Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיימתי לקרוא עכשיו, ובעיון רב, ארבעה שרשורים רבי הודעות ("פרשת נמרי-קיפניס", "הצטרפו למועדון החמש", "דובר ואיש יחס"צ" ו-"בחירות באינטרנט"). בכולם יש תמהיל מרתק של ביקורת, שבחים והצעות מועילות לצד לא מעט וכחנות והתנצחויות. מבלי לנקוט כל עמדה של נכון/לא נכון, צודק/טועה, ראוי/פסול אני מבקש להציע דרך עבודה פרודוקטיבית ליישום חלק ניכר מהמידע שיש שם.

הרעיון הוא לייצר רשימה של נושאים והצעות שיעלו על סדר היום של ועד המועדון בישיבה הקרובה (או בישיבות הקרובות). אני מתחייב ומתנדב לקחת על עצמי לרכז את כל ההצעות שתצטברנה כאן, להביאן לדיון אצל וועד המועדון ולשוב ולדווח כאן על החלטות והתקדמות. (ואם אהיה בחו"ל, וזה קורה לפעמים, במועד ישיבת הוועד ארכז את החומר ואדאג להעבירו באמצעות את קובי מילוא ו/או ליאור ברוך שנודבו הרגע ללא ידיעתם (ואם חס וחלילה לא מתאים לכם תודיעו בה"פ)).

ועכשיו, בגלל חשיבות הנושא, ולמען הסדר הטוב ובעיקר למען הרצינות והיעילות, אני מציע וגם מבקש (ואם צריך מתחנן) שכולנו נניח לרגע את הוכחנות ואת ההתנצחויות ואפילו את האגו ונכתוב כאן בתמציתיות ובבהירות רק הצעות לנושאים שחשוב וראוי שהמועדון יעסוק בהם, יוזמות בכל תחום שהייינו רוצים לראות את המועדון מקדם, שינויים (בגדול) שכדאי לעשות, דרכי פעולה חדשות להשגת מטרות המועדון וכיו"ב.

למרות הפיתוי הגדול, ועל אף הדינאמיות של המדיום הזה בכלל ושל הפורום בפרט, הבה וננסה - לפחות בשרשור הזה - לא לחוות דעה על הצעות של אחרים, לא לומר "אני הצעתי קודם", לא להסביר מה לא טוב ולא נכון ולהתרכז רק בהצעות לגופו של עניין שיש בהם תועלת לכלל המועדון. ולא יקרה כלום אם שניים או יותר יציעו את אותה ההצעה, ולא יקרה אסון אם מישהו מעלה רעיון שכבר נדון בעבר. אני, כאמור לעיל, ארכז את כל ההצעות ואאחד את הזהות שבהן.

אני מבקש שכל מי שמציע לציין, ללא מורא וללא משוא פנים, אם הוא חבר מועדון החמש או שאינו חבר ושוב, מבקש לנסח בענייניות, בתמציתיות ובבהירות. ובקשה אחרונה, ממי שכבר העלה הצעות בשרשורים קודמים, אנא אל תתעצלו כיתבו שוב או צטטו את עצמכם.

שורה תחתונה (פשוטו כמשמעו): זה חשוב לכולנו אז קדימה לעבודה. תודה.

טריומף TR3A שנת 1958

וולוו P1800 "המלאך" 1965

ותמיד מחפש עוד רודסטארים/מכוניות ספורט אירופאיות

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בבקשה:

. קיום ראלי שנתי - מסע מקצועי, מתוקשר אשר ישווק גם בחו"ל בצורה מקצועית (ופתוח לרכבים מעניינים), יעזור להפצת שם המועדון, והטמעת התחביב בארץ. אין לכם מושג כמה רבים מבין אספני הרכב הם יהודים. משיחות שלי עם כמה, הנני בטוח שבהינתן התירוץ הם יבואו. אינני מדבר על ראלי לונדון - ירושליים, אלא ראלי של המועדון, בחסות המועדון, אך ורק בישראל מהגולן ועד אילת. מתחייב.

2. ביצוע וניהול מאגר מעודכן ואמיתי של ספקי חלקים ושרותים -בארץ ובחו"ל - לשימוש חברי המועדון. כולל עזרה ביבוא וטיפול מול הרשויות.

3. ניהול מאבק אמיתי ורציף מול משרד התחבורה בנושא מיסוי יבוא רכב אספנות מחו"ל. הורדת המיסוי

4. המועדון צריך לשקול להקים שירותי חניה לחברי המועדון -בתשלום חודשי כמובן-. הרעיון הוא ליצור איחסון וחניה לכלי רכב אשר יהיו בסטנדרד של אספנות: סגור, שמור, מרווח, אסטטי. לא מבקש סיבסוד רק את החסות והדחיפה של המועדון. אני בטוח כי יש למעלה מ-20 רכבים בכל זמן נתון שמחייבים שימוש במיתקן מעיין זה.

דגש על יבוא\מיסוי של כלי רכב.

שירשור נוסף בנוגע לראלי ניפתח

בברכה אלעד שרגא

1954Lancia Aurelia b20 gt

1964ALFA romeo Sprint Speciale

1982Renault 5 Turbo2

1988LAncia Delta Integrale

1974Norton Commando

פורסם

1. מגעים רציפים להשגת הנחות קבועות ומבצעים שוטפים על ציוד הרלוונטי לשותפים לתחביב.

2. הדרכות חודשיות בנושאים רלוונטים, ברמות שונות - למשל, הרצאה על מבנה המנוע ומערכת החשמל למתחילים. הרצאה על השלבים בשיפוץ מנוע - למתקדמים.

3. פורום נעול לחברי המועדון, ובו מסמכים טכניים - מעין ספרייה וירטואלית שתוקם ותתוחזק על ידי החברים. כל אחד יתרום את מה שברשותו.

4. פתיחת ערוץ מוגדר ורשמי - קו טלפון\אתר אינטרנט\כתובת דואר אליה חובבים בפוטנציה יכולים לפנות ליעוץ. הרבה אנשים עומדים בפתח התחביב בחשש, וצריכים מישהו שיראה להם את הדרך פנימה.

5. תחרויות יופי חצי-פורמליות למכוניות (יותר נכון, לרמת השיפוץ שלהן). בסוף התחרות (שתערך מן הסתם במפגשים), הרצאה קצרה על הזוכות והסגניות. במה היה כרוך התהליך, איזה "אילתורים מעניינים" בוצעו וכו'.

פורסם
4. המועדון צריך לשקול להקים שירותי חניה לחברי המועדון -בתשלום חודשי כמובן-. הרעיון הוא ליצור איחסון וחניה לכלי רכב אשר יהיו בסטנדרד של אספנות: סגור, שמור, מרווח, אסטטי. לא מבקש סיבסוד רק את החסות והדחיפה של המועדון. אני בטוח כי יש למעלה מ-20 רכבים בכל זמן נתון שמחייבים שימוש במיתקן מעיין זה.
אלעד היקר - פרויקט כזה, לא רק שהוא מסובך מבחינה לוגיסטית - קשה לי להאמין שהוא יצא לפועל.

תחשוב על המיקום - שהרי ידוע שחברי המועדון פזורים בכל רחבי הארץ. רק השאלה של המיקום תהיה מסובכת

תחשוב על הבעלים של החניון - רק הביטוח על הרכבים יהיה מבחינתו כאב ראש לא גדול. משום מה יש לי גם תחושה שמי שישמור על כלי הרכב האלה בלילות ובסופי שבוע לא יהיו יוצאי רובאי 07, אלא גבר מחבר העמים בגיל מתקדם, חייל אתיופי שהשתחרר לא מכבר, מובטל בן 30 שעובד בעבודות מזדמנות וסטונדט שמחפש כסף קל כדי לממן שכר לימוד.

(גילוי נאות: גם אני עבדתי בחברת אבטחה/סדרנות פעמים ספורות , אז לפני שמדביקים לי תווית גזענית - אז אני יודע את הלך הרוח והנפשות הפועלות. למעשה, אותה חברת אבטחה היא זאת שמעמידה שומר במפגשי יום שישי בת"א... בלי פרסומות סמויות)

ההצעה שלך היא יפה וחשובה, אבל 20 מקומות הם מספר זעום בהחלט, וזה לא ריאלי לעשות את כל ההכנה בשביל מספר כה-קטן. חוץ מזה שיש כבר חניונים בתשלום המציעים את השירות הזה של חנייה ואחסון בתשלום חודשי - חבל לקדוח באדמה אם יש כבר ברז נפט בנמצא.

למי שאין את הפריוולגיה של חנייה פרטית או חצר - אני מציע לפעול כמו המון אנשים שאני מכיר, חלקם אפילו משפצים רכב בזמן שאני כותב (כך גם אני אפעל באחרית הימים, שבהם אהיה בעלים של רכב אספנות)

דואגים לאסטטיקה של הרכב, מכסים, מזיזים מדי פעם-לפעם - ואם לשכן כלשהו יש בעיה אז

משאירים לו ראש של סוס ליד משקוף הדלת, או שמבקרים אותו בשעת לילה מאוחרת... :wave2:

פותח השירשור ביקש במיוחד לא לחוות דעה ולא לאמר אם טוב או לא...אז אנא כבדו את בקשתו.

בני, מנהל הפורום

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

בבקשה, "העתק-הדבק" של הצעותי מהשירשור "הצטרפו למועדון החמש":

• הפוטנציאל הגדול של חברים חדשים הם החבר'ה הצעירים. הרחבת מעגל החברים צריכה להעשות תוך מיקוד במיגזר הזה.
  • אין חיבור מספיק ל"דור ההמשך" של האספנות, ולכלי התקשורת של הדור הזה. חלק מדור המייסדים של המועדון לא גולש באינטרנט. יו"ר המועדון, הוועד והמזכירות אינם משתמשים מספיק בכלי-התקשורת הנכונים, כדוגמת הפורום הזה. הפניה שלך על-גבי הפורום היא בכיוון הנכון, אבל צריך להגדיל מאד את התדירות. מי שחסר לי כאן במיוחד הוא נחום. ממוצע ההודעות שלו הוא 0.07 ליום... צריך להיות פי 10 !!!
  • אין מספיק פעילויות הדרכה והרצאות העשרה לחובבים "טירונים". התדירות המינימלית צריכה להיות פעם בחודש. זה גם לא דורש תקציב גדול.
  • אין מיסוד מספיק של נושא ההנחות וההטבות שמקבלים חברים מבתי-עסק שבתחום. צריכה להיות רשימה, צריך לבצע שיווק של העניין מול בתי עסק, צריך לתת לחברים תחושה שהם מקבלים תמורה ממשית יותר מהחברות, ולא רק את ה"אבטומוביל" ומספר אירועים בשנה.
  • יש להשקיע מאמץ שיווקי גדול יותר במציאת ספונסרים לפעילויות המועדון. יש כרגע מצוקה תקציבית, שנובעת בעיקר ממיעוט חברים, ולכן אי-אפשר לקיים מספיק פעילויות שימשכו חברים חדשים. מילכוד 22.
  • אין מספיק פעילויות שיווק "מקומיות" - למשל דוכן מועדון במפגשי שישי, עם עלוני הסברה, טופסי הרשמה, חולצות, סמלים וכו'.
  • חבר חדש מרגיש די "לבד" ו- out-sider בפגישות ובפעילויות. יש לשקול הצמדת "חבר ותיק חונך" לכל חבר חדש. החונך יוכל לעזור ביצירת קשרים, הכרות עם חברים אחרים ומתן תחושת שייכות לחבר החדש.
  • מינוי "רכז צעירים" שיפעל בצמוד לוועד המועדון. כנראה שהגיל הממוצע של הועד היום מרחיק אותו מה-State of mind של הנוער.
  • תגמול לחבר שמביא לגיוסו של חבר חדש - "חבר מביא חבר".

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

היי איל פלד

יוזמה ברוכה

נושאים שהייתי מעלה:

* בחירות בטלפון/מעטפות/אינטרנט

* שימוש בגפ"מ ברכב אספנות ( הערכה די יקרה כך שכסף לא יחסך אבל נפסיק/נקטין

זיהום אויר)

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

גם אני, גם אני:

• (איך לא) - רישוי אספנות למשאיות ואוטובוסים ללא הגבלת משקל
  • מתן חברות כבוד מסויימת לאנשים סתם ששומרים ומתחזקים יפה במיוחד רכבים ישנים (בכל רגע נתון יש לפחות כמה מכוניות כאלה בארץ). החשיפה, הכבוד, וכן, גם הסיכוי למכור בסופו של דבר את הרכב לאספן במחיר מכובד לדעתי יעודדו אנשים כאלה והדבר יהיה לטובת האספנים. כמה מהמשאיות באוסף של אמנון הגיעו לידינו בזכות הקשר הארוך ששמרתי עם הבעלים שלהם.
  • ארגון אירוע בו המכוניות יסודרו לפי שנת ייצור וטיפוס בלבד, כך שאפשר יהיה לראות איך מכוניות משני צידי האוקיאנוס דמו תמיד אחת לשניה (אם כי בקנה מידה שונה קצת...)

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אני למשל, בתור בן 16 שמאד רוצה להצטרף למועדון, קצת מתקשה לעשות זאת מהסיבות הבאות:

-אני לא מצליח לשכנע כל כך את אבי לרשום אותי כי אין בעיקרון בשביל מה אם אין לי מכונית (חוץ מהעובדה של תרימה לנושא עצמו), אבל אם יקיימו הרצאות ותידרוכים (קורס בקיץ יהיה מצויין) אז הוא ארשום אותי ללא ספק.

-אני מאד מעוניין כבר עכשיו להתחיל לשפץ מכונית ולהכנס לתחום, אבל אין לנו חנייה פרטית ואני לא מצאתי שום מידע איך לעשות זאת אם אין מקום בבית (ואני בטוח שיש דרכים). (בינתיים אני אוסף ובונה דגמים (= ).

וגם אין יותר מידע איך להתחיל, לעומת המידע הרב שיש באנגלית. (שזה לא קריטי כי כולם יודעים אנגלית היום, אבל כמובן שעדיף עברית והתייחסות לכל הנושא בתוך ארת ישראל).

קורס בקיץ, כמו שאבי סיפר לי שהיה אי שם בשנות ה70, יעזור מאד ואני בטוח שיהיה ביקוש רב כי אני מכיר לפחות 3 חברים שירצו מאד ללכת אל קורס כזה שיסביר את הבסיס.

פורסם
היי איל פלד

יוזמה ברוכה

נושאים שהייתי מעלה:

* בחירות בטלפון/מעטפות/אינטרנט

* שימוש בגפ"מ ברכב אספנות ( הערכה די יקרה כך שכסף לא יחסך אבל נפסיק/נקטין

זיהום אויר)

היי jlavi2002

שימוש בגפ"מ - מה זה?

תודה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אייל בבקשה ,

ציתות משרשור אחר .

-ביצוע מבחן רישוי לרכב אספנות רק פעם בשנה - וביקורת אחת של מוסך לפני .

-ביטול מוחלט (ולשמור על כך ) של בדיקת מעבדה מוסמכת לרכב אספנות .

הרי בודקים אותנו כהוגן , גם המוסך לפני הטסט וגם בטסט .

-פקודת ביטוח לחבר (לנהג ) שברשותו כמה כלי רכב .

ביטוח לנהג ושמספר כלי הרכב יככללו בפוליסה , ורק רכב אחד יוכל לנוע

בזמן נתון בכביש . פתרון הוגן לחברים שברשותם כמה כלי רכב במצב נסיעה .

לא צריך בכמה פוליסות לכל כלי רכב בנפרד . ובהחלט יש מצב כי רכב שמחזיק

פוליסת ביטוח (גם אם היא מופחתת ) נוסע אולי כמה פעמים ספורות בשנה .

- ביטול מכס על רכבי אספנות . כן כן , ולדעתי יש מקום לחשוב על כך ברצינות .

(שווה שירשור נושא בנפרד)

- טיפול בנושא משאיות ...... לא פחות חשוב !

היוזמה ברוכה :-)

ביי

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
אייל בבקשה ,

ציתות משרשור אחר .

-- ביטול מכס על רכבי אספנות . כן כן , ולדעתי יש מקום לחשוב על כך ברצינות .

(שווה שירשור נושא בנפרד)

- ביי

דרור .

בנוגע לנושא ביטול מכס על רכב אספנות.

יש להתנות זאת בקריטריונים הבאים:

1. בעל הרכב הינו בגיל רשיון נהיגה, ומחזיק רשיון תקף.

2. לבעל הרכב יש רכב אחד לפחות בשימוש יומי ושאינו רכב אספנות

3. רישום הרכב כרכב אספנות, תוך מילוי כל ההתניות (כולל אי שימוש בין 7-9)

4. איסור מכירה של הרכב ל 3 שנים.

5. מיבא הרכב ובעליו הינם אנשים פרטיים ולא חברה (לימנוע ליסינג קלאסי :roll: )

יש לי הרגשה שניתוח כלכלי ותנאים סבירים של שימוש (אשר ימנעו מיסחור), יכולים לשנות את דעת משרד האוצר. זה לא כל כך מסובך.

לתשומת ליבכם.

אלעד

פורסם

הורדת תנאי האספנות לפחות מ-30 שנה. לא משנה כמה, אבל פחות מ-30 שנה.

במצב הקיים היום, הרבה רכבים לא שורדים עד חגיגות ה30 שלהם.

העניין הוא - שלא אנו (האספנים בעבר, הווה, עתיד) חושבים ככה, אלא הבעלים שמחזיקים ברכבים כאלה.

עיקר הגריטות מתבצעות בעשור השלישי של הרכב (כלומר מגיל 20-30), שבהן ערך הרכב הוא כ"כ נמוך, ובמקרה של תקלה לבעלים אין כל טעם להמשיך ולהחזיקו (שני טסטים בשנה+אישור בלמים) , בקלות של ממש הוא משאיר את הרכב באיזור התעשיה, מוריד מספרים ונעלם. כרטיס לכיוון אחד...

הורדת תנאי האספנות ל-25 שנה (אני אופטימי), תסייע בשיעור ניכר בהצלת עוד ועוד רכבים שכנראה לא ישרדו אם תנאי האספנות ישאר על 30.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
הורדת תנאי האספנות לפחות מ-30 שנה. לא משנה כמה, אבל פחות מ-30 שנה.

הצורך שאתה מעלה הוא נכון וחשוב, אבל במתכונתו המוצעת קלושים סיכוייו להתקבל על ידי המחוקק. גם כך התחביב שלנו נתפס כתחביב של תמהונים...

רשיון "אספנות" פוגע במדינה פעמיים. ראשית באובדן ההכנסות מרישוי. שנית, בתמריץ שהוא מספק לבעלי גרוטאות חסרי עניין באספנות להפוך מכוניות מיושנות, מזהמות ולא בטוחות למכוניות אספנות כדי לחסוך בתשלומים שוטפים.

יש להביא בחשבון גם את התוכנית לתמרץ בעלי רכב מיושן במענק גריטה.

משום כך, אני בספק אם תקנות האספנות יוחלו על רכבים צעירים יותר ללא שינוי.

אפשר להציע רעיון אחר:

יצירת סוג רשיון חדש. רשיון עם הערת "מיועד לאספנות".

רק כלי רכב מגיל 20 ומעלה יוכלו להיות מומרים לרשיון כזה.

רישום הערה זו יאפשר להעביר בעלות ללא טסט.

הערה כזו תהיה שקולה לרשיון אספנות (עם מגבלת שעות תנועה, אפילו חמורה משמעותית מזו של רכב אספנות), ללא הנחה ברישוי או בביטוח (או עם הנחה סמלית), אך עם היתרונות האחרים (אין צורך לשלם רטרואקטיבית עבור "טסט" שלא בוצע, אין צורך בבדיקת מעבדה)

מגבלות אלה ימנעו שימוש ברישוי לשם חסכון בעלויות אחזקה, אך יאפשרו להעביר את הבעלות על הרכב לאספנים ללא בירוקרטיה מורכבת.

פורסם

אלעד כתב:

"בנוגע לנושא ביטול מכס על רכב אספנות.

יש להתנות זאת בקריטריונים הבאים:

1. בעל הרכב הינו בגיל רשיון נהיגה, ומחזיק רשיון תקף.

2. לבעל הרכב יש רכב אחד לפחות בשימוש יומי ושאינו רכב אספנות

3. רישום הרכב כרכב אספנות, תוך מילוי כל ההתניות (כולל אי שימוש בין 7-9)

4. איסור מכירה של הרכב ל 3 שנים.

5. מיבא הרכב ובעליו הינם אנשים פרטיים ולא חברה (לימנוע ליסינג קלאסי :roll: )

יש לי הרגשה שניתוח כלכלי ותנאים סבירים של שימוש (אשר ימנעו מיסחור), יכולים לשנות את דעת משרד האוצר. זה לא כל כך מסובך.

לתשומת ליבכם.

אלעד "

צודק בהחלט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

• תוכן חדש...