Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני חצי שעה במהלך נסיעה בעיר הבחנתי בעת המתנה ברמזור שהמחוג עלה כמה קווים אחרי האמצע ובדרך לתחום האדום. עצרתי בצד באיזה תחנת אוטובוס והפעלתי 4 וינקרים.

מאוורר לא עובד, שומעים מים מהצינורות של מערכת הקירור וקצת מים יוצאים מהפקק של הרדיאטור ונוזלים למטה.

לא היתה רתיחה ולא הגיע לאדום! כיביתי מנוע לפני שהוא הספיק להתקרב בכלל לאדום. לפני תחילת הנסיעה בדקתי מים ושמן- מים היה למרות שהם היו קצת מלוכלכים.

מנוע עבר 127K ואני משתמש בנוזל קירור איכותי. מדובר על פיאט אונו 93', מזגן מקורי.

מה עושים? מחר בבוקר יש לי עבודה...

תודה מראש!!

גיא.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לעיתות חירום , רצוי לדעת כיצד לקצר את היוניט מאווררים על מנת שהמאווררים יפעלו קבוע , עד שתגיע בבטחה למוסך/הביתה (ממש לא על תקן קבוע). זאת כמובן , כאשר באמת התקלה היא מאוורר לא עובד/לא ממותג (ע"י היוניט).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

איך אני מארגן הפעלת המאוורר עם פחיחת הסוויץ' כדי לחסוך מחר את הגרר או שלא מומלץ? יש לי ביטוח גרירה חינם!

חשוב לציין כי זו יוניט שונה מרוב האונואים בגלל שיש לרכב הזה מזגן מקורי של פיאט, אז המאוורר פועל בשני מהירויות.

ניסיתי להפעיל מזגן, אולי תופעל המהירות השנייה והמאוורר בשלו- הכל מת. פחדתי להזיז את הכנפיים שלו שלא יתחיל בטעות לעבוד ואני אשאר בלי אצבעות.

הצלחתי להגיע הביתה לפחות (נסעתי קצת ועצרתי כל פעם), נתקעתי לא רחוק מהבית.

פורסם

איני יודע כיצד זה עובד אצלך (כי יש מכוניות עם מנגנון שונה, אבל...), נסה לנתק את היוניט חום שנמצאת על הרדיאטור ולקצר את ההדקים. זה אמור להפעיל קבוע את הוונטה. אם יש 3 מגעים אז יש בעצם + ועוד 2 מגעים ל-2 המהירויות השונות.

אם אין לך מושג ירוק ואיך יודע/הולך לטפל בזה בעצמך גם ככה , עדיף שתעלה את הרכב על גרר ויאללה למוסך. חבל להמר, נשמע כאילו לא הגעת למצב בו יש נזק למנוע , אז לא כדאי להסתכן.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

כנראה שהיוניט חום שלך הלכה לעולמה.

זה לא רע שהחזיקה כמה שהחזיקה...

גם אם המאוורר מת, סיפור של 100 ש"ח למאוורר ספאל נחמד של אונו מהפירוק.

כרגיל עם מכוניות כאלה, רוב הסיכויים שלא תגמור עם נזק גדול מ-200 ש"ח.

פורסם
כנראה שהיוניט חום שלך הלכה לעולמה.

זה לא רע שהחזיקה כמה שהחזיקה...

גם אם המאוורר מת, סיפור של 100 ש"ח למאוורר ספאל נחמד של אונו מהפירוק.

ד" ר סובארו שלום רב!

יוניט חום לא הולכת ברגע אחד ואין לה קשר להפעלת המאוור.

גם מאורר לא הולך לפתע פתאום.

הבעייה היחידה היא בממסר של יוניט מאוור, או במתח החשמלי המגיע ליוניטץ

בוא המתין לחברנו רפי לין המומחה בנושא.

בכל מקרה גיא, אם לא תצליח לגרום להפעלת המאוור על ידי גישור הקונקטור למאוור( נסה תחילה בדיקת מגע רופף לקונקטור, או פיוז שרוף), נצל את הגרירה חינם וגרור אותו למוסך, חשמלאי רכב הקרוב ביוקנעם.

בכל מקרה הפעלת המזגן אמורה להפעיל את המאורר.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

טוב, אז עדכון:

יצאתי כרגע החוצה למרות השעה המאוחרת, מצוייד בתאורת חירום חזקה.

עברתי על כל הפיוזים שנמצאים בתיבת הנתיכים מתחת להגה וכן על הפיוז הבודד שנמצא בתיבת המזגן המקורי בתא המנוע. התוצאה חד משמעית- כל הפיוזים תקינים לחלוטין.

משם עברתי ליתר ביטחון על כל יחידות החשמל והתאורה ברכב כדי לוודא תקינותם. הבחנתי שהאור הירוק סביב מצת הסיגריות אינו פועל, אך המצת עצמו פועל כשורה. המסקנה שלי היא נורה שרופה שלא קשורה לבעיה הנ"ל.

המשכתי לכיוון המאוורר: הבחנתי בשני חוטים שמתחברים לאמצע המאורר ולעוד 2 חוטים שמתחברים לאיזה מקום באיזור צינור הרדיאטור התחתון. שיחקתי בכל החוטים, הזזתי, חיזקתי והנעתי.

כשחום המנוע הגיע לרבע הפעלתי את מדחס המזגן ואת המאוורר הפנימי על מהירות שלישית. לאחר כ- 10 שניות ויותר, המאוורר נדלק תחילה במהירות הראשונה ולאחר חצי שנייה עבר למהירות החזקה יותר. יש לציין כי המזגן עבד ברציפות במשך 5 דקות, חום המנוע היה תקוע על רבע הסקאלה והמאוורר פעל במהירות הגבוהה לסירוגין. אני חשבתי שהוא צריך לעבוד קבוע על המהירות הגבוהה בעת פעולת המזגן- רפי אודה להתיחסותך בנושא.

כיביתי את המזגן. כששעון החום הגיע ממש טיפה לפני האמצע המאוורר החל לעבוד על המהירות הנמוכה לסירוגין, בכל מקרה חום המנוע לא עבר את האמצע ולא נזלו מים ממכסה הרדיאטור.

ידוע לי שתקלות לא נפתרות מעצמם ומאוד מוזר כל העסק הזה. האם מישהו יודע מה עובר על האוטו הזה?

תודה מראש,

גיא.

פורסם

גיא שלום רב!

יתכן ובעייתך נעלמה זמנית, אבל בעייתך קשורה קרוב לוודאי, למגע רופף באזור הקונקטור למאוור, הנמצא זמוך לצינור תחתון, ו/או למרכזייה של חוטים הנמצאאאים ליד/ סמוך למסגרת המצבר.

המתן לתגובה מקצועית ואמינה יותר של רפי לין.

בהצלחה

צביקה

פורסם

יש לנתק את המחבר של 2 החוטים ממנוע מאורר הרדיאטור וסביר למדי שאחד המגעים שלו שרוף ואת זה יש לתקן וגם לנקות את רגל המגע המקבילה במנוע המאורר עצמו.

נא עדכן בממצאים ותוצאות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

נצל"ש לדיון עם צביקה :-)

צביקה,

לדבריך מאוורר לא מפסיק לעבוד "פתאום".

האם יש שלבים לגסיסה של המאוורר, או שהוא אמור לעבוד לנצח נצחים?

אני לא יודע מה בדיוק מפסיק את פעולתו התקינה, אבל אני יודע שברנו מגאן של חבר, הפסיק יום אחד לעבוד המאוורר בזמן נסיעה.

גם אחרי שפירקנו אותו וחיברנו אותו ישירות למקור מתח, לא הייתה שום תגובה.

לאחר שהוא הוחלף, התחלנו בפירוק לגורמים וראינו המון שיניים שבורות בתוך המנגנון שלו...

אז כנראה שיש "תאריך פג תוקף" גם למאוורר :?

אשמח להסבר מלומד שיוסיף לידע!

דודו.

פורסם

כל מרכיב מכאני באשר הוא יזדקק יום אחד לשיפוץ או החלפה , אין דבר כזה שנשאר לנצח.

לכל דבר יש אורך חיים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
נצל"ש לדיון עם צביקה :-)

צביקה,

לדבריך מאוורר לא מפסיק לעבוד "פתאום".

האם יש שלבים לגסיסה של המאוורר, או שהוא אמור לעבוד לנצח נצחים?

אז כנראה שיש "תאריך פג תוקף" גם למאוורר :?

אשמח להסבר מלומד שיוסיף לידע!

דודו.

דודו שלום רב!

אין כאן צורך בהסבר מלומד!

אין תאריך פג תוקף למאורר.

יש אורך חיים לכל דבר, בלי אפשרות לחזות אורך חיים.

מה שעלול לקצר חיי מאוור חשמלי, זה מאוור חשמלי שעובד ללא הפסקה, בגלל חיווט שגושר, במקום לפתור בעיות התחממות.

פגם ביצור.

וגם חיווט גרוע שגורם להתחממות. להתנגדות גבוהה, ובכך לעומס ולהתכת החיווט הפנימי ושריפת המנוע.

בתנאי עבודה רגילים, אורך החיים הוא גבוה, אם כי כמובן לא מוגבל.

מאורר חשמלי מקורי שיעבוד מעל 15 שנה אינו מחזה נדיר.

אין דבר כזה נצח נצחים, גם אדם לא חי לנצח נצחים.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה, קונפוציוס פעם כתב "אם לא מתים אפשר גם לחיות עד גיל 200" :wink:

לפעמים יודעים שמאורר רדיאטור גוסס בהיותו רועש או פועל בויברציה, או פועל לאט או שורף נתיכים (פיוזים).

ברוב המקרים לא יודעים מראש דבר ופתאום מגלים שהמאורר אינו פועל כלל וזאת עקב התחממות המנוע.

פורסם
צביקה, קונפוציוס פעם כתב "אם לא מתים אפשר גם לחיות עד גיל 200" :wink:

לפעמים יודעים שמאורר רדיאטור גוסס בהיותו רועש או פועל בויברציה, או פועל לאט או שורף נתיכים (פיוזים).

ברוב המקרים לא יודעים מראש דבר ופתאום מגלים שהמאורר אינו פועל כלל וזאת עקב התחממות המנוע.

רפי חברי היקר.

כפי שבוודאי קראת , כתבתי שאין דבר כזה לנצח נצחים.

אך תופת רעש וויברצייה, ו/ או שריפת נתיכים, באים זמן מספיק זמן, כדי שניתן יהיה זמן להרגיש בזאת, לאבחן זאת,

והשיקול להחליף זאת , הוא בלתי ניתן לפשרות, אך אתה חייב להסכים איתי, שנדיר עד כמעט בלתי קיים, שמאורר יפסיק לעבוד מעכשו לעכשו.

בברכה

צביקה

פורסם

לקחתי את הרכב היום לחשמלאי, אשר בדק את המערכת במשך יותר מ- 30 דקות, ניתק חוטים וחיבר שעונים ולא מצא כלום!

הכל עבד כמו שצריך, כל המהירויות של המאוורר עם מזגן, בלי מזגן.

מה עושים עכשיו, אחכה לפעם הבאה שאני אתקע באמצע הכביש?

אגב, רפי, הדפסתי את התגובה שלך והבאתי אותה לחשמלאי, הוא קרא אותה ובדק לפי זה.

תודה מראש.

• תוכן חדש...