Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק לפי מהירות נסיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חושב שיש שום דבר מדויק כיוון שזה תלוי בכל כך הרבה גורמים. אפשר לומר בדיוק סביר כי צריכת הדלק היא הטובה ביותר כאשר אתה משייט במהירות בה המנוע הכי פחות מתאמץ. כלומר המהירות שבכדי לשמור עליה צריך ללחוץ כמה שפחות על דוושת הגז, בגדול.

אם נניח ש-90 קמ"ש היא המהירות הזו, אז כל 10 קמ"ש למעלה יש להניח שצריכת הדלק תגדל בכ-10%. מהניסיון שלי עם הרכב שלי (בעל מחשב דרך שמאפשר בדיקת צריכה רגעית), זה באמת מה שיוצא. אבל בפועל יש כל כך הרבה משתנים שמשפיעים על הצריכה, למשל עלייה מתונה מאוד מקפיצה את צריכת הדלק אצלי באיזה 10% גם ללא שינוי מהירות הנסיעה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, לפי דעתי המתמטיקה שלך צריכה להשתלב עם עוד קצת פיזיקה ;-)

השינוי בצריכת הדלק הוא לא אחיד, אי אפשר לומר 10 קמ"ש = 10 % וזה גם לא נכון.

צריכת הדלק מורכבת ממספר גורמים, נתחיל עם הגורמים בתוך הרכב - סל"ד ומאמץ. ברמת העיקרון היינו רוצים סל"ד נמוך ככל האפשר בהילוך הגבוה ביותר, בפועל בסל"ד נמוך הרכב מבזבז דלק כיוון המנוע לא מפיק את המיטב מהדלק (כיוון מנוע) וכיוון שהרכב מתאמץ יותר בשביל לשמור על המהירות או להגביר מהירות. בפועל המצב הכאילו אופטימלי יהיה כאשר הרכב נמצא בדיוק בשיא המומנט - זאת בשל העובדה ששיא המומנט מייצג מצב שבו הרכב מנצל את הדלק באופן הטוב ביותר (מומנט מייצד את הכוח לכל פעימת מנוע בערך).

כל זה בערך מה שאמר גם רוני ידידי. השינוי בצריכת הדלק נובע מהעובדה שישנם שני משתנים חיצוניים שמשפיעים על הרכב:

1. חיכוך כביש + משקל הרכב

2. התנגדות הרוח.

במהירויות הנמוכות התנגדות הרוח קטנה יחסית, לפיכך צריכת הדלק נובעת באופן ישיר למדי ממשקל הרכב. כן ניתן לראות שבמהירויות של עד 100 קמ"ש אחד הדברים המשפיעים ביותר הוא יחס הספק משקל.

במהירויות הגבוהות יותר משקל הרכב הופך להיות פחות ופחות רלוונטי והתנגדות האוויר נהיית קריטית.

בשביל להיות ברורים יותר החוק הפיזיקלי אומר שהתנגדות האוויר עולה בשלישית עם הגדלת המהירות. דוגמאות:

אופנוע 50 סמ"ק יכול להגיע ל 100 קמ"ש עם בערך 8 סוסים.

אופנוע 500 סמ"ק צריך בשביל להכפיל את המהירות הרבה יותר כוח, כמה? 2 בחזקה שלוש (פי שתיים מהירות, 2 בחזקת שלוש יותר כוח כלומר פי 8) בפועל לאופנוע ה 500 המהיר בארץ יש 60 סוסים והוא מגיע קרוב ל 200. זה בערך 8 הסוסים שמביאים למאה (בפועל קצת פחות ממאה) כפול ההשתנות בהתנגדות האוויר.

הגעה ל 300 קמ"ש דורשת הרבה יותר כוח - הפעם 3 בחזקה שלישי. כלומר 27. 8 כפול 27 נותן לנו מעל 200 סוסים. אופנועי הנינגה 14 עם קרוב ל 200 סוסים מתיימר לשבור את ה 300 קמ"ש.

לפיכך נסיעה במהירות 200 במקום 100 תצרוך הרבה הרבה יותר דלק (לא כמו החישוב של רוני שאמור לייצג פי 2). אומנם זה לא יצרוך פי 8 דלק, עדיין קיימת העובדה שהמשקל של הרכב נשמר זהה ורק ההתנגדול מתשנה. אבל החישובים מראים בפרוש שככל שהמהירות עולה ככה השינוי גדל.

כל אחד עם בקרת דלק יכול לבצע את הניסיון הזה (רוני אתה מוזמן לספר לנו על התוצאות, בתור כתב רכב זה נראה לי מחובתך לבדוק ;-) ) אני מהמר שההבדלים יהיו קיצוניים. ברכב של רוני אני מאמין שממקדם של 12 ק"מ לליטר במהירות 100. זה יהפך להיות 3 ק"מ לליטר ב 200 ...

ממתין לתוצאות הניסויים ;-)

פורסם

מבחינת צריכה של ק"מ לליטר הכי טוב זה סל"ד מינימלי בהילוך הגבוה ביותר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ממש הפכת את זה לדוקטורט בפיזיקה...

מן הסתם (מין זה לא סתם) ה"חישוב" שלי היה מאוד ערטילאי ונועד רק לתת מענה למהירויות "נורמליות". אני לא רואה טעם לחשב במדויק (כי זה בלתי אפשרי) לכל מהירות, אבל אני כן יכול להעריך שאם ב-90 הצריכה היא 1:15, אז ב-100 הצריכה תהיה 1:13.5 וב-110 תהיה 1:12 נניח, 120 תהיה 1:11, 130 בערך 1:10 וכן הלאה. הנתונים הללו תואמים למדי לאלו של הרכב שלי, ד"א. כמובן שיש מיליון משתנים - מיזוג אוויר, זווית הכביש, משקל הרכב וכולי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, מין זה אכן לא סתם וכתב רכב זה בחור עם מחוייבות למקצוע.

אני רוצה לראות עד מחר בבוקר (שיהיה לך את הלילה לבצע) דוח של צריכת דלק במהירות 100, 140, 180 ו 200. למרות ש 200 של הקליאו זה לא באמת 200 ;-)

כולל טבלה, גרף וניתוח.

אם היית בשלב יותר מתקדם של המתמטיקה שלך הייתי מבקש גם משוואת דיפרנציאלית בנושא... ;-)

פורסם

יצא לי גם לבדוק את המספרים האלה אצלי ואני חייב לומר שבין 90 ל120 לא ראיתי הפרש כמו שאתה מתאר פה.

אם ב90 קמ"ש אני עומד על משהו כמו 1:11 אז ב120 אני יורד הכי גרוע ל1:10 וגם זה תוך כדי היסחפות קלה.

ההפרש הוא לא כזה משמעותי, אבל כנראה שזה באמת תלוי גם בסוג הרכב ואיפה נוסעים.

מצד שני, אם אמרת שאצלך בעליה קלה אתה רואה עליה של 10 אחוז, אצלי יש עליה של לפחות 15-20 אחוז כשאני רק רואה אותה מרחוק :)

פורסם

טוב, לא טענתי שאלו חישובים של טכנולוגיית טילים. להפך, ביססתי את דבריי על הנתונים של מחשב הדרך ברכב שלי, שמי יודע כמה הוא מדויק (למרות שהוא דווקא מדייק יפה בחישוב כמה ליטרים ניצלתי כבר מהמיכל).

בשיוט רגוע על 90 קמ"ש המחשב מראה לי כ-15 ק"מ לליטר. על 120 הוא בערך על 11, אולי 12. 90 קמ"ש בעלייה זה כמו 100 בקו ישר, וכן הלאה. כמו שכבר אמרתי - זה מאוד תלוי בסוג הרכב והרבה דברים אחרים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אכן, ביקשתי התפלגות בין צריכת הדלק לפי ק"מ וקיבלתי התפלגות מעניינת בין תגובות רציניות ללא רציניות... כך או כך, תודה לכל המשיבים.

פורסם

לא הבנתי מה אתה בדיוק רוצה לדעת. עשה ניסויים על הרכב שלך כמו שכבר הציעו ותקבל תשובה די מדוייקת.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
אכן, ביקשתי התפלגות בין צריכת הדלק לפי ק"מ וקיבלתי התפלגות מעניינת בין תגובות רציניות ללא רציניות... כך או כך, תודה לכל המשיבים.
אתה שוכח שכל רכב במהירות שונה צורך כמות שונה של דלק - ואין יחסיות בין עוד 20 קמ"ש ברכב כזה לבין אותם תוספת של 20 קמ"ש ברכב אחר (גיר, יחסי העברה, חיכוך עם הכביש בגלל צמיגים וכו').

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

עבור מהירויות שפויות, רוני נתן כלל-אצבע לא רע, ככה זה גם אצלי מנסיון על פיז'ו 406 וגם 407.

אגב לספידומטר של ה 407 אין סטיית מהירות, הדבר נבדק על ידי רוטוטסט.

גם המחשב דרך של ה 407 מאוד מדייק ועקבי, ופשוט צריך להוסיף 4 או 5% למה שהוא כותב ויש לך תוצאה מדויקת.

מי שאמר (יניב) שבין 90 ל 120 יש רק 10% הפרש טועה בוודאות. נתון כזה אולי נכון לגבי רכבת לא לגבי מכונית.

בכל מקרה, אי אפשר פשוט לשנות מהירות בקרוז-קונטרול, לחכות להתיצבות שלה, לאפס את המחשב ולמדוד ממוצע על קילומטר, וככה לעשות טבלה של צריכות דלק. למה ? - כי כל שיפוע הכי לא מורגש בכביש יוצר הבדל של 20%, 40%, 60% וכו' בלי ששמתם לב כמעט. הדרך היחידה לעשות את הטבלה זה לעשות את אותו קטע דרך בדיוק שוב ושוב. -וכמובן לשמור על טמפ' מנוע קבועה יחסית, מזגן מכובה, ותנועה דלילה בכביש (גם מכוניות אחרות משנות את התנגדות האוויר שהאוטו מרגיש).

ב200 קמ"ש הרכב יקח כמעט פי 8 יותר דלק, אבל זה נתון של כמות דלק לשניה, לא כמות דלק לק"מ. מכיוון שב200 עוברים כפול מרחק באותו זמן, הצריכה תהיה רק פי 4.

פורסם

נהג רגוע, המספרים שהצגתי רלוונטים לגבי הרכב שלי. אולי אצלך המספרים שונים וזה לא סיבה מספיק טובה לומר שאני טועה בוודאות. את מחיר הדלק אני משלם בתאוצה ולא בשיוט.

המספרים שהצגתי מוצגים במחשב הדרך שנבדק מעשית על ידי ונמצא דיי מדוייק עד לסטיה של מקסימום 1:10.

אם נשמע לך טוב מדיי מכדי להיות אמיתי, אתה יכול בשקט לחשוב את המחשבות שלך לעצמך, אבל אין צורך להטעות אחרים.

• תוכן חדש...