Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

הבנתי שעל מנת לחבר שעון סל"ד יש לחבר את החוט שלו לסליל וכך בעצם הוא עובד. האם זה נכון גם עבור פיאט אונו? (94, 1.4)

השאלה שלי היא בעצם מה יוצא מהסליל (הכויל, המפלג - איך קוראים באמת לדבר הזה ואיפה הוא נמצא??) - לפי מה שהבנתי מהחיפוש יוצא שם פולסים בתדירות של הסל"ד? כלומר אם אני ישב ויספור שם פולסים על סקופ אני יקבל נגיד בסרק 500 בדקה? (או תדירות של 500/60?) והאם הפולסים האלה הם בגובה קבוע (5 וולט? יותר...?) או גובה משתנה?

כל השאלות הם בשביל משהו שבא לי לבנות - מד סל"ד דיגיטלי...

אשמח להסבר מה בדיוק קורה שם כדי שאני ידע איך להתקדם בבניה.

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

מד סל"ד מתחבר לקוטב השלילי של סליל ההצתה, זה המסומן בספרה 1. המתח הוא בסביבות 400 וולט בפולסים של זרם ישר. במנוע 4 צילינדרים 4 פמעימות תקבל 2000 פולסים בדקה כאשר מהירות המנוע היא 1000 סל"ד.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

400 וולט? איך השעון המסכן הזה מסתדר עם מתח של 400 וולט?

לחבר רכיב דיגיטלי למתח שכזזה יכול להיות מאוד בעיתי - אתה בטוח שזה המתח שלו?

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

סלח לי על התמיהה. אני יודע שבאופן כללי מדובר שם במתחים מאוד גבוים אבל אינני מבין אז איך רכיבים פשוטים שעובדים במתח נמוך ביחס לכך (5-20 וולט) בכלל מתמודדים עם זה?

ראיתי מספר מעגלים ברשת בנושא גם של מד סלד אנלוגי ודם דיגיטלי ובאף אחד מהם לא היה צורך בשנאים עצומים או משהו בסגנון.

אז בעצם זו שאלה טכנית - איך אני משתמש ביציאה הזאת כדי למדוד אותה? (חיבור למיקרובקר שיכול לספור את הפולסים או משהו בסגנון)

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

יש לי מד סל"ד דיגיטאלי

שאין צורך בחיבור החוט באופן ישיר לסליל.

פשוט מלפפים קצת את החוט שלו (חוט אחד בלבד) סביב החוט שהולך לפלאג וזהו.

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

יש לי מד סל"ד דיגיטאלי

שאין צורך בחיבור החוט באופן ישיר לסליל.

פשוט מלפפים קצת את החוט שלו (חוט אחד בלבד) סביב החוט שהולך לפלאג וזהו.

ב"התקנה" שכזו אין חשיבות למספר הליפופים או לרדיוס הליפופ?

הכל ברוח טובה :grin:

פורסם

אוקי, אז קצת חקרתי ובדקתי את הענין, ובעזרתו גם של רפי לין וגם חיפוש בהיינס מובן כעת שחיבור מד הסלד הרגיל הוא לחוט הירוק. אצלי ברכב בעצם בדקתי ויש מחבר לסליל שבו שני חוטים ירוקים ושניים צהובים כאשר הירוק הקיצוני מימין יש עליו פס שחור ובצד שלו חרוט על מבנה הסליל הסימן (-). אני מבין שזה חוט האדמה ועלי בעצם לחבר לחוט הירוק השני?

כמו כן כמובן שאתה האות אני צריך שני קצוות אז בעצם מדובר בין הקצה הזה (שהוא בעצם שלילי) לבין קצה חיובי של 12V אחרי סוויץ' (או למקום אחר?)?

אשמח לעזרת החבר'ה המבינים כאן.

יהיה לי סקופ/מד מתח רק ביום ראשון על מנת לבדוק את הענין...

תודה,

צביקה

coil.JPG

...Carpe Diem

פורסם

לא

זה רק בשביל שיתפס טוב

ב"התקנה" שכזו אין חשיבות למספר הליפופים או לרדיוס הליפופ?

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

חוט ירוק אחד מגיע אל סליל ההצתה ממחשב ההצתה דיג'יפלקס והוא נותן מיתןג מינוס לסליל ההצתה.

חוט שני ירוק מביא הלאה מיתוג זה לכוון לוח השעונים לצורכי מד סל"ד כך שתמצ את קצהו או באחד ממחברי לוח השעונים או ליד לוח השעונים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רבה רפי. שוב פעם. :D

עכשיו רק נשאר להתחיל לחפור ולחפש אותם... ראיתי שכולם נכנסים יחדיו לצינור שרשורי גדול שכזה, אז אני יחפש באיזור לוח השעונים אם אצליח למצוא את החוט הנ"ל.

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

טוב, עדכון מהשטח.

לאחר בדיקה עם מד מתח העליתי שהמתח שם לא גבוה כפי שאמרו אלא נע בתחום המתחים של הרכב (0-14)

אז ארגנתי סקופ וביצעתי מדידה. מצורפת תמונה. האם הגל אמור להראות ככה? (די הרבה רעשים ותנודות)

בעצם ניתן לראות שמדובר בגל ריבועי בתדר משתנה על פי הסל"ד. הגל נע בטווח של 14 וולט אבל יש איזשהם פיקים (צריך לייצב אותו קצת בכניסה למעגל).

בכל מקרה קיבלתי 35 הרץ בסל"ד סרק וכשאמצתי קצת קיבלתי בערך 60 הרץ.

על פי מה שמצאתי באינטרנט זה פי שניים מהסל"ד אמור להיות כלומר

סל"ד=תדר/2*60. הבעיה שעל פי זה יוצא לי בערך סל"ד סרק 1000?? בכל מקרה זה רק משחק קטן עם המספרים כדי לאזן את זה...

שני שאלות:

1) אשמח לרעיון ממישהו איך בדיוק לייצב את המתח? (למי שקצת מבין אלקטרוניקה)

2) מה עוד ניתן למדוד עם סקופ ברכב אם כבר יש לי?

מצורפת גם תמונה של איך חיברתי את הסקופ למד סלד - רגל אחת למתח + ורגל שנייה לחוט הירוק.

תודה,

צביקה

car 013.jpg

car 014.jpg

...Carpe Diem

פורסם

חבר'ה...? מה קורה?

הסקופ אצלי רק לזמן קצר, אשמח לתגובתכם לגבי צורת הגל ומה עוד אפשר לבדוק...

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
על פי מה שמצאתי באינטרנט זה פי שניים מהסל"ד אמור להיות כלומר

סל"ד=תדר/2*60. הבעיה שעל פי זה יוצא לי בערך סל"ד סרק 1000?? בכל מקרה זה רק משחק קטן עם המספרים כדי לאזן את זה...

במנוע ארבע פעימות, כל בוכנה מוצתת פעם בשני סיבובים של המנוע. במנוע ארבע בוכנות, ארבעה

צילינדרים כל חצי סיבוב מוצתת בוכנה אחת. הפולסים שאתה סופר הם פולסי הצתה - ולכן יש לך 2

לכל סיבוב מנוע - פי 2 מהסל"ד.

:turn-l:
  • תוכן חדש...