Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר סאגת מנוע הצעדים אצלי, המנוע המקורי תקין, לאחר התחברות למחשב בסיטרואן, אין שום תקלה, אבל כרגע המצב השתפר, המנוע מגיב, ומייצב את הסל"ד על 800, גם לאחר נפילה מ3000, הבעיה היא, שהמנוע מגיב לאט מאוד, ולפעמים נופל לאיזור ה300 ומתקשה לעלות בחזרה ל800, ולפעמים נתקע על 300 סל"ד,

בכיבוי מזגן, הסל"ד עולה ל1100 בערך, ולוקח כמה שניות טובות (כ-15 שניות) עד לירידה ל800.

האם יש צורך באינפוזיה?

יש לי את כל הציוד הנדרש לאינפוזיה, כולל הסברים בהכרזה, והשאלה היא האם לצאת ולעשות אינפוזיה.

תודה.

פורסם

תסלח לי על הבורות,אך מה הקשר בין אינפוזיה למנוע צעדים?

אינפוזיה תנקה לך תפיח וכו..

אבל אם המנוע צעדים גוסס היא לא תנקה אותו,אם כבר אז תוריד את המנוע צעדים ותנקה אותו.

פורסם
אם כבר אז תוריד את המנוע צעדים ותנקה אותו.

כבר בוצע, לפני שבועיים...

לא עזר, הורכבו 3 מנועי צעדים, שלושתם לא פתרו את הבעיה.

פורסם

חדשים או משומשים?

בדקתם אותם על מכונית אחרת על מנת לראות שהם תקינים?

אגב שאתם אומר את כול הכלים הדרושים לאינפוזיה,אתה מתכוון למכשיר היעודי של BG?

או חצי בקבוק חתוך?

פורסם
חדשים או משומשים?

בדקתם אותם על מכונית אחרת על מנת לראות שהם תקינים?

אגב שאתם אומר את כול הכלים הדרושים לאינפוזיה,אתה מתכוון למכשיר היעודי של BG?

או חצי בקבוק חתוך?

משומשים, מודה.

בין הזמן שכתבתי את ההודעה הראשונה, עד עכשיו, החלטתי לעשות את האינפוזיה, בקבוק ליטר של מים מינרלים עם פיה מסתובבת, וצינור, הצינור ישב ליד הפרפר.

עבר דווקא בשלום, לקח בערך 8 דקות. 3500-4000 סל"ד.

ניתקתי מצבר בינתיים, ועוד לא יצאתי לבדוק את העניין.

התחברתי למחשב בסיטרואן אתמול, והמנוע צעדים היה תקין לפי המחשב, אני לא יכול בעצמי לבחון אותו יותר מאשר המחשב, אלא אם יש דרך לבדוק איך הוא מגיב כשהוא מנותק, אני יכול לנתק אותו.

פורסם

מנוע צעדים לא תמיד מוציא קוד תקלה במחשב - ולכן במקרים כאלו אין להסתמך על בדיקת מחשב אלא על בדיקה פיזית של החלק, בזמן עבודה, בתוך הבית מצערת.

מנוע שמגיב לסרוגין ו/או לאט כנראה זקוק להחלפה (באחד חדש, לא משומש).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרגע חיברתי את הכל, והבנתי משהו אחרון:

כאשר המדחס (של המזגן) מחובר, בעת נפילת סל"ד, המנוע צעדים לא מספיק לעצור את הנפילה, וההמנוע כמעט נכבה,

ללא מדחס, מנוע הצעדים עוצר בצורה יפה את הנפילה.

מנוע צעדים חדש? אם כן, השבוע אני אחליף ונסיים את הסאגה.

אגב, יש מנוע תחליפי, ומנוע מקורי, יש סיבה להעדיף את המקורי?

פורסם
אגב, יש מנוע תחליפי, ומנוע מקורי, יש סיבה להעדיף את המקורי?
יש של VDO, מגנטי מרלי ועוד כל מיני (אבל לא הרבה).

תעשה סקר מחירים קטן ותראה איפה אתה עומד. מי שיתן לך את האחריות הארוכה ביותר לחלק במינימום עלות - קנה שם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ושאלה נוספת (בהמשך להודעתי מלפני חצי דקה);

האם בית המצערת עבר ניקוי (יסודי) ?

איציק

יש מנוע חליפי (אני מניח שהוא של VDO) שעולה 380, זה הכי זול שמצאתי, המנוע המקורי הוא מגנטי מרלי, אבל לא מיוצר על ידי מרלי, אלא על ידי חברה שמייצרת בשביל מרלי,

מעבר לאינפוזיה שביצעתי לפני שעתיים, לא בוצע פירוק של בית המצערת, אני שוקל בשבת לפרק את בית המצערת, ממה להזהר ואת מה לנקות בתוכו?

לא הצלחתי למצוא הוראות פירוק של בית המצערת הספציפי הזה, מרלי 8P, של קסנטיה עם מנוע 2000 8 שסתומים.

פורסם

לפני שאתה חושב ללכת ולקנות מנוע צעדים תעשה את זה;

קנה 2 תרסיסים לניקוי קרבורקטור (15 שח ליחידה), פרק את בית המצערת (כמדומני גם אצלך זה 3 ברגי "טורקס" במידה 30) ונקה את ***כל*** בית המצערת ביסודיות - כולל הפרפר מצערת (משני הצדדים), כל איזור מנוע הצעדים (החור בתוכו הוא יושב, תעלות האויר שנכנסת\יוצאת ממנו) וכמובן להסיר כל טיפת ג'יפה שקיימת בכלל בחלק הזה שנקרא "בית מצערת".

לא לשכוח לנקות היטב את מנוע הצעדים עצמו (רסס את הפין שלו היטב, כולל האיזור ממנו הוא יוצא/נכנס) ובשום פנים ואופן לא להיכנס לניקוי יסודי שלו (פירוק הפין ע"י סיבוב).

המוטו החשוב בעניין: כמו שפירקת - ככה תרכיב (רק נקי ומצוחצח).

כל הסיפור לא צריך לקחת יותר מחצי שעה. תצטייד בסט מפתחות "טורקס" שיש בו לפחות את המידות 20 ו 30.

ממתינים לדיווח שלאחר המעשה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אוקי, מחר אני במרכז, אני אקנה שני תרסיסים לניקוי קרבורטורים ומפתחות טורקס נורמליים, שלי כרגע מאולתרים משהו...

תודה איציק, מחר נראה איך התפתח.

פורסם
הרגע חיברתי את הכל, והבנתי משהו אחרון:

כאשר המדחס (של המזגן) מחובר, בעת נפילת סל"ד, המנוע צעדים לא מספיק לעצור את הנפילה, וההמנוע כמעט נכבה,

ללא מדחס, מנוע הצעדים עוצר בצורה יפה את הנפילה.

אם הבעיה קוראת רק בהפעלת מדחס, לדעתי רצוי מאוד לבדוק את מערכת המיזוג.

יתכן והיא פועלת בלחצים גבוהים מהמתוכנן ומהרצוי, על כן יכול להיות מצב שמייצב הסיבובים אינו מצליח לייצב.

שווה בדיקת לחצים , כמות גז (שאין יותר מידי) , פעילות וונטות וכיוון היניקה .

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, אם הבית מצערת שלו מג'וייף ברמות-על (ותהיה בטוח שהוא מג'וייף) - אין שום סיכוי שהמנוע צעדים שלו יצליח "לפצות" במהרה (ובהצלחה) את הפער שנפתח לו בין סלד סרק רגיל לסרק עם מזגן.

קודם לנקות הכל היטב - ורק אז לבדוק.

עדיין ממתינים לדיווח.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...