Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר טוב התקשר אלי. מצא דירה, צריך שני ערבים שיחתמו לו על החוזה. ביקש ממני שאחתום לו על החוזה כערב שני.

באופן כללי, אני חבר טוב של הבחור. חבר ברמה הכי קרובה שיכולה להיות, כבר למעלה מ-15 שנה. אני לא כל כך בעד הדירה שהוא מצא, אבל זה לא העניין. אני שואל באופן כללי - מה עמדכתם לגבי חתימה על ערבויות לחברים או קרובי משפחה? חותמים בלי לחשוב? חותמים רק לקרובים? לא חותמים בכלל? מבצעים סקר בדיקה פיננסית לזה שמבקש ערבות או זורמים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא חותמים בכלל!

אם אתה רוצה להמשיך להיות חבר שלו, אל תיכנס לזה.

אני לא הייתי ישן בשקט על משכנתא או הלוואה גדולה שאני לוקח, אז להיות ערב על הלוואה של מישהו אחר?!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

בשום פנים ואופן.

מצד שני אני מוכן להתחייב לעזור כספית כל חודש בסכום קטן יחסית שיהווה מתנה ולא הלוואה (לאח, לא לחבר).

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני חייב לציין שכבר למעלה מ-20 שנה לא עמדתי בפני שאלה דומה, כיון שנושא הערבים למשכנתא כמעט נעלם.

לעצם העניין:

מה גובה הערבות? אם מדובר בשכירת דירה לשנה וערבות מוגבלת לכמה אלפי או עשרות אלפי ש"ח - חשוב אם אתה מוכן לסכן את הסכום. אישית לא הייתי מוכן לסכן סכום כזה, אולי לטובת בן משפחה קרוב.

אם מדובר בערבויות לסכומים גדולים או ערבויות לא מוגבלות (וחלק מהערבויות לבנק הן כאלה) - הזהר מאוד. חבר או לא חבר - אפילו לבן משפחה קרוב הייתי נמנע לחתום על ערבות לסכום שעלול להוציא אותי מהאיזון הכלכלי, ובודאי ערבות מהסוג שיכול לצמוח בלי שליטה. למעשה אתה מניח את עתידך הכלכלי בידי אותו חבר, שאינך יכול לחזות כיצד ינהג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני אענה לך מנק' מבט של חבר, הייתי במצבו לפני כשנה+ - זה מאוד חשוב לו.

אם אתה מכיר אותה כ"כ הרבה זמן ועוד מעיד שהוא חבר טוב שלך אין סיבה שלא תחתום.

אתה מכיר את הסיכונים הכרוכים בכך (ואם לא שיסביר לך..) ומה בעצם "ערב שני" אומר,

אתה גם מכיר את מצבו הפיננסי בבית ו"תדע" (נבואת אמת ניתנה רק לשוטים) בערך אם יש מצב שהוא יפול ויצטרך אותך או שהוא יוכל להחזיק לבד את המשכנתא\הלוואה.

כשאני ביקשתי חברים אני מכיר הרבה זמן (+/- 10 שנים) רק 2 נענו לזה ובסוף מישהו חתם.

עד עכשיו לא הצטרכתי ואני מקווה שלא אצטרך אותם.

אגב לגבי הדירה, אם אתה לא אוהב אותה תגיד לו את זה ישר ותנמק מסיבות ברורות אולי הוא עוור למה שאתה רואה.

חברים טובים תמיד אומרים את האמת בפנים!

וואלה, חשבתי שהיום כבר לא מבקשים ערבים. זה עדיין קורה ב-2012?
זה תלוי ברמת ההכנסה שלך וגובה ההלוואה\משכנתא.

ככל שהרמת הכנסה קטנה וההלוואה גדולה הסיכויים גדלים לבקשת ערבות.

זה נכון לתחילת 2011, כשאני התעסקתי עם זה.

404

פורסם
וואלה, חשבתי שהיום כבר לא מבקשים ערבים. זה עדיין קורה ב-2012?

כן. מקובל לבקש ערבות בזמן שכירת דירה. חלק מבעלי הדירות מבקשים ערבות בנקאית, חלק צ'ק פיקדון וחלק מחתימים ערבים נוספים על החוזה.

אגב, אם לא היה ברור מהודעתי הראשונה - מדובר בערבות על שכירת דירה ולא על משכנתא. סך כל הערבות - כ-30,000 אלף ש"ח. לא סכום שיש לי בחיסכון מתחת לבלטות ובהחלט סכום שיגרום לי ליותר מרעד קל בכנף.

אגב לגבי הדירה, אם אתה לא אוהב אותה תגיד לו את זה ישר ותנמק מסיבות ברורות אולי הוא עוור למה שאתה רואה.

חברים טובים תמיד אומרים את האמת בפנים!

זה בדיוק מה שאמרתי לו.

הוא שאל לדעתי ואמרתי לו מפורשות "לדעתי אתה עושה טעות, אל תיקח את הדירה". חשב על זה ובסופו של דבר החליט ללכת נגד עצתי. להכריח אותו לעשות כרצוני אני לא יכול, גם לא ממש רוצה. אבל זה לא העניין, אני שואל באופן כללי - האם לחתום ערבות לחבר טוב, או לא?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לא חותמים בכלל!

אם אתה רוצה להמשיך להיות חבר שלו, אל תיכנס לזה.

אני לא הייתי ישן בשקט על משכנתא או הלוואה גדולה שאני לוקח, אז להיות ערב על הלוואה של מישהו אחר?!

בשום פנים ואופן.

מצד שני אני מוכן להתחייב לעזור כספית כל חודש בסכום קטן יחסית שיהווה מתנה ולא הלוואה (לאח, לא לחבר).

לא יכולתי לנסח את זה בצורה טובה יותר.

גם עבור אחים שלי (שמאוד מאוד מאוד קרובים אלי) אני לא אחתום ערבות, לא בגלל שאני חושש שהם יסבכו אותי אלא כי לעולם אין לדעת מה יוליד מחר ואני לא מוכן לקחת סיכונים כאלה, בטח כאשר יש לי משפחה משלי לכלכל.

אני בשמחה אעזור כלכלית לחבר מאוד קרוב, בטח ובטח לאחי שעבורם אעשה הכל- למעט חתימת ערבות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני חתמתי לאחותי ובעלה ערבות בהשכרת דירה, פעמיים,

אחותי בדם, למרות שאני יודע את המצב הכלכלי שלה שהוא יציב + , לא חשבתי פעמיים.

בשביל זה יש משפחה,

חברים זה גם משהו אחר, זה הכל תלוי במצב הפיננסי של החבר, אבל תדע לך שברגע שאתה אומר לא, אז החברות בינכם נגמרת.

בהצלחה

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם
אני חתמתי לאחותי ובעלה ערבות בהשכרת דירה, פעמיים,

אחותי בדם, למרות שאני יודע את המצב הכלכלי שלה שהוא יציב + , לא חשבתי פעמיים.

בשביל זה יש משפחה,

חברים זה גם משהו אחר, זה הכל תלוי במצב הפיננסי של החבר, אבל תדע לך שברגע שאתה אומר לא, אז החברות בינכם נגמרת.

בהצלחה

צדקת ברוב הדברים אבל להגזים ולהגיד שהחברות שלהם נגמרת לדעתי זה מעל ומעבר,

יכול להיות שאתה מכיר את הצדדים אבל זה עדיין היה הגזמה.

404

פורסם

צריך לשאול מה סכום הערבות וכמה זה יקשה עליך אם תצטרך לפרוע אותה.

אם מדובר בחבר קרוב שבכל מקרה תעזור לו אם לא יהיה לו והסכום כזה שאתה יכול לעמוד בו אז תחתום. לא מדובר על משכנתא שאתה עלול לשלם כל החיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...