Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ... כל מי שקונה מכונית תמיד מחפש קילמוטרז נמוך . השאלה שלי האמת זה משקף באמת את מצב המנוע ברור לי שמנוע שעשה הרבה קילמוטרז עייף יותר אבל עדיין מה בנוגע למכוניות שנוסעות רק בעיר ונסיעות קצרות שגם ככה לא טובות למנוע. :) ועוד דבר קניתי רנו טווינגו שנת 95 1250עם 177 אלף היא נוסעת מצויין . איך אני יכול לדעת בכמה קילומטרז היא תצטרף שיפוץ או שזה קשור לאופי נסיעה וכדומה מרכב אל רכב תודה...:)

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

פורסם

בשום פנים ואופן לא!

זה קשור ב10000000020 דברים, אבל בעיקר באופיים של הבעלים הקודמים, 177 אלף זה אמנם לא מעט

אבל אני אישית מכיר מכוניות שעשו הרבה יותר ועדיין נוסעות מצויין.

אתה חייב להיות יותר ממוקד בשאלה שלך.

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

אצלנו באגד ישנם אוטובוסים שהמון נהגים נוהגים עליהם ולאחר 400-500 אלף קילומטר הם גומרים מנוע.

ואילו האוטובוסים הנהוגים ע"י נהג אחד או שני שותפים- מחזיקים למעלה ממיליון ק"מ!!!

הכל תלוי כיצד הנהג נוהג .

יש חשיבות גם לאופן כיבוי המנוע לאחר נסיעה ממושכת (גם ללא טורבו).

בהצלחה ומזל טוב על הרכישה החדשה.

ירון מאיר

פורסם
יש חשיבות גם לאופן כיבוי המנוע לאחר נסיעה ממושכת (גם ללא טורבו).

ירון מאיר

תוכל להסביר איך לכבות את המנוע אחרי נסיעה ממושכת?

יוגב

פורסם

יוגב, אחרי נסיעה אל תכבה את המנוע מיד כשאתה עוצר (כמו שכמעט כולם עושים).

תן לו לעבוד בסרק כחצי דקה ואז תכבה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

באופן תיאורטי ואף מעשי, לפרט זה כשלעצמו יש משמעות מועטה.

מידע רלוונטי יותר היה יכול לצמוח משעון שעות מנוע.

דוגמא:

שתי מכוניות זהות - האחת העבירה 2000 שעות מנוע בשיוט רגוע במהירות ממוצעת של 80 קמ"ש בשטח בינעירוני, כאשר המנוע נמצא בטמפ. העבודה התקינה שלו, ועל מד המרחק שלה נצברו 160,000 ק"מ. תיבת ההילוכים שייטה רוב הזמן בהילוך גבוה, כמעט ללא בלאי למצמד (רכב ידני) או לתיבת ההילוכים האוטומטית.

השניה העבירה 4000 שעות מנוע בנסיעות עצור-סע-עצור בפקקי ת"א, במהירות ממוצעת של 20 קמ"ש, והמנוע לעתים קרובות לא הספיק להגיע לטמפ. עבודה תקינה. על מד המרחק שלה נצברו 80,000 ק"מ. המצמד (אם היא ידנית) גמור, ואם היא אוטומטית, התיבה העבירה כל כך הרבה פעמים 1-2-3-2-1-2-3 שהיא תרצה אוטוטו שיפוץ.

אבל יש לה חצי הקילומטרז' מהמכונית הראשונה.

ברור איזו מהשתיים תעדיף, לא ?

אז זהו, שלא.

רוב הרוכשים מתקשים להבין לוגיקה כזו.

אני מנסה למכור כבר שבועיים מכונית בת 11, עם 190,000 ק"מ (קצת יותר מ 17,000 ק"מ לשנה - לא נורא). את עיקר המרחק היא העבירה עם בעליה הראשונים, שהיה נוסע מכרמיאל לת"א ובחזרה, בשיוט בין עירוני רגוע.

את התוצאות רואים במצבו של המנוע. מושלם. זריז, חזק, מעולם לא מילאתי שמן בין טיפולים.

אבל לרוב האנשים שמתקשרים, זה לא רלוונטי.

"מאה ותשעים ? אוווו. זה המון. ראיתי אחת כאן בת"א עם מאה ארבעים!"

לך תבנה מדינה... :roll:

פורסם
ועוד דבר קניתי רנו טווינגו שנת 95 1250עם 177 אלף היא נוסעת מצויין . איך אני יכול לדעת בכמה קילומטרז היא תצטרף שיפוץ או שזה קשור לאופי נסיעה וכדומה מרכב אל רכב תודה...:)
177 אלף ק"מ - לא הרבה בכלל לרכב בן 11,זה בדיוק הקילומטרז' הממוצע, שעוברות מכוניות פרטיות בישראל ( כ 16 אלף בשנה )

הרבה מאוד מנועים נהרסים לפני הזמן בגלל התחממות , קורוזיה בבלוק עקב שימוש במי ברז , קריעת רצועת טיימינג ודברים דומים אחרים .

מנוע מודרני , גם אם הוא קטן , יכול להגיע גם לאיזור 300 אלף קילומטר , אם לא עבר התחממות , וקיבל טיפולים סדירים .

כמובן שיש חשיבות רבה גם לאופי הנהיגה וסוג הנסיועת .

עריכה - מצטרף לדעתו של ארנון ,

אגב, מדוע לא מציידים מכוניות פרטיות בשעון שעות מנוע, בדומה לטרקטורים , כלים חכלאיים וכו' .

נתון זה, בהשווה לקילומטרז, שעבר הרכב יכול לספר רבות על השימוש שנעשה במכונית .

פורסם

גם אני הטרחתי את עצמו לחשוב מה באמת משפיע על מצב של מנוע יד 2, בהנחה שמעולם לא התחמם וטופל טוב.

1) האם זה קילומטרז' ?

2) האם מספר הסיבובים המצטבר של גל הארכובה ?

3) האם שעות מנוע ?

4) האם מספר הפעמים שהניעו את המנוע ממצב קר?

5) האם זה כמות הדלק (ולכן פיח) שהמנוע שרף בחייו?

בדוגמא של ארנון אין ספק שמצב הגיר עדיף ברכב עם הקילומטרז' הגבוה, אבל אין ספק שהמנוע "הבין עירוני" שרף יותר דלק (גם אם לא פי 2, פי 1.5 נניח), ושמספר הסיבובים של המנוע בערך זהה בין שני המנועים. (360 מיליון סיבובי מנוע). כמו כן אם הרכב הבינעירוני צעיר יותר, הוא ודאי עבר פחות התנעות-בוקר שוחקות.

פורסם

בשיוט בינעירוני שורפים פחות דלק

אם תיקח לדוג' את האוקטביה שאני נוהג בה (המחשב רכב מקל על העבודה)

בנסיעה עירונית יש צריכה של 10-12 ליטר ל-100 ק"מ

דהיינו 8.3-10 ק"מ לליטר

בנסיעה בינעירונית אני מגיע ל-6.5 עד 7 ליטר ל-100 ק"מ (השיא 6.4)

דהיינו 14-15 ק"מ לליטר

וזאת עוד מכונית עם 4 הילוכים (אוטומטית)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הוא התכוון לכך , שרכב שעבר קילומטרז' כפול בכביש בינעירוני עדיין שרף יותר דלק , מרכב שעבר חצי מהקילומטר' הזה בתוך העיר.

הרי משווים כאן, אם ניקח שוב את הדוגמא של ארנון , בין מכונית שעברה 160 אלף קילומטרים מחוץ לעיר למכונית שעברה 80 אלף בתוך העיר.

ברור לכולם שנסיעה בינעירונית חסכונית יותר , אתה לא מחדש כאן שום דבר .

פורסם
יוגב, אחרי נסיעה אל תכבה את המנוע מיד כשאתה עוצר (כמו שכמעט כולם עושים).

תן לו לעבוד בסרק כחצי דקה ואז תכבה.

נא הסבר איך ההמתנה בסרק מועילה

קיה פיקנטו 2015,סיאט לאון 2002 ,פיג'ו 206 2002 (אופל אסטרה 1995 ,פיאט אונו 1985 ,פורד אסקורט 1974 )

אדם כילה יומו, איגרת נכתבה

• תוכן חדש...