Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי מאזדה לאנטיס 97 1800 . עם סה״כ

180,000 קילומטר ויוצא עשן לבן בבקרים היא אוכלת שמן

קילו. או ליטר. לפי 1000 קילומטר המנוע לא דופק .

יש לציין שנסעתי עם הרכב קרוב ל300 קילומטר.

ולא הוספתי טיפת שמן, חום מנוע במקום ומים ירוקים במקום.

אבדו תקוותי . תעזרו לי

פורסם

שלום רפאל גל,

תרשה לי לצטט ממה שכתבת:

"היא אוכלת שמן

קילו. או ליטר. לפי 1000 קילומטר-נסעתי עם הרכב קרוב ל300 קילומטר

ולא הוספתי טיפת שמן"-אתה צריך להיות יותר החלטי ע"מ לקבוע שאכן קיים איבוד שמן וניתן יהיה לעזור לך.

במידה ואכן קיים איבוד שמן ברכבך יכולות להיות לכך סיבות רבות:

שימוש בשמן לא מתאים לאורך זמן.

בוצה במנוע.

טבעות שמן תפוסות (כתוצאה מבוצה).

גומיות שסתומים יבשות.

תפרט יותר:

איזה שמן יש כרגע במנוע,האם העשן הלבן הוא רק בבוקר בהתנעה קרה או מופיע גם לאחר מכן?

מה קורה עם העלאת הטורים כשהמנוע חם? יוצא עשן לבן או כחלחל עם ריח של שמן שרוף?

האם יש נזילת שמן נראית לעין?

האם הרכב רועד,מקרטע בסרק או בנסיעה רגילה?

האם יש רעשי מנוע חריגים?

ציטוט:"אבדו תקוותי . תעזרו לי"

תנשום עמוק 8) ,אל תאבד תיקווה,תופעות כמו שתארת נפוצות ביותר ברכבים מהסוג והשנתון שלך,

לעיתים הפיתרון פשוט וזול, ולעיתים קצת יותר מורכב ויקר אך בסופו של דבר מדובר בסה"כ בכסף.

אך לפני כן צריכים להיות בטוחים שאכן קיימת בעיה,מה שאינני בטוח כיוון שתאורך את התופעות לא החלטי ומפורט דיו.

יש בפורום לא מעט אנשי מקצוע ותיקים ומנוסים שיוכלו להנחות אותך ולעזור לך למצוא את הפיתרון המיטבי מבחינתך.(שוב במידה ואכן קיימת בעיה)

ניצן

פורסם

יש לי הרגשה שפותח השירשור היתכוון לעשן כתוצאה מהיצטברות לחות במערכת הפליטה. עשן=אדים במיקרה זה. גם אני מקווה שנקבל פירוט טוב יותר לתסמיני הבעייה.

פורסם

אם העשן מופיע בהתנעה קרה בלבד- מדובר רק בגומיות שסתומים.

אבל,מחלה נפוצה במאזדות האלה בק"מ כזה היא דווקא עניין של טבעות בוכנה עייפות ושחוקות ובד"כ ממליצים להחליף מנוע במקום.

לא חושב שיש בעיה במנוע לפי תיאורו של פותח הנושא אבל צריך לראות באמת אם הבעיה נשארת רק בהתנעה קרה או מתפתחת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קודם כל. תודה רבה לכל מי שמתכוון לעזור,

הבעיה היא כזו .

היום הנעתי את הרכב במזג האוויר יבש וחם . שכחתי לציין חצי דקה של הוצאת עשן במקרים אחרים זה יכול להגיע לכמה דקות

הרכב פלט עשן מהאגזוז בצבע בין לבן כהה לכחול.

אני יודע להבדיל בין עשן שמתאדה לבין צריכת שמן

אצלי זה עננים שקר אני משתמש בשמן 10w40

לפי דעתי הרכב עבר כבר ראש מנוע יש לו מסביב לאטם

סיליקון . חברים מה שמוזר המנוע שקט נוסע בלי להתאמץ סוחב ברמה אדירה.

אבל מוציא עשן. קניתי אותו מבן אדם שדחף לי את הרכב ואני בתור בן אדם שזה רכב

ראשון שלו לא מבין קניתי בלי בדיקה אבא שלי קצת עצוב מכל העניין האם יש דרך לתקן ?

דרך אגב שכן שלי עובד במוסך מורשה פורד מאזדה הייתי אצלו

הוא הרים את הרכב על הליפט ואמר ״יש נזילת שמן בין הגיר למנוע״

האם בגלל זה אני מאבד שמן?

פורסם

זאת המחלה של הרכב הזה, בסביבות ה 150-180 אלף ק"מ המנוע מתחיל לעשן בהתנעת בוקר הגומיות שסתומים מתייבשות וטבעות השמן בבוכנות נתפסות מפיח.

הפתרון הוא להוריד ראש מנוע ולהחליף גומיות שסתומים והחלפת רינגים אם הצילינדרים במצב טוב.

טיפול כזה נחשב לחצי אוברול והוא יקר, החלפת מנוע לא כ"כ כדאית כי גם המנוע שתחליף בסבירות גבוהה שגם הוא במצב פחות או יותר כמו שלך.

פורסם
קודם כל. תודה רבה לכל מי שמתכוון לעזור,

הבעיה היא כזו .

היום הנעתי את הרכב במזג האוויר יבש וחם . שכחתי לציין חצי דקה של הוצאת עשן במקרים אחרים זה יכול להגיע לכמה דקות

הרכב פלט עשן מהאגזוז בצבע בין לבן כהה לכחול.-לבן ,כהה=מים לחות,לאחר הגעה לטמפרטורת עבודה התופעה אמורה להעלם ,אחרת זו אינדיקציה לחדירת נוזל קירור לתא השריפה,כהה כחול(עם ריח של שמן שרוף מהאגזוז)=חדירת שמן לתא השריפה דרך טבעות אטימה(רינגים) או גומיות שסתומים.

אני יודע להבדיל בין עשן שמתאדה לבין צריכת שמן -תריח את העשן מהאגזוז לאחר נסיעה של 20 דקות זה יתן לך עוד אינדיקציה.

אצלי(אצל כולם) זה עננים שקר אני משתמש בשמן 10w40

לפי דעתי הרכב עבר כבר ראש מנוע יש לו מסביב לאטם

סיליקון -אולי נמרח כדי לצמצם נזילה תנסה לעקוב במידה וקיימת.

חברים מה שמוזר המנוע שקט נוסע בלי להתאמץ סוחב ברמה אדירה.

אבל מוציא עשן. קניתי אותו מבן אדם שדחף לי את הרכב ואני בתור בן אדם שזה רכב

ראשון שלו לא מבין קניתי בלי בדיקה -חבל מאד

אבא שלי קצת עצוב מכל העניין האם יש דרך לתקן ?-תמיד יש, השאלה היא מה מהות התיקון והעלויות.

דרך אגב שכן שלי עובד במוסך מורשה פורד מאזדה הייתי אצלו

הוא הרים את הרכב על הליפט ואמר ״יש נזילת שמן בין הגיר למנוע״ -יכול להיות שזה אחד הגורמים לאיבוד שמן אך לא היחידי,במיקרה זה הפיתרון הוא בד"כ החלפת מחזיר שמן,צריך לנקות את שאריות השמן ולאבחן במדויק את מקור הנזילה.

האם בגלל זה אני מאבד שמן?

התשובות בכחול,טוב שיש לך שכן שמבין,תעזר בו,אתה נשמע בחור צעיר וחסר נסיון,חבל שהיית פזיז ברכישת הרכב ולא התייעצת קודם,ראה בכך "שכר לימוד" לעתיד לבוא.

ניצן

פורסם

היה לי רכב כזה, החלפתי לו מנוע.

כמעט ולא תמצא מכונאי שיעשה לך אוברול לרכב בשווי הזה.

יותר מזה, בזמנו טיפלתי אצל זיסו, מכונאי תותח ונשמה, אמר שאפילו זה לא משתלם וכדאי להחליף את הרכב.

תמיר.

פורסם
היה לי רכב כזה, החלפתי לו מנוע.

כמעט ולא תמצא מכונאי שיעשה לך אוברול לרכב בשווי הזה.

יותר מזה, בזמנו טיפלתי אצל זיסו, מכונאי תותח ונשמה, אמר שאפילו זה לא משתלם וכדאי להחליף את הרכב.

שאתה מחליף רכב מישהו אחר רוצה לתקן וגם לו אומרים שעדיף להחליף רכב וגם אחריו וכן הלאה.

פורסם
שאתה מחליף רכב מישהו אחר רוצה לתקן וגם לו אומרים שעדיף להחליף רכב וגם אחריו וכן הלאה.

המוסכניק שלי כל הזמן אומר לי ,תחליף רכב ,רכב ישן ,קשה להשיג חלפים ,עלויות תיקון גבוהות ביחס לשווי הרכב(לא "כדאי" לך לתקן בלה בלה...),אפילו הציע לי כמה "מציאות"? ששכבו אצלו כמו סקודה פליסיה ידנית?WTF:shock: או מזדה 323 (ב8K-מודל ומצב לא ידוע)-בסוף נתן אותה לבת שלו...:-).

דחיתי זאת על הסף כיוון שלא ממש משתלם לי כלכלית כרגע להחליף רכב, גם לא מחליפים רכב בגלל תיקוני בלאי קטנים שזה טבעי בכל רכב מעל 5 שנים על הכביש.

סה"כ הוצאתי השנה קרוב ל-2K על תיקונים בלבד.

פלנג' מים

2 מאוררים.

כבל ספידומטר.

סטרטר.

שנה קודם לכן הוצאתי על תיקונים בסביבות 1K.

פולי מנוע.

כריות בולמים.

אך כל אלה תיקוני בלאי ומרכיבים אלו יהיה לי שקט להרבה זמן.

מה שכן,יש חלפים שקצת קשה להשיג בגלל תוכנית הגריטה (שנעצרה כרגע),אך כרגע זה לא השיקול.

• תוכן חדש...