Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתי הידית הזאת, כמה עצבים היו לי איתה, יצאה לי פעמיים בנסיעה, לא נעים שאתה בא להעביר הילוך ומוצא אותה ביד ומחוץ לידית.

אני לא יודע את הגבול שלי, ואתה נראה מעצב ממש ממש לא רע :wink:, יש סקיצה גם בקשר לזה?

משהו שיתן חיים לפנים הרכב, משהו לא מדכא, קצת ספורטיבי.

ואגב הרמקולים הצהובים ירדו לפני דיי הרבה זמן, הם היו לפני שהחלפתי את האגזוז למקורי (עם האגזוז ההוא שום רמקולים לא היו עוזרים), עכשיו יש רמקולים רק למטה ובמקום הצהובים יש 2 חורים :(

אשמח לראות סקיצות!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• אחראי פורום
פורסם

תודה...

רק תחליט אם שווה לך להשקיע כ"כ הרבה מחשבה ואולי כסף אם אתה רוצה למכור.

סקיצות?...הסורק החדש החליט שמספיק . אז עד שיעבור לו - ...

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

איתי אין לי הרבה מה לומר, אני נוסע בה ועובר כל החשק למכור! גם מחקר בקרב אנשי אלפא מוכיח שמי שמתחיל עם אלפא חוזר לאלפא (זאת פשוט עובדה!)

בנתיים קורע את התחת בשביל הבובה, הרבה הרבה שעות עבודה!

גיל ממועדון אלפא רוצה לראות אותה שבוע הבא... חוץ מזה אין שום דבר רציני ששמעתי.

היא צריכה השקעה והמון השקעה, גם זמן וגם כסף.

בכל מקרה בשיפוץ הדש וכל זה, זה יהיה יותר הזמן מאשר הכסף ונקווה שגם כסף לא יהיה חסר.

גם מבחינה מסויימת יותר קל לי לתחזק אותה מאשר להרבה מאוד בעלים של אלפא או ספרינט בפרט! יש בעיה אז הולכים ל... צריך חלק הולכים ל... נראה לי יותר קל אפילו מ DL אבל גם פה כמו בכל דבר יש את הדפקות...

בכל מקרה נדבר על זה בהזדמנות, יהיה מאוד קשה להפרד מהרכב! סתם רכב? סתם פח? אבל יש לה נשמה! בשום רכב שנסעתי לא הייתה תחושה כזאת, יש תאוצות? יש התנהגות? אבל פה יש מעבר לזה! כל הגעגועים וכו'... רק בעל אלפא חולה יבין...

גם לא יודע מה הבעיה שלי להקציב לה כשנה לשיפוץ, אולי בגלל שבשיפוץ צריך לחשוב טוב טוב על התוצאה הסופית אבל לי התוצאה הסופית נראת רחוק מדיי... נראה מה יהיה.

עמית.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

איך בדיוק את מכין כאזו ידית ?מופנה לidanst

austin metro 1.3hl אהבה הכי גדול ברכב הכי קטן :grin: ,

כול החיים שבניתה יוכולם להרס בשנייה אז תוריד את הרגל מהגז ותן לי לחתוך אותה בשקט, http://aviadsolomon.hevre.co.il

פורסם
סתם רכב? סתם פח? אבל יש לה נשמה! בשום רכב שנסעתי לא הייתה תחושה כזאת, יש תאוצות? יש התנהגות? אבל פה יש מעבר לזה! כל הגעגועים וכו'... רק בעל אלפא חולה יבין...

גם לא יודע מה הבעיה שלי להקציב לה כשנה לשיפוץ, אולי בגלל שבשיפוץ צריך לחשוב טוב טוב על התוצאה הסופית אבל לי התוצאה הסופית נראת רחוק מדיי... נראה מה יהיה.

לרכב הראשון שקונים מהכסף שלך תמיד תהיה נשמה. בדוק.

עוד דבר - גם אם יש לך ספקות, אני מאמין ששיפוץ הפנים יתרום להחלטה הסופית שלך.

אתמול ישבתי בכיסא הנהג, ככה סתם לא היה לי מה לעשות אז ירדתי למטה.

הסתכלתי על פנים האוטו - ופשוט היה לי קשה להאמין איזו כברת דרך עברתי בשיפוץ הפנים, זה לקח לי המון זמן, עצבים (ולא פחות מזה - כסף) אבל התוצאה הייתה שווה.

שקניתי אותה בסוף חודש אוקטובר, מצחיית הדשבורד הייתה שבורה, קרקושים בלי סוף, היו מתגים חסרים, הסלון היה "לעוס" מכל כיוון אפשרי, הכיסים בדלתות היו רופפים עקב שברים, מגש שבור שבקושי עמד על המדפים הקטנים מאחורה היו חסרות לי גומיות ולפלסטיקים היה גוון "דהוי" - על תאורה בלוח שעונים אין מה לדבר.פחדתי להתעסק עם זה.

הייתי נוסע עליה, אבל הרגשתי שמשהו (מלבד כוח) חסר לי. זה לא מתאים לאופי הפדנטי שלי לנסוע עם חתיכת דש בכיס דלת הנוסע ולכסות את זה עם מגבת. לדמיין באיזה קמ"ש אתה נמצא, כמה דלק יש, ואיפה אתה עומד בסקאלת החום. או יותר גרוע מזה, לנסוע עם רדיו FM-AM ולחפש בבית קסאטות של ליאור נרקיס - והרמקולים גם היו במצב לא מי-יודע מה.

לבסוף החלטתי לשפץ את האינטרייה - יעלה כמה שיעלה, הייתי מוכן לשלם את המחיר הזה.

זה התחיל מפירוק עדין במיוחד של לוח השעונים כדי להתחיל לראות מי ומה, החלפתי את כל הנורות, גם אלה של קונסולת המיזוג, שמתי רדיו-דיסק-mp3 צנוע עם רמקולים 5'' בגודל מקורי שנכנס לדלת, המשיך לדשבורד שידידי Orse עבר במקרה ומצא פיאסטה CL אחרי תאונה (כל הרכב היה מעוך חוץ מהמצחייה), עבר לידיות ומפסקים, סלון חדש שהבאתי מCL בחדרה בצבע כחול ללא חורים, קרעים או סתם הברגות של רמקולים, כיסי דלתות, מגש שהבאתי מפיאסטה נטושה שעליו סוף-סוף יכולתי להתקין וילון אחורי מגולל שחור בין לבין גם החלפתי גומיות איפה שצריך.

שסיימתי עם זה - עדיין הרגשתי שמשהו חסר לי - קונסולה של XR2 נורא יקרה לייבוא לארץ (בעיקר בגלל המשלוח) ובדקתי אופציות אחרות, וגם רציתי שעון תקרה, ומד טורים והרשימה עוד ארוכה...

לבסוף הבאתי קונסולה של פורד סיירה (הודות לאופיר XOFIRX) שאיתי (איתי-סמוראי-בן-נון) התאים לי אותה לא מזמן, גם חבר במועדון פורד אירופה מכר לי במחיר ממש זול שעון תקרה (שביינתים הספקתי לקצר... וצריכים להזמין אחד חדש...:bigcry: , מד טורים פירקתי ביום שישי האחרון והוא הורכב ע"י זה שמכר לי את השעון תקרה)

נשאר לי רק להתקין את השעון תקרה ולהביא שרוול בלם-יד של פורד סיירה - ובזה סיימתי את השיפוץ פנים.

בביה"ס שבו אני לומד, יש את מצעד התפרנים של החברים לכיתה: סוזוקי סוויפט, דייהטסו שרייד, אונו ג'אסטי ופיג'ו 205 (צבאית לשעבר) - מועדון ההאצ'בקים התפרנים - אבל יש הסכמה בין כולם שברכב שלי הכי כיף לשבת, כי הכל מושלם ועובד ולא עובר קומבינות.

אני מאמין שאחרי שתשפץ את הפנים ותראה כמה כיף לשבת בתוך האוטו מבלי לראות פלסטיק סדוק, או רמקול חשוף או סתם כל מיני דברים שאנשים שקוראים לעצמם חובבי רכב לא יכולים להרשות לעצמם - אתה תבין שעשית את ההחלטה הנכונה.

תתחיל בצעדים קטנים - כל יום תפרק משהו רק כדי ללמוד איך זה עובד ואיך זה מתפרק. שתרגיש מנוסה מספיק - תתחיל לשפץ.

בהצלחה!

IMAG0055.jpg

Conso.jpg

Before-DC.jpg

After-DC.jpg

roofclock.jpg

Fiesta.JPG

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

עידן קודם כל היא נראת טוב!

רק דבר אחד בולט לי לעין ממש ומעצבן! מה זה השעון הזה?

לי למשל תקעו בערך במקום ההוא מנורה מעצבנת! כל העיצוב תיקרה נראה ישן ופתאום בולט משהו מודרני שחור ולא קשור... השילוב על הפנים אצלי לפחות!

כן לאט לאט... וברור שזה יתרום להרגשה שלי. בעיות במנוע אני לא יכול לפתור לבד, בעיות בפנים הרכב אני יכול לנסות ורוב הסיכויים להצליח גם, וזה פחות מפחיד!

עוד משהי שבא לי לעשות בשלי, לפרק את הדיפון דלת (זה נעשה הרבה פעמים כבר) ובמקום הבד השחור לשים משהו יותר יפה ואולי לעצב קצת.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הכוונה שלי היתה במציות בקשר לידית

austin metro 1.3hl אהבה הכי גדול ברכב הכי קטן :grin: ,

כול החיים שבניתה יוכולם להרס בשנייה אז תוריד את הרגל מהגז ותן לי לחתוך אותה בשקט, http://aviadsolomon.hevre.co.il

פורסם

אם אתה מתכוון לשעון שבתמונה הזו אז מדובר בשעון תקרה שהיה נפוץ בפיאסטה דור שני (בחו"ל), בארץ לעומת זאת, הוא יותר נפוץ על אסקורטים דור 4. אפרופו - השעון מיוצר בצרפת, זה מסביר למה הוא לא התמודד כ"כ יפה עם הקומבינות שעשיתי עליו. לא נורא, בפעם הבאה אני אהיה פחות "יקי"

(העיקר שנפטרתי מהשעון מחוגים הענקי שהיה תקוע לי בלוח שעונים. עכשיו אני יודע שמהירות הכי חסכונית אצלי היא 75 קמ"ש ב2500 סל"ד, ולא 90...:-D)

(בחו"ל השעון הזה נכנס לקונקטור מיוחד בגג. בארץ, הרכבים הגיעו ערומים, אז צריכים לעשות קומבינות חוט שחור ל-מינוס, חוט אדום+ירוק לפלוס. נשאר רק חוט לבן לתאורה ירוקה בלילה (משהו ליגה-ליגה! :-)) - ניסיתי להתלבש ולהלחים חוטים שיספקו לו פלוס ומינוס, השעון התקצר ונזרק לפח).

בזאת לא תמה עבודתי, שקניתי רכב החלפתי שמשה קדמית, והזגג הגאון הדביק לי את המראה המרכזית גבוה מדי, אז צריך להוריד אותה קצת כדי להתקין את השעון. גם זה יבוא, אני לא דואג. 90% משיפוץ הפנים שלי הסתיים, עכשיו עוברים לחיצוני (כבר ביום ראשון אני הולך לקבל הצעת מחיר)

אולי גם אצלך אפשר להתקין שעון כזה (בסה"כ צריך + ו - . ואני מאמין שיש לך כאלה אם יש לך תאורה בגג.

בנוגע לתקרה בגג - אם אתה יודע לעשות לבד - לך על זה! הדרך של ניסוי וטעיה מוכיחה את עצמה.

אבל אם לא - אולי תתן למישהו מקצועי לעשות לך את זה (כמובן שעדיף לעשות את זה אחרי פחחות כי אז זו סתם עבודה כפולה) התמורה גבוהה ביחס למחיר נמוך יחסית.

דיפונים - אם אתה יכול - סקאיי, ועדיף שחור :yum: (אם לא הייתי מתעקש על מקוריות, הייתי רוצה לראות סקאיי שחור בדיפונים שלי)

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• תוכן חדש...