Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי רק החזק ישרוד , תעשיית הרכב תעבור מהפך לא קטן שבסופה החלשים יעלמו מהמפה ואו יהפכו למותג בתוך קונצרן גדול.

עצוב , אך זוהי המציאות הכלכלית הנוכחית.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ציטוט מהכתבה : "אין כל עתיד לאופל בתוך ג'נרל מוטורס"

כמה שזה נכון .

כולי תקווה שתמצא חברה אשר תרכוש את אופל ותחזיר אותם לדרך המלך ( וכך גם יוחלף היבואן בארץ ).

It's never what it seems

You're watching the return of the machines

פורסם
לצערי רק החזק ישרוד

לא בדיוק (מעבר לפן הרווחיות הנוכחית), יותר נכון לומר שחברות הרכב שיצליחו להסתגל לתנאים החדשים ולדרישות השוק (ואף לבצע רה-ארגון) ישרדו.

נ.ב.

אני מודע לכך שהנך מבין זאת ושאמרת "החזק" באופן כוללני.

פורסם

אני עוד זוכר שביקשתי נסיעת מבחן לפני שנתיים על האסטרה. היבואן הישראלי ונציגיו (נציגותיו במקרה שלי) היו פשוט ביזיון.

לא היו מוכנים בזמן לנסיעת המבחן, לא ידעו לספר על הרכב, לא הבדילו בין הדגמים, לא ידעו לתת מחירים, כלום.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

רק בכדי להבהיר את התמונה על מצבה האמיתי של אופל.

אופל היא חברה חסונה וריווחית שאינה עומדת באופן עצמאי בפני סגירה.

איפה כן הבעיה? הבעיה נעוצה בעובדה שהיא חלק מקונצרן GM אשר על מנת לשרוד מרוקן את קופת אופל מכל נכסיה וכספה.

יש היום באירופה (וכמובן במיוחד בגרמניה) זעקה רמה לממשלת גרמניה פשוט להלאים את אופל ולאחר ההלאמה להתחיל להתמקח עם GM על התמורה לפני שמחדלי GM יגרמו באמת לסגירת הבסטה של אופל.

ממשלת גרמניה לא ממהרת ליצור תקרית דיפלומטית שכזאת אולם מצד שני, בנאום לעם אמרה אנגלה מרקל מפורשות ש" בשום פנים ואופן לא תיתן לקומץ אמריקאים שלא יודעים לנהל את העסקים שלהם לגרום לפיטורי 30,000 גרמנים" כרגע כל הפירסומים רואי השחורות הם בכדי לתת רוח גבית לממשלת גרמניה להחליט להלאים את אופל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אופל היא חברה רווחית מאד, אני אישית נורא אוהב את הדגמים של החברה עוד משנות ה60.

אני מקווה שאם ג'נרל לא תוכל להחזיק את הראש מעל המים אופל תמכר לחברה אחרת, כל עוד תשמור על האופי ה"אופלי" שלה, אופי שבארץ לא מכירים לצערי...

היא יכולה לתרום המון ידע לחברות כמו פז'ו או רנו ואפילו לגרמניות.

השאלה הנותרת היא: מה יהיה על ווקסהול?

פורסם

דווקא הייתי מעלה את האופציה הסינית כרוכשת אופציונאלית על מנת שתהיה לה דריסת רגל באירופה וכמותג שדרכו סין תוכל להחדיר דגמים מתוצרתה ביתר קלות...(ללא קשר להבעת עמדה בעניין האם זה לטוב או לרע).

נ.ב.

אל תשכחו את ההשפעה של רכישת אופל גם על השוק באסיה כגון מבחינת הליין של הולדן ואף בעוד שווקים בעולם כגון בדרום אמריקה.

פורסם

ממש חבל, היבואן הביזיון שקיים פה בארץ ממש לא מייצג את החברה המצויינת הזאת

סה"כ באירופה היא די מצליחה, אפילו המכונית המשפחתית החדשה שלה זכתה במכונית השנה לפי מה שזכור לי.

גם החטיבה הספורטיבית עושה עבודה לא רעה בכלל ויש גרסאות מאד מעניינות לאסטרה שכמובן אין בארץ

פורסם

כואב הלב, הייתה לי קדט 84 וזה היה אחד הרכבים הטובים ביותר שהיו לי.

חבל שבארץ UMI הרגו את אופל שיכלה בקלות להתחרות בVW ובפורד.

האסטרה החדשה לא נופלת מהם ועם קצת רוח גבית מהיבואן + תמחור נכון, הייתה יכולה להוות שחקן רציני בשוק - אין כל סיבה שמיצובישי והונדה יעברו את אופל במכירות לרכבי קבוצה 3 שלהם

ככה גם הרגו את פונטיאק ואולדסמוביל בארץ

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

פונטיאק ואולדסמוביל עם כל האהבה שיש לי ל2 המותגים האלו, לא מתאימים לשוק הישראלי, המכוניות גדולות מדי, שריריות מדי וגם הG4 למשל לא מתאימה לדעתי.

לעומת זאת הקורסה יכלה בקלות להיות "רכב הצעירים" במקום רכבים אחרים, גם האסטרה כמכונית קומפקטית, שלא נדבר על על הזאפירה כמיני ואן משפחתי, בנוסף הוקטרה לדעתי כמה רמות מעל הפאסאט של וולקסווגן

אופל לא מקבלת בארץ את היחס שמגיע לה...

פורסם

במשך שנים ארוכות ראתה GM ארה"ב באופל ספקית המזומנים שלה.

בניגוד לחטיבות כושלות בקונצרן, אופל תמיד מכרה מצויין - בעיקר בגרמנייה ובבריטנייה - וחלק נכבד מתקציפי הפיתוח המיועדים של אופל הועברו אחר כבוד לבוס הגדול.

יתרה מזאת, בשנות ה 80' אילצו האמריקאיים את אופל לקנות מיכלולים מתוצרת ארה"ב - מאיידים (רוצ'סטר), מפלגים (דלקו רמי) ואפילו תיבות הילוכים אוטומטיות.

והכל כדי למנוע פיטורי עובדים בארה"ב, במיפעלים שחוסר היעילות המשווע שלהם זעק למרחקים.

בסיכומו של עיניין אופל הרגישו היטב את המחסור בתקציבי פיתוח, ונאלצו להשתמש שנים ארוכות במנועים מיושנים ובפלטפורמות ממוחזרות.

אם אופל תיפרע מטבעת החנק של GM לא אמורה להיות לה שום בעייה להמשיך להיות חברה ריווחית, גם בשל הסיבה שמכוניות אופל מקובלות מאד כמכוניות ציי רכב באירופה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...