז שפורט בהודעה אחרת שלי.

מן הסתם-הערות ותיקונים יתקבלו בברכה.

קריאה נעימה, מתן.

מה היאריס מציעה (או: רגע-מה יש לך פה בקופסה?)

היאריס מודל 2009 מגיעה אלינו אחרי 2 מתיחות פנים שעברו על הדגם הזה. הדגם הראשוני יותר שיצא בשנת 2001 נחשב למאוד פופולרי בישראל עם תיבת ההילוכים האוטומטית שלו.

בשנת 2009 הוצג הדור ה2 לאחר שתי מתיחות פנים שעברו עליו כולל הכנסת תיבת הילוכים רובוטית בשנת 2007. טויוטה הכניסה ב2009 תיבת הילוכים רובוטית בעלת שישה הילוכים, מבוקרת מחשב, שבמקום גלגלי שיניים הוכנס בה קלאץ' מסורתי. ביאריס בשנתון 2007-2009 ניתנה הבחירה בין דגם ידני (בעל אבזור בטיחותי נחות של 2 כריות אוויר) לעומת הדגם הרובוטי המפואר יותר בעל 4 כריות אוויר. יש לציין שבדגם 2010 האיבזור הבטיחותי של היאריס הידנית הושווה לזה של הרובוטית.

התיבה עצמה (מצורפת תמונה) משודכת למנוע בנפח 1329 סמ"ק בעל 100 סוסים יפניים, עם תזמון שסתומים משתנה VVT. נפח תא המטען הוא 272 ליטר והוא נחשב ליחסית נמוך בקטגורית הסופר-מיני אך עדיין ניתן לדחוס בו קניות בנוחות. היאריס מגיעה עם שפע של תאי אחסון קדמיים בסביבת הנהג והנוסע שלידו.

בנוסף, הרכב מגיע עם בקרת יציבות VSC ומערכת עזר לבלימה (Brake assist) החל משנתון 2009.

כמו כן, מערכת הגה הכוח היא חשמלית, ולא הידראולית.

לוח השעונים ממוקם במרכז תא הנהג, והוא דיגיטלי לגמרי. מיקומו הלא שגרתי מפנה חלק גדול של שדה הראייה הקדמי לטובת הנהג.

הרכב מגיע עם שקע AUX לחיבור נגני MP3 ועם CD קורא MP3 הנשלט מההגה. בנוסף, הרכב מגיע עם 2 חלונות חשמליים- לנהג ולנוסע שלצידו. לנוסעים מאחורה אין חלונות חשמליים אלא הם מפתחים שרירי ידיים. ניתן לבקש חלונות חשמליים גם מאחור בתוספת תשלום, אך בעיניי זה לא היה נחוץ ולכן ויתרתי על ההוצאה הכספית הזו. בצורתו החיצונית, הרבה אנשים טוענים שהוא מזכיר להם צב מתכת גדול, מה שגרם לי לתת לו את השם "בץ". (מה,הרבה אנשים קוראים לרכב שלהם בשמות.. אפילו היאריס האדומה של איתמר נקראת "כיפה"..) :lol:

תיבת ההילוכים הרובוטית (או:מה, זה רכב או גמל?)

עקב המעבר לתיבת ההילוכים הרובוטית בעלת מצמד (קלאץ') יחיד (בניגוד לתיבה DSG של פולקסווגן כפולת המצמדים), טויוטה ביצעה מהלך שנוי במחלוקת לטעמי- כשאני ביצעתי נסיעת מבחן בדגם הרובוטי, דרשו ממני לחתום על מסמך שביעות רצון אם אני מחליט לרכוש את הרכב.

הנסיעה השוטפת ביאריס מתחלקת בעיני האנשים ל2: אלה שנהנים מאוד מהתיבה הרובוטית, ואלה שניסו לתפעל אותה ושאלו אותי אם קניתי גמל במקום רכב. התיבה הרובוטית יכולה להיות קוץ לא קטן בישבן למי שלא יודע איך לתפעל אותה כמו שצריך- הוא ייתקל בטלטולים ובנענועים שלא היו מביישים את תפילת "כל נדרי" ביום הכיפורים הבא עלינו לטובה.

מי שהגיע עם ניסיון נהיגה של רכב בעל תיבה ידנית, לא יתאכזב- התיבה הרובוטית היא שדרוג מאוד טבעי ונינוח לתיבת הילוכים ידנית. מי שרגיל "ללחוץ על הגז" כל הזמן יתאכזב.

תפעול התיבה הרובוטית מתחלק ל2 מצבי עבודה:

1.מצב E (שזהו המצב שבו המחשב שולט בהעברת ההילוכים).

2.מצב M (שבו הנהג קובע את העברת ההילוכים הרצויה).

במצב E, כל פעם שהמחשב יעביר הילוך למעלה, תורגש ירידה בטורים ומעין חוסר כוח לקראת העברת ההילוך (ממש כמו בתיבה ידנית סטנדרטית). זהו השלב שבו צריך להוריד את הרגל מהגז ולתת לרכב להעביר הילוך .פה נקודת התורפה של היאריס- צריך "להרגיש" את הרגע של ההעברה. אם ממשיכים ללחוץ גז הרכב יטלטל ויתנדנד עקב פעולת הקלאץ'. לכן, מי שנהג על תיבה ידנית ידע לזהות את הרגע הזה ולהוריד את הרגל מהגז- מה שייתן לנו העברה חלקה לגמרי של ההילוך ללא הטלטול.

במצב M, הנהג בוחר מתי להעביר הילוך, באמצעות מוט ההילוכים (+ או -) או באמצעות הפדלים שנמצאים מעל ההגה. שוב-בהעברת ההילוך, צריך להוריד את הרגל מהגז כדי לתת להילוך לעבור. פה מן הסתם הנהג שולט בהעברה ולכן לא מורגשות שום טלטלות כשהנהג מרים את הרגל מהגז ומעלה או מוריד הילוך. בנוסף, בזינוק בעלייה הרכב יכול להידרדר אחורה במידה ולא מעבירים את הרגל מהבלם לגז במהירות מספקת (שוב,כמו בתיבה ידנית). זהו עניין שצריך לשים לב אליו- אך עם קצת אימון ההתדרדרות נהפכת לנחלת העבר. בנוסף, יש מצב עבודה עם לחצן ES ליד בלם היד שמושך את ההילוכים קצת יותר, אך הוא צורך דלק ואני מעדיף לא להשתמש בו. במצב זה משתמשים אך ורק כשהתיבה על E ולא על M. בנוסף, כדי לשמור על חיי הקלאץ' אני מעביר לניוטרל N כשהרכב עומד. כשמתחילים לנסוע שוב אני מעביר לE. אחרי תקופת הסתגלות קצרצרה של כמה ימים אני נוהג בעיר במצב E קבוע ומי שנוסע איתי לא מצליח להרגיש שזו תיבה רובוטית- הרכב נוסע חלק וללא טלטולים. בנסיעה בין עירונית אני מעדיף לנסוע עם M. חסל סדר רגל שמאל כואבת ומשחקים עם קלאץ' וברקס- אני מרגיש כאילו אני נוהג ברכב אוטומטי לגמרי, והורדת הרגל מהגז במצב E באה לי כטבע שני.

חווית הנהיגה (או: זו לא קופסת שימורים).

היאריס מציעה חווית נהיגה טובה ומספקת לטעמי. הרכב מאוד זריז בעיר כשנוהגים עם מצב E , אך העברות ההילוכים שם תכופות יותר.הרכב קטן, ומאפשר תמרון טוב. עקב גודלו של הרכב, פניות הפרסה נוחות ולא דורשות תמרונים נוספים כדי לא להיתקל במדרכה. הרכב קטן, וניתן להיכנס עמו לחניות שרכבים גדולים יותר לא יוכלו להיכנס אליהן. הזינוקים מאוד טובים, והרכב לא עצלן כשמתחילים נסיעה מעמידה. בנסיעה בעיר התיבה הרובוטית באה לידי ביטוי - לא עוד גז ברקס וקלאץ', אלא נהיגה אוטומטית כמעט ללא התערבות נהג חוץ מהורדת הרגל מהגז.

המנוע חובב סל"ד גבוה וייתן את מירב הכוח שלו מעל 2500 סל"ד. מתחת לסל"ד הזה, הרכב מרגיש מאוד כבד והאצה לביצוע עקיפות נחשבת לטעמי בעייתית מאוד. אני דווקא מעביר הילוכים ב2200 סל"ד כי פשוט נוח לי ואין לי צורך בהאצות מיותרות, אלא אם אני מבצע עקיפות זריזות ואז אני נותן לסל"ד לטפס. השמירה על סל"ד של 2000-2200 נותן תצרוכת דלק רגעית טובה במחשב הדרך.

ההגה ניתן לכיוון לגובה ולעומק, ומעביר את הכביש לנוסע בצורה לא רעה, אך לטעמי קצת חסרה תחושה. המתלים נוחים ומכוילים בצורה לא קשה מדי, אך בורות בכביש יורגשו פה ושם.אין מה להשוות לנסיעה ברכבים צרפתיים שיצא לי לנהוג בהם מבחינת הנוחות של המושבים ושיכוך הבורות והמהמורות. המושבים נוחים לישיבה של שעה-שעתיים, אך בנסיעות בין עירוניות ארוכות מתחילים להרגיש אי נוחות. הרכב בפנים די מלא בפלסטיקה בלוח השעונים ובכלל בקונסולת הנהג, דבר שדי נותן רושם זול במבט ראשוני ,אך הפלסטיקה לא חורקת ולא מקרקשת, ואיכות ההרכבה טובה. המראות בצידי הנהג ניתנות לכיוון חשמלי מתוך הרכב. המזגן ביאריס מאוד מקרר ולא חלש מדי לטעמי, גם בעוצמה המינימלית שלו.

מבחינת מקום, יש לרכב מספיק מרווח פנימי וגם נהג עם "עצמות גדולות" כמוני ירגיש שם בנוח במושב הנוסע. יש מקום לנוסעים מאחורה ועד עכשיו לא שמעתי תלונות גם כשהרכבתי נוסעים "בריאים בגופם", אך רגלי הנוסע האמצעי די מוגבלות עקב הימצאותו של חלק פלסטיק שנועד בין היתר לשמש כמחזיק כוסות.

המנוע די שקט אך כשמגיעים לסל"ד מעל 4000 מתחילים לחדור רעשי המנוע לתא הנוסעים. חוץ מזה, בידוד הרעשים החיצוני הוא לא רע בכלל.

השילוב של נפח המנוע והתיבה הרובוטית נותן תצרוכת דלק נהדרת. בנסיעה בין עירונית עם מצב E אוטומטי ורגל עדינה על הקלאץ' , צריכת הדלק יכולה להגיע גם ל 1:18. נסעתי מחולון לחדרה (מרחק של 55 ק"מ) ומילאתי 3 ליטר בתחנת הדלק כשהגעתי ליעד. בנסיעה במצב ידני בחזרה הצלחתי להגיע באותו מרחק לצריכת דלק של 1:20 (נסיעה של 55 ק"מ שבסופה מילאתי 2.75 ליטר של דלק). בנסיעות עירוניות הרכב גם לא שותה דלק- והצלחתי להגיע עמו לתצרוכת דלק של 1:14 בנסיעה עירונית במצב E, ותצרוכת של 1:15 במצב M. יש לציין שכל הנסיעות הללו נעשו עם מזגן בעוצמה מינימלית.

טיפולים ואחזקה שוטפת (או: יש לך חור בארנק או שאתה שמח לראות אותי?)

מרווח הטיפולים ביאריס דורש טיפול כל שנה או 15000 ק"מ. עלות הטיפול השנתי עולה בערך 350 ₪ (מבירור עם מוסכי יבואן שונים). הטיפול כולל החלפת שמן ומסנן שמן, סיבוב צמיגים, והוספת נוזלים לפי הצורך.

אני החלטתי לצמצם מרווח טיפולים ,וביצעתי החלפת שמן ראשונה אחרי חצי שנה ולא החלפתי פילטר שמן. זה הזמן לציין שבכל מוסך יבואן שביקרתי בו ,שמים שמן מינרלי בצמיגות 10W30 או 15W40 (שתיהן מותרות על פי ספר הרכב). בהמלצת חברי הפורום, בטיפול השנה הראשון שביצעתי הכנסתי שמן 10W30 סינטטי מלא של חברת Royal purple. אני יכול להגיד שאת צריכת הדלק שרשמתי למעלה השגתי עם שימוש בשמן הסינטטי הנ"ל, והמנוע נשמע יותר שקט בהשוואה לשימוש בשמן המינרלי של המוסך. השמן עלה לי 140 ש"ח אצל היבואן "לאור הנדסה" והוא הגיע באריזה של גלון אחד (3.75 ליטר).חוץ מזה, השמן נבדק על ידי כל שבוע והוא סופח פיח בצורה יעילה. הטיפול הראשון בוצע במוסך יבואן טויוטה בנס ציונה*.

ביטוח הרכב זול יחסית (השגתי מקיף ב2200 שקל וחובה ב1387 שקל. הרכב (לפי מה ששמעתי) לא חביב על גנבים עקב התיבה הרובוטית שלו וגם הג'אנטים הקטנים. מידת הצמיגים 185/60/R15. הרכב הגיע עם צמיגי continental conti premium contact 2 ,בעלי אחיזה כביש טובה גם ברטוב, אך הם יקרים וקשה להשיג אותם טריים- התפנצ'ר לי צמיג ורכשתי צמיג בן שנה וחודש (זה מה שהיה במלאי) מאותו סוג כולל הרכבה ב400 ₪ למיטב זכרוני.

*ברצוני להודות לדודו ממוסך טויוטה נס ציונה על ההסבר המקיף והיחס האישי, ועל חווית טיפול הומוריסטית משהו שכללה נפנופי ידיים וניסיון להנחית מטוס, אבל זה כבר סיפור אחר :-)

במוסך יבואן אחר סירבו לתת לי להכניס שמן משלי והתעקשו על השמן שלהם, ואף על פי שנאמר לבעל המוסך שמוסך יבואן אחר הסכים לתת לי להכניס שמן משלי- הוא סירב,דיבר בצורה מתנשאת ולא יפה. מיותר לציין שהם הפסידו לקוח. והרוויחו פרסום שלילי. הם גם סירבו שאכנס לרחבת הטיפולים בסיום הטיפול, מה שבמוסך נס ציונה לא קרה. מי שמעוניין בשם המוסך-הודעה פרטית תתקבל בברכה.

סיכום (או-האם כדאי לי לקנות?)

היאריס היא רכב לא רע בכלל, שנותן תמורה טובה לכסף. בזכות התיבה הרובוטית והמנוע הקטן, מגיעים לצריכת דלק טובה. בנוגע לתיבת ההילוכים הרובוטית-לצערי המוניטין שיצא לתיבת ההילוכים לא עושה ליאריס טוב. מגיע לה להיות להיט מכירות אך לצערי הרכב לא מתאים לכל אחד-ובמיוחד לא למר ישראלי המצוי שרגיל ללחוץ על הגז ולגמור עניין. מי שיתעניין בה וילמד להכיר את התיבה הרובוטית, ירוויח רכב מהנה לנהיגה, קטן וזריז בעל צריכת דלק מעולה. גם שמירת הערך של הרכב בסימן שאלה עקב התיבה, אך רק אחרי כמה שנים ניתן יהיה לדעת.

תמונה 001.jpg

תמונה 002.jpg

תמונה 003.jpg

תמונה 004.jpg

תמונה 005.jpg

תמונה 006.jpg

תמונה 007.jpg

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אחותי רצתה לרכוש את הרכב הזה אבל לאחר התבוננות בתא הנוסעים המכוער הרכישה ירדה מהפרק.

פשוט תיכנון לקוי של איזור הדשבורד.

איזה כייף לי :)

פורסם

הרכב מכוער בטירוף באיזור הדשבורד, נראה כי המעצב שעיצב את החלקים הפנימיים היה שיכור. בשילוב הגיר הרובוטי המעצבן הנ"ל אין לרכב הזה שום סיכוי להימכר בכמויות - המזל של הרכב הזה הוא שיש לו סמל של טויוטה בחזית.

פורסם

באמת עניין הדש בורד לא מובן וכמובן שהסמל בחזית עשה את שלו

דרך אגב המנוע זה לא אותו מנוע שיש בסיריון ?

אם כן אז דהיטסו עשו עבודה הרבה יותר טובה במיני שלהם לעומת טויטה .

אני נהגתי בהונדה גאז עם הגיר הרובוטי ISHIFT שהוא גם לא מציאה גדולה אבל הוא הרבה יותר מעודן

ומתוזמן מהגיר של היאריס .

יוסי:wave:

פורסם

הניסיון לעצב את הדשבורד - רעיון יפה תוצאה פחות יפה,

לפי דעתי הסמל של טויוטה על הרכב ישמור מפני נפילת ערך דרמטית.

כל הכבוד על הסיקור

פורסם

דבר ראשון אני רוצה לציין לטובה את הסיקור - הוא ממצה ויכול בהחלט לשפוך קצת אור לאלה החושבים לרכוש אחת.

העיצוב החיצוני שלה רענן, אבל תא הנוסעים פשוט נראה כאילו חשבו רק על מקומות אחסון ולא על מקום שיהיה נחמד לשהות בו. יש מישהי בעבודה שלי שרכשה לפני כחודשיים יאריס חדשה והיא מרוצה עד הגג.

פורסם

קודם כל,תודה למגיבים,גם אם לוח השעונים זה הדבר היחידי שתפס לכם את העיניים :roll:

אני יודע שהוא לא שגרתי על גבול הלא יפה, אך המבנה הזה הוא הכי פונקציונלי שנתקלתי בו בקטגוריית הסופר-מיני, ושאיפשר לי שדה ראייה כמה שיותר רחב.

האמת היא שהיו כמה מועמדות נוספות-מאזדה 2, דייהטסו סיריון וסוזוקי סוויפט.

המאזדה נפסלה בגלל עודף הפלסטיקה שלה וצריכת הדלק, וכמובן-תיבת ההילוכים האוטומטית והסל"ד הגבוה שהיא אוהבת לחיות בו.

הדייהטסו סיריון נפסלה בגלל הנוחות, לוח השעונים שלה, והמבנה הכללי של הרכב שהזכיר לי קופסת טונה..:lol:

הסוויפט-תיבת הילוכים אוטומטית, גודל פיזי.

על צרפתיות לא הלכתי ופסלתי מראש את כולן.

פורסם
כתיבה נחמדה מאוד.

למה אתה צריך כ"כ הרבה נייר טואלט?

אני לא.אני צריך גליל אחד בלבד לקינוח אף,ניקוי ידיים ולבדיקת שמן מנוע,אך שכחתי יום אחד שיש לי אחד ולקחתי עמי עוד אחד.התעצלתי/שכחתי להוציא אחד מהם.. :lol:

פורסם

בשנת 2009 הוצג הדור ה2 לאחר שתי מתיחות פנים שעברו עליו כולל הכנסת תיבת הילוכים רובוטית בשנת 2007. טויוטה הכניסה ב2009 תיבת הילוכים רובוטית בעלת שישה הילוכים, מבוקרת מחשב, שבמקום גלגלי שיניים הוכנס בה קלאץ' מסורתי

אפשר בבקשה הסבר על הקטע הזה ?

בדגמי 2007-2008 לא היה קלאץ'?

לא שמעתי עדיין על גיר רובוטי ללא קלאץ', ואני לא מבין איך גלגלי שיניים יכולים להחליף אותו.

תודה.

פורסם

סיקור נחמד מאוד, נהניתי לקרוא.

הסוויפט-תיבת הילוכים אוטומטית, גודל פיזי.

לא הבנתי. פסלת את הסוויפט בגלל התיבה האוטומטית ה"אמיתית" שלה?

גם הגודל הפיזי של שתיהן די דומה (הפרש של כמה סנטימטרים בלבד באורך), אם כי אכן יש יתרון קל ליאריס מבחינת בסיס הגלגלים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אפשר הסבר על הקטע הזה ?

בדגמי 2007-2008 לא היה קלאץ'?

לא שמעתי עדיין על גיר רובוטי ללא קלאץ', ואני לא מבין איך גלגלי שיניים יכולים להחליף אותו.

כוונתי היתה שבדגמי 2007-2008 הבחירה היתה בין תיבה ידנית נטו לבין תיבה רובוטית.בתיבה אוטומטית הרי יש גם בקרת מחשב אך היא לא הוכנסה ליאריס.

מאז 2007 הבחירה לא השתנתה והיאריס מוצעת בתיבה ידנית או רובוטית. יתכן שאולי ישנו את התיבה לאוטומטית עקב חוסר יכולת למכור רכב עם תיבה רובוטית.

פורסם

לא הבנתי כלום.

אתה כותב את הדבר הבא :

בשנת 2007 הוכנסה תיבה רובוטית.זה בסדר, כי עד שנת 2006 הייתה תיבה אוטומטית רגילה.

אחר כך אתה כותב :בשנת 2009 הוכנסה תיבה רובוטית 6 הילוכים מבוקרת מחשב (לא יתכן שבשנים 2007-2008 היא לא הייתה מבוקרת מחשב) שבמקום גלגלי שיניים הוכנס בה קלאץ' מסורתי.

אני שאלתי, מה הקשר בין קלאץ' לגלגי שיניים ולמה אתה כותב, שבדגמי 2007-2008 לא היה קלאץ' מסורתי

ואתה עונה לי שבדגמי 2007-2008 אפשר היה להזמין גיר ידני או רובוטי

ואחר כך מוסיף, שמשנת 2007 הבחירה לא השתנתה וניתן להזמין גיר ידני או רובוטי ושאולי בעתיד יכנסיו גיר אוטומטי רגיל.

מצטער אבל לא הבנתי את הקשר בין התשובה לשאלה.

תודה.

• תוכן חדש...