Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מעוניין לצבוע את רכבי (מיצובישי סופר לנסר). קיבלתי הצעת מחיר: 4,000ש"ח. זה סכום גבוה, גבוה מאוד!

אשמח לקבל המלצות לצביעת הרכב (באזור המרכז) במחירים סבירים הרבה יותר.

תודה רבה!!

פורסם

אם לדעתך זה סכום גבוה \ גבוה מאוד אז אתה לא בכיוון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני אמתן את מה שאני באמת חושב (ויודע), התבלבלת.

ב4000 ש"ח אפילו לא מחדשים קאנטים פנימיים של דלתות וספי דלתות. מקסימום שיוף לכה, פחחות בסיסית וצביעה מחדש +לכה. וגם אז לא הייתי סומך על איכות העבודה.

ההצעות שאני קיבלתי לטנדר התחילו ב4-5 אלף לעבודה בכפר קאסם אצל מכר (לפני מקח) וטיפסו צפונה ל8-9 לצבע רגיל, 10 למטאלי ו12,000 לצבעים מיוחדים (פנינה, מט וכיו"ב)

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
שלום רב,

אני מעוניין לצבוע את רכבי (מיצובישי סופר לנסר). קיבלתי הצעת מחיר: 4,000ש"ח. זה סכום גבוה, גבוה מאוד!

אשמח לקבל המלצות לצביעת הרכב (באזור המרכז) במחירים סבירים הרבה יותר.

תודה רבה!!

חשוב מאוד, אתה משאיר את הצבע המקורי או צובע לצבע אחר?

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

אני אתנצל מראש בפני כל מי שאמר שהמחיר נמוך וזול כי אתה טועים ואני כבר במשך שנים מעביר רכבים לצביעה כולל פחחות ב-2500 ש"ח ולא אגורה יותר באיכות ללא פשרות. אז הפעם סילחו לי. :)

פורסם

אם אתה מעוניין המוסכניק שלי יעשה לך את זה ב 2000 ש"ח +-

עושה עבודה מקצועית,

באזור ירושלים.

פנה אלי בפרטי אם אתה מעוניין.

פורסם

מאור, דווקא הפעם אני מסכים איתך.

אם אין עבודת פחחות רבה, לא מבצעים שינוי צבע, ולא מפרקים מהרכב שום דבר, אלא רק מכסים עם מסקינג טייפ את הפנסים והשמשות - אפשר למצוא הצעות סביב 3000 ש"ח +/-.

לגבי - "איכות ללא פשרות" - לא הייתי יוצא בהצהרה כזאות.

אבל זה עדיין נראה סביר, במיחוד אם צובעים בצבעים בהירים.

וכמובן הרבה יותר טוב מצבע דהוי ושרוף במצב הנוכחי.

פורסם
מאור, דווקא הפעם אני מסכים איתך.

אם אין עבודת פחחות רבה, לא מבצעים שינוי צבע, ולא מפרקים מהרכב שום דבר, אלא רק מכסים עם מסקינג טייפ את הפנסים והשמשות - אפשר למצוא הצעות סביב 3000 ש"ח +/-.

לגבי - "איכות ללא פשרות" - לא הייתי יוצא בהצהרה כזאות.

אבל זה עדיין נראה סביר, במיחוד אם צובעים בצבעים בהירים.

וכמובן הרבה יותר טוב מצבע דהוי ושרוף במצב הנוכחי.

לגבי ה "איכות ללא פשרות" - זה צביעה בתנור עם קוד הצבע האורגינאלי של הרכב כמו בכל מקום מקצועי שצובע.

פורסם

אני לא יודע אתת העלויות הקבועות של הפחח באופן כללי ז"א : ארנונה , שכירות , חשמל , מים , ביטוח , שכר לעובדים , פחת על ציוד , תשלום למנהל חשבונות ולרואה חשבון , הוצאות רכב , הוצאות טלפון נייד ועוד .

לא משנה מה המקצוע בין אם זה צייר ובין אם זה אינסטלטור , יש בעלי מקצוע ברמות שונות . ככל שהאדם יותר מקצועי ומוערך בתחום לרוב - שוב לרוב הוא ידרוש תמורה יותר גבוהה מבעל מקצוע ברמה יותר נמוכה .

אז מה היה לנו עד עכשיו , עלויות קבועות של עסק - פחח או צבע רכב , משתנות בהתאם למיקום בו העסק נמצא , דבר שני החומרים איתם הוא עובד - יש מדללים , יסודות , שפכטלים , צבעים במגוון חברות . אני לא כימאי - אך יש חברות בעלות מוניטין ושם טוב ויש כאלה עלומות שם , וחומר הגלם ע"מ לצבוע רכב לא זול כלל . לסבר את האוזן - קילו צבע עולה לערך 180 ש"ח , והמקשה לצבע גם לא עולה זול , גם לא המדלל של הצבע .

יש לנו מספר פרמטרים : עלויות של העסק , רמת המקצועיות של בעל המקצוע (במקרה שלנו פחח-צבע רכב) , השוק(ז"א הוא יכול לבקש על צביעת רכב גם 200,000 ש"ח , אך הוא צריך להיות ריאלי בהתאם לשוק - מה שקובע זה מהשוק ישלם לו . בנוסף חומרי הגלם איתם הוא עובד . הזמן בו הוא מכין את הרכב לצבע , וזוהי העבודה שגוזלת זמן והכי חשובה . ז"א נניח שברכב אין כלל מכות פח . ראשית צריך לשטוף את הרכב עדיף , לאחר שהוא יבש ללטש עם מלטשת אקצטנרית בין אם היא חשמלי או פינאומטית את כלל הרכב , לפני כן לפרק פסי קישוט או לכסות אותם . הליטוש בצורה יסודית לוקח זמן לאחר סיום הליטוש עדיף שוב לשטוף את הרכב . אז לכסות את כל החלקים שלא נרצה שיצבעו - כמו שמשות , גלגלים , פנסים וכו' . לאחר מכן לנקות בעזרת מטליות שמורידות את כל גרגירי האבק הקטנים "טק רק" . לאחר מכן לנקות בעזרת "אנטי סיליקון " את כל הרכב , ע"מ שהצבע "יתפס" כהלכה ולא יתקלף בעתיד - שלב מאוד חשוב . לאחר מכן לצבוע - רצוי שיהיה בתנור . וכאן השאלה היא באיזה חומר גלם (צבע , מקשה, מדלל ) משתמשים . לא צריך ע"מ להיות צבע רכב טוב - להיות בעל תואר שני או ראשון , אך צריך להיות מיומן ובעל יד טובה וניסיון כי בדרך יש לפעמים הפתעות , בעיות . אני לא עוסק בתחום כלל , אני סטודנט - אך התחביב שלי הוא צביעה ובנייה של דברים פשוטים בעץ . ואני כותב את מה שכתבתי לאחר ניסיון בצביעה בהתזה - תוך הכרת התיאוריה ויישומה , אמנם לא צבעתי רכב שלם . לשיפוטכם .

שבוחרים בעל מקצוע בסכום שציינת , אני הייתי ראשית . מראה לבעת המקצוע את הרכב , אומר לו את הדרישות שלי . רואה אם איזה חומרי גלם הוא עובד ושואל אותו באם בתהליך הצביעה מפריע לו שאני יראה מהצד . לצבוע את הרכב לאחר שהכל מוכן בשתי שכבות - לוקח גג שעה . העניין זה ההכנה .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

תראה, אני יגיד לך בגדול, הבן אדם פלסטינאי והעסק הוא של כל בני המשפחה אך מכיוון שהם יותר מידי אז הם היתפזרו עם השנים בכמה מוסכים שהם פתחו להם וככה ההכנסות שלהם הם דיי משותפות עם חלוקה יפה והוגנת של הרווחים בניהם. בוא נגיד שהרווח שלו נקי מצביעה שלוקחת לו נגיד יומיים יהיה 1000. יומית 500 מספיק לו מהצביעה. כמובן שלוקחים בחשבון שגם שאר המוסכים עובדים ומכניסים אז זה לא 1000 ש"ח בלבד שמיתחלק בין כולם אלא הרבה יותר. אני יכול להגיד לך שהרווח שלו על טיפול שיגרתי לרכב הוא 150 ש"ח בלבד שזה אכן נישמע הזוי אז זה כך וכך זה היה אצלו מאז ומעולם. הוא אומר תמיד דבר נכון: "אל תחפש להרוויח, תחפש להיתפרנס. יש איפה לישון, מה לאכול אז אין תלונות וזה מה שחשוב" והוא בהחלט צודק!

פורסם

מה שעולה בזול, בסוף תשלם עליו ביוקר. לא אני אמרתי. בוא נדבר על זה רגע.

חדר צבע ותנור צבע זה שני דברים נפרדים. באיזה חומרי גלם הוא משתמש? PPG? טמבור? de beer?

כמה שכבות צבע הוא עושה? כמה פריימר? כמה לכה? האם הוא מיישר מכות בפח כמו שצריך או סתם ממלא הכל במרק פחחים?

יש כמה סדנאות צבע שאתה צריך לקפץ אליהן כדי להבין מה היא עבודה טובה, מה היא בינונית ומה היא עבודה רעה. ראיתי את כולן, נכוותי מעבודה לא טובה, ומכרתי רכב עם עבודה בינונית שעדיין נראה סבבה.

לא יודע מה הבחור שלך יודע או לא, מעולם לא ראיתי עבודה שלו, אבל אם הוא מרוויח 1000 ש"ח על עבודה של 2500, יש בעייה גדולה בעלויות החומרים שלו לדעתי.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

הכל נכון.

ברור שבצביעות זולות איכות העבודה היא בהתאם.

אבל מצד שני - לא מדובר ברכב אספנות אקזוטי, מדובר כאן ברכב רגיל וכבר די ישן, ששווה 5000-7000 ש"ח.

ולא ממש הגיוני משום בחינה לעשות עליו עבודת צביעה איכותית ומשוקעת בעלות גבוהה.

צביעה זולה תיתן לרכב מראה רענן ויפה (יחסית) לעוד כמה שנים, ויותר מזה בדרך כלל לא צריך.

כך שאני לא הייתי פוסל על הסף.

פורסם
מה שעולה בזול, בסוף תשלם עליו ביוקר. לא אני אמרתי. בוא נדבר על זה רגע.

חדר צבע ותנור צבע זה שני דברים נפרדים. באיזה חומרי גלם הוא משתמש? PPG? טמבור? de beer?

כמה שכבות צבע הוא עושה? כמה פריימר? כמה לכה? האם הוא מיישר מכות בפח כמו שצריך או סתם ממלא הכל במרק פחחים?

יש כמה סדנאות צבע שאתה צריך לקפץ אליהן כדי להבין מה היא עבודה טובה, מה היא בינונית ומה היא עבודה רעה. ראיתי את כולן, נכוותי מעבודה לא טובה, ומכרתי רכב עם עבודה בינונית שעדיין נראה סבבה.

לא יודע מה הבחור שלך יודע או לא, מעולם לא ראיתי עבודה שלו, אבל אם הוא מרוויח 1000 ש"ח על עבודה של 2500, יש בעייה גדולה בעלויות החומרים שלו לדעתי.

לא ניכנס לו לעבודה אלא רק מקבל תוצאות והן יפות מאוד ואני אישית עוד לא ניתקלתי בבעייה עם הצבע שהוא מישתמש מעולם. לא קילופים, לא דהייות של הצבע. כלום. אמרתי לך...יש מי שמרוויח ויש מי שמיתפרנס - הוא מהמיתפרנסים נטו. לא בחזירות. הוא פשוט יודע שיש אנשים שלא יישלמו את הסכומים הגבוהים האלה על תחזוקת רכב ופה הוא המענה לכך.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...