Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו פוקוס 06,הצבע של האוטו הוא אפור (רגיל)

והאוטו מלא שריטות כאלה שניראות בשמש,לא שריטות עמוקות.

אמרו לי שאני צריך פוליש: האם כדי לעשות לבד או פשוט לקחת את הרכב לשטיפה ?

יש לי חברים שעובדים בשטיפות והבנתי שלא כל כך "משקיעים" שם,לכן אני מעדיף לעשות זאת לבד.

אגב האם פוליש בעזרת מקדחה מסתובבת פוגע בצבע ?

איזה חומרים מומלצים?ממוצע מחירים?והכי חשוב אופן הפעולה.

תודה,טל.

פורסם

על חומרים לא אוכל להמליץ לך, אך אוכל להגיד לך שלעשות ווקס בקביעות לאוטו זה מוריד את הצבע.

בקשר לפוליש תוכל לעשות אותו זה אפילו מומלץ וזה יעזור במקרה של סריטות ושיפשופים.

בקשר לשטיפות- מגיעות לשם אולי 50 מכוניות ביום וזה ביום רגוע אז ככה שזה מובן מאליו שהאוטו שלך לא יקבל את ביחס החם אותו אתה תעניק לו אבל בכל זאת, מומלץ מידי פעם לעשות סדר ע"י עזרה מהצד ולפנק את עצמך ואת האוטו שלך בשטיפה יסודית :-).

פורסם

v-tech: סליחה,אבל אתה מדבר שטויות! ווקס לא מוריד את הצבע, אתה יכול לעשות ווקס גם 20 פעמים ביום ולא יהיה שום נזק, ההפך ווקס מצפה את הצבע בשכבת הגנה...

TalMetro: לפני שאתה עושה פוליש(שהוא מוריד שכבת צבע) , תנסה ווקס, אם לא עזר אז לך על פוליש ולאחר מכן ווקס..

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

TalMetro: לפני שאתה עושה פוליש(שהוא מוריד שכבת צבע) , תנסה ווקס, אם לא עזר אז לך על פוליש ולאחר מכן ווקס..

אז קודם לצחצח את האוטו להעביר עליו ווקס רגיל,לנגב,לראות עם זה עזר. עם לא ? מה אני עושה פוליש על ווקס?

פורסם

פוליש יש לעשות במידה והצבע דהה או לא במצב טוב כמו: שריטות קטנות, קטמים שלא יורדים, ולאחר מכן לעשות ווקס חובה!

ולשטוף את האוטו לפני הפוליש או הווקס גם טוב.

פורסם

לא יודע איך לתאר את זה אבל ישנם שריטות שכן ניראות לעיין,לא עמוקות שחדרו את הצבע עד לפח אבל שריטות כאלה כאילו מישהו העביר עם איזה פלסטיק פסס על האוטו..

לא נראה לי שווקס יעזור,זה רק מבריק לא?

פורסם

גם אני רוצה , גם אני רוצה :

v-tech , אתה טועה ומטעה!

רק חבל שזאת טעות , כי אתה צודק .

בגדול , את הווקסים ניתן לחלק בחלוקה של שחור ולבן לשני סוגים :

1. ווקסים "טהורים" , המכילים אך ורק ווקס וחומר המרכך ומוהל אותו .

2. ווקסים "מנקים" , המכילים בנוסף לווקס כמובן , גם דטרגנטים וחומרי שחיקה (ולכן אני מעדיף לכנותם ווקסים שוחקים) .

למען הדיוק , לרוב הווקסים מכילים גם חומרים נוספים (וכאן כבר נכנסת חלוקת המשנה לווקסים על בסיס "טבעי" או על בסיס "סינטטי") , כגון : סיליקונים למינהם , פולימרים למינהם ועוד , אפילו סוגי ווקסים שונים .

רוב הווקסים , וממש כמעט כל הווקסים הנפוצים , הם ווקסים מהסוג המנקה .

אני לא אתפלא אם על מדפי השוק הישראלי לא ניתן למצוא אפילו ווקס טהור אחד שנמכר באופן סדיר (ואני חושב שסדיר לא כולל בתוכו כמה מציאות ספורות , כמו Meguiar's , שאולי נותרו כמעט על תקן אגדה) .

מכאן , כבר כולנו מבינים שסביר להניח שכל ווקס שנרכוש בישראל (ואולי אף בחו"ל) , ובטח שכל ווקס שבו יעשו שימוש על המכונית שלנו במכוני השטיפה , מכיל חומרי ניקוי ושחיקה כאלו ואחרים .

השאלה הגדולה היא , שעלולה להוריד מהכוח של מה שכתבתי , היא לא עד כמה הווקסים שוחקים (אם כי הם בהחלט שוחקים , אבל במידה מזערית למדי , ורמת העבודה , צבע המכונית ומצב הלכה משפיעים יותר מהווקס עצמו) - אלא מה הסטנדרטים שלנו לשחיקה משמעותית , ועל כך אין צורך להרחיב .

תוכל לבצע בעצמך גם ווקס וגם פוליש .

אבל , אני אישית חושב שבאופן עצמאי לא מומלץ לבצע פוליש לכל שטחי המכונית , אלא רק לאזורים נקודתיים .

לא שזה בלתי אפשרי להגיעל תוצאה מעולה באופן עצמאי , אבל זה גם לא קל .

לגבי מקום מקצועי , אני לא אגיב על הרמה הממוצעת של המקומות , אבל אני בהחלט אתן חוות דעת טובה על קלין קאר (חפש את הבאנר בעמוד הראשי של הפורום) .

לגבי הווקס , דווקא מומלץ מאוד איך לבצע אותו בעצמך , כי ווקס יש צורך "לבצע" בתדירות גבוה יחסית (למשל כל חצי שנה) - עדיף שתעשה ניסיונות חלפני שאתה לוקח את המכונית לפוליש ווקס במקום מקצועי , ככה יוכלו למחות חלק מהשריטות שאתה עלול ליצור עם הווקס עד שתלמד למרוח ולהסירו אותו בעדינות .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

שריטות שחדרו את הצבע עד לפח? במצב כזה שום פוליש לא יעזור... אפשר תמונה שנבין במה מדובר?

Moonlight Theory: ווקס בהגדרה שלו לא שוחק, בדרך כלל ווקס שמכיל חומרים שוחקים נקרא פוליש-ווקס או נקרא ווקס אך רשום גם שהוא עלול לגרום לשחיקה של צבע..

אני אישית משתמש בווקס של TURTLE WAX PLATINUM SERIES המכיל צמח CARNAUBA שנותן תוצאות מדהימות ולא שוחק בכלל...

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

ווקס הוא שומר על הצבע, הוא מוסיף שכבה מהגנת נגד שינויי האקלים, ומבריק את הצבע,

אבל בכל זאת אם תשים פוליש זה לא יזיק לך, כל עוד אתה תשים ווקס אחריו,

ווקס מומלץ להשים באופן קבוע פעם ב3 חודשים לפחות אם רוצים לשמור על הצבע טוב.

פוליש לא שמים באופן קבוע רק אם יש צורך.

פורסם

biohazard , אתה טועה , ההבהרה נמצאת בתגובתי הקודמת .

כמו כן , אם כבר היצרן טרח להבהיר לך עוד בשם המוצר שהוא מכיל חומרי שחיקה וניקוי - מה שכמעט ולא קורה - הוא לרוב יקרא Cleaner Wax .

מנגד , אפשר גם לטעון לחיוב הכנסת חומרי סיכוך שונים (שלעתים מטרתם היא בכלל כממסים ולא כחומרי סיכוך) .

חשוב להבהיר , שגם אם כל ההתייחסות שלי לתכונות השחיקה של ווקסים מציגה את הווקס כדבר שלילי , לא כך הדבר ומאוד רצוי לבצע ווקס אחת לחצי שנה .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
שריטות שחדרו את הצבע עד לפח? במצב כזה שום פוליש לא יעזור... אפשר תמונה שנבין במה מדובר?

Moonlight Theory: ווקס בהגדרה שלו לא שוחק, בדרך כלל ווקס שמכיל חומרים שוחקים נקרא פוליש-ווקס או נקרא ווקס אך רשום גם שהוא עלול לגרום לשחיקה של צבע..

אני אישית משתמש בווקס של TURTLE WAX PLATINUM SERIES המכיל צמח CARNAUBA שנותן תוצאות מדהימות ולא שוחק בכלל...

כנראה שלא קראת טוב,אמרתי שהשריטות לא חדרו את הצבע.

אבל הן שריטות של כאילו מישהו נגע עם פקק פלסטיק באוטו.

אני אביא תמונה עד הערב.

בקשררר לפוליש,יש לי חבר שכן יודע ואנחנו הולכים לעשות יחד.

השאלה זה האם צריך למרוח על כל האוטו ולנגב ? או רק איפה שיש שריטות ? שלא יהיה הבדלי צבע.

פורסם
יש לנו פוקוס 06,הצבע של האוטו הוא אפור (רגיל)

והאוטו מלא שריטות כאלה שניראות בשמש,לא שריטות עמוקות.

משהוא כזה,כמו בתמונה?

אגב האם פוליש בעזרת מקדחה מסתובבת פוגע בצבע ?

בלי ניסיון,כן פוגע

אם אתה מעוניין בטיפול נכון ומקצועי, אז אשמח להמליץ לך על הפתרון המתאים

tn_CIMG0887.jpg

פורסם

חברה... גם לי יש את אותה הבעייה. טוב נו כמעת אותה הבעייה.

יש לי גם שריטות לא ממש עמוקות על הדלת האחורית השמאלית של האוטו.

עשיתי אותן בטעות על עמוד בטון (רך) בחנייה כשנכנסתי לחנייה.

עכשיו, אמרו לי שאפשר לעשות פוליש לשריטות האלה שזה יעלים אותן.

השאלה שלי היא האם באמת כדאי לעשות פוליש, זה יכול לעזור, האם צריך לעשות גם ווקס אחרי זה ? האם יכול להיות שיהיו הבדלי צבע בין המקום שעשיתי את הפוליש (כי הרי זה מוריד שכבת צבע) לעומת שאר הצבע? האוטו הוא שנת 2008, (יונדאי גטס) כך שהשמש עוד לא שרפה את הצבע ממש. האוטו של חברת ליסינג, לכן לא כזה אכפת לי ממנו, רק שהשריטות לא יבלטו ממש כמו שרואים אותן עכשיו. דרך אגב, אני לא יודע אם זה צבע מטאלי או רגיל, איך יודעים ?

מצאתי מדריך קטן איך לעשות פוליש ווקס: http://www.planetnana.co.il/maser/Maintenance.htm.

האם זה מדריך שמסביר נכון ואפשר לסמוך עליו?

צירפתי כמה תמונות שתראו (מצטער על האיכות הירודה, פשוט צילמתי בלילה עם פלאש של פלאפון, אבל עדיין רואים מה שצריך):

P.S - מה אפשר לעשות עם הפלסטיק הזה (רואים באחת התמונות), שהוא גם נשרט, ורואים על יו ממש את השריטה.

תודה מראש לכל העונים.

DSC01410-2.jpg

DSC01411-2.jpg

DSC01412-2.jpg

DSC01413-2.jpg

פורסם

במקרה של הבחור עם הגטס לא הייתי אומר שפוליש יעזור. לפי הנראה השריטות עמוקות מידי וכבר חדרו שכבה עבה של צבע או שהגיעו כבר לפח עצמו. תחשוב שפוליש מוריד שכבת צבע ואם אתה עושה פוליש ידנית על שריטות כאלה יכול להיות שמרוב שתתרכז בשריטות לא תשים לב שאתה משייף את כל הצבע באזור. אם אתה רוצה לשמוע להמלצתי. יש לטורטל ווקס שני סוגים ווקסים. הראשון הוא בבקבוק ירוק שהתוכן שלו ממש נוזלי וכתוב עליו מסיר שריטות והשני הוא בקופסת פח כחולה והתוכן שלו מוצק. תעשה עם הבווקס הנוזלי יש לו חומרים שמזכירים פוליש רק בצורה הרבה יותר עדינה. אח"כ תעשה ווקס מהקופסת פח וזהו.

ניסיתי בעבר להוציא שריטות כאלה של עמוד בסוף בגלל שעשיתי פוליש נקודתי הגעתי לפח או יותר נכון לצבע יסוד שיש על האוטו ואחרי עבודה מאוד קשה בסוף סיימתי אצל פחח. במשחת פוליש אני משתמש כשיש שריטות ממש קטנות כמו של מפתח (גם, שריטה עדינה) או כשיש "חילופי צבע" עם רכב אחר שהשתכשכתי עימו...:)

פורסם

אתה אומר שהשריטות הגיעו עד לצבע היסוד, ואם אני אנסה לעשות פוליש אז הוא לא יעזור? אולי לפחות הוא קצת יפחית את השריטות, שלא יבלטו כל כך לעין ?

אז במה בעצם ווקס יעזור אם פוליש לא יעזור ? הרי ווקס הוא בשביל שמירת צבע וניצוץ. לא בשביל שריטות

איך הוא יכול להסיר שריטות?

מה שאני צריך זה שהשריטות פחות יהיו בולטות לעין, לא אכפת לי אם יישארו קצת.

• תוכן חדש...