Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

מדובר במאזדה 3 החדשה,שנת 2009, עם 50 אלף קילומטר,שמור בקנאות.

אז זה הסיפור,לפני כחודש,התנעתי את האוטו והיו רעשים,מכיוון המנוע,לקחתי את האוטו למוסך,אחרי אבחון של מחשב,קבעו שמדובר בבעייה ב-4 הבוכנות,ואמרו שצריך לפתוח את המנוע,והלחליף את הבוכנות,סיפור גדול של שלושה ימים.

הם ציינו שאני לא מוכרח לעשות את זה,השאלה שלי מה יקרה אם אני לא יחליף?

שבת שלום.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה?!? החלפת בוכנות לרכב כזה צעיר ועם קילומטרז' כזה נמוך לא נשמע הגיוני. אולי תנסה לשפוך קצת יותר פרטים על תחילת המקרה ואבחונו המדויק של המוסך (המורשה?) בו ביקרת.

השתדל לתאר בפירוט את אותם רעשים ששמעת, האם בדקת בעצמך אם זה מגיע מכיוון "בלוק" המנוע? או שמא הסתפקת בשמיעה ערלה של תא המנוע? איך הרעש נשמע (נסה לתאר באופן שיהיה מובן)? האם המוסך אותו ביקרת ציין ממה אותו נזק לכאורה יכול להיגרם?

פורסם
מה?!? החלפת בוכנות לרכב כזה צעיר ועם קילומטרז' כזה נמוך לא נשמע הגיוני. אולי תנסה לשפוך קצת יותר פרטים על תחילת המקרה ואבחונו המדויק של המוסך (המורשה?) בו ביקרת.

השתדל לתאר בפירוט את אותם רעשים ששמעת, האם בדקת בעצמך אם זה מגיע מכיוון "בלוק" המנוע? או שמא הסתפקת בשמיעה ערלה של תא המנוע? איך הרעש נשמע (נסה לתאר באופן שיהיה מובן)? האם המוסך אותו ביקרת ציין ממה אותו נזק לכאורה יכול להיגרם?

המוסך הוא מוסך מורשה לחלוטין של מאזדה ופורד.

הוא אובחן במשך יום שלם במחשב שלהם.

הרעש קורה רק בבוקר,או שהאוטו קר לחלוטין,זה כמו שהמאוור נכנס לפעולה,ושהאוטו מתחיל להחתמם הרעש נפסק.

תודה על התשובה.

פורסם
מזמן שמעתי על הבעיה הזו והפתרון הוא אכן החלפת הבוכנות למשופרות.

יקיר.

גם אני שמעתי, חפשו בגוגל "piston slap"

פורסם
על חשבון הלקוח?

אמנם לא שאלת אותי,אבל במקרה שלי זה בגדר האחריות וזה על חשבון דלק מוטורס.

אני מעריך שגם למי שאין אחריות.

פורסם

כל עוד הרכב באחריות הייתי מאוד ממליץ להחליף, אולי המוסך לא רוצה להחליף כי זה לוקח זמן עבודה רב ובגלל זה הם אומרים שאתה לא חייב, בסופו של דבר אם תשאר ככה התקלה יכולה להחמיר

וגם אני שמעתי על התקלה הזאת וקראתי אודותיה בפורומים בחו"ל, זה דיי שכיח בחו"ל.

פורסם

זה אכן מקרה מבאס ומפתיע, סה"כ הרכב די חדש על הכביש וגם לא נסע כל כך הרבה.

עצה שלי, אם הרכב באחריות (שנת 2012 רק התחילה) אז אני מציע שתחליף את הבוכנות באחריות.

אני בספק אם יחליפו לך למנוע חדש.

זה די מזכיר לי את הריקול שפורסם לגבי מכוניות מאזדה 6 החדשה שנת 2008 בגירסה הכי מפוארת

שהיו צריכים לפתוח להן את כל המנוע ולהחליף בוכנות, טלטלים (כמעט את כל המנוע).

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

תודה רבה לכולם את התגובות.

והשאלה העיקרית שלי שרק אחד ענה,האם המצב יחמיר אם אני לא אחליף בוכנות?

והאם זה פוגע בערך האוטו,הרי פתיחת מנוע זה לא דבר שבשגרה..

תודה.

פורסם

לגבי השאלה אם המצב יחמיר.

מעשית זה לא טוב, זה בעצם גורם לשריטה של הסליבים (הקוטר בוכנה קטן מהקוטר של הסליב, ולכן היא רופפת\משחקת).

אצלי בשברולט טפו טפו טפו, כמה עשרות ק"מ המנוע מתקתק בהתנעה ראשונה או שהמנוע קר מאוד, ואחרי 5דקות בערך הרעש מפסיק, ואז הוא כמו שצריך. (המנוע כמו שעון שווצרי, טפו 3X).

אבל אצלי זה שברולט בת 15 ולא מאזדה בת 3.

אם יש פאק בייצור, וזה מוכר וידוע (תראה באינטרנט), והמוסך הזמין אותך, לדעתי כדאי להחליף ולממש את האחריות (במידה ויש).

• תוכן חדש...