Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב הינו לאון קופרה 2011 עם 11k על השעון.

מאחר ומדובר ברכב באחריות ניגשתי למוסך צ'מפיון מורשה לטיפול ראשון קטן -

מלחתכילה ציינתי שאני לא מתכוון לשים באוטו שמן סונול (במיכל הלבן) וציינתי שאני רוצה להביא שמן מה'בית' (מוביל 1), אחרי שהבנתי שהם לא מוכנים לזה בשום פנים ואופן, הציעו לי:

Castrol edge 5w30

בלית ברירה אמרתי לעצמי, הרע במיעוטו והסכמתי.

בדיעבד הסתבר לי שכנראה לא מדובר בשמן כל כך גרוע אבל יחד עם זאת, על האריזה לא מצויין בשום מקום האם מדובר בשמן סינטטי מלא - הפנתי את השאלה ליועץ השירות ונענתי בחיוב פעמיים באופן שאינו משתמע לשתי פנים - ועדיין - אני רוצה להפנות את השאלה לחברי הפורום (לא ממש מצאתי תשובה חותכת באינטרנט),

האם מדובר על שמן סינטטי מלא?

ובכל מקרה, מה דעתכם על השמן?

(מצ"ב תמונה של האריזה).

אם דעתכם שלא מדובר בשמן איכותי במיוחד, אני פשוט יחליף לבד בבית ל - Mobil 1 Extended Perfomance,

כסף לא משחק פה תפקיד - אני רוצה את השמן הטוב ביותר!

דעתכם,

תודה,

גיא.

castrol-edge-5w30-5l.jpg

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גיא, איני יודע מה הגיע אצלך עם הרכב (בעבר סיאט עבדו עם Repsol) - אצלי (בשקודות) מגיע Castrol הישר מהמפעל, גם כן 5W30, כך שיתכן ומדובר בשמן ה"מקורי".

Castrol חברה ותיקה ומוכרת - ספק רב שמדובר בזבל. נסה לבדוק לגבי השמן הספציפי הזה באתר היצרן, תבדוק מי נגד מי, סביר להניח שהוא סינטטי מלא (VAG...).

עריכה:

http://castroledge.com/tested-to-perform/fluid-strength-technology

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

סינטטי 100% באחריות!!!

אני משתמש בשמן זה וגם מוכר ללקוחות אתה יכול להיות שקט לחלוטין.

בדוק שנית בגב המוצר, מצויין על האריזה בכתב .

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

מאך1, מהגרמנית הסבירה שלי - הבנתי כי מדובר בשמן סינטטי ויש בו תוסף / תרכובת טיטניום (להארכת חייו).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

המוצר פותח בשיתוף עם חברת פולקסווגן ויצרנים גדולים כבר המליצו עליו כמו: יגואר,רולס רויס,לנדרובר,אאודי BMW ועוד.

בכל אופן לפותח השרשור - מספיק שמופיע התקן 507 (פולקסווגן) כדי להבין שמדובר בשמן סינטטי ואם את זה לא ידע להסביר יועץ השרות של צמפיון אז באמת זה מביך.

המוצר ממולץ ע"י חברת צמפיון ורצוי שיועץ השרות של חברה זו ידע על כך.(עדיין יתכן שלא הבין נכון את הלקוח ולכן לא ציין זאת).

פורסם
המוצר פותח בשיתוף עם חברת פולקסווגן ויצרנים גדולים כבר המליצו עליו כמו: יגואר,רולס רויס,לנדרובר,אאודי BMW ועוד.

בכל אופן לפותח השרשור - מספיק שמופיע התקן 507 (פולקסווגן) כדי להבין שמדובר בשמן סינטטי ואם את זה לא ידע להסביר יועץ השרות של צמפיון אז באמת זה מביך.

המוצר ממולץ ע"י חברת צמפיון ורצוי שיועץ השרות של חברה זו ידע על כך.(עדיין יתכן שלא הבין נכון את הלקוח ולכן לא ציין זאת).

לא הבנתי מה אתה רוצה מיועץ השרות שאמר לו במפורש שמדובר בשמן סינטטי. למה זה מביך אם הוא נתן תשובה נכונה?!

פורסם

אתה צודק!!! אני חוזר בי ....כנראה שצריך להפנים אחרי גיל 40 כדאי לגשת לרופא עיניים....

האמת עכשיו שאני קורא זאת שוב אני מבחין בטעות. רק שאני לא מבין אם באמת זה מה שנאמר לפותח השרשור

ועוד פעמיים באופן ברור אז בעצם מה הספקות?

יועץ שרות אני מתנצל בשנית (למרות שכתבתי שיש ספקות אם הוא הבין את הלקוח ונתן תשובה כזאת- גם אני הרמתי גבה).

תודה ג'וני שהערת את תשומת ליבי :wink:

פורסם

הספקות הן שעל אריזת המוצר לא כתוב (לא מקדימה ולא מאחורה לא באנגלית ולא בגרמנית) שמדובר בשמן סינטטי מלא או לא, בעוד שמצאתי באינטרנט שמן של קסטרול אדג' שבו מצוין מפורשות על האריזה -

1297350422-91142000.jpg

כך שכנראה יש כאלה שהם כן וכאלה שהם לא...

לכן אני חושש שמא אצלי שמו שמן שאיננו סינטטי מלא.

פורסם

השאלה שלי היא - מדוע שמן בצמיגות 5w-30? ממה שאני הבנתי בצ'מפיון ובכלל הניסיון שלי בגולף הקודמת ובשתי הנוכחיות - המשמן המומלץ הוא 5w-40.

פורסם
גיא, איני יודע מה הגיע אצלך עם הרכב (בעבר סיאט עבדו עם Repsol) - אצלי (בשקודות) מגיע Castrol הישר מהמפעל, גם כן 5W30, כך שיתכן ומדובר בשמן ה"מקורי".

Castrol חברה ותיקה ומוכרת - ספק רב שמדובר בזבל. נסה לבדוק לגבי השמן הספציפי הזה באתר היצרן, תבדוק מי נגד מי, סביר להניח שהוא סינטטי מלא (VAG...).

עריכה:

http://castroledge.com/tested-to-perform/fluid-strength-technology

מאיפה לך לדעת מהו סוג ייצרן שמן המנוע שהגיע עם הרכב ?

אני חושב שמידע כזה ייצרן הרכב לא מפרסם.

איזה כייף לי :)

פורסם
השאלה שלי היא - מדוע שמן בצמיגות 5w-30? ממה שאני הבנתי בצ'מפיון ובכלל הניסיון שלי בגולף הקודמת ובשתי הנוכחיות - המשמן המומלץ הוא 5w-40.

אין שום בעיה ברכב שלך וגם ברכב של פותח האשכול למלא שמן בדרגת צמיגות 5W30.

פורסם
אין שום בעיה ברכב שלך וגם ברכב של פותח האשכול למלא שמן בדרגת צמיגות 5W30.

מה מומלץ מבחינת האקלים בארץ?

כרגע מדובר במנוע 1.4tsi ומנוע 1.6 102 כ"ס

פורסם

למיטב הבנתי אין בעיה גם עם 5w30,

יועץ השירות אמר לי שהשמן האיכותי יותר במקרה דנן הינו 5w30 בעוד שהשמן של סונול שלא רציתי היה 5w40.

בכל מקרה,

הצמיגות פחות רלוונטית עבורי כרגע,

מה שיותר חשוב לי להבהיר הוא האם מדובר בשמן סינטטי מלא או לא שכן ראינו שתי אריזות על האחת מצוין סינטטי מלא ועל השני לא תוך שעל אריזת השמן ששמו אצלי ברכב לא מצוין...

גיא

פורסם

לא קיים שמן סינטטי 'מלא' לרכבים או מילים אחרות כול השמנים הם תוצר של זיקוק נפט וחבילת בסיס ותוספים.

הכול שאלה של צורת הזיקוק של הנפט.

פורסם

השמן סינטטי מלא.

בטיפול האחרון (והראשון של האוטו) השמן שמילאו הוא של סונול חרף התנגדותי, מהסיבה שהחלופה היחידה שהייתה היא שמן בצמיגות 5w-30 ואיש השירות במוסך אמר שהצמיגות אינה מתאימה.

• תוכן חדש...