Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פג'ו 206 שנת 2001 דגם xs 90 כוח סוס מנוע 1600

הכנסתי את האוטו למוסך ליומיים שיבדקו לי למה החום מנוע שלי עובר את ה90 עד ה100 מעלות בשקט בתוך העיר..והבעיה הגדולה שמחוץ לעיר החוץ מנוע לא מפסיק לטפס ולטפס..וגם הגיע כמעט לקצה של הקו לפני הפסים האדומים.

המוסך לא מצא כלום..כנראה שלא חיפש גם מי יודע..

טרמוסטט החלפתי..חיישן יוניט ומאווררים בדקתי..ניקוי רדיאטור עשיתי..ניקוז אוויר עשיתי..אני כבר לא יודע מה לעשות אני לא יודע לאיזה כיוון ללכת אני גם לא רוצה להחליף חצי אוטו עד שתיפטר הבעיה..ולבדוק את המשאבת מים צריך לפרק את כל הטיימינג וגם עם היא טובה אני ישלם על כל העבודה הזאת והבעיה לא תיפטר..

משאבת מים לא יודע מתי החליפו כי זה אוטו שאצלי רק 4 חודשים..יכול להיות שלא החליפו גם שנים..טיימינג המוכר אמר שעשה לפני שנה..

מה אתה מציעים לעשות במצב כזה כדי לפתור את הבעיה? אני מרגיש שיש לי אוטו רק בתוך העיר לא יכול לצאת איתו כי הוא מתחמם..

המוסך טוען שהוא לא רואה תסמינים לראש מנוע אבל יש סיכוי שיש משהו קטן ואנחנו לא יודעים..

אז מה ההצעה הכי טובה? לשלם +1000 שקל על כל הקיט טיימינג והמשאבת מים ולהתפלל שיסתדר?

למורשה אני מפחד להיכנס..

והציעו לי ללכת לחשמלאי רכב ולהגיד לו שבמקום שהוונטה תיכנס במצב 1 ב92 מעלות ובמצב 2 ב98 מעלות..אז שישר יכנס למצב שני ב92 מעלות..אבל אני מרגיש שזה לא יפתור תבעיה זה אולי אולי יעקוף אותה ואני רוצה לפתור אותה

יש לציין שהאוטו היה בלי תרמוסטט עד לפני שבוע מפני שלפני 4 חודש הייתה את הבעיה הזאת והיא נפתרה ע"י הורדת התרמוסטט ועכשיו ששמתי טרמוסטט חדש היא עדיין חזרה..ואני לא רוצה להוריד תרמוסטט ,רוצה לסדר תבעיה כי שאין טרמוסטט הרכב לא מגיע מחוץ לעיר לטמפרטורת עבודה הוא יושב על 70-80 מעלות בקושי

תודה לכל העוזרים.

פורסם

תבדוק רדיאטור , יש מצב שהוא סתום חלקית .

תקינות משאבה מים אפשר לבדוק דרך פירוק הצינור שנכנס לרדיאטור מלמעלה, תוך הקפדה על הכנסת צינור מים למיכל עיבוי שתהיה אספקת מים כל הזמן ושהמנוע לא יעבוד בלי מים , מתניעים ונותנים גז ורואים איך המים נדחפים בחוזקה מהצינור העליון. אם הזרימה כל הזמן חלשה , זה אומר שהמשאבה גוססת , ואם לא , אז הבעיה במשהו אחר.

מקווה שעזרתי

HONDA CIVIC LS

פורסם

תגיד מה קורה כשהמאווררים נכנסים למהירות גבוהה. יוצא חום מהמצנן. שים את היד בין המנוע לרדיאטור, תראה כמה זמן אתה יכול להשאיר אותה.

רוב הסיכויים שמדובר במשאבה אכולה יש לה נטיה בדגם הזה להיאכל.

אם יוצא אוויר קר מהמצנן. (כוונתי אוויר מספיק קר שתוכל להשאיר את היד יותר משתי דקות בין המנוע למצנן) תעלה טורים ל3500 סל"ד. אם אתה רואה מגמת ירידה בחום שהמחוג מתחיל לרדת זה משאבה בטוח.

פורסם

לגבי הרדיאטור אני הייתי ליד הבן אדם הוא ניקה אותו עם חוטר תא תא שטף אותו עם ואקום אוויר ומים והכל...ובדק לי גם ואקום בסוף וכל מה שצריך..והוא יצא תקין..

לגבי איבוד מים אני לא רואה שהאוטו מאבד מים לפחות לא ב4 חודש האחרונים שהוא היה בלי טרמוסטט בקושי מילאתי מים אולי פעם בשבועיים שלוש הוספתי קצת..לא יודע אם טרמוסטט אמור להיות הבדל...

עכשיו לגבי המשאבה תגיד לי אם הבנתי אותך נכון אחי אתה מתכוון שאאני ינתק את הצינור שמחובר לרדיאטור מלמעלה..מאיזה כיוון מחובר או שיש רק כיוון אחד? ותוך כדי אני מכניס צינור מים זורם לתוך המיכל עיבוי ונותן גז על ניוטרל ואם הזרם של המים מהצינור שהיה מחובר לרדיאטור מתחיל להגביר ולהשפריץ רחוק אז המשאבה בסדר גמור?

זה הכוונה שלך?

הבעיה שאחרי זה צריך למלאות מים ירוקים מחדש ולנקז אוויר לא? אני לא יודע איך עושים את זה

לגבי הבחור השני לא הבנתי מה זה המצנן איפה הוא נמצא? או שמצנן זה רדיאטור?

פורסם

אם היית נכנס למורשה כבר מזמן היית נהנה מהאוטו וסביר להניח שגם היית משלם פחות ולא מחליף חצי אוטו.

מה לעשות והם יודעים איך לתקן בעיות כמו שלך כי כנראה שהן חוזרות על עצמן כל הזמן...

פורסם

לגבי התיקון אחי אני לא מסכים איתך עם זה לא עניין מסובך של כל מיני חיישנים ודברים עדינים אז אין טעם לתקן שם..מה שכן אחי ואני מתכוון לעשות מחר זה לבוא למורשה לקבל אבחנה שימצאו לי את הבעיה ואז ללכת למוסכניק שיתקן לי ולשלם חצי מחיר אם לא פחות מחצי מחיר..

פורסם

רדיאטור בעברית זה מצנן. ותבדוק כמה חום המאווררים מוציאים מהמצנן כשהם עובדים אם הרכב על מאה מעלות חייב לצאת חום חזק. חום כזה שלא תוכל להשאיר את היד יותר משתי דקות.

ברגע שהמשאבה לא תקינה יש הפרשי טמפרטורות גדולים בין המנוע לרדיאטור. דבר שאסור שיקרה.

פורסם

הי

גם אני רכשתי לאחרונה פיג'ו 206, XT 1400 שנת 2000,

כמובן שביצעתי בדיקה לפני קניה, ובסיבוב "טעימה" ראיתי כבדרך אגב כי מחוג החום עולה מעל ה 90, ואף מגיע ל 100,

התעניינתי ותחקרתי את הבחור במוסך הבדיקות, והוא התעקש שזה נורמלי,

לא התעצלתי, וביצעתי בירור קטן דרך מוסך מורשה פיג'ו סיטרואן, ונאמר לי בפירוש - 90-100 ואף 110 זה נורמלי

בדגמים האלו, זה לא אומר שהרכב מתחמם מאוד, זה עניין של חיישן הוונטה, כניסת המאוורים יחסית מאוחרת,

ניתן אך לא מומלץ לשנות את חום כניסת המאוורר, שוב לא מומלץ!

אני לא יודעת אם אצלך ישנם סימנים להתחממות של הרכב מעבר לשעון החום (חוסר מים, ובכלל...)

אך אצלי הוא נוסע על חום 90-100 בתוך העיר, 110 מחוץ לעיר, לא חסר מים, והכל תקין...

מקווה שהבעיה תפתר במהרה ובזוווול :wink:

פורסם

נתתי לך דרך לעשות אינדיקציה נורא פשוטה לך למוסך שיבצע לך את הבדיקה הזאת לידך. כמה חום מוציא המצנן כשהמאווררים במהירות גבוהה.

פורסם
אם היית נכנס למורשה כבר מזמן היית נהנה מהאוטו וסביר להניח שגם היית משלם פחות ולא מחליף חצי אוטו.

מה לעשות והם יודעים איך לתקן בעיות כמו שלך כי כנראה שהן חוזרות על עצמן כל הזמן...

אתה רציני במה שאמרת?

אני יתחיל למנות לך פה רשימות של מוסכים מורשים שאין להם מושג ירוק במגוון תקלות.:?

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...