Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי הגיע הזמן לחשוב לכיוון של ארגון תחרות SQ בארץ. ארגון של תחרות חובבנית בעייתי בגלל שהשופטים מן הסתם יהיו חובבנים ( אלא אם יש כאלו שלמדו לשפוט ומוכנים להתנדב) ואז יהיו הרבה מחלוקות מי שפט טוב ומי לא. הרי זה עניין של טעם, אם השופט לא הוכשר לשיפוט על פי כללים. לדעתי יש מספיק אנשים שראויים להתחרות בתחרות SQ חובבנית כזו, בשביל הכיף נטו.

אז תנו רעיונות איך אפשר לארגן תחרות כזו שתהיה הוגנת ומותאמת לארץ.

כמה רעיונות שעלו לי:

אפשר לעשות הצבעה למספר שופטים מתוך רשימה של אנשים שחושבים שיכולים לשפוט.

לדאוג שהקטע שבו תבדק המערכת יהיה נגיש לכול המתחרים לפני התחרות

לעשות סלקציה של המתחרים כדי שלא כל אחד שחושב שיש לו מערכת איכותית יתחרה. הכוונה שמישהו עם רמקולים מוגברים מאחור הוא כישלון כי יהיו חוקים בסיסיים כמו בניית במה למשל.

תחרות כזו יכולה לעזור להרבה חדשים לבחור את הציוד שלהם, להכיר את האנשים מאחורי הכינויים.

בשביל זה צריך להשאיר את הרכבים נגישים למי שירצה לשמוע ולראות.

אולי אפשר גם להוסיף לשיפוט את העיצוב של המערכת. בקיצור תנו רעיונות איך אפשר לארגן. אולי לא יצא משהו מושלם אבל נלמד מטעויות. מקווה שיצא משהו מעניין.

בוריס.

פורסם

אני לא מוכן לתחרות כזאת אם לאמראת האמת.

אני בכיף אקבל ביקורות לגבי ההתקנה שלי, מיקום הבמה, גובה הבמה, מרחק הבמה, פוקוס של הכלים, דיוק טונאלי, חוקי התקנה, אסטטיות, בטיחות וכו'...

אבל אני לא מוכן יותר להשפט מבחינת איכות הצליל שלי ע"י בן אדם אחר - אני לא חושב שזה אובייקטיבי שמישהו שיש לו טעם וריח שונים משלי יקרא לעצמו "שופט" וידרג אותי.

בשביל זה לדעתי יש את המפגשים ואנשים שנותנים עצות - לפעמים ממש טובות (לדעתי) ולפעמים ממש כאלה שאני לא הולך ליישם... אבל להשפט על הכנת "סלט"? למה? ככה אני אוהב את הסלט שלי ואני לא רוצה שמישהו יבוא ויאמר לי אחרת.

וזה אחרי קריאה של כל הדיונים בנושא - איכות צליל, איכות רכיבים ונאמנות למקור וכו'...

אבל בשביל הרוח הספורטיבית - אני בהחלט מוכן להשתתף... :-) - לתחרות האחרונה של EMMA הלכתי בכלל עם רכב לא מכוון - ויצאתי עם רכב מכוון והמון דיעות על הצליל ולמדתי הרבה - לדעתי - זה היה שווה את ה50 ש"ח - התחרות לא עניינה אותי מראש, היה כיף להשתתף באירוע ולראות את כל המכוניות ולדבר עם כל האנשים

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforse - רק בריאות !!! החלטת אם להתחרות או לא ?!

אני גם חושב שאי-אפשר לבצע תחרות SQ , מכיוון שאין מדדים למערכת איכותית , חוץ מהאוזניים שלנו .

וכל אחד שבונה מערכת SQ , בונה אותה עפ"י האוזניים/טעם שלו .

אבל , מה שכן אפשר לעשות על מנת לקבל טיפים ועצות לשיפור הסאונד , הוא ע"י מפגשים (ואותם אנחנו כבר עושים) .

זה נכון

פורסם

גם אני תומך בקיום תחרות כזאת בארץ.

הבעייה היחידה היא באמת החוקים ומי ישפוט. זאת לא תחרות פשוטה כמו מי-עושה-יותר-רעש...

SQ זה המון טעם אישי. יהיה מאוד קשה "לשפוט" מערכות כאלה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה יותר בשביל הספורט.. לדעתי עצם העובדה שיהיו שופטים ושזאת תחרות SQ ארצית תביא הרבה יותר קהל, עניין, ואווירה טובה. המטרה העיקרית היא כמובן לפתח ולשפר את המודעות לסאונד לרכב בארץ. ורצוי בכל דרך אפשרית. זה יעשה רק טוב לכולם.

פורסם

מסכים

לפי דעתי ניתן לערוך הצבעה ולבחור קבוצת שופטים. אותה הקבוצה תיתן ציונים לפי אמות מידה שאנו נקבע.

אני יותר מאשמח להשתתף.

גיא

פורסם

תחרות SQ צריכה להתבסס על איכות ואיכות בלבד.

לגבי התחרות יוזמה מבורכת,

אבל קשה למדוד איכות, ועוד יותר קשה לכמת אותה.

אפשר להעלות את כל המדדים, ואז להחליט מה המשקל באחוזים לגבי כל מדד.

אפשר גם לפרסם רשימה של 4 עד 10 קטעים בסגנונות שונים (שיהיו מקובלים על כולם)

שבהם תימדד המערכת.

חשוב לתת קטעים מוסיקליים למדידת הסאב ,והתאמתו למערכת הכללית.

.

-

פורסם

בדקתי את ספר החוקים של אממא ואכן אין שום סעיף כזה.

מחקתי את ההודעה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אפשר להעלות את כל המדדים, ואז להחליט מה המשקל באחוזים לגבי כל מדד.

אפשר גם לפרסם רשימה של 4 עד 10 קטעים בסגנונות שונים (שיהיו מקובלים על כולם)

שבהם תימדד המערכת.

חשוב לתת קטעים מוסיקליים למדידת הסאב ,והתאמתו למערכת הכללית.

.

על זה בדיוק דיברתי , אם תקח לדוגמא 2 מערכות עם בדיוק אותם חלקים , וכל מערכת מכוונת שונה .

מי יחליט מה נשמע יותר טוב ?! השופט ?! גם לו יש טעם משלו .

אם ככה , אז צריך לשנות את התחרות ל- "מי קולע לטעם השופט" .

הכלי מדידה בתחרות (במקרא שלנו השופט) לא אובייקטיבי .

אני לא נגד התחרות , ממש לא , אבל אני חושב שהיא די חסרת ערך , תכלס .

זה נכון

פורסם

לעשות את המפגש ברמלה לוד? אני הולך להתחרות עם הרכב שלי, לא למסור אותו לפירוק... צוחק כמובן!

לגבי אם אני מתחרה או לא - אני בכיף מוכן להתחרות - אבל אני עושה את זה בשביל הרוח הספורטיבית - בשביל המפגש הכיפי ובשביל המבקרים שיגיעו ויחשפו לתחום הזה וככה המודעות תעלה...

לגבי התוצאות - איבדתי בזה כל עניין, אני מרוצה וזה מה שמשנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אי אפשר למדוד איכות צליל מהסיבות שאמרתם

בגלל זה בEMMA מודדים עובי קבל איכות חיבורים איכות חלקים

נסתר או גלוי לעין וכו'

כל אלה דברים אשר בתאוריה אחראים לאיכות

http://www.emma.co.il/ כאן בסעיף חוקים קיממים כל הסייגים והתקנות

לדעתי צריכה להיות קטגוריה של איכות התקנה ולדאוג שהתחרות תבוא אחרי רגילה שלי (:

פורסם

לדעתי אם יהיו בין 3 ל 5 שופטים אז זאת תהיה תחרות די הוגנת.

והשאלה המתבקשת הינה, מי יהיו אותם חמשת (שלושת) השופטים?

האם אוטופרט יהיו מוכנים לתת חסות לתחרות שכזו?

:king:

• תוכן חדש...