Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום קנינו את האוטו שנת 21, מנוע 2000

נסע 15K

לקחתי את האוטו לסיבוב והאוטו נסע פצצה והכול עד שרציתי להיכנס לרחוב שלי, עצרתי כדי לתת לאוטו אחר להיכנס וכשהוא עבר נתתי גז, האוטו נסע כמה מטרים והיתחיל לקרטע כאילו הוא התחיל לינסוע בהילוך 2

ומאז אין הילוכים לאוטו

אני שם אל D והאוטו כאילו אל ניוטרל וכך גם ברוורס

הצלחתי לידחוף את האוטו לחניה ופתחתי את מיכנסה המנוע וראיתי שיש שמן אל המנוע

דבר שהחשיד אותי כי היום קנינו את האוטו

אם תעזרו לי להגיד לי מה הבעיה ומה צריך לעשות ואם אפשר ליטבוע את המוכר שכניראה מכר לנו את האוטו עם בעיה

תודה

פורסם

קודם כל תתחדשו!דייהו לגנצה רכב מפנק ונוח,ובעל עיצוב מרשים.אני משתתף בצערך על עוגמת הנפש.זה פשוט מרתיח לקנות רכב,ולגלות לאחר שקנית שישנה בעיה.תראה,עושה רושם שיש בעיה כלשהי בגיר,לגבי השמן על המנוע-אני לא בטוח שהדבר קשור בצורה ישירה.האם המונע נדלק ועובד בצורה טובה,בלי שום קשר לתזוזה של הרכב?מה לגבי בדיקה?הרכב נבדק לפני הקניה?ממי הרכב נקנה?אדם פרטי,חברה,סוחר?כמה קילומטרים יש לרכב?מה הסטוריית הטיפולים שלו?הסיפור נשמע תמוה,תן יותר פרטים,כדי שחברי הפורום יוכלו לעזור לך!עשה רושם שהמוכר פעל בחוסר תום לב,אך אתה חייב לתת יותר פרטים.

פורסם

האוטו הכן נידלק אך לא נוסע

כאילו הוא תמיד אל N...ניסתי את ההילכוים שלו 1-2-3-D ואף אחד הוא לא מגיב גם כמו רוורס

הכול בישבילו כאילו N

שאלתי את אימי והיא אומרת שהאוטו ניבדק היתב

ליפני שהאוטו נידפק הוא נסע יפה מאווד ללא שום בעיות

עד שעצרתי את האמת די בחוזקה (הפעלתי את ה ABS) וכנתתי גז הרגשתי כאילו האוטו מתחיל לינסוע בהילוך 2-3 ורעד כאזה ומאז אין הילוכים לאוטו

אפשר ליטבוע את מוכר הרכב (בן אדם פרטי)? אוו את המוסך שבדק את הרכב

ומה יכולה להיות הבעיה ומה עושים? אני דואג לגבי השמן שיש למנוע כאילו יש נזילה

האוטו נסע כ 153 אלף

תודה

פורסם

יש לגרור את הרכב למוסך/למכון לגירים אוטומטיים. יכולים להיות הרבה גורמים לבעיה ואי אפשר לאבחן זאת דרך האינטרנט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

... ומה צריך לעשות ואם אפשר ליתבוע את המוכר שכניראה מכר לנו את האוטו עם בעיה

שאלתי את אימי והיא אומרת שהאוטו ניבדק היטב
היכן נבדק האוטו? אם שילמתם לבדיקה במכון, יתן שאפשר לתבוע אותם (היה כמדומני פסק דין על מקרה כזה לאחרונה).
פורסם

אולי תוכל לסרוק או לצלם את את טופס הבדיקה שנעשתה לפני הקניה,ולעלות אותו כאן בפורום..

אם אתה מתכנן לגרור את הרכב למכון גירים הייתי מציע לך לציין מהיכן אתה,וחברי הפורום יפנו אותך לבעל מקצוע טוב.

פורסם

וואלה תודה לכולם

לקחנו את האוטו למוסך והמוסך אמר שיש בעיה בגיר אז לוקחים את זה למכון לגירים וכבר ניראה מה היה עוד מאט

לגבי הבדיקה: אני לא היתי מעורב אני סך הכול הבן חחח אני מניח שחבר של אמא שלי בדק את האוטו היטב אך באמת יש פה משהוא מסריך

פורסם

אם הרכב נבדק במכון לבדיקת רכב,והם לא התריעו לגבי מצב גיר,שילדה ומנוע,ישנה עילה לתביעה,אך אם נבדק במוסך או אצל אדם "מבין",אז את כל הנזק שאני מקווה שיהיה קטן,יפול עליכם.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

אתה צריך להבין, מוסך או מכון גירים ברוב המקרים יאמר לך הלך גיר , למה? כדיי שתשלם 8K ש"ח.

לרוב מדובר בכלל על יוניט תקול,כיוונים שונים, ועוד.

למשל בסובארו ישנו חלק שנקרא גוברנר, ולגוברנר הזה יש גלגל משונן, כשהגלגל הזה נשחק, הגיר יעשה לך צרות צרורות, כשהלכתי לקנות את החלק הזה ממוסך סובארו מקורי, נאמר לי שם שהם לא יודעים בכלל על מה אני מדבר ובחיים לא הולך והם לא החליפו חלק כזה, אני עמדתי על שלי,הלכתי לשם עם ספרות היינס והוכחתי להם, וקניתי בסוף, בקיצור הם לא החליפו כי הם מחליפים את כל הגיר ולא מתעסקים עם תיקון שלוקח בדיוק 15 דקות , ישר הם אומרים לך הלך גיר ובזה נגמר העניין.

כמו כן אני אתן עוד דוגמא מסובארו: ישנו חלק שנקרא יחידת וואקום, ברגע שהדבר הזה הולך, הרכב יעשן לך בטירוף, לא יסחב,לא יוריד הילוך , אין יותר קיקים..בקיצור סלט שלם, מי שלא מבין ישר יחשוב שהלך גיר, אבל לא, 150 ש"ח יפתרו לך את כל הסיפור (מניסיון), ואתה יודע מה, גם את החלק הזה בחיים לא החליפו במוסך סובארו וגם הם לגבי זה לא ידעו בכלל על מה אני מדבר - אמרו לי תביא את הרכב ונבדוק לך....בטוח תבדקו...מזה...

אתה חייב למצא מוסך או מכון גירים אמין(קשה מאוד למצא כזה), ולבקש מהם חוות דעת בנושא.

אל תאמר להם ישר הלך גיר, תתחיל מזה שיש לך בעייה בגיר ותראה לאן זה יוביל.

אם אתה מהצפון אני יכול להפנות אותך למוסך של חבר שלי -המוסך היחיד שאני סומך עליו בכל הארץ- אמין וישר כמו סרגל .

פורסם

למה להכליל ולהשמיץ?

כל האנשים פה שממליצים על מוסכים ומכונים למינהם, כולל מכוני גירים , כולם שקרנים?

רוב מכוני הגירים שאני מכיר, ואני מכיר יותר ממך, יעדיפו להחליף רק את הרכיב התקול, ולהרוויח לקוח נאמן. לקוח כזה שיחזור וימליץ לחבריו, כי זה הפרסום הכי טוב שיש.

ותהיה בטוח שהם יזהו ללא בעייה, את גורם התקלה.

פורסם

מצטער אם הכללתי , אך , מהכירות נרחבת שיש לי בתחום , וגם ממקור ראשוני (מוסכניקים שאני מכיר ושעבדתי איתם), לצערנו זה המצב.

פורסם

1. לא כל המוסכים שקרנים, רובם דווקא בסדר.

2. 8K זה בתחום הסביר לגיר כזה, בגלל שהוא מורכב מאוד.

3. מכיוון שמדובר בסכום נכבד ביותר הייתי גורר את הרכב למכון נוסף לגירים אוטומטיים לדעה נוספת.

4. קשה מאוד לאבחן שהגיר בסוף חייו (אלא אם הוא מחליק בטירוף) יתכן שהנזול היה כהה מאוד והמוכר החליף את הנוזל בחדש ונהיגתך האגרסיבית בצירוף השמן הטרי "גמרו" את הגיר.

5. רוב מכוני הבדיקה נוהגים לציין בטופס שהגיר לא תקין בעיקר בכדי לא לשאת האחריות לתקינותו בגלל הסיבות שכתבתי בסעיף הקודם. למרות העובדה הזאת ובגלל סמיכות האירועים הקרובה, אני ממליץ לך לגשת למכון הבדיקה ולדווח לו על התקלה (בעל-פה ובכתב) לפני שתתקן את התקלה על-מנת שיוכל לשלוח את הרכב לתיקון על ידי מישהו בטעמו במסגרת האחריות של המכון. סביר להניח שהמכון יתנער מאחריותו ואז הדרך לתביעה בבית המשפט לתביעות קטנות פתוחה לך ( אני הייתי תובע את הבעלים הקודמים ואת מכון הבדיקה ) שווה לנסות לתבוע - אין לכם מה להפסיד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בדקתי עכשיו שמן גיר ואם אתה שואל אותי יש עודף של שמן אפילו עודף של עודף

כשאני מכניס להילוך האוטו לא מגיד ולא עושה כלום אבל יש טיפה רעש חלש מאווד

לא יודע להסביר אותו אבל אני חושב שזה מהשמן

לי זה נשמע כמו גלגל תנופה גזור.

ברכבים בעלי תיבות אוטומטיות גלגל התנופה הוא מעיין פחית דקה שמקשרת בין גל הארכובה לממיר מומנט

BM50239-B.jpgלעיתים רחוקות היא נסדקת ואף נשברת (נגזרת), במצב זה אין הילוכים כלל, ומכוון שאין כניסת תנועה לתיבת ההילוכים מפלס השמן גבוה.

הבדיקה פשוטה, בודקים מפלס כאשר המנוע מדומם, ובודקים שנית כאשר המנוע עובד בסרק, במידה ומפלס השמן נשאר זהה, הפחית גזורה, משאבת השמן של תיבת ההילוכים כשלה או גל כניסה נשבר.

פורסם

תודה רבה לכולם היום האוטו הגיע מותקן ועוד מעולה

כניראה שבדקו את האוטו אז בדקו את הגיר שלו והשעירו איזה בורג פתוח וכשנסעתי אז יא השמן מהגיר והגיר נהרס

***ההודעה נערכה כדי לא לסטות מהנושא***

פורסם
תודה רבה לכולם היום האוטו הגיע מותקן ועוד מעולה

כניראה שבדקו את האוטו אז בדקו את הגיר שלו והשעירו איזה בורג פתוח וכשנסעתי אז יא השמן מהגיר והגיר נהרס

פשוט לא להאמין, מי אמר לך את זה?

• תוכן חדש...