Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ככל שידוע לי, גם משיטוט פה בפורום, לא ניתן להחזיר רכב שהוגדר כ'רכב אספנות' במשרד הרישוי חזרה לסטאטוס של רכב רגיל (לא אספנות).

לאחרונה מסרו לי במענה הקולי של משרד הרישוי, שדווקא כן ניתן להחזיר רכב אספנות חזרה להגדרהשל רכב רגיל. ושמעתי את הדעה הזו מעוד כמה אנשים.

האמנם? האם קיימת אפשרות להפוך את הוולוו לאספנות ואח"כ והתחרט ולהוריד את הגדרת האספנות?

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני שאנחנו נכנסים לדיון אם זה אפשרי או לא הרשה לי בבקשה לשאול אותך מדוע תרצה לעשות כזה דבר?

אתה יודע מה המשמעות של כזה דבר?

דבר ראשון, ביטוח בתעריף מלא כמו רכב רגיל.

דבר שני, טסט פעמיים בשנה שכולל פעמיים אישור ברקסים פלוס פעמיים אישור תקינות רכב מיושן (רכב שגילו מעל 20 שנים).

במידה והרכב עומד מעל שנתיים ללא טסט אתה תצטרך בדיקת מעבדה לעלות אותו לכביש. רכב אספנות יכול לעמוד כמה שנים טובות בלי צורך לבדיקת מעבדה.

אני לא מאמין שמשרד התחבורה יאהב את ההחלפות הללו יותר מדיי.

עכשיו אתה יכול להסביר מדוע שתרצה להחזיר רכב אספנות לסטאטוס של רכב מיושן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי כי הוא לא רוצה להיות מוגבל ולנסוע איתו גם ב7-9 בבוקר בימי חול?:roll:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני שמעתי שהדרך היחידה היא דרך "ועדת חריגים" (או משהו בסגנון) של משרד הרישוי (וזה ממש לא משהו מקובל).

אני אשמח לשמוע אם יש שינויים והתהליך פשוט יותר כיום.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אולי כי הוא לא רוצה להיות מוגבל ולנסוע איתו גם ב7-9 בבוקר בימי חול?:roll:

נכון.

הרכב עכשיו לא אספנות וגם לא נוסע בין 7-9. יתכן (ויתכן שלא) שאחליף מקום עבודה בחודשים הקרובים ואז כן אסע בשעות האלה.

מישהו החזיר פעם רכב אספנות אחורה?

פורסם

ממליץ לך לעשות מאמצים ולאתר רכב זהה לשלך שלא רשום כאספנות. זה מה שאני עשיתי (והרכב שלי הרבה יותר נדיר, מבלי לזלזל).

פורסם

כדי להמשיך לסוע ברכב שאתה אוהב לעבודה ולא להיות כמו כל העבריינים שנוסעים בשעות שאסור.

פורסם

מניסיון. במענה הטל של רשות הרישוי. לא מדייקים תמיד.

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
ממליץ לך לעשות מאמצים ולאתר רכב זהה לשלך שלא רשום כאספנות. זה מה שאני עשיתי (והרכב שלי הרבה יותר נדיר, מבלי לזלזל).

למה שאעשה דבר כזה? לא הבנתי

כדי להמשיך לסוע ברכב שאתה אוהב לעבודה ולא להיות כמו כל העבריינים שנוסעים בשעות שאסור.

אבל אז עדיף לי פשוט להשאיר את הרכב שלי בסטאטוס רגיל, ולא לעביר לאספנות. למה לי להחזיק 2 רכבים מאותו סוג, אחד אספנות ואחד לא?

לגופו של עניין:

הסיבה היחידה שלי להעביר את הרכב לאספנות היא חסכון באגרה ובביטוח ובמס' הטסטים השנתי. וזה בהתחשב בזה שהיום אני לא צריך את הרכב בין 7-9.

בגלל שאני עשוי לשנות מקום עבודה, ואז דווקא כן אסע בין 7-9, אשמח לדעת האם מישהו כאן החזיר את הגלגל לאחור, כלומר החזיר רכב אספנות לסטאטוס רגיל.

בקיצור, אני רוצה לדעת האם תהיה לי דרך חזרה מהצעד של הפיכת הוולוו לאספנות.

תודה

שבת שלום לכולם. ___

פורסם

בקיצור, אני רוצה לדעת האם תהיה לי דרך חזרה מהצעד של הפיכת הוולוו לאספנות.

___

מחזק אותך בהחלטתך ! הגיע הזמן שניתן יהיה לאפשר למי שחפץ בכך להחזיר את רכבו לסטטוס רגיל.

לפני מספר שנים שאלתי כאן בפורום על כך ואז נרמז לי שהדבר אפשרי.

פורסם

עזוב... תהיה פראקטי - המעבר מאספנות לרגיל דרך"וועדת חריגים " הוא ארוך מסורבל ולא בטוח שבסוף תצליח.

בהתחשב בסיכון ועלויות הטירחה והבירוקרטיה - אל תרשום כרגע כאספנות! כשדברים יתבהרו תעריך מחדש...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
מחזק אותך בהחלטתך ! הגיע הזמן שניתן יהיה לאפשר למי שחפץ בכך להחזיר את רכבו לסטטוס רגיל.

יש בזה הגיון, אבל זה עלול ליצור פתח לקומבינות- במצב שבו רכב עמד כמה שנים ללא טסט, ורשיונותיו לא הוקפאו, הוא צובר אגרות. מה יותר קל מלהעביר את הרכב לאספנות, למחוק את כל האגרות, לקבל פטור ממעבדה ואחרי הטסט והשיפוץ- להחזיר לסטטוס רגיל :|

אפשר לעשות את זה, למשל, עם מגבלה שתוך זמן מסויים ממועד ההעברה לאספנות, לא יהיה אפשרי להחזיר חזרה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

Reminds me of the story about the people who wanted to move to a new house because the light bulb in the toilet wasn't working.

Am I the only person that thinks that the best way forward is to loose this 7-9 rule? People burst out laughing when I tell them such a rule exists in Israel.

If the majority think its good and that it should stay that way then fine by me. but perhaps the story is different.

In UK some historic vehicles are not aloud to be used for commuting to the work place but this is an INSURANCE condition. Other vehicles are permitted for commuting to the workplace. Couldn't this be a better solution?

פורסם
מניסיון. במענה הטל של רשות הרישוי. לא מדייקים תמיד.

נכון מאוד.

אין להם מושג בשאלות שהן מחוץ לקופסא. ואז קורה שפשוט ממציאים תשובות לפי מה שנראה להם. תתקשרו שוב ותקבלו תשובה אחרת.

• תוכן חדש...