Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן חיפשנו משפחתית מרווחת, איכותית, מאובזרת ויפה. (חשבנו לכיוון הצ'בק)

חשבנו לא קצת על המאזדה ה3 החדשה, אבל קיבלנו רושם שהיא קצת זולה בתחושה הכוללת של הרכב.

היה מאוד חשוב לנו מוניטין אמינות של רכב לכן חשבנו לכיוון יפנית או גרמניה או אפילו קוראנית (אמינה?)

איכשהו הגענו לאולם תצוגה של פולסווגן וראינו את הגולף הזאת והתרשמנו ממנה לטובה.

לא רק שהיא הייתה איכותית מרווחת ומאובזרת, גם אהבנו את המראה שלה (במיוחד לבן).

בנוסף הביצועים מצויינים למכונית מהסוג הזה, והצריכת דלק מאוד טובה.

החיסרון המשמעותי באוטו היה המחיר, בסביבות ה180 אלף, אבל ממה שראינו מהרכב ההשקעה שווה.

אז איכשהו עשינו קפיצת מדרגה במחיר אבל עם הרגשה שאנחנו בהחלט מקבלים תמורה טובה.

בקיצור שמנו הזמנה והרכב מגיע בקרוב.

אני יודע שיש כאלה שיגידו שבשביל גולף אסור לשלם 180 אלף, ושאם כבר גולף אז TSI 122 כ"ס,

אבל בגלל כל התוספות הקטנות והגדולות שה160 כ"ס נותנות לך, החלטנו ללכת עד הסוף.

למה אני אומר לכם את כל זה? משום שאני רוצה לקבל דעה על הרכב ועל הקנייה שעשינו.

דרך אגב, המכוניות אצלנו במשפחה נשארות בדרך כלל 3 שנים פחות או יותר, ככה שהאחריות תכסה על המון מההוצאות.

בקיצור כל דעה על הרכב הזה ישמח אותי, וגם דברים רעים על הרכב יתקבלו בברכה.

תודה מראש, דני

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית, הזזתי לך את השרשור למקום בו הוא אמור להיות.

מעבר לכך, לא הבנתי מה הטעם לשאול לדעתנו על הרכב לאחר שהרכישה כבר התבצעה. אם עכשיו אני אכתוב שמדובר בדגם מחורבן במיוחד, האם זה ישנה משהו בנוגע לעסקה שכבר התבצעה? לא! זה סתם יבאס אותך.

כלל להבא: קודם שואלים, אח"כ עושים.

לעצם העניין: אני חושב שרכשת רכב מעניין מאוד, ולמרות המחיר הלא זול בעליל, קיבלת בסה"כ תמורה לא מועטה בכלל.

היות ומימיי לא נהגתי בדגם הזה, אעצור פה ואפנה את הבמה לכאלה שכן.

בכל אופן, תתחדש על הרכישה ושתזכה ליהנות ממנה לאורך ימים רבים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תתחדש. יש לנו רכב כזה כחצי שנה. לבן מאוד יפה לו, אבל אנחנו הזמנו בסוף אדום מטאלי (עם ריפודים בהירים).

אנחנו מאוד נהנים ממנו. התאוצות פנטסטיות (לצד צריכת דלק מפתיעה מאוד לטובה), האבזור נדיב ביותר, המושבים נוחים מאוד ותומכים. וכמובן, יש לו חמישה כוכבי ריסוק (שלא נצטרך) עם הציון הגבוה ביותר נכון להיום.

במחיר שלו יש כמובן גם חלופות אחרות ששקלנו, אבל כחבילה (למי שלא מעוניין בפורד מונדאו ודומותיה, נניח) אין משהו אחר שמציע את כל מה שהגולף 160 נותנת.

הנאה מובטחת ;-)

עריכה: לפי הפרסומים, ה- GTI תימכר ב- 210K. מבחינתי זה אומר שאולי הייתי שוקל אותה, על אף קפיצת המחיר ופגיעה מסוימת בנוחות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

קודם כל תודה על המידע השימושי. בקשר לGTI, כנראה שהגרסה הבסיסית תציע פחות אבזור מה160 כ"ס..

ביטוחים זה גם בעיה - יש נהגים חדשים על הרכב. כנראה על GTI הביטוחים יהיו יקרים משמעותית לכן כנראה GTI מחוץ לשאלה.

חוץ מזה GTI זה קצת יותר מידי פוזה בשבילנו (להזכיר שבהתחלה חיפשנו רכב משפחתי פשוט).

ראיתי את הפוסט שלך לגבי הרכב (bar72) והרכב נראה יפה למרות שהתמונות לא עושות צדק.

תהיתי אם אולי יש לך תמונות של פנים האוטו כי לא ראיתי שם כאלה.

פורסם

טוב, אני לא צלם, וגם זה צולם על ידי סלולר...

אף פעם לא צילמתי את הרכב מבפנים, אבל לא ראית את פנים הרכב בסוכנות? כי אצלי עכשיו זה אחרי שישה חודשים שילד בן שנתיים טיפס על המושבים, אכל עליהם קורנפלקס וכו' :-)

פורסם

אין ספק שהגולף הזאת היא בחירה מעניינת ושונה, אני בטוח שתהנו מהרכב הזה.

אבל...

אתם צריכים לקחת בחשבון את ירידת הערך הגבוהה של גירסאות פרימיום של מכונית עממיות בבסיסן.

אני אסביר למה אני מתכוון. רוב רוכשי הגולף היום וגם בעוד 3 שנים כמשומשת הם אנשים סולידיים המחפשים קומפקטים איכותית ונעימה. אני לא חושב שהם מחפשים 160 כ"ס ולכן ה-122 כ"ס יספק אותם (או מנועים אחרים בהיצע). כשהמחיר של TSI 160 משומשת יהיה יקר יותר בכמה אלפי ש"ח טובים (אני מהמר על סכום הבדל של 5 ספרות) הביקוש לה יהיה נמוך יותר.

אז ברור שלא קונים רכב רק במחשבה על המכירה, אבל 180K ש"ח מכניסים אתכם לסגמנטים אחרים לגמרי כמו מזדה 6 עם המנוע החזק, פורד מונדאו, סקודה סופרב ועוד רבות וטובות.

אם החלטתם שזה הרכב שלכם שיהיה לכם בכיף, יופי של אוטו. רק קחו בחשבון את ההשלכות ברכישת קומפקטית ב-180K ש"ח.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
לא ראית את פנים הרכב בסוכנות? כי אצלי עכשיו זה אחרי שישה חודשים שילד בן שנתיים טיפס על המושבים, אכל עליהם קורנפלקס וכו' :-)

והנה בדיוק הסיבה למה שלנו עם ריפודים שחורים.

אחרי 8 חודשים ו-15K ק"מ עם 160 אנחנו מרוצים. אין ספק שביחס תמורה לשקל יש מכוניות טובות יותר אבסולוטית אבל לנו החבילה של רכב קטן-חזק-מאובזר-מוצק קסמה יותר בגולף.

אגב, טיפול 15K עולה 500 ש"ח לפני הנחה (אני כותב מחדר ההמתנה במוסך).

בהשוואה לטיגואן (2.0TSI) ופאסאט (1.8TSI) שיש לי בחברה הגולף חסכונית יותר באופן משמעותי.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

רכב לא משעמם זה בטוח.

מבחנתי, הבעיה הגדולה שלו היא המתחרות באותו המחיר (גם כחדשה וגם כמשומשת):

מגאן ספורט

אוקטביה VRS

סיאט לאון FR

ועכשיו נשאלת השאלה: מדוע הגולף?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

edanj

אני מניח, שזאת הסיבה

לא מזמן חיפשנו משפחתית מרווחת, איכותית, מאובזרת ויפה. (חשבנו לכיוון הצ'בק)

חשבנו לא קצת על המאזדה ה3 החדשה, אבל קיבלנו רושם שהיא קצת זולה בתחושה הכוללת של הרכב.

:-)

פורסם
edanj

אני מניח, שזאת הסיבה

:-)

רכב לא משעמם זה בטוח.

מגאן ספורט

אוקטביה VRS

סיאט לאון FR

עידן

כל הרכבים שציינתי הם משפחתיים ומאובזרים, חלקם מרווחים מהגולף.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אין ספק שהגולף הזאת היא בחירה מעניינת ושונה, אני בטוח שתהנו מהרכב הזה.

אבל...

אתם צריכים לקחת בחשבון את ירידת הערך הגבוהה של גירסאות פרימיום של מכונית עממיות בבסיסן.

זה לא מדוייק. את ה- TSI הקודמת שלנו לא היתה בכלל בעיה למכור במחיר מחירון. והיא היתה יותר יקרה משמעותית מהדגם הבסיסי. אם ככר, צריך יהיה להשוות את המחיר שלה בעתיד למחיר של 122 מאובזרת, ושם כמשומשת המרחק לא יהיה כזה גדול שימנע ממי שרוצה מכונית חזקה (אבל לא GTI) לרכוש אותה. עובדה שיש ביקוש גם ל- 306 1.6 גם 1.4 וגם XSI. אבל, כמובן שאף אחד לא נביא ואי אפשר לדעת.

מעבר לכך - טרייד אין תמיד יתנו לך מחירון (אני מניח שאם אתה קונה עכשיו חדש - גם הבא יהיה חדש), ואם הרכב יהיה חדש יחסית, כלומר בן שנה-שנתיים, יורידו לך 2-3%. שווה כל שקל לעומת ההנאה.

והנה בדיוק הסיבה למה שלנו עם ריפודים שחורים.

אגב, טיפול 15K עולה 500 ש"ח לפני הנחה (אני כותב מחדר ההמתנה במוסך).

עכשיו גם שלנו שחורים ;-) אבל עדיין הדשבורד לבן ויפה בחלק התחתון :-)

ואיזה מוסך מורשה עובד בשבת? נצרת? (קרוב אליך יחסית, לא?)

רכב לא משעמם זה בטוח.

מגאן ספורט

אוקטביה VRS

סיאט לאון FR

עידן

לגולף חמישה כוכבי בטיחות, חמש דלתות, וגיר DSG. אף אחת מהאחרות לא עונה לזה. אף אחת גם לא איכותית כמוה מבחינת גימור הפנים, למשל.

עם זאת, בעיניי ה- FR מאוד אטרקטיבית. וכשיהיו לי שני ילדים וכלב, אולי גם RS. אני מקווה שעד אז יצא כבר דגם חדש, נאה יותר, אבל המכשור לא אצלי (אלא אצל זוגתי שתחיה...).

פורסם
זה לא מדוייק. את ה- TSI הקודמת שלנו לא היתה בכלל בעיה למכור במחיר מחירון. והיא היתה יותר יקרה משמעותית מהדגם הבסיסי. אם ככר, צריך יהיה להשוות את המחיר שלה בעתיד למחיר של 122 מאובזרת, ושם כמשומשת המרחק לא יהיה כזה גדול שימנע ממי שרוצה מכונית חזקה (אבל לא GTI) לרכוש אותה. עובדה שיש ביקוש גם ל- 306 1.6 גם 1.4 וגם XSI. אבל, כמובן שאף אחד לא נביא ואי אפשר לדעת.

מעבר לכך - טרייד אין תמיד יתנו לך מחירון (אני מניח שאם אתה קונה עכשיו חדש - גם הבא יהיה חדש), ואם הרכב יהיה חדש יחסית, כלומר בן שנה-שנתיים, יורידו לך 2-3%. שווה כל שקל לעומת ההנאה.

ההבדל במחיר (גם ברכישה מהיבואן) בין ה-306ים הוא קטן. XSI מחוץ למשוואה, רכב ספורטיבי ידני ולכן אינה פונה לאותו קהל כמו הגולף TSI 160.

כמה עולה TSI 122 ברמת הגימור של ה- TSI 160? נראה לי שבאזור ה-145K ש"ח...זה עדיין הבדל גדול. הטרייד אין אכן ישלם מחירון או מחירון פחות 5%, אבל השאלה מה יהיה המחירון...

אם תעשה טרייד אצל אותו יבואן יש לך כמובן סיכוי טוב לקבל מחיר טוב, אבל אם תחליט לגוון ותעשה טרייד אין אצל יבואן אחר יכול מאוד להיות שתהיה הפחתה משמעותית במידה והדגם הזה יהיה פחות מבוקש כמו שקורה הרבה בדגמי שוליים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

גם מנוע ה-122 כ"ס מביס את כל המשפחתיות האחרות בארץ בביצועים ובצריכת הדלק הנמוכה.

רוב הלקוחות בכלל מסתפקים ב-1.6 הפשוטה, נראה לי שעל כל TSI נמכרות 5-6 בגרסת ה-1.6.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

אם אזור מגוריי (צפון ישן של ת"א) הוא קנה מידה למשהו (למשל ליוקר שכר הדירה ;-) ), משום שיש בו לדעתי הכי הרבה גולף/מטר, אזי יש באזור שלי בלבד (כלומר 3-4 רחובות): 2*1.6, 3*160 (עוד אחת בצבע שלי ואחת שחורה) ו- 1*122. ברור שזה לא אומר כלום לגבי שום דבר, אבל כן יש קהל שרוכש 160, כך שרכב נישה זה לא.

טל: יקר מידי? בהחלט. אבל תלוי ביחס למה. גם A3 יקרה מידי? יכולתי לקבל את ה- 1.8T באותו מחיר, אבל היא נותנת הרבה פחות בקריטריונים שחשובים לי. המשפט שכתבת הוא אוקסימרון - אם הוא חזק ומפנק (ומשמעותית יותר מכל מתחריו בסדר הגודל הזה שמחוץ לקבוצת צ'מפיון), איך אפשר לקבוע שהמחיר לא הגיוני?

על כל פנים, פותח השרשור ביקש תגובות מבעלי הרכב, שני בעלי הרכב בפורום ענו לו. אם יש לך עוד שאלות - אתה מוזמן לשאול, כאן או בה"פ.

• תוכן חדש...