Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

כמובן שנברתי בחיפושים בפורום, אך לא הגעתי למסקנה החלטית, על כן אני שואל כאן:

הקוואליר עמד במשך 4 ימים ללא נוע, והיום כשניגשתי להניעו, הוא סיבב קצת את הסטרטר ושבק-> מצבר חלש.

המצבר חדש ואיכותי, בן 3 חודשים (תגובה #214). האלטרנטור הוחלף לחדש לפני 5 שנים (אולי 7, מי זוכר :oops: ).

ניגשתי לבדיקות: מתח המצבר הראה 11.46V , נמוך מידי.

הנעתי את הרכב עם כבלים, ומתח הטעינה היה 13.58V בסרק וב3K סל"ד. יצאתי לסיבוב טעינה וניפוח אויר בצמיגים, כ-20 דקות (בעיר). בשובי, כיביתי את הרכב והמתח הנמדד היה 12.09V. הנעתי שוב (הפעם ללא כבלים :wink: ), ומתח הטעינה היה 13.2V (שוב, בסרק וב3K סל"ד), בדיוק אז החלה לפעול הוונטה והמתח ירד ל-12.8V , עד להפסקת הוונטה, שאז המתח חזר להיות 13.2V.

אני יודע שמצבר לא אמור להתפרק תוך 4 ימים, וגם לא תוך שבוע, אני חושד שיש זליגת זרם של צרכן כלשהו, עם זאת, מתחי הטעינה נראים לי נמוכים מידי (בכ"ז, זו קוואליר, האלטרנטור לא משהו).

האם מישהו מכיר ערכים אופיינים של מתחים בקוואליר?

האם הערכים שנמדדו וצויינו לעיל מעידים על בעיה כלשהי?

מחר בבוקר אגש לבדוק אם מתח המצבר ירד משמעותית, ואבדוק זליגות זרם.

לעזרתכם ודעתכם המושכלת אודה.

ארז.

נ.ב - אנקדוטה קטנה למכירי הקוואליר- קיימת נורה צהובה , הנדלקת מיד בהורדת בלם היד. הנורה מעידה שאורות חניה קדמיים דלוקים (פנסים אלה תמיד דלוקים כל עוד לא הודלקו הפנסים הקדמיים של הרכב). בסיבוב טעינה שעשיתי, הנורה הזו הבהבה כל הזמן, והנורות חניה הללו לא דלקו. בהנעה השניה , המצב חזר לקדמותו, הנורות חזרו לדלוק והנורה חדלה מלהבהב. בשני המצבים, אורות מעבר/דרך פעלו באופן תקין ולא הושפעו מכך. בספר רכב לא מצויין דבר על הנורה/מצב זה. מישהו מכיר? יודע?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

כאשר המצבר פרוק, המתח, למרות מצב טעינה, יראה נמוך מהמצופה לאיש שאינו מאוד מקצועי, על כן, אין לשפוט מתח טעינה ללא תלות ישירה במצב הטעינה הכללי, ותלות מצב המצבר ביחס למצבר טעון.

שורה תחתונה, אין בכך להצביע על תקלה, גם לא על מערכת תקינה, אלא יש לבדוק את מכלול הדברים.

לגבי זליגה, סביר שקיימת, אם לא, אזי המצבר כנראה אינו עומד בעומס הרצוי לבדיקה נכונה.

לגבי הנורית שהבהבה לך, וכאן אהיה זהיר, כי איני מכיר את המערכת הנ"ל לפרטיה, אך יתכן ויודעת לזהות מתח מצבר נמוך ואינה מפעילה את האורות , זאת כדי לאפשר נסיעה ארוכה יותר ובכל מקרה, פריקה איטית יותר למצבר, הבהוב הנורית מצביע על "תקלה" בתפקוד הראוי של המערכת. כאמור זוהי השערתי לעניין הבהוב הנורית, ואי הדלקות הנורות הקדמיות של הרכב.

בדוק זליגה וחזור לדווח.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ארז שלום רב,

מתח טעינה תקין ולא משנה איזה רכב יכול לנוע בין 13.8-14.5 וולט בטמפ' חיצונית של 20-25 מעלות צלזיוס.

בדרך כלל אצל ייצרני הרכב מהמזרח מתח הטעינה הינו בין 14.2-14.8 ואצל האירופאים הינו בין 13.8-14.2.

בכדי לבדוק את מייצב המתח עלייך תחילה להטעין את המצבר למתח קטבים נומינלי של לפחות 12.3 וולט כאשר המצבר מנותק מהרכב.

בדוק בסיבובי סרק ואחר מכן ב-2000 סל"ד וגם כאשר האורות דולקים+המפוח, המתח לא צריך ליפול מתחת ל-13.8 וולט.

כזכור לי מייצב המתח באלטרנטור של הרכב שציינת הינו חיצוני לכן קל מאוד להחליפו בחדש תוצרת בוש או דלקו.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על התשובות חברים.

בדקתי היום זליגות זרם, ובמצב "יציב" המכשיר הראה צריכה של 0.15 אמפר (150 מילי).

התחלתי לשלוף פיוזים בזה אחר זה, ונפל הפור על הפיוז של התאורה הפנימית (10A , מסומן int lamp). עם ניתוקו המכשיר הראה צריכה של כ- 0.06 אמפר (60 מילי), הצריכה היתה 1.36A כשהנורה דולקת, ו-0.15A כשהיא כבויה. מה שמעניין הוא, שבעת הבדיקות שעשיתי, בין היתר לחצתי על הלחצן שבדלת על מנת שהאור יכבה (הדלת מכסה את הפיוזים, וחייבת להיות פתוחה על מנת שתהיה גישה אליהם), ולעיתים המד הראה 0.15 ולעיתים 0.07 - כלומר בעת כיבוי הנורה, לפעמים הצריכה חוזרת להיות נורמלית, ולעיתים היא גבוהה.

אני לא יודע כיצד לבדוק יותר לעומק, הרי זו רק נורה. הייתכן כי ישנם עוד רכיבים על הפיוז הזה?

מרק - אירופאי, מזרחי... הרכב שלי אמריקאי :?, מה סטנדרט המתחים שם? כמו כן, אם תוכל להרחיב על מייצב המתח ומיקומו, אשמח מאוד.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ערב רב

נתחיל אחד אחד

מע התאורה שנדלקת אוטומטית

DRL - DAY RUNNING LIGHTS

מדליקה את האורות הגבוהים בטור ומתבטלת ברגע שמדליקים אורות

פועלת ברגע שמורידים בלם חניה או מוציאים מהילוך חניה

הזליגה שתארת נראית סבירה כי יש מערכות נוספות על מע אורת הפנים אזעקה ועוד

יש מצב לזליגה מאלטרנטור תופעה ידועה בקאואליר

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

זרם הזליגה נשמע מעט גבוה אבל לא קריטי. מתח הטעינה נשמע נמוך ולא תקין + יורד אל מתחת 13 בהעמסה רק של הונטה.

ארז תבדוק את מתח הטעינה ישירות על האלטרנטור עם/בלי העמסה מירבית, בסל"ד סרק ובגבוה וחזור לדווח.

פורסם

תודה על התגובות.

אביב, אני נוטה להסכים איתך, כי אכן מתח הטעינה המקסימלי שמדדתי היה 13.6V , וברוב המקרים מתח הטעינה היה יותר בסביבות 13.2V. אבצע את הבדיקות שציינת ואשוב עם מדידות.

בנוסף, מבדיקות מתח שאני עושה למצבר אחרי נסיעות (עירוניות, כ-20 דקות), הוא לא הראה יותר מ-12.1V , לכן הכיוון הוא לטעינת חסר.

דבר נוסף - אני די בטוח שהפיוז שאמון על התאורה הפנימית (תא נוסעים + תא מטען), נותן זרם לעוד צרכנים, בדגש על האזעקה.

נוכחתי לדעת כי פתיחת תא המטען דרך השלט של האזעקה לא פועלת כאשר הפיוז לא מחובר, כמו כן אני נתקל בבעיות עם הנעילה המרכזית, כל הרכב נפתח/נסגר למעט דלת הנהג (למרות שזה לא קרה תמיד, אז איני בטוח עדיין בתלות הגורם הזה).

האזעקה היא של CLIFORD , מקורית של הרכב. דני - יש לך מידע בנושא? מה מחובר באזעקה הזו ואיך? ייתכן שהיא הגורם לבעיות?

ללא הפיוז של התאורה הפנימית האזעקה עובדת, למעט 2 הדברים שציינתי לעיל.

פורסם
מרק - אירופאי, מזרחי... הרכב שלי אמריקאי :?, מה סטנדרט המתחים שם? כמו כן, אם תוכל להרחיב על מייצב המתח ומיקומו, אשמח מאוד.

כול מתח בין 13.8-14.8 הינו תקין.

מייצב המתח או בשפה עממית ווסת המתח מותקן ברוב המקרים בחלקו האחורי של האלטרנטור או במקרים מיוחדים בתוך האלטרנטור.

לפעמים צריך רק לפרק את כיסוי הפלסטיק מאחורי האלטרנטור.

ראה תמונה.

Pages from Rebuilding Bosch Alternators-2.pdf

Pages from Rebuilding Bosch Alternators.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

אין בעיות מיוחדות עם האזעקות האלה, בכל אופן, גם אם תנתק את המח של האזעקה, לא ינוטרולו מרכיביה כגון, ניתוק מנוע בממסר חיצוני, הפעלת חיוויים בממסר חיצוני, וטיימרים שונים של נעילות כאלה ואחרות, ככל שמותקנות כאלה, על כן יש להגיע אליהם בזה אחר זה.

זליגה של 0.15 אינה קיצונית אם האוטו נוסע כל יום (ולא רק כמה קלומטרים) ,בכל אופן, אין סיבה לזליגה מעבר ל 0.08 אמפר.

כאשר יש זליגה, צריך לזהות מהיכן היא באה ולטפל בכך.

אם זה מגיע מקו הדלתות, יש לבדוק גם את התאורה בתא המטען, בתא המנוע, כי אולי עת חיבור האזעקה, שילבו קווים.

אולי יש ממסר שזולג שמחובר לקו , או טיימר. יש לעקוב אחרי החיבורים לקו דלתות זה. להתחיל עם החיבורים הלא מקוריים.

יתכנו בעיות נוספות.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בדקתי מתח ישירות על האלטרנטור (בסרק, שכחתי לבדוק בעומס :oops: ) , אבל המתח היה 14.5V~ , לכן אני חושב שהאשם פה הוא לא זליגת זרם, שכדברי דני ואביב, די זניחה לרכב שנוסע מידי פעם (כזכור, התקלה הופיעה כאשר הרכב לא נע 4 ימים).

אני מניח שיש נפילת מתח איפשהו בדרך מהאלטרנטור למצבר.

עיצות מה לבדוק?

פורסם

יפה, התחלה טובה.

מדובר כאן ככל הנראה בשתי בעיות אורטוגונליות (ארז המונח בשבילך) שהשניה (זרם פרזיטי גבוה) באה ליידי ביטוי בגלל חוסר הטעינה. יש אם כן מקום לטפל בשתיהן.

אם ללא עומס מדדת 14.5 על האלטרנטור ועל המצבר נמדדים לכל היותר 13.6 בטוחני שבעומס לא גדול המצבר לא נטען כלל. לא עומס יש נפילה של 0.9V!

הבעיה היא לרוב בחיבורים הראשיים של המתח (חיובי והארקה).

עקוב גם מכיוון האלטרנטור וגם מכיוון המצבר אחר החוטים הראשיים, פרט ונקה (רצוי ע"י ליטוש עדין) כל חיבור ראשי בדרך. אל תשכך את הסנדליות שעל קטבי המצבר.

בכדי לחסוך לך עבודה מיותרת תוכל לבדוק היכן נפילת המתח העיקרית- בקו החיובי או בהארקה. כמובן זאת תעשה פעם אחת ע"י מדידת המתח בין גוף האלטרנטור לבין ההדק השלילי ופעם שניה- מדידת המתח בין הבורג B+ של האלטרנטור לבין ההדק החיובי שעל המצבר. נקודות המגע במצבר יהיו הקטבים עצמם ולא הסנדלית.

יש להקפיד לגרד מעט את הנקודה בה אתה נוגע עם הפרוב, אחרת הלכלוך וחוסר המגע של הפרוב יתעתעו בך.

פורסם

עידכון:

ניקיתי והברקתי את כל המגעים החשמליים, + של המצבר ועוד 4 הארקות שמצאתי.

כעת מתח הטעינה על האלטרנטור עודנו 14.5V ועל המצבר אני מודד 14V.

בעומס (מפוח פנימי על מקס' + מפשיר אדים אחורי) מתח הטעינה היה 13.7V.

ניסיתי לעקוב אחר קו המתח מהאלטרנטור לעבר המצבר, אך הוא נעלם אי שם מאחורי המנוע, לתוך הצמה המרכזית, שאותה איני רוצה לפרק.

האם זה המקסימום האפשרי? הבנתי כי תמיד יש נפילות מתח ולא אפשרי שאגיע למתח טעינה של 14.5V על המצבר.

שוב תודה.

פורסם

עדיין נמוך מידיי. כנראה שמוקד ההתנגדות המרכזי עדיין שם. חפש חיבור ראשי על הסטרטר/בקרבתו וגם יציאת B+ של האלטרנטור (אל תשכח לנתק מצבר). סביר שלא תצטרף לפרק את הצמה, רק לעקוב בסבלנות אחר הכבל.

ושוב בכדי לחסוף מאמץ בצע בדיקה פשוטה וקבע האם נפילת המתח העיקרית היא בקו ההארקה או בחיובי.

פורסם

יתכן שיש מפל מתח בתוך החיוט המקורי עצמו, ליתר דיוק, בנקודות החיבור של החיוט לסופיות שלו עצמו.

בכל אופן, נפילת מתח של 0.3 וולט, תחשב ל"מתקבלת", ובתנאי שהבדיקה תחת עומס. (מזגן ואורות פועלים, סיבובי מנוע על 1500 סלד.)

דני

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...