Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ועוד חבר תכננו לטוס לשוויץ בשבוע הקרוב, אבל הדרעק ייאלץ לעשות מועד ב' לקראת פתיחת השנה, ולכן נותרתי לבד.

חשבתי לוותר, אבל אחרי "חופשת קיץ" שכללה בעיקר לימודים ועבודה החלטתי שאני חייב איזה טיול לנקות את הראש לפני תחילת שנת הלימודים, ולכן החלטתי לטוס לשוויץ (אני יודע שיש עוד מקומות יפים, אבל אחרי הרבה התלבטויות זה היעד שהחלטתי עליו) לבדי.

התכנון הוא לקחת טיסה לציריך, משם להגיע באמצעות תחבורה ציבורית (אני מתכנן לקנות את הסוויס פאס ל-8 ימים) לאינטרלאקן, לטייל שם כיומיים ואז להמשיך לאזור לאוטרברונן (עמק 72 המפלים) לעוד כ-4 ימים. בין לבין אני גם רוצה להקדיש יום אחד לאזור העיירה צרמט ולהר המאוטרהורן.

סוג הטיול הוא בעיקר טיולים רגליים (או רכבות פנורמיות/רכבלים מדי פעם) בטבע, נופים, הרים, מפלים וכדומה.

עכשיו לשאלות:

1. עד כמה זה בעייתי לטייל לבד באזורים הנ"ל? הכוונה היא לא לבדידות או שעמום (אני מאמין שאני אחזיק מעמד 6 ימים לבד), אלא מבחינה בטיחותית נקרא לזה. במילים אחרות, מה הסיכוי להיתקל במפלצות שלג או במחבלי אל קאעידה באזור? :-P

2. הבנתי שהתחבורה הציבורית בשוויץ היא מצוינת, ולא אמורה להיות בעיה להגיע לכל חור (או כמעט כל חור) במהירות ובקלות באמצעותה. אבל מה קורה במהלך הטיולים הרגליים בהרים ובעמקים שם? האם קיים שם שילוט/הכוונה אחרת, והאם מפה של האזור תספיק כדי לא ללכת שם לאיבוד (כישורי הניווט של טובים ואף יותר, אבל לא בא לי להעמיד אותם במבחן באחד ההרים המושלגים שם כשאני לבדי והחשיכה מתקרבת), ואיפה משיגים מפות מתאימות?

3. יש צורך בביגוד מיוחד פרט לבגדים חמים (מעיל, געטקס, כובע צמר וכדומה)? הפריט היחידי שחסר לי הוא נעלי הליכה טובות שיהיו עמידות ברטיבות, שלג, בוץ וכדומה (המלצה לנעליים כאלה תתקבל בברכה).

4. איפה אפשר למצוא קבוצות/"טיולים מאורגנים" למקומות היותר "אתגריים" דוגמת הרים גבוהים ומושלגים? אני לא מדבר על מטפסי הרים מקצועיים שמעפילים לאוורטס, אלא לקבוצות של חובבנים בכושר טוב שעולות גבוה יחסית, או למקומות שיותר קשה להגיע אליהם.

5. לפי האינטרנט מזג האוויר שם הוא יחסית נוח - הטמפרטורות אומנם נמוכות, אבל לא יורדות מתחת ל-0 אלא עומדות סביב 10-15 מעלות, כמו כן עדיין לא ממש גשום אלא מדובר בעיקר בגשמים לפרקים קצרים. עד כמה הגשם מפריע לטיולים הרגליים באזור, והאם יש אופציות אחרות לימים הגשומים?

כל המלצה אחרת או הצעות למקומות/מסלולים שחובה לבקר בהם באזורים שציינתי יתקבלו בברכה. :-)

תודה.

פורסם

חזרתי חודש שעבר מטיול בשוויץ היפה שכלל גם חלק מהאתרים שציינת, לצערי הטיול היה בסגנון שונה בצורה מהותית מכיוון שטיילנו עם הורי אמנם עלינו ברכבות וברכבלים אבל לא יצא לנו ממש לטייל רגלית ולעשות טראקינג בהרים אז אין לי הרבה אינפוטים לגבי זה.

מעבר לכל שוויץ יפייפיה, לאן שלא תלכו ישנו אוכל טוב ונופים מדהימים, מאיזור אינטרלאקן שבו שהינו נסענו באחת הדרכים היפות באירופה שיצא לי לעבור בהם עד איזור אגם ז׳נב, לא זכור לי השם בדיוק אבל הוא מופיע בספר של מישלן, אוכל לברר בערב.

קחו בחשבון שהפרשי הטמפרטורה בפסגות הם מהותיים, וצריך להצטייד בביגוד טרמי מממם אם מתכננים לבלות שם קצת זמן.

תהנו המון

פורסם

זה לא בעייתי לטייל שם לבד. מפלצות שלג אין שם (כנראה), וכל השאר לא ממש אמור להדאיג אותך. האנשים בסך הכל גם נחמדים ומנומסים, כמו ברוב המקומות במערב אירופה.

התחבורה הציבורית היא טובה, אבל גם היא עושה בעיות לפעמים. קרה לי יום בהיר אחד שרכבת בה נסעתי החליטה לא לעצור דווקא בתחנה בה הייתי אמור לרדת. למה? אין לי מושג, אבל לפי התגובות זה הפתיע גם את המקומיים, ומצאתי את עצמי עושה סיבוב של עוד 40 דק' בגלל זה (ירדנו בתחנה הבאה וחיכינו שם עד שבאה הרכבת לכיוון השני).

לגבי מזג האוויר - תזכור כמובן שככל שתעלה יותר למעלה, יהיה יותר קר. תזכור גם שצריך לטפס בהדרגה, ולא מעט אנשים מרגישים רע שם למעלה, בגלל האוויר המדולל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לגבי ההרים - בדוק תמיד ערב קודם מה מזג האויר הצפוי ביעד. לפני מספר שנים תפסתי סופל שתג בקיצשטיינהורן (באלפים האוסטריים) ב-31 ביולי. והכוונה היתה שהראות במקום היתה לא יותר מ-2 מ'. מפעילי המקום גידרו משטח קטן ולא אפשרו לצאת ממנו בגלל סכנת אבדן דרך בטמפרטורות שמתחת לאפס. כמובן שכאשר אתה רוצה להגיע לפסגה אתה רוצה גם להנות מהנוף, לכך בחר לך יעדים שאינם מכוסים בעננים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נתחיל קצת מזרחה מאינטרלאקן:פורקה סטרסה וסוסטן סטרסה הם מעברי הרים יפים.[אך הגעתי אליהם ברכב שכור], טיפה מזרחית מאנדרמט. מעט צפונית מערבית משם וקילומטרים ספורים מזרחית מבריאנז, ונאגם המזרחי לאינטרלקן ישנו קניון אארושלוככט שבו הולכים הליכה קלה על גשר עץ בערוץ, נניח שעה וחצי דו כיווני. מאינטרלקן או מגרינדלוואלד הקטנה יותר יש רכבת יקרה ליונגפראו ופסגות נוספות. יש נסיעות משולבות רכבת מיחדת ורכבל, עניין של מאות שקלים. מניח שניתן להשיג מידע ומפות מפורטות בלשכות תיירות אך רצוי להתארגן ככל שניתן מן הארץ לחיסכון בזמן וכסף. אם כבר לאוטרברונן, בה ניתן גם ללון, ישנם מפלי טרומלבך בסמוך.

יש כמובן מסלולי הליכה גבוהים למיטיבי לכת, אך לצערי איני בקיא ויש צורך כאמור בעבודת הכנה. בלילה קר ותמיד יש להיות מוכן לכל מזג אוויר. גם פילטוס והעיר לוצרן, נחמדים ובסביבות אינטרלקן ישנן פסגות נוספות.

להבנתי רצונך במסלול ממוקד ומעמיק באזור צר וכאן איני בקיא. במקומות מבודדים לא רצוילהיות לבד בגלל סיבות פרוזאיות כמו נקע ברגל, לא אל קעידה.

תהנה.

פורסם

איני מכיר את ה-Aareschluct שהזכיר [פנדוב, אבל באותו איזור יש מסלול קל ויפה שנקרא Gletscherschlucht. איני יודע אם נגיש ללא רכב פרטי. לפי התמונות מדובר במשהו די דומה לאתר שהזכיר [פנדוב, אבל כיון שביקרתי רק באחד האתרים איני יכול לומר בודאות. המסלול ב-Gletscherschlucht הוא ברמה של טיול משפחות (הליכה על שביל וגשרונים לאורך נחל בתוך קניון צר).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם מה שאני הזכרתי הוא מסלול קל. לא רחוק משם בנסיעה ישנו מוזיאון פתוח של בתים מטיפוסים שונים שקובצו להם מרחבי שוויץ, לא הייתי. הנסיעה בגדה הצפונית של שני האגמים מענינת מהדרומית ומאפשרת יותר עצירות תצפית.

לגבי הנחות ברכבות תירותיות איני מתמצא מדי שכן אני נע ברכב שכור.

לגבי העמק אני מסכים עם שי ואכן חזרתי לשם לא פעם. איני זוכר בדיוק את המקום שבו נהרג כביכול שרלוק הולמס, לא רחוק משם.

אם אני מבין נכון, פותח השרשור מעוניין בטרקים של ממש כולל לינה בהרים.

פורסם

תודה לכולם על העצות והמידע.

נותרו לי עוד 2 שאלות עיקריות לגבי הטיול:

1. עד כמה המסלולים הרגליים שם מסומנים וקלים להתמצאות (סימון שבילים, שלטים וכדומה)? האם יש צורך במפות מיוחדות?

2. האם יש אתרים דוגמת booking.com רק עבור הוסטלים/אכסניות באזור? מצאתי כל מיני אתרים באינטרנט שמופיעים בהם מקומות לינה שאינם מופיעים ב-booking, אך אני לא יודע עד כמה אפשר לסמוך על האתרים האלה.

תודה.

פורסם

לא יודע לגבי אכסניות (הוסטל הוא המילה האנגלית שפיירושה אכסניה, אין צורך לכתוב כפול), אבל לגבי צימרים המונח בגרמנית הוא ferienwohnung או zimmer, ולאלה יש אתרי החיפוש שלהם, בדרך כלל לאומיים או אזוריים ולא בין לאומיים. הרץ בגובל חיפוש עם מונחים בשילוב איזור היעד. גם ההזמנה אינה מתבצעת באותה דרך - כאשר אני הזמנתי צימרים באוסטריה לפני מספר שנים שיטה היתה שליחת הודעה דרך אתר החיפוש ואז תיאום טלפוני של הצימר. באחד הצימרים דרשו ממני מקדמה דרך SWIFT (לא סוזוקי, אלא מה שנקרא בארץ זה"ב), באחר שילמתי במקום כאשר הגעתי.

עדו הערה - אם אתה מתכוון לטייל גם באזורים הסמוכים לגבול גרמניה נסה לחפש מגורים בצד הגרמני של הגבול, העלות הרבה יותר נמוכה וכיון ששויצריה הצטרפה לאמנת שנגן מעבר הגבול חופשי לחלוטין.

פורסם

ככל שתרצה להעמיק בשטח, מפות יעזרו כמובן.

לפני שנים רבות ניתן היה לרכוש ספר של אכסניות נוער באכסניית בני דן בתל אביב, למשל. כיום ודאי ברשת.

נדמה לי שבגרינדלוואלד בקצה העיירה, לא זה שבו תיכנס, אלא "סוף" העיירה, יש אכסניית נוער. אולי בעוד יעדים באזור.

פורסם

מועד הטיול מתקרב, ומזג האוויר בשוויץ קצת מדאיג. הבעיה העיקרית כרגע מבחינת מזג האוויר היא הטמפרטורות הנמוכות, שצפויות לרדת מתחת לאפס במקומות מסוימים (עד מינוס 5-6 מעלות), עם סיכוי למשקעים פה ושם (אבל זאת "בעיה" שקיימת בשוויץ לאורך כל השנה לפי מיטב הבנתי). אני אומנם לא ממש רגיש לקור, אבל לא זכור לי ששהיתי בשנים האחרונות בטמפרטורה שנמוכה מ-0 מעלות.

אז איך מתלבשים נכון? נכון לעכשיו אין לי נעלי הליכה מתאימות (גבוהות ועמידות לרטיבות), ולכן זאת כבר הוצאה של מעל ל-600 ש"ח. האם מלבד הנעליים יש צורך בעוד לבוש מיוחד דוגמת חולצות טרמיות, מעילים מיוחדים וכדומה? יש לי סוג של מעיל ניילון עבה ועמיד למים (קצת ישן אבל אמור לעשות את העבודה), פליז (לימים קרים ולא גשומים), געטקס, וגרביים צבאיות. האם זה אמור להספיק כדי להתמודד עם הקור?

אני אקנה כנראה גם כובע צמר וכפפות טובות, אבל אני לא רוצה להתחיל לקנות יותר מדי דברים, שכן לא רק שלא יהיה לי כנראה שימוש ברוב הדברים, אלא גם זה יגדיל משמעותית את ההוצאות על הטיול.

אז אם יש כאן אנשים שעשו לאחרונה טיול סקי/חופשה במקום קר/גרים בסיביר, המלצות אודות פרטי וצורת הלבוש מאוד יעזרו.

תודה.

פורסם

ככל שאתה מטפס גבוה יותר הטמפ' נמוכה יותר. יצא לי להיות בשוויץ ב-20 מעלות בגובה כמה מאות מטרים, ועם טיפוס ל-2500 מטר הטמפ' היא אפס. זה היה ביולי. עכשיו אתה יכול לצפות להרבה יותר גרוע.

חייב להגיד שאני לא בטוח שזה הזמן הטוב ביותר לטיול רגלי. זה יכול להיות מאוד לא נעים - קור, גשם, רוח, שלג ככל שעולים למעלה...

בשביל 0 מעלות ומטה כאשר אתה נמצא בחוץ רוב הזמן, מומלץ:

1. נעליים גבוהות וחזקות להליכה ממושכת. זוג נעליים נוסף למקרה שהראשון יירטב.

2. זוג גרביים מאוד חם (והרבה זוגות להחלפה)

3. גטקס מתחת למכנסיים

4. תחתונים מקרבון (סתם)

5. לפחות שכבה אחת נוספת מתחת למעיל. אם המעיל קל יחסית השכבה הזאת צריכה להיות פליז מחמם. אם המעיל כבד, יכול להיות גם פחות.

6. כפפות טובות - חשוב. שים לב שיש כפפות שלא באמת מחממות וזה עשוי להיות לא נעים.

7. משהו שיגן על הצוואר. צעיף או מעיל עם מחמם צוואר מובנה.

8. כובע צמר שמכסה גם את האוזניים (הקור עושה בהן שמות).

כל זה מניסיון של מישהו שהולך לסבול ממינוס 10 עד 20 בתוך חודש...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

העצה הפשוטה היא להיכנס לחנות למטייל או חנות מקבילה, להתייעץ ולא להיסחף בהוצאות.

אני מניח שבמזג אויר רע מלכתחילה לא תרצה לטייל בעומק השטח.

העצה ההגיונית היא להשקיע במקום 600 שקלים להליכה ועוד כ600 לחימום , ברכב שכור.

רכב כזה נע מהר ממה שתלך, יש בו חימום, יחסוך לך תחבורה וזמן ויעלה במעט דלק, המרחקים קצרים.

בשלב הבא החלף את מסלולי ההליכה הלא ברורים והלא מתוכננים במסלולי נהיגה שסקרנו כאן בפורום בעבר.

כשתראה מקום יפה במזג אויר יפה, צא מהאוטו ולך קצת.

תהנה.

• תוכן חדש...