Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום סוף סוף היתה לי נסיעת המבחן ביאריס

אני חייבת לציין שממש נהנתי!!!

המחיר בשמיים 118,000 שח על הכביש לאוטומטית

אספקה רק בספטמבר!!

אני חוששת רק מדבר אחד:

שתיבת ההילוכים הרובוטית לא נוסתה עדיין בארץ

והיא רק בדגמי 2007 ביאריס כרגע.

ההונדה גאז גם יקרה

והסיריון לא הרשימה אותי במיוחד אך המחיר שלה כמעט לפי התקציב שלי.

השאלה שלי עדיין האם היאריס עדיפה על הסריון?

והאם עצם העובדה שמדובר בתיבה רובוטית אמורה להשפיע על החלטתי?

שלומית

פורסם

תיבה רובוטית משמעותה חיסכון בדלק לעומת תיבה אוטומטית "מסורתית".

מדובר בטויוטה, עם אחריות לשלוש שנים (ויבואן שלוקח אותה ברצינות ולפעמים גם הולך לקראת הלקוח אם יש בעיה במקרה כמה חודשים אחרי גמר אחריות) כך שמבחינת אמינות לא הייתי דואג יותר מדי.

העברת ההילוכים והיציאה מהמקום לעומת זאת, הם בסגנון שונה מתיבה אוטומטית רגילה. אם זה לא מפריע לך - אז סבבה.

לגבי האם היאריס שווה את המחיר - זה רק את תוכלי להגיד. 118K זה הרבה כסף.

כמה עולה הסיריון על הכביש?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אין שום צל של ספק שהטויוטה יאריס עדיפה על הדיהטסו סיריון, וזאת למראת שהסיריון פותחה על פלטפורמת היאריס.

ראשית לבטיחות,

שתי המכוניות נבחנו על ידי E-NCAP באותה עת, והיאריס עדיפה ובהרבה.

מבחן הטויוטה בקישור http://www.euroncap.com/images/results/superminis/car_246_2005/Toyota%20Yaris%20Datasheet%202.pdf

ומבחן הדיהטסו בקישור

http://www.euroncap.com/images/results/superminis/car_236_2005/Daihatsu%20Sirion%20Datasheet%202.pdf

הנוחות והחומרים עדיפים, ציינת זאת בעצמך.

למיטב ידיעתי, עדיין ישנם הבדלים במנועים בין השתיים עם עדיפות מכוונת לטובת היאריס.

אני בטוח שהתיבה הרובוטית לא תאכזב. אמנם אין לה מאפייני הנאה צרופה מנהיגה, אולם לאנשים הממוצעים היא נותנץ את שביל הזהב שבין תפעול אוטומטי לבין יעילות עדיפה של תיבה ידינת.

טויוטה כבעלת מניות השליטה בדיהטסו אינה רוצה בתחרות אחד לאחד מבית בדגמים השונים. לכן, דגמי דיהטסו יהיו תמיד נחותים מול דגמי הטויוטה המקבילים, ומתומחרים בהתאם.

אני במקומך, משריין מכונית בהזמנה, חוסך עבור ההפרש ומחייך חיוך גדול בספטמבר.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

חולק לחלוטין על קודמי..

118,000 ש"ח ליאריס זה פשוט שוד לאור יום !!

אני לא יודע מה התמחור של הפונטו החדשה, אך הרכב מעוצב , מנועים חזקים יותר ומרווחת הרבה יותר, ולעניות דעתי גם תהיה זולה על היאריס.

מעבר לזו תוצאות מבחני הריסוק אינם רךוונטים ליאריס הנמכרת בארץ, כיוון שפה היא נמכרת עם 4 כריות אויר, ולא עם 6 כפי שהיא נבחנה , את זה יש לקחת בחשבון.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני לא מצליח להבין, ערכת נסיעת מבחן על רכב שאת מתעניינת בו, היית מרוצה ועדיין את לא יודעת האם הרכב מומלץ?

אם לא הפריע לך אופי העברת ההילוכים בגיר הרובוטי (לא מצליח להבין איך אנשים כל-כך מתלהבים מהגיר הזה, אותי תחושת המטוטלת ממש מעצבנת).

אז באמת מדובר ברכב מומלץ וטוב.

לגבי סוג הגיר ואמינותו, לא מדובר על סוג גיר חדש שתוכנן בשנה האחרונה, יש עם הגיר הנ"ל (בחברות אחרות) מספר שנים של שימוש ובסך הכול לא נראה לי שרמת האמינות שלו (בעיקר בשלוש שנים הראשונות) נמוכה.

המגמה (בעיקר בקב' הזו) הולכת לכיון הזה, שתורמת לצריכת דלק עדיפה, ניצול יעיל יותר ממנועים בנפח קטן ואופי הרבה יותר מתאים לקהל היעד שלו (אירופה). את צריכה לזכור,כאשר חברה בסדר גודל של טויטה, מציגה מוצר חדש תהי בטוחה, שהושקה בפיתוח הרבה מאוד כסף והרבה מאוד בדיקות לפני שמוציאים את זה ללקוח הפרטי (מוצר פגום, בעיקר בעידן האינטרנטי, היינו בהרבה מקרים סיפור יקר מאוד לייצרן).

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
אני לא מצליח להבין, ערכת נסיעת מבחן על רכב שאת מתעניינת בו, היית מרוצה ועדיין את לא יודעת האם הרכב מומלץ?
טוב אז אם אתה יכול להחליט האם שווה לקנות רכב רק לפי נסיעת מבחן למה בכלל יש עיתונות רכב?.. נסיעת מבחן היא מאוד מאוד חשובה אבל לקנות רכב מסויים אך ורק לפיה זה פשוט מעשה לא חכם.

הנה דוגמא אחת, היאריס, שמלכתחילה עולה הרבה הרבה יותר מידי, היא בעצם לא היאריס שנמכרת בארופה, כי באחד הנושאים הכי חשובים - הבטיחות, היא שונה לגמרי (כמו שכבר נאמר כאן).

4 כריות אוויר בלבד במקום 7 שמקבלים באירופה.

וזה לא מסוג הדברים שמגלים בנסיעת מבחן..

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

עמוס, אני חייב להודות שאני ממש לא מסכים עם דעתך.

נסיעת מבחן היא הדרך הטובה ביותר לדעת איך אתה מרגיש עם הרכב ומהם התגובות שלך. רכב לא קונים בשלט רחוק, לא בהמלצות מחבר שמבין (אפשר להעזר), לא מעיתונאי שמשחק אותה אניין טעם (סליחה מראש, מכול כתבי הרכב שביננו, גם כאלו שאין להם תעודות :-) ). לכל אדם יש תחושות שונות, מבנה גוף שונה וסידרי עדיפות שונים שגורמים לכך שרק ע"י בדיקה אישית שלך , תוכל להגיע להחלטה הנכונה.

אם היא נסעה על הרכב והייתה ממש מרוצה, האם העובדה שעיתונאי רכב ממליץ על רכב אחר שפחות נוח לצרכים שלה, עדיין היית ממליץ לה לבחור עפ"י שיקולים של אדם/מערכת שונה?

אני מסכים שלקבלת פרטים שלא קשורים לנהיגה עצמה, או על עזרה בכיון ומיקוד של רכב לצרכים אישים בהחלט ורצוי לבדוק לפני, הבחירה עצמה, חייבת להיות עפ"י התחושות שלך.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

אני מסכים איתך על החשיבות של נסיעת המבחן. אבל כמו שלא הייתי קונה רכב לפני שעשיתי עליו נסיעת מבחן, אני בחיים לא אקנה רכב לפני שאני מברר עליו את כל הפרטים, במיוחד את אלה שלא אומרים לך בסוכנות. כמו במקרה של היאריס, או של הגטס GLF בעלת כרית האוויר ה-1, או של הסיטרואן C3 שהראו בפיפת' גיר איך פשוט מפרקים את כל תא הנוסעים לגורמים בקלות מגוחכת וכו' וכו'..

יש דברים חשובים שמהווים שיקולים מכריעים בבחירת רכב שבלתי אפשרי לגלות בנסיעת מבחן.

והאמת מה שיותר חשוב מדעתם של עיתונאים שמשחקים אותה אניני טעם (אתה אמרת :wink:) היא דעתם של אנשים שבאמת רכשו את הרכב וחיו איתו למשך תקופה ארוכה.

עמוס

פורסם

מה שמפריע לשלומית חוץ מאמינות הגיר הרובוטי ,הוא המחיר המופרז

עכשיו הגיע דגם חדש של ניסאן שנקרא מיקרה

*רכב יפני-שלומית מחפשת אמינות ולכן לפי דעתי התמקדה ברכבים יפנים (טויוטה\דייהטסו)

*רכב קטן וחסכוני -למרות שאין לו תיבה רובוטית

*מנוע =1.4 סמ"ק

מחיר 110K לעומת 118K של הטויוטה

שלומית,ממליץ לקחת את הניסאן לנסיעת מבחן

לאחר נסיעת המבחן תוכלי להשוות בין הניסאן לטויוטה ולבחור ברכב המתאים לך ביותר

יום טוב לכולם :wink:

הכל יחסי בעולם...

פורסם

שוב תודה על התגובות.

האמת שלא רק נסיעת מבחן משפיעה

כפי שאמרו קודמי חשוב לי האמינות, השירות, המחיר, הבטיחות , תצרוכת דלק נמוכה שיהיה

שוק לרכב ולא שאפרסם רכב ואף אחד לא יתקשר.

דרך אגב יש לי שברולט קוואליר נפח 2200 שנת 98 במצב מצויין ללא תאונות מלבד צבע שמקלף

יד שניה פרטית, עשתה רק 62,000 ק"מ שזה כלום!!!!

החיסרון היחיד שלה הוא שהיא צורכת הרבה דלק כמו כל שברולט...

יש לי את הרכב שנתיים וחצי ולא היתי צריכה להגיע אף פעם למוסך פרט לטיפולים הקבועים

אבל אני ממש לא מצליחה למכור את הרכב! וחבל כי לא מעריכים רכב טוב כיון שאין לו שוק.

לכן מבחינתי אחד הקריטריונים בקניה הוא שיהיה לו שוק טוב ושתצרוכת הדלק תיהיה נמוכה.

שלומית

פורסם

אבל אני ממש לא מצליחה למכור את הרכב! וחבל כי לא מעריכים רכב טוב כיון שאין לו שוק.

לא נעים לי להגיד אבל כרגע די הוכחת את הטענה שלי :wink:

הקוואליר נחשב לאוטו רע בעליל.

אני מנחש שמה שקרה זה שעשית נסיעת מבחן, האוטו עשה רושם חזק יחסית ונוח, אז קנית אותו..

מה שמחקר שווקים קטן וקריאה בעיתונות רכב או בפורומים כמו זה היה מגלה זה שבאותו כסף אפשר לקנות מכוניות אחרות שרובן טובות יותר מכל בחינה...

אני לא בא לזלזל בכושר השיפוט שלך אני רק מנסה להראות שהתפיסה הדי נפוצה שהכי טוב לבחור אוטו לפי נסיעת מבחן ותו לא, היא מוטעית.

עמוס

פורסם
מעבר לזו תוצאות מבחני הריסוק אינם רךוונטים ליאריס הנמכרת בארץ, כיוון שפה היא נמכרת עם 4 כריות אויר, ולא עם 6 כפי שהיא נבחנה , את זה יש לקחת בחשבון.
היאריס עליה כותבת שלומית היא היאריס החדשה שנבחנה לריסוק עוד לפני תחילת המכירה לקהל הרחב, והיא זו שתגיע לארץ למכירה החל בספטמבר. באירופה היא נמכרת מזה מספר חודשים, וסביר להניח כי העדר דרישה מצד הרעה החולה הקרויה ליסינג תוביל למכירת המכונית עם המספר המירבי של כריות אוויר.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אני הייתי הולך לעשות נסיעת מבחן בסוזוקי סוויפט.

חבר שלי בחן את היאריס החדשה, את האיגניס ואת הגטס החדשה..

הדרישות שלו מהרכב היו כמעט זהות לאלו שלך..

בסופו של דבר הוא הזמין את הסוויפט.. ב105 אלף שקל בגרסא הכי מפוארת.

(וגיר אוטומטי תקני ;))

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
לא נעים לי להגיד אבל כרגע די הוכחת את הטענה שלי :wink:

הקוואליר נחשב לאוטו רע בעליל.

אני מנחש שמה שקרה זה שעשית נסיעת מבחן, האוטו עשה רושם חזק יחסית ונוח, אז קנית אותו..

מה שמחקר שווקים קטן וקריאה בעיתונות רכב או בפורומים כמו זה היה מגלה זה שבאותו כסף אפשר לקנות מכוניות אחרות שרובן טובות יותר מכל בחינה...

אני לא בא לזלזל בכושר השיפוט שלך אני רק מנסה להראות שהתפיסה הדי נפוצה שהכי טוב לבחור אוטו לפי נסיעת מבחן ותו לא, היא מוטעית.

עמוס

הי עמוס,

די טעית האמת...

אני בחיים לא היתי הולכת על שברולט קיבלתי רכב מגיסי כיון שקיבל רכב מהעבודה ובנתיים הוא אצלי

אני בכל מקרה צריכה רכב והוא צריך למכור

אני הולכת על חיסכון בעיקר

ולא החלטתי לגבי היאריס רק על סמך נסיעת מבחן

עובדה שאני פה כדי לקבל תגובות וייעוץ

שלומית

• תוכן חדש...