Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

אני מבקש את חוות דעתכם על פאסט שנת 2001 מנוע 1.8t.

חשוב לי לדעת איך הרכב מבחינת אמינות, צריכת דלק ואחזקה.

מדובר על הדגם המפואר..

תודה על העזרה

פורסם

הערה , כדאי שתחליף את הכותרת של האשכול שלך שיהיה משהו ענייני יותר .

בקשר לרכב אני לא יכול להעיד כי אין לי מספיק ניסיון איתו כדי להמליץ עליו או לא, אבל אני כן יודע שאם אתה מחפש אמינות וצריכת דלק אז אתה לא בכיוון עם רכב מוגדש .

בהצלחה

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

יש במשפחה פאסאט עם המנוע הזה מהדור הזה.

יוצא לי לנסוע עליו הרבה (למען האמת 95% מהנסיעות)

אמינות ואחזקה- הרבה מוסך אתה לא תראה (בהנחה שטיפלו ברכב כמו שצריך לפני זה), אבל שים לב

למנורות ולאזהרות..כשיגיע הזמן לראות מוסך, ההוצאה תהיה גדולה.

את שלנו הכנסנו לפני שבועיים למוסך לצורך טיפול 60 אלף וטיפול ברעשים מוזרים שהיו במהלך

הנסיעה..במוסך החליפו דראמים,דיסקים,רפידות ועוד כמה שטויות (בנוסף לטיפול 60 עצמו)

והנזק יצא מעל 3K. ככה שצריך לקחת בחשבון שיכולות להיות הוצאות גדולות ובלתי צפויות.

דלק- סכ"ה לא בשמים, רוב הזמן הנסיעות רגועות וכשהתיבה במצב אוט' היא שומרת על הטורים

נמוכים בשביל צריכת דלק טובה. בפעם האחרונה שמדדתי יצא קצת פחות מ300 קילומטר למיכל

מלא.

אני מאוד מרוצה מהרכב, אמנם הוא לא מהדגם ה"מפואר" אבל גם בגרסה הזאת הוא בא מצוייד

טוב טוב (ESP,בקרת אקלים וכו'..). המנוע מעולה, התיבה הטיפיטרוניק מצויינת ומאפשרת מצב ידני

שהולך מצויין עם המנוע הזה. הרכב לא מאפשר נסיעה ספורטיבית קיצונית ומערת הESP נכנסת

ללחץ על כל שטות..אבל בסכ"ה אפשר קצת להנות אם רוצים.

בקיצור- קניה מומלצת ורכב מצויין.

1.8T 8)

פורסם
דלק- סכ"ה לא בשמים, רוב הזמן הנסיעות רגועות וכשהתיבה במצב אוט' היא שומרת על הטורים

נמוכים בשביל צריכת דלק טובה. בפעם האחרונה שמדדתי יצא קצת פחות מ300 קילומטר למיכל

מלא.

המיכל של הפאסאט הוא בערך 60 ליטר. 300 חלקי 60 זה כ-5 ק"מ לליטר. צריכת דלק טובה? לא נראה לי...

אבל האמת - היא עושה בממוצע 1:8, ברוב המקרים. בכל הנוגע לאמינות - יש דברים שנוטים להתקלקל יותר. מותחני החגורות, ממיר המומנט, נורות נשרפות, כמה פלסטיקים שבירים ועוד. צריך גם לדעת כיצד להתנהג עם מנוע הטורבו (חימום וקירור)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היה להורי פאסאט 1.8 טורבו מודל 2000, וזה בדיוק אותו מנוע ותיבת הילוכים. רכשתי להם אותו בעת שעבדתי במחלקה הטכנית של צ'מפיון עם 29000 ק"מ ומכרתי עם 112000 ק"מ במצב חדש.

בגדול מדובר במכונית אמינה מאוד.

לגבי המנוע:

בניגוד לטבלת הטיפולים של צ'מפיון, אני ממליץ להחליף שמן מנןע כל 10000 ק"מ ולא כל 15000. מי שסובל במקרה זה הטורבו !!!

השתמש בשמן בצמיגות 5W40 העונה לתקן VW 505.01. זהו שמן יקר אולם עושה את העבודה.

השתמש אך ורק במסנן שמן מקורי. בגלל בעית הטורבו, משתמשים היום בצ'מפיון במסנן גדול מבעבר, ווהא בהחלט עוזר בנושא סינון השמן לאורך זמן.

הקפד מאוד על נושא נוזל הקירור, נוזל מקורי G12 פלוס מעורבב עם מים מזוקקים בלבד !!!!!!!! יחס המהילה הוא 1:1.

הקפד על החלפת חגורה ומותח לטיימינג כל 3 שנים גם אם לא הגעת ל 90000 ק"מ.

אני ממליץ לך לפרק את צינור השמן של הטורבו מיד לאחר שאתה קונה את המכונית ולוודא שהוא נקי. פשוט מאוד מרססים דרכו נפט בלחץ עד שיוצא נקי. חזור על פעולה זו כל 40000 ק"מ.\

מד כמות אוויר הוא חלק שנוטה "ללכת" בכל מנועי פולקסווגן. במקרה כזה, יש שירות החלפה במשופץ במוסכי צ'מפיון במחיר שפוי.

ממליץ מאוד לפרק אגן שמן, לנקות אותו ואת רשתית היניקה של משאבת השמן בטיפול הראשון אצלך.

מעבר לכך מדובר במנוע אמין, מצוין המהווה גם בסיס מצוין לשיפורים באמצעת שינויים קלים (תוכנה, אינטרקולר שני).

לגבי תיבת ההילוכים:

זוהי אחת מהתיבות המשובחות בשוק.

גם כאן בניגוד להמלצה הרגילה, אני דוגל בהחלפת שמן ומסנן כל 40000 ק"מ], בעוד שצ'מפיון גורסים שלא להחליף כלל. לדעתי זה מצדיק את ההוצאה היות ומדובר בשמן יקר מאוד (!) ובמסנן יקר גם כן. כאשר אני החלפתי, ראיתי בהחלט משקעים רבים על 6 המגנטים שבאגן השמן.

מומלץ מאוד לנתק את הקולר של השמן שנמצא ברדיאטור של המנוע, ולהרכיב רדיאטור שמן נפרד לתיבת ההילוכים. כך תמנע צרה במקרה של תקלה ברדיאטור המים.

נוזל בלמים:

החלף כל 24 חודשים על השעון ללא קשר למספר הקילומטרים !

שאר המערכות לא סובלות מבעיות כרוניות.

מנוע זה, כמו כל מנועי הבנזין של פולקסווגן, ידוע בחיבתו היתרה לדלק. על ממוצע של 10 ק"מ לליטר אין מה לדבר, אולם בסגנון נהיגה מתון אפשר להתקרב לשם.

בסך הכל מדובר על מכונית מאוד מכובדת ומאוד מפנקת עם בניה איכותית וחומרים נעימים מאוד בתא הנוסעים.

בהצלחה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
המיכל של הפאסאט הוא בערך 60 ליטר. 300 חלקי 60 זה כ-5 ק"מ לליטר. צריכת דלק טובה? לא נראה לי...

אבל האמת - היא עושה בממוצע 1:8, ברוב המקרים. בכל הנוגע לאמינות - יש דברים שנוטים להתקלקל יותר. מותחני החגורות, ממיר המומנט, נורות נשרפות, כמה פלסטיקים שבירים ועוד. צריך גם לדעת כיצד להתנהג עם מנוע הטורבו (חימום וקירור)רוני

מיכל הדלק הוא 62 ליטר (כולל 8 ליטר רזרבה).

נורות דווקא לא נשרפות - אצלי בכלל לא. פלסטיקים - דברים קטנים ומעצבנים כמו פלסטיק על הידית של הדלת שמתקלף.

Veni Vidi Vici

פורסם

אני יכול לחוות דעה רק על המנוע (יש לי לאון 1.8T)

אחד המנועים החזקים והנעימים לשימוש עליהם נסעתי, השהיית טורבו קצרה מאד, מומנט אדיר בסל"ד נמוך וגמישות נהדרת, פשוט כיף אמיתי של מנוע, צריכת הדלק יחסית גבוהה (אצלי 1:9-10 בידני)

לגבי אמינות, רק שמעת שמועות, אכן טיפול 60K הוא יקר.

שאלה לאורן "מועדון סאאב"

האם אתה יכול לפרט לגבי ניקוי רשת משאבת השמן, ניקוי צינור שימון הטורבו, האם אלו דברים שהיצרן ממליץ ? (לא ראיתי) או תחזוקה מונעת שהתפתחה עקב ניסיון שיש כאן או בחו"ל, כמו כן באם יש לך ניסיון לגבי התקן שכתבת, 505, ע"פ מה שאני הבנתי, התקן ישן יותר והוא הוחלף ל 502 (למרות המספר הנמוך) וכך גם מצויין על מרבית השמנים הסינטטים שבשוק (למשל LM 5W-40) אין אזכור ל 505, אנא פרט ...

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אבל האמת - היא עושה בממוצע 1:8, ברוב המקרים. בכל הנוגע לאמינות - יש דברים שנוטים להתקלקל יותר. מותחני החגורות, ממיר המומנט, נורות נשרפות, כמה פלסטיקים שבירים ועוד. צריך גם לדעת כיצד להתנהג עם מנוע הטורבו (חימום וקירור)

רוני

אתם בטוחים שזה 60 ליטר? פעם כשבדקתי (אני חושב שזה היה בספר רכב) היה כתוב משהו בסביבות

ה50-55 ליטר..

בכל אופן, אני בטוח שהיא לא עושה 1-5..הכיוון הוא יותר 1-8

ועוד משהו ששכחתי לציין- הפלסטיקה בדפנות הדלתות באמת נוטה להתקלקל, או יותר נכון הציפוי שעל

הפלסטיקה נוטה להתקלף בחלקו. המאפרה מאחורה יצאה ממקומה כמה פעמים, היא גם דיי עדינה..

1.8T 8)

פורסם
שאלה לאורן "מועדון סאאב"

האם אתה יכול לפרט לגבי ניקוי רשת משאבת השמן, ניקוי צינור שימון הטורבו, האם אלו דברים שהיצרן ממליץ ? (לא ראיתי) או תחזוקה מונעת שהתפתחה עקב ניסיון שיש כאן או בחו"ל, כמו כן באם יש לך ניסיון לגבי התקן שכתבת, 505, ע"פ מה שאני הבנתי, התקן ישן יותר והוא הוחלף ל 502 (למרות המספר הנמוך) וכך גם מצויין על מרבית השמנים הסינטטים שבשוק (למשל LM 5W-40) אין אזכור ל 505, אנא פרט ...

ליאור

פירוק אגן שמן וניקוי שלו ושל הרשתית ממשקעים היא פעולה מומלצת מנסיון שלי ושל אחרים ואינה כתובה בשום ספר טיפולים של יצרן מכוניות. זו פעולה שאני ממליץ לבצע כל מספר שנים כאשר האחזקה תקינה. לרוב תמצא משקעים רבים וסתימה חלקית של הרשתית. הדבר חשוב מאוד כאשר רוכשים מכונית בת כמה שנים ופשוט אין דרך לדעת מה מצבה בתחום.

ניקוי צינור השמן לטורבו הוא פעולה שאני ממליץ עליה אחרי שנוכחתי בכמות הטורבואים שסיימו את חייהם עקב סתימה בצינור הנ"ל.

אין תקן שמנים של פולקסווגן שנקרא 505, ואין 502. יש 505.00, 505.01, 502.00 ועוד עשרות תקנים לשמני מנוע. תמיד חמש ספרות עם נקודה בין השלישית לרביעית.

לקראת הגעת מנועי הדיזל של פולקסווגן בשיטת "מזרק משאבה" לארץ והארכת המרווח בין הטיפולים, נערך בצ'מפיון ניסוי ארוך בשיתוף היצרן, שמטרתו היא לקבוע במדויק באלו שמנים להשתמש. תוצאות הניסוי היו: שמן בצמיגות 15W40 לפי תקן 505.00 לרוב המנועים, ושמן בצמיגות 5W40 לפי תקן 505.01 למנועי "מזרק משאבה". מספר חודשים לאחר שינוי טבלאות הטיפולים, ועקב הבעיות בטורבואים, הוחלט בשיתוף היצרן על מעבר לשמן 5W40 לפי תקן 505.01 ולמסנן שמן שונה במנועי 1.8 טורבו בנזין. בעיות הטורבואים צומצמו בעשרות אחוזים. בשנת 2004 (אם זכרוני אינו מטעה אותי), הוחלט לעבור ברוב המנועים מתקן 505.00 לתקן 502.00. אותם מנועים המשתמשים בשמן בתקן 505.01 ממשיכים לעשות כן עד היום.

התיחסות לנושא מי קרור G12 שנכתב מעלי הנוזל בתמהיל 40% G12

ומי ברז! לפי הוראת היצרן!

הורואת המהילה של נוזל G12 פלוס (וזה לא "מי קירור") נותנות טולרנס שבין 40% ל 60%. כאשר אתה יוצא מנקודת ערבוב בסיסית של 1:1 שהיא 50%, אתה תמיד תשמור את עצמך בתוך אותו טולרנס. בתמונה המוצרופת יש סריקה של הפתק מבקבוק ה G12 פלוס, בו הוא מפרט את יחסי המהילה, ואת המהילה ב H2O. H2O כזכור משיעור הכימייה בבית הספר הם מים מזוקקים !!! מי ברז, ישראליים יגרמו צרות צרורות גם עם תרכיז נוזל קירור איכותי. היו על זה מספר שרשורים בעבר ורשמתי בהם את נושא משקעי הסידן ואת נושא הכלורידים שהוא הגורם הראשי לאיכול חלקי אלומיניום ומגנזיום. בקצרה אחזור על העובדה שנוזל קירור איכותי יודע להתמודד עם 50ppm כלורידים במים בעוד שבמי הברז הישראלים יש בדרך כלל כ 250ppm כלורידים. גם בהוראות של פולקסווגן לנהג ולמוסך לא כתוב "מי ברז". אחרי מאות מנועים שפתחתי עד היום, החל בטוסטוסים ומכסחות דשא, וכלה בקטרפילר 16 צילנדרים עם 3000 ומשהו כוחות סוס, אני מכיר היטב את נזקי מי הברז הישראליים.

G12 Plus.jpg

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
.

את שלנו הכנסנו לפני שבועיים למוסך לצורך טיפול 60 אלף וטיפול ברעשים מוזרים שהיו במהלך

הנסיעה..במוסך החליפו דראמים,דיסקים,רפידות ועוד כמה שטויות (בנוסף לטיפול 60 עצמו)

והנזק יצא מעל 3K. ככה שצריך לקחת בחשבון שיכולות

.

החליפו דיסקים?

זה נראה לי מחיר מופרך לגמרי.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

אורן

תודה על התשובה, באם הבנתי נכון, צמפיון ירדו בכלל משמני 15W40 וכיום יש רק 5W40 כאשר ה 505.01 הוא לדיזל וה 502.00 הוא למנועי הבנזין כמו שלי (1.8T)

כמו כן, ע"פ מה שהבנתי, יש מסנני שמן חדשים שהומלצו ע"י היצרן החל מ 2004 ?

לגבי נוזל הקירור, האם יש נוזל מוכן שיפתור אותנו הנהגים מהתעסקות עם ערבוב, H2O או מים מזוקקים, מינראלים או כל הזיה אחרת, מה יותר פשוט מלקנות גלון מוכן ולהכניס למנוע, האם קיים עבור רכבי צמפיון משהו מוכן ?

המון תודה על התשובות המלומדות,

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
החליפו דיסקים?

זה נראה לי מחיר מופרך לגמרי.

כן, בין השאר החליפו דיסקים..באותו זמן לא הייתי בבית וביום שחזרתי האוטו יצא מהמוסך, כמובן

אחרי שהכל הוחלף ושולם:x

1.8T 8)

פורסם
כן, בין השאר החליפו דיסקים..באותו זמן לא הייתי בבית וביום שחזרתי האוטו יצא מהמוסך, כמובן

אחרי שהכל הוחלף ושולם:x

אופס סליחה זו לא הייתה הכוונה.

להיפך לטיפול מקיף כמו שציינת ועוד החליפו דיסקים

, המחיר סביר מאד.

הכוונה שזה הסכומים שמשלמים ברכבים יפאניים.

רונין-רוכב ללא אופנוע

• תוכן חדש...