Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי סוזוקי סויפט שנת 92 גיר רגיל.

אני צריך להחליף נוזל בלמים כי הבלמים מאבדים אחיזה מהר מאוד בירידות.

קראתי המון המלצות בפורום להשתמש בנוזל מסוג דוט4.

בדקתי בספר רכב, בהיינס, ובאוטודאטה 2005, ובכולם ממליצים לרכב שלי דוט3.

האם יכול להגרם נזק אם אני אשים דוט4:?:

מה הכמות שניכנסת במערכת (כמה לקנות):?:

איזה חברות נחשבות לאיכותיות במחיר סביר:?:

תודה מראש לכל העונים.

יום טוב גם לך

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

DOT3, DOT4 ו-DOT5.1 תואמים מבחינת הרכב כימי, מאפשרים ערבוב בינהם.

עם עליית התקן, עולה נק' רתיחה (DOT4 גבוה יותר מ-DOT3, ו-DOT5.1 עוד יותר), אבל בנוסף לזה עולה רגישות לנוזלים ומהירות ספיחת נוזלים - בין DOT3 ל-DOT4 ההבדל לא גדול, DOT5.1 הרבה יותר רגיש. RBF עוד יותר רגיש ודורש החלפות תכופות, אבל כל עוד אין בארצינו מסלול מירוצים, בעלי מכוניות לא יכירו אותו :p

אין שום בעיה להשתמש ב-DOT4, אבל אם אתה שואל, מה היתרון - מבחינתך, כמעט כלום. מערכות בלימה של רכב משפחתי, לעומת מערכות בלימה של אופנועים, גם ככה לא מאפשרות עבודה מאומצת כמו שקיימת במסלול מירוצים, והמערכת תתפרק הרבה לפני שהנוזל ירתח :D

[עריכה] דחיסות של נוזל בלמים מופיעה, כשהוא רותח - אז כל עוד הוא לא קרוב לנק' רתיחה, זה לא משנה לך, DOT3 או DOT4. אבל עם כל נוזל חדש אתה עשוי להרגיש שיפור ההרגשה בבלימה.

פורסם

תוספת קטנה - רכב שמוגדר עבורו נוזל בלמים DOT 3, ניתן גם למלא DOT 4, אבל לא להיפך (רכב שצריך DOT 4, אין למלא DOT 3).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

הסיבה לירידה בכושר הבלימה תייתכן גם כתוצאה מרפידות/דיסק לא מקורי או איכותי וכמובן מומלץ לנקז את מערכת הבלמים ולמלא נוזל חדש בלבד מאריזה סגורה.

ניתן למלא DOT4.

איזה כייף לי :)

פורסם
או איכותי וכמובן מומלץ לנקז את מערכת הבלמים ולמלא נוזל חדש בלבד מאריזה סגורה.

זו בדיוק מה שאני מתכוון לעשות.

איזה נוזל כדאי לקנות כך שיהיה בעל איכות סבירה ומחיר לא מוגזם?

כמה ליטר לקנות כך שיספיק לכל המערכת?

יום טוב גם לך

פורסם

לא יודע מה הנפח שבמערכת הבלימה שלך, או שמישהו בפורום יאמר לך, או שתתקשר למוסך ושם ישמחו לאמר לך.

לגבי נוזל - אני קניתי DOT 4 של ליקווי מולי. עלה כמה עשרות בודדות לחצי ליטר (25 ש"ח בערך).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

מקפיץ..

אני רוצה ללכת לקנות ולהתחיל לעבוד אבל אין לי מושג כמה לקנות.

חיפשתי בספר רכב, בהיינס ובאוטודאטה ובשום מקום לא מצויינת כמות, רק סוג.

יש למשהו מושג כמה ליטר נכנס במערכת?

ממש לא בא לי להתקע עם מערכת חצי מלאה.

יום טוב גם לך

פורסם

נפח הנוזל ברוב הרכבים הפרטים הינו דומה פלוס/מינוס רבע ליטר.

בגולף הקודמת שלי נפח הנוזל היה 1.25 ליטר מכאן אני ממליץ לך

לקנות ליטר וחצי עבור החלפה של כול הנוזל הבלמים.

כלומר בדרך כלל בקבוק מכיל רבע ליטר ככה שתצטרך 6 בקבוקים.

כנראה ישאר לך בקבוק עודף.

גש לצנטרל ליד הפרסי ותקנה נוזל בלמים של חברה מוכרת.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני אתעלק על השרשור הזה...

ידוע אולי מה כמות הנוזל ב-306 98?

כעיקרון אני עובד לפי היינס אבל אשמח לשמוע עוד המלצות בנוגע לניקוז וריקון נכון.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

חבר שלי שעובד במוסך המליץ לי לא לרוקן את המערכת לפני הכנסת הנוזל החדש, כלומר לא להכניס אויר לצלינדר המרכזי. הוא ממליץ לשאוב את הנוזל הישן מהמיכל, למלא את המיכל בנוזל חדש , ועל ידי פמפום הדוושה ופתיחת הפיות לתת לנוזל החדש לדחוף החוצה את הנוזל הישן. הוא טוען שבשיטה זו הערבוב בין הנוזלים יהיה זניח אבל ישנן הרבה פחות סכנות לפגוע במשהו.

מה לדעתכם עדיף, לרוקן קודם את המערכת לגמרי (למלא אותה באויר) ורק אז לשים את הנוזל החדש או לפעול לפי ההמלצה שתארתי בתחילת ההודעה:?:

יום טוב גם לך

פורסם

יש בזה משהו, למרות שאני לא כל כך יודע איזה נזק יכול להיות?

בהיינס רשום (בנוגע ל-306 שלי) לרוקן את מיכל הנוזל דרך אחת מפיטמות הניקוז.

למלא מחדש בנוזל עד הסוף במיכל.

לפי סדר הניקוז שרשום שם לעבור פיטמה פיטמה עד ניקוז של כל הנקודות.

וכמובן תמיד לוודא שהמיכל מלא, לשם כך צריך לפחות 2 אנשים.

וכמובן אחד שמפמם בעדינות מתוך האוטו.

אשמח לשמוע עוד עצות

:smile:

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אל תפמפמו בכלל, אם אתם לא חייבים. אתם הורסים את המשאבה הראשית. שאבו מהמיכל את הנוזל הישן, שימו במקום זה נוזל חדש. פיתחו פיטמות ניקוז (אם יש לכם סבלנות נקזו כל פעם מפיטמה אחת, אם לא, אז את כולן ביחד), ותנו לגרביטציה לעשות את שלה, תוך כדי שאתם משגיחים שהמיכל לא יתרוקן. כשהנוזל יתחיל לצאת צלול מהפיטמות סגרו אותן וסעו לשלום, בלי שגרמתם נזק. חצי מהמשאבות הראשיות שנהרסות זה אחרי שמפמפמים אותן לאחר עבודת בלמים כזו או אחרת.

אם כבר חייבים לפמפם אז לשים בלוק עץ מתחת לדוושת הבלם, על מנת שהיא לא תגיע לתחום שהיא לא נמצאת בו באופן סדיר. זהו תחום חלוד ומלוכלך והוא דופק את הגומיות.

פורסם

א. תודה,

ב. שאלות נוספות:

איזה אמצעי שאיבה מומלץ? מזרק גדול יספיק? או עדיף כלי גדול יותר כמו שמוכרים ב-ACE?

האם מילוי נוזל חדש על המעט נוזל ישן שקיים לא יגרום למהמילה של השניים?

אני יכול להניח שכמות של 1.25 ליטר יספיק?

אם יש פרטנר שמחפש בן זוג לעבודה כזאת אני מוכן בתמורה לעזרה חזרה, אני מהמרכז-שרון.

יחיאל

:smile:

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אני מנקז את הנוזל על ידי ספיגתו בטישו.

בהתחלה הנוזל יימהל, אבל אם תבזבז מספיק נוזל, יישאר בסוף רק נוזל חדש. בשביל לנקז לחלוטין את כל המערכת שני מיכלים של נוזל יספיקו בעודף גדול לעבודה הזאת. ליטר אחד סה"כ, הכוונה.

• תוכן חדש...