Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך , מספר יחידות ,של מד חום מנוע , אשר יפעיל זמזם התראה , כאשר חום המנוע עובר את התקין .

- ברכבי רנו , יש מערכת התראת חום , המפעילה גם זמזם -

הדרישה למערכת נפרדת , מחישני חום המנוע הקיימים .

( חיישן חום נפרד , תיבת מיתוג , עם אפשרות כיוון רגישות , זמזם )

אם יש בארץ , בשמחה , אפשר מוצר מדף , או אדם המתמחה בכך , ובצע עבודה כזאת לשביעות רצונכם .

אפשרות גם להזמנה מחו"ל ( EBAY ) וכו' אם נתקלתם במוצר, או הזמנתם .

בתודה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

תודה , זה הרעיון , אבל לא דיגיטלי , עם צג ותכנות .

דבר פשוט ואמין , כיוון מכני לרגש , פטנציומטר, וזמזם חיצוני - להתקין ולשכוח .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לזה היתכוון המשורר - הכוונה אני , מכשיר כזה אני מחפש .אבל ללא תכנות דיגיטלי , מכני פשוט . תודה .

ו מרק10 ,

המיקום באיזור ראש המנוע , הפרש מדידה +- 5 מעלות , לכן יש פטנציומטר , לכיוון הפעלה מדוייק .

או כמו במכשיר הנ"ל - תכנות דיגיטלי של נקודת החום יתר,

אני הייתי מעדיף - פשוט יותר , עם פטנציומטר מכני , ( הפחד , כי תכנות דיגיטלי , ימחק בניתוק מצבר,או נפילת מתח )

קישור לדיון בג'פולוג ,( חנן , חבר הפורום ) רק ששם , הם השתמשו בחיישן חום המנוע האינטגרלי ,

אני רוצה חיישן חום נפרד .

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=542

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל,

במכשיר "שלי" כל פעם שאתה מניע הוא מציג לכמה שניות את מעלות החום שתיכנתת למתן התראה - כך שאם זה בטעות מתאפס אתה תוכל לראות את זה....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

פיתרון נוסף,

להתאם "יוניט" כמו זה, שמפעיל את המאורר ברדיאטור.

לצורך הדוגמה, אם רכבך בועל ב 92 מעלות, אז להשיג יוניט של 102.

דרך ממסר לחבר לזמזם. אין תצוגה ואמין מאוד

בהצלחה

פורסם
אייל,

במכשיר "שלי" כל פעם שאתה מניע הוא מציג לכמה שניות את מעלות החום שתיכנתת למתן התראה - כך שאם זה בטעות מתאפס אתה תוכל לראות את זה....

ברכבים נוהגות ( יפות ,יפות שבא לבכות , ואבא שלי ) מכל המובנים .המידע החזותי ,לא יעזור , - הם לא מתיחסים לזה .

לכן הדרישה , לזמזם , שיקפיץ אותם. ( אני ממש לא שוביניסט, זו הדרישה לאחר התיעצות איתן/ם )

ומערכת תיכנות , פשוטה ואמינה (פטנציומטר מכני ) לכיוון הנקודה, אשר מעליה , יסגר מעגל לזמזם ,וללא תצוגה .

יוניט פתיחת מאוורר , לא מתאים . טווח הפתיחה שלו גדול . ( 95-102)

הוא מחבר מעגל , לאורך כ 10 מעלות , לדוגמה , יתחיל ב 102 מעלות , והזמזם יעבוד .

אבל הוא ימשיך לספק זרם לזמזם , גם ב 95 מעלות , כאשר החום תקין .

( אני אצתרך לבדוק עשרות יחידות יוניט, עד למציאת מתאימה - בעוד כי התקנת רגש , וכיוונו עם פטנציומטר, יהיה אמין יותר )

קיים מוצר של vdo שנקרא :makepoint switch שתפקידו להדליק נורה או זמזם לשעון חום שעון לחץ ודלק.

יש לו פוטנציומטר לכוון נקודת ההדלקה.

אם אפשר , מפרט טכני , או קישור למכשיר הנ"ל . תודה מראש .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

במכשיר "שלי" יש זימזום.

וגם עבור אבדן לחץ שמן.

אני אהבתי אותו בעיקר בגלל שהוא מודד חום של בלוק/ראש מנוע ולא של רדיאטור - כי יש מספיק סיטואציות בהן רדיאטור מרגיש בסדר אבל המנוע עצמו בדרך לגן עדן (או גיהנום?;)).......

אם אתה מחפש מכשיר להתקנות רבות - אולי באמת תייצר משהו בעצמך בעזרת חיישן טמפרטורה "נצמד" (PYRO?) ואיזה ממסר ונורית+זמזם.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

קיימים רכבים שבהם מותקנים 2 חיישני טמפ', אחד ביציאת נוזל הקירור מבלוק המנוע והשני ביציאה מהרדיאטור, המידע משני החיישנים משודר למחשב הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

אייל,

יש לך טעות בעניין חיישן טמפ' ותרמוסטט. התרמוסטט מתחיל להפתח בטמפ' מסויימת שנסמן אותה ב-X ופתיחה מלאה בטמפ' Y.

חיישן טמפ' המותקן בבלוק המנוע או/גם ברדיאטור תפקידו לדווח על הטמפ' למחשב הרכב או שעון אנאלוגי או דיגיטאלי (ברכבים מתקדמים כמו גולף דור 4 קיים תרמוסטט מבוקר מחשב או בשפת המכונאים חשמלי ששם העניין שונה).

במידה ואתה מעוניין להשתמש ברכיב אחר תתחיל לקרוא/ללמוד על הרכיב ממשפחת הסנסורים LM335 שהינו רכיב מדוייק מאוד.

http://courses.cs.tamu.edu/rgutier/ceg499_s02/LM135.pdf

לאחר שתלמד קצת על הרכיב נחזור לשולחן העבודה :-)

### נא להשתמש בפונט סטנדרטי ולא צבעוני ###

איזה כייף לי :)

פורסם

אין הכרח להשתמש בחיישן טמפ' מדוייק כגון LM135, למרות שזה אפשרי.

בתור חיישן ניתן להשתמש בחיישן שמיועד לשעון חום חיצוני (כזה שמצמידים לצינור מערכת הקירור) או לקנות תרמיסטור פשוט בכל חנות אלקטורניקה.

לאלו להוסיף מעגל nשווה פשוט יחסית + מעגל השהיה גם פשוט.

כיוון הסף יתבצע בעזרת פוטנציומטר/טרימר.

למרות שניתן בנקל לתכנן מעגל כזה בטוחני שקיימת כבר סכימה מוכנה ברשת.

מעבר לזה הנושא עלה כבר בעבר ונאמר שתמורת סכום לא בשמיים ניתן לקנות מוצר מדף כזה. ברר בגל אור, תב אור ודומיהם.

• תוכן חדש...