Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נגיד ואני הולך עם משקפי שמש כמה שנים.

אחרי תקופה הם יסננו פחות קרינה?

יש הבדל עם השנים בין עדשה מפלסטיק לזכוכית?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ואין עייפות החומר אחרי נגיד 20 שנה?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

מדובר בציפויים, שעם הזמן בהחלט יורדים.

כמה זמן? השאלה איך תשמור על המשקפיים.

כמה שפחות בשמש, בחום, במי ים וכו'. (לשכוח משקפיים ברכב זה מתכון בטוח להרס הציפויים)

פורסם

הבנתי, תודה.

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

יש עדשות שגם בלי שום ציפוי מסננות את הקרינה.

ויש עדשות שאינן מסננות כלום, ורק הציפוי מקנה להם את יכולת הסינון.

כך או כך, היכולת של סינון הקרינה לא נפגם בצורה משמעותית לדעתי, אלא אם מדובר בעדשה בלי יכולת סינון, וכל הציפוי שלה התקלף לגמרי.

יש לי גישה ללנסמטר בעל יכולת בדיקה של סינון קרינה, אם אתה מאיזור הדרום אני מזמין אותך לבדיקה של המשקפיים שלך כדי שתוכל להמשיך ללכת איתם בשקט.

וסתם לידע כללי - סינון הקרינה כבר לא שמור למותגים רמי מעלה ומחיר כמו שהיה מקובל לחשוב לפני הרבה שנים, וב-95 אחוז מהמשקפיים שתמצא בשוק הקרוב לביתך יש יכולת סינון של 100 אחוז מקרני UVA ו-UVB.

אני משתעשע להכניס ללנסמטר כל מיני משקפיים שעלותם 20-30 שקל ולראות שהם נותנים תוצאה זהה לזאת שנותנים משקפיים של מותגים כמו ריי באן ופראדה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אל תתבלבל בין יצרנים למותגים. יצרן משקפיים טוב (כמו רייבאן או CEBE) לא דומה למותג אופנה שבסה"כ מדביק את השם שלו על מוצר בינוני.

בכל מקרה, ההבדל בין משקפיים של 30 שקל לרייבאן לדוגמא, הוא לא רק בציפוי (הציפוי הזה קיים גם בזכוכיות רכבים) אלא באיכות הליטוש, איכות העדשה, מניעת סינוורים ועוד כמה פרמטרים.

הדרך טובה לבדוק אם העדשה טובה היא (בין השאר)חיפוש עיוותים בפינות והסתכלות דרכה תוך בדיקה של גווני הצבע.

אם צבע מסויים משנה את גונו ולא רק את הבהירות שלו, מדובר בזבל.

פורסם

היו ימים שהייתי עובד 12 שעות בים עם משקפי שמש מהשוק ב-50 ש"ח, הייתי חוזר עם כאב ראש.

כשהרכבתי משקפי שמש יקרות באותו רגע הרגשתי הבדל ובסוף היום הייתי רענן פי כמה.

אז אולי לא רק הסינון עושה את ההבדל כמו ש-CEYAL אמר.

יש לי משקפי שמש של CEBE עם עדשה של CEBE 2000, עלו בזמנו 300 ש"ח ומרגישות לי טובות בהרבה מהארמני שעלו כ-1000 ש"ח.

1333545393_21.jpg

l_kqz.jpg

-עריכה-

מתן, ממש השכלתי מלקרוא את התגובה שלך!

תודה רבה.

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

אני לא מסכים איתך ברוב הדברים,

יש יותר הבדל באיכות המסגרת מאשר באיכות העדשות בין יצרנים שונים.

כל עוד העדשה אינה מעוותת את הראיה (וגם את הפרמטר הזה אני יכול לבדוק בלנסמטר) וגם מסננת את הקרינה, היא עושה עבודתה נאמנה כעדשת משקפי שמש.

עיוות צבעים נובע נטו מצבע העדשה, שום דבר אחר.

יש לרייבאן משקפי שמש בעדשות צבעוניות, נראה לך שאם תשים עדשה ורודה על העיניים הדבר היחיד שישתנה זה הבהירות? אתה תראה עולם ורוד.

החומר ממנו עשויה העדשה גם לא ממש משחק תפקיד בהגנה על העיניים, לכל חומר יש את היתרונות והחסרונות שלו. זכוכית עמידה לשריטות, אבל כשתפגוש את הרצפה סביר להניח שלא תישאר שלמה. עדשות אקריל בדיוק ההיפך, נשרטות בקלות יחסית לעדשות זכוכית, אבל גם אם ממש תנסה, יהיה לך קשה לשבור אותן.

בקשר למניעת סינוורים, רק עדשות מקטבות מונעות סינוורים, רוב היצרנים הגדולים מכניסים את התכונה הזאת במרבית הדגמים שלהם.

אבל אפשר למצוא את זה גם במשקפיים זולות.

גם בתחום המשקפיים, כמו בכל תחום במדינה, המחיר נקבע ע"י הצרכן, אם הוא מראה נכונות לשלם 1200 שקל למשקפיים - כך יהיה.

שאלה למחשבה: באמצע ספטמבר כשהמחירים ברשתות האופטיקה הגדולות צונחים בעשרות רבות של אחוזים, והמשקפיים שקנית לפני חודשיים ב-1200 שקל, עולות היום 500, נראה לך שהרשת מפסידה? אם לא, אז כמה הם הרוויחו כשקנית את המשקפיים ב-1200?

וכשהם מוכרים ב-500 ש"ח את אותו המוצר, ובנוסף, מצליחים לשלם משכורת לחמשת העובדים שנמצאים בחנות + לשלם שכירות על החנות הענקית שנמצאת בלב קניון יוקרתי במרכז הארץ עם שכירות בשמיים + להרוויח מזה.

אז כמה עולה להם המוצר עצמו? וסביר להניח שהם לא מייצרים את המוצר בעצמם. הוא עבר כמה ידיים בדרך.

אחרי כל זה, מה עלות הייצור האמיתית של המוצר?

כשאתה רואה משקפיים מסתובבות על סטנד עם תג מחיר של 50 ש"ח, זה בעיקר בגלל שחסכו את מה שכתבתי למעלה.

ואם על אותו סטנד אתה גם רואה משקפיים ב-200 ש"ח, תהיה בטוח שהם יותר איכותיות ממה שמוכרים לך ברשתות האופטיקה הגדולות.

סביר להניח שאת כל מה שכתבת בהודעה שלך, אתה שמעת מאיזה איש מכירות ברשת אופטיקה גדולה, שהסביר לך יפה ובצורה הגיונית, למה לא לקנות בשום מקום אחר חוץ מזה שאתה נמצא בו כרגע.

משהו קטן לסיום: יצא לי לבקר בחנות שמוכרת שעונים ומשקפי שמש (מותגים מוכרים בלבד) והיו עלי זיוף של רייבאן 4105 מתקפלות, המוכר התעניין בהן, וכשסיפרתי לו שזה זיוף הוא נתן לי את ההרצאה שלו בנושא "למה לקנות משקפי שמש מעל 400 ש"ח בלבד", אחרי שהסברתי לו איזה בדיקות עשיתי להן לפני שהנחתי אותם על האף, הוא קצת התרוקן מהאוויר שלו.

ואחרי שבועיים ראיתי אותו מודד בחנות אחרת משקפי שמש שעלותם 150 ש"ח.

פורסם
היו ימים שהייתי עובד 12 שעות בים עם משקפי שמש מהשוק ב-50 ש"ח, הייתי חוזר עם כאב ראש.

כשהרכבתי משקפי שמש יקרות באותו רגע הרגשתי הבדל ובסוף היום הייתי רענן פי כמה.

לא אמרתי שבכל משקפי שמש ב-50 ש"ח יש סינון קרינה.

וסביר להניח שפעם בכלל היה פחות נפוץ ממה שהיום.

יש לי זוג משקפי שמש שמסננות 75 אחוז מהקרינה. ואני גם יכול להגיד בוודאות שאני מרגיש איתן מאוד לא טוב אחרי כמה שעות.

פורסם

אז אתה אומר שאין בעיה ברמת העיקרון לקנות משקפי שמש בזול?

למשל זיוף של שאנל יכול להיות עם עדשה באותה רמה של שאנל אמיתי?

אולי כן ואולי אני אפול על עדשה שמסננת 75% בלחץ, איך אני אדע איפה לקנות זיוף?

הרי כנראה לא שווה לשלם פי 10 על מקוריות!

לי אין מעבדה לבדוק את זה...

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

אני לא רק אומר, אני צועק את זה:

אין סיבה לקנות משקפי שמש במחיר שעולה על 300 שקלים.

אלא אם ממש עושה לך את זה שכתוב מותג כלשהו בפינת העדשה

אם ממש תרצה זיוף של מותג כלשהו, אני יכול לעזור לך בבדיקה של רמת הסינון, תשלח לי בהודעה פרטית מאיפה אתה בארץ ואני אראה איך אני יכול לעזור לך.

ואם אתה לא מתעקש על לוגו מפואר, יש משקפי שמש במחירים סבירים אפילו ברשתות הגדולות (מותגים פרטיים של אירוקה, SUNWAY, הלפרין)

פורסם

אתה מטעה את הציבור.

המחיר לא קובע כלום. איכות העדשה, הליטוש והחומר הם שעושים את ההבדל בין זבל (שיכול להיות עליו מדבקה של ארמאני או שנאל או קשקוש אחר) לבין יצרן עדשות איכותי כמו B&L

סינון קרינה לא קשור לכאבי ראש - אחרת כל מי שהיה הולך בלי משקפיים היה צריך להתעלף מזמן. כאבי ראש נובעים מעדשה לא מלוטשת ומעוותת וברמה נמוכה.

המוח צריך לתקן כל הזמן את מה שהוא מקבל ולרוב זה גם עיוות צבע, עד שבסוף הוא נכנע...

עיוות צבע נובע מעדשה גרועה. אין קשר לגוון העדשה.

פורסם

סתם שאלה למומחים כאן.

יש לי משקפי שמש פולוריזד, שאני מסתכל על מסכים דרכם, כדוגמה טלפון סלולרי ועוד כול מיני(לא כולם)

יש עיוות חד בפלסטיק שאמור להיות שקוף מופיע קשת של צבעים.

מצורפת תמונה, לא הכי איכותי אבל כן אפשר להבין על מה אני מדבר.

האם זה תקין?

IMAG0003.jpg

אודי A4

דימה.

פורסם

לא אמרתי שחוסר בסינון קרינה עושה כאב ראש.

ישנה תחושת צריבה בעיניים, בדיוק כמו שאם תלך לים ל-4 שעות בלי קרם הגנה תהיה לך תחושת צריבה בעור.

האישון שלנו מתכווץ ומתרחב לפי כמות האור, וכשאנחנו חשופים לשמש ישירה הוא מתכווץ ומפחית את כמות הקרינה שצולה לנו את הקרנית. כשאנחנו שמים משקפי שמש בלי סינון קרינה, האישון מתרחב בגלל תחושת הצל, אבל לא מונע, או מונע באופן חלקי את סינון הקרינה. הדבר מאיץ את התהליך של הצריבה.

הייתי שמח לשמוע אם לדעתך רודי פרוג'קט וג'ולבו הם חברות ברמה גבוהה.

• תוכן חדש...