Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר דיון (ללא מוצא) שהיה לי עם חבר, אני מעלה את השאלה לפורום, בתקווה שנדע אם אני טעיתי בהערכתי או הוא טעה בהערכתו.

-------------------------------------------------------

הסיפור הוא כזה:

קחו 2 רכבים זהים (אותו הגודל, משקל, תיבה, יחסי העברה וכד').

שדכו לאחד מהם מגדש טורבו בלחץ נמוך שפעיל, נניח, מ 1800 סלד.

הריצו את 2 המכוניות על כביש ישר במהירות של כ-100 קמ"ש.

סלד השיוט ב 2 הרכבים זהה - לצורך הדיון: נגיד 2,100 סלד.

(נערך) סלד השיוט נשמר ע"י ליטוף דוושת הגז - ככל הנראה פחות לחיצה נדרשת ברכב המוגדש אבל העיקרון זהה - סלד שיוט של 2,100 סלד.

------------------------------------------------------

האופציות:

1. צריכת הדלק בשתי המכוניות זהה. ב 2,100 סלד המכוניות נושמות את אותה כמות אויר (לא משנה אם מותקן טורבו או לא) ולכן מחשב ניהול המנוע מווסת את הדלק באופן זהה (בכפוף לאינפורמציה שיש לו מחיישן החמצן וחיישן מצב המצערת).

2. צריכת הדלק במכונית עם הטורבו תהיה גבוה יותר מאחר והטורבו "נכנס לפעולה" מ 1800 סלד. החבר טוען שבגלל שהאוטו מוגדש אז יותר אויר נכנס ב 2,100 סלד ביחס למכונית אטמוספרית זהה.

------------------------------------------------------

לדעתי האישית ולמיטב הבנתי, לא צריך להיות הבדל בין המכוניות. שתיהן נושמות את אותה כמות אויר בשיוט על 2,100 סלד ולכן אותה כמות דלק מוזרקת למנוע, קרי: אותה תצרוכת דלק.

מנגד, דעתו של החבר הוא שאופציה מספר 2 היא הנכונה.

אשמח אם מישהו בעל ניסיון והבנה ממש טובה בתחום יוכל לתת נימוקים והסברים הגיוניים לכאן ולכאן על מנת לאשר אם אני שוגה בהבנתי או שצדקתי.

תודה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עם רכב טורבו מעניינת אותך צריכת דלק ?

אוי יאצק...

אין קשר. אין לי שום עניין בצריכת הדלק של רכב עם טורבו, העניין הוא עקרוני נטו.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי, מבחינה הגיונית (לפי ההגיון שלי) טענה 2 נכונה.

אני מניח שהטורבו נכנס לפעולה מ-1800 סל"ד ומעלה. עקב פעולת הטורבו - ייכנס יותר אוויר ולכן צריכת הדלק תהיה גבוהה יותר. ואם, כאמור אנחנו משייטים ב-2100 סל"ד, אזי תהיה כניסת אוויר גבוהה יותר.

ולכן, לעניות דעתי - צריכת דלק גבוהה יותר, ברכב המוגדש.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לדעתי, מבחינה הגיונית (לפי ההגיון שלי) טענה 2 נכונה.

אני מניח שהטורבו נכנס לפעולה מ-1800 סל"ד ומעלה. עקב פעולת הטורבו - ייכנס יותר אוויר ולכן צריכת הדלק תהיה גבוהה יותר. ואם, כאמור אנחנו משייטים ב-2100 סל"ד, אזי תהיה כניסת אוויר גבוהה יותר.

ולכן, לעניות דעתי - צריכת דלק גבוהה יותר, ברכב המוגדש.

אוקיי, אז בוא נתקדם שלב אחד הלאה;

מה עושה המחשב (ECU) במצב כזה ?

אם הוא רואה יותר אויר, הוא גם מכניס יותר דלק ? (אחרת התערובת אמורה להיות עניה - וזו לא המטרה).

אם הוא רואה יותר אויר ומכניס יותר דלק - האוטו אמור להאיץ ולא להישאר על 2100 סלד. כאן אנחנו מדברים על שיוט קבוע ב 2100 סלד.

אודה להסבר מנומק והגיוני.

תודה :)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לדעתי הרכב המוגדש יצטרך פחות לחיצת דוושה מאשר האטמוספרי,לא יתכן ששתי הרכבים ישתמשו באותה לחיצה וישארו על אותו סל"ד.
הגיוני ונכון.

אם הטורבו מתחיל לדחוס מ 1800 סלד וסל"ד השיוט הוא 2,100 סל"ד, הגיוני שאם הטורבו מפמפם אויר לכיוון הסעפת אז צריך רווח קטן יותר (ז"א ללחוץ פחות על דוושת הגז) בשביל להכניס את אותה כמות אויר שתשמור את המנוע על 2,100 סלד.

בכל מקרה הרווח לא משנה עם כי הכמות של האויר שנכנסת (ואם יש את הטורבו שמפמפם אויר, לא צריך רווח גדול כי לא מדובר במנוע שיונק בעצמו את האויר אלא דוחסים לו את האויר).

מה הלאה ? (צריכת דלק)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי, האפשרות ששני הרכבים יצרכו את אותה כמות דלק בגלל תערובת שווה לא נכון.

הרי הטורבו כבר מתחיל לדחוס, ומכאן שמבחינת יחס אחוז אויר סביר להניח שיש יותר אויר!

ההגיון של איציק , שטוען שהמחשב יזרים יותר דלק כדי למנוע תערובת עניה נשמע נכון... (יחס תערובת קבוע)

אני בדעה שהרכב מוגדש יצרוך יותר! (אמנם בהפרש מזערי אבל עדיין יותר).

אגב, בזמנו שאלתי מהנדס מנועים של MTU את אותה השאלה וגם הוא טען שטורבו יצרוך יותר בזמן שהוא מתחיל לגדוש (אפילו במעט)

אמיר.

פורסם

יאצק, הנחת היסוד שלך מוטעית, הכניסה של הטורבו לא מותנית בסל"ד אלא בכמות פתיחת המצערת - כמה רחוק רגל ימין יורדת עם הדוושה, משמע אתה יכול גם לשייט ב-7000 סל"ד בוואקום בלי לגדוש.

התשובה לשאלה שלך טמונה ב-ECU בלי קשר לטורבינה... כמה שה-ECU מכוון באופן יותר מדויק ככה צריכת הדלק תקטן.

מוטי

פורסם
לדעתי, האפשרות ששני הרכבים יצרכו את אותה כמות דלק בגלל תערובת שווה לא נכון.

הרי הטורבו כבר מתחיל לדחוס, ומכאן שמבחינת יחס אחוז אויר סביר להניח שיש יותר אויר!

ההגיון של איציק , שטוען שהמחשב יזרים יותר דלק כדי למנוע תערובת עניה נשמע נכון... (יחס תערובת קבוע)

אני בדעה שהרכב מוגדש יצרוך יותר! (אמנם בהפרש מזערי אבל עדיין יותר).

אגב, בזמנו שאלתי מהנדס מנועים של MTU את אותה השאלה וגם הוא טען שטורבו יצרוך יותר בזמן שהוא מתחיל לגדוש (אפילו במעט)

אמיר.

שוב, כולם משמיעים דעות אבל אין דברים הגיוניים מידי בכל מה שנאמר.

למה ששני הרכבים לא יצרכו אותה כמות דלק בגלל שהתערובת שווה בשניהם ?

בנוגע לפתיחת המצערות, ערכתי את ההודעה הראשונה לאחר ש Itzik901 העיר משהו נכון - במכונית עם הטורבו (שכבר נכנס לעבודה ב 1,800 סלד) לא יהיה צורך ללחוץ באותו האופן כמו באטמוספרית מאחר והטורבו כבר פעיל אז פתח פרפר המצערת יכול להיות קטן יותר ובכך תיכנס אותה כמות אויר כמו באטמוספרית -> וכך תצרוכת הדלק היא שוות ערך.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
יאצק, הנחת היסוד שלך מוטעית, הכניסה של הטורבו לא מותנית בסל"ד אלא בכמות פתיחת המצערת - כמה רחוק רגל ימין יורדת עם הדוושה, משמע אתה יכול גם לשייט ב-7000 סל"ד בוואקום בלי לגדוש.

התשובה לשאלה שלך טמונה ב-ECU בלי קשר לטורבינה... כמה שה-ECU מכוון באופן יותר מדויק ככה צריכת הדלק תקטן.

מוטי

אני מצטער מוטי אבל לא הבנת את דבריי.

חברי טוען שהכניסה של הטורבו מותנית בסל"ד - ועקב כך צריכת הדלק במקרה הנקוב (לטענתו הטורבו "מתחיל לעבוד" ב 1800 סלד) שמדברת על 2,100 סלד היא תחת פעולת הטורבו, שתגרום לעליה בצריכת הדלק.

אני עדיין בדיעה שבלי כל קשר לטורבו, כל עוד אתה מלטף את דוושת הגז ולא נותן לטורבו לדחוס הרבה אויר לתוך סעפת היניקה, אין פה משמעות לטורבו (אתה הסברת את זה מדוייק יותר - "הכניסה של הטורבו לא מותנית בסל"ד אלא בכמות פתיחת המצערת - כמה רחוק רגל ימין יורדת עם הדוושה, משמע אתה יכול גם לשייט ב-7000 סל"ד בוואקום בלי לגדוש.").

בנוגע לכיוון ה ECU, יוצאים מנקודת הנחה שמדובר בכלי רכב זהים עם כיול זהה של ה ECU.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למען הסר ספק הדיון היה איתי

אני טוען (מסתבר כמו כל משתתפי הדיון) שרכב מוגדש יצרוך יותר מכיוון שאם הלחץ גבוה יותר מאטמוספרי אז יכנס יותר אוויר (זה כל הרעיון בטורבו) ולכן גם יותר דלק והצריכה תהיה גבוה יותר

איציק - אז מה אתה אומר שמנוע 2000 ב5500 סל"ד זה מנוע 2000 ב5500 סל"ד ? אוקי...תשייט שעה עם הרכב שלך ב5500 סל"ד ואחרי זה תעשה את זה עם מנוע של אימפרזה GT או איזו STI אני בטוח שצריכת הדלק תהיה שווה לחלוטין נכון ? כן..ברור

אגב רוצה פתרון יעיל לשאלה שלך ? צריכת הדלק של פאסאט 1.8 אוטומטית 20V היא 1 ל12.6 לפי נתוני יצרן

של המקבילה המונשמת...(20VT) על אותו גיר ואותו מרכב היא 11.9 לפי נתוני יצרן

אז מה ? גם היצרן לא מבין ברכב של עצמו והמעבדה שלו שקרנית ?

בקשר לניסיון העיוות שלך "חברי טוען שכניסת הטורבו מותנית בסל"ד" אל תכניס לי מילים שלא נאמרו....במנוע ה20VT ב1900 סל"ד המנוע מייצר מספיק גזים על מנת לאפשר לטורבו הקטן שקיים במנוע הזה (KKK K03) לגדוש גדישה מלאה...הטורבו תאחלס גודש עוד הרבה ליפני, ומי שטיפה ער יכול להרגיש בעליות מתמשכות בהילוך גבוה כניסה שלו גם ב1400 סל"ד אם המצערת פתוחה מספיק

בכל מקרה - עובדתית מנוע טורבו מקביל יצרוך יותר זה גם רשום בנתוני צריכת הדלק של המכוניות ככה ש...

בקיצור איציק יצאת "חציל" :D

פורסם

אז בעצם אם אני יורד ירידה עם מנוע טורבו, ב4000 סל"ד, בלי ללחוץ על הגז, רק אני וכח המשיכה... משמע הטורבו בכלל לא מפיק לחץ?

זאת אומרת, אם אני לא פותח מצערת, לא נכנס אויר וגם לא יוצא אויר מהמניפולד שיניע את הטורבו, הבנתי נכון?? אם כן חידשתם לי המון עכשיו...

פורסם
אני טוען (מסתבר כמו כל משתתפי הדיון) שרכב מוגדש יצרוך יותר מכיוון שאם הלחץ גבוה יותר מאטמוספרי אז יכנס יותר אוויר (זה כל הרעיון בטורבו) ולכן גם יותר דלק והצריכה תהיה גבוה יותר

זה שאתה "טוען" לדיעה מסויימת כמו שרוב האנשים האחרים טוענים, לא אומר שכולכם מבינים וצודקים - עובדה שמוטי טוען שאין שום תלות בסלד !!!! אלא בלחיצה על דוושת הגז.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם התוכנה של המחשב אכן מדוייקת ברמה גבוהה אז בשיוט רכב מוגדש כמעט לא יצרוך בכלל.

בדרכ שעושים טורבו טורחים לשדרג את התוכנה.

חוץ מזה איציק אם הטורבו מתחיל לגדוש ב1800 וסלד השיוט הוא 2100 אז זה כבר לא כל כך שיוט כי הסלד והמהירות תגדל. ברכב המוגדש אולי אותו השיוט יהיה ב1900 סלד, מה שאתה אומר לא נכון תיאורתית כי כבר האוטו ברצועת הכח אז הוא יעלה במהירות ויתחיל לטפס בסלד לכן זה כבר לא שיוט.

אבל עקרונית לשאלה שלך לפי הנתונים הרכב המוגדש יצרוך יותר. אולם תכלס על פני השטח באותו שיוט הם לא יהיו על אותו סלד. במצב הפיזי הזה (שהם ישייטו לא באותו סלד) קשה לדעת איזה רכב יצרוך יותר דלק-אני בכל אופן קטונתי. תאמת שהטורבו רק בהתחלה שלו הוא מפיק מעט לחץ ולכן קשה לדעת את ההבדל.

זה נכון שצריכת הדלק עובדת על הרגל הימנית (על אף הטורבו) ולכן בכניסת טורבו עדינה לי לפחות קשה להעריך במצב כזה את הצריכה.

לגברי בדיקות המעבדה של עתיד ברור שרכב מוגדש יצרוך יותר באופן כללי, השאלה מה יהיה במצב הנתון הזה.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

• תוכן חדש...