Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כדי לראות אם יש תועלת משימוש בקבל עושים השוואה בין שני מצבים - עם ובלי קבל. אם הקבל יכול לספק אנרגיה שיכולה לתת מענה לדרישות שיא של מגבר אז אנו נראה זאת בהספקי המגבר. כדי למדוד את השינוי הזה מבצעי מדידות SPL מתנאי מבוקרים וניתנים לשיחזור.

מעולם לא הצליחו להראות ששימוש בקבל שינה באופן חיובי את ההספק הסופי של הערכת. כלומר, ליכולת האגירה שולית של הקבל לא היתה כל השפעה על ההספק הסופי של המערכת הנתונה.

התשובה תמונה בפוסט הקודם.

ע"פ מה אתה מבסס את "העובדה" שקבלים לא הוכחו כספקי זרם שנותנים מענה לדרישות המגבר?

ע"פ כך שלא היה שינוי ברמת ה SPL? זה בדיחה!

אתה כל כך בטוח שנחשפת לכול הניסוי שכול החברות ביצעו? יומרני לא?

גם אני לא בטוח בכך אבל הטענות שלי מבוססות על חוקי חשמל/פיסיקה זה הרבה ומספיק לדעתי.

בקשר לניסוי:

הרבה יותר קל ונכון לבדוק בעזרת טרמוסטט מקצועי מהוא הזרם שהמגבר צורך מתוך זרם בלתי מוגבל לדוגמא(200A) ואז לחבר אותו למערכת חשמל רגילה ולצייד אותו בקבלים ולבדוק שוב. אם התפוקה שהמגבר נותן(גרף ניצול זרם) תהיה זהה הרי הקבלים הוכחו כעוזרים.ושלב האחרון נחבר את המגבר רק למערכת חשמל סטנדרטית ואז בוודעות תהיה הוכחה כי הקבלים גישרו נכון.(מדובר על מגבר 1KV שבוודעות יגרום לנפילות מתח בפיקים במערכת חשמל סטנדרטית)

אם לא היה הדבר כך לא הינו מוצאים חברות מהשורה הראשונה מיצרות כבלים לרכב במיגוון מהדורות!

אותם חברות מעסיקות חכמים מאיתנו בתחום שנתנו כבר את הטון לגבי השימושיות של קבל.

שוב, פעם טענת קבל לרכב?. מן הסתם יש צורך בשימוש בנגד כדי למנוע נזקים לכבלי כוח כתוצה מהזרם הדרוש לטעינתו. אם אתה טוען שהוא יכול להיטען ולהיפרק עשרות פעמים בשניה אז אין מצב שפיוז בערכים נפוצים ישרוד את הזרם הדרוש. בתור מי שבטיפשותו בתחילת דרכו בתחום הוציא את כספו לריק על קבל אני יכול לספר לך שטעינת קבל ללא נגד שורפת פיוזים. טעינה חוזרת ונישנת שלו עשרות פעמים בשניה תביא לאותה תוצאה.

פיוז נכון לא ישרף,אין טעם לטחון מים כבר הסברתי את הטענות לא ניכנס לזה זה נלקח מחוקים ברורים שלא אני המצאתי!

פיוז של 150 A לדוגמא מספיק.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברות מייצרות גם חיווט לרמקולים באלפי דולר למטר אז? האם יש תועלת מהם?

כמות ה"SNAKE OIL" שקיים בתחום האודיו היא טרוף מוחלט. עיצוב ותכנון מרבית המוצרים היום מבוסס על הייפ ועיצוב ולא על איכות מוצר נטו.

אתה יודע למה כלב מלקק את הבייצים שלו? כי הוא יכול!

למה חברות האודיו מוכרות קבלים? כי הם יכולות!

כמה מוצרים בערוץ הקניות מבטיחים להוריד 40 קילו ב 4 ימים, להוריד שריטות מצבע הרכב ולנקות בקלי קלות כתמים שגם פיצוץ אטומי לא יעלים... חברות מוכרות מה שנמכר טוב. יש כשל לוגי בקישור האינסטינקטיבי בין מוצר נמכר לבין מוצר מועיל.

שוב, תראה לי הוכחה אחת מניסוי פומבי אחד בו הוצג שיפור כתוצאה מהתקנת קבל במערכת לרכב. אם ה"חכמים" הללו "נתנו את הטון" מדוע לא ניתן למצוא תיעוד אחד לרפואה של ניסוי בו הוצג שיפור כתוצאה מהתקנת קבל?

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

חברות מהשורה הראשונה בעלות מוניטין של עשרות שנים לא מסתכנות בשיווק מוצר SNAKE OIL

הם לא זקוקות לאותו מוצר כדי להצליח.

לאומת זאת חברות מפוקפקות שהרעיון הוא למכור בעזרת טריקים שיווקים בעלי פוטנציאל לא רע בכלל.

כפי שאמרתי זהו יומרני לומר שבכול ניסוי הוכח הקבל כלא שימושי במיוחד שחוקי הפיזקיה עומדים מנגד הממצאים.

אני בטוח שאם נחפש טוב ונכון נמצא גם תעוד לכך.ללא ספק.

פורסם

לא יודע אם זה עוזר...

אני אצלי באוטו לפני שהיה קבל (1 פאראד של הליקס)

היו נפילות מתח עמעומים באור ולפעמים אפילו המערכת הייתה מפסיקה לעבוד לי...

התקנתי קבל ונגמר הסיפור הזה....

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

יודע מה oogee הכי פשוט וקל כפי ש nadav007 מספר.

אני ירכיב את כל המערכת שלי בעלת הספק של 2500 RMS בסה"כ.

ללא הקבל ואני חותם לך שנכבה המגבר בבאס הראשון אם לא שניהם.

לאחר מכן אני יחברת את הקבל. והינה איזה פלא?

זה הניסוי הכי טוב להוכיח לך שקבלים הם הרבה יותר מטריק שיווקי ונאמנים לחוקי הפיזיקה.

פורסם

זה כבר באמת נהיה מגוכך, זו תהיה תגובתי האחרונה בת'רד זה

אני בטוח שאם נחפש טוב ונכון נמצא גם תעוד לכך.ללא ספק.

אחד מהציטוטים שמוכרים יותר של RC בנושא השטויות שמוכרים לאנשים:

"..The audio industry is the only place i know of where you can publish specs that show your product is useless and still be able to sell them------and whats worse is that technically ignorant people will argue against the math!!!!!!!..............RC.."

בפעם המי יודע כמה. תציג תיעוד של ניסוי בתנאי מבוקרים לפי כל כללי שיטות המחקר הקובלות בו מוצג שיפור כתוצאה מהתקנת קבל.

אפילו בספרי ההכנה למבחני MECP מוסבר שאין כל תועלת מהתקנת קבלים סטנדרטיים במערכת אודיו לרכב.

לא כולם נולדו עם עם ידע רלוונטי אם הזמן לומדים. מיתוס הקבל במערכת לרכב הוא לא דבר חדש ואני בהיותי קטן וטיפש רכשתי פעם (לפני כ-10 שנים) קבל.

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

אוגי

אני לא נכנס לויכוח הזה ביניכם כי אין לי את הידע מספיק בשביל להתווכח

אבל אני רק רוצה שתסביר לי מה התהליך שקרה לי שכשאר לא היה לי קבל היו נפילות מתח ובווליום גבוה הייתה נכבית לי המערכת

וכשהוספתי קבל זה לא קורה לי בכלל?

תסביר לי במונחים כמה שיותר פשוטים כדי שאני יבין...

ושלא תחשוב שאני חולק עליך או שאני חולק על יורי

פשוט אני רוצה להבין מה התהליך שקרה לי...

תודה מראש...

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

טוב בזה ניגמר הדיון מבחינתי. אמרתי כל מה שיש לי להגיד במיוחד עובדות.

אתה ממשיך להיות אטום לנושא ולצטט לי אנשים? מה התועלת. תמיד אמצע כאלו שטוענים X וכאלה שטוענים Y זה העובדה המדעית שלך שאליה אתה מסתמך.

והכי חשוב מכול ,הרי ברור שבחרת לא להתיחס, כי זהו הרי המפתח לכול הדיון הזה:

ההצעה שלי לבדיקה. לא צריך ניסוי מדעי מדוייק כדי להוכיח טענה לגבי שימושיות של קבל.

מספיק שאני מחבר מערכת ללא קבל והתוצאה נפילות מתח ואז אני מוסיף קבל למעגל והמערכת הופכת לפתע ליציבה, כדי לאשש את כל הטענות לגבי יעילות כבלים נקודה. סוף פסוק!

עם עובדה שכזאת לא ניתן להתווכח!

וזאת ההוכחה פשוטה ומושלמת המביאה את חוקי הפיסיקה לידי מימוש.

ושאלה מעולה יש לנדב נראה אם תצליח לענות אליה.

פורסם

אבל אני רק רוצה שתסביר לי מה התהליך שקרה לי שכשאר לא היה לי קבל היו נפילות מתח ובווליום גבוה (נפילות מתח? אתה בטוח? בדקת הפרשי פוטנציאלים? מי זה שקבע שיש "נפילות מתח") הייתה נכבית לי המערכת (מה עוד שונה יד עם הקבל? כיוונים שונו אצל המתקין?)

לפעמים הפסקת "הבהובי אורות" לאחר התקנת קבל נובעת מכך שבעצת חובר אלמנט התנגדותי בטור אל הצרכנים של המערכת כתוצאה מכללי המעגלים של Kirchoff נגיע למצב בו יהיה יותר "זרם פנוי" לכל מה שלא נמצא על עורק המערכת ולכן אתה תראה פחות התעמעות אורות בעומס מערכת. אולם, אם תבדוק במד SPL תיוכח לראות ירידה, קטנה אומנם, בעומת הצליל המופקת - אינדיקטור להספק המגבר.

כל בדיקה שלא מלווה שמספרים ומדדיות בעזרת מכשירים אמינים מכויילים היא בדיחה. איני מבין כיצד מי שניתלה במדע כדי לתמוך בטיעוניו יכול לקבל הערכה סובייקטיבית כמקור מבסס לתיאורייה חדשנית ומרעישה שנוגדת את כל מה שידוע ומוכר עד היום.

פורסם

חחח הפוסט האחרון ממש בדיחה. אני נמנע מלרדת לרמה.

באמת תשובה מעולה לסיבה שקבל גורם ליציבות במערכת :-P

קבל ח"ח הוכחת שאין גבול לחירטות.

פורסם

חברים יקרים תנו לי להזכיר את המטרה האמיתית של קבל במערכות הספק.

המטרה היא ליעל את ההספק מכוון שהרמקולים והרכיבים הפנימיים של המגבר בנויים מסלילים מתפתח

זרם גבוהה יחסית וההספק לא משתנה

P=I*V*cosф - הקבל בא לשפר את cosф ולפצות על הפסדים המתפתחים על הסלילים.

פורסם
חברים יקרים תנו לי להזכיר את המטרה האמיתית של קבל במערכות הספק.

המטרה היא ליעל את ההספק מכוון שהרמקולים והרכיבים הפנימיים של המגבר בנויים מסלילים מתפתח

זרם גבוהה יחסית וההספק לא משתנה

P=I*V*cosф - הקבל בא לשפר את cosф ולפצות על הפסדים המתפתחים על הסלילים.

שבת שלום לכולם.

קשקוש מוחלט! אתה חושב שמערכת אודיו לרכב זה כמו רשת חשמל ביתית???

אכן ברשת חשמל ביתית ניתן להוסיף קבל על מנת לקזז את ההספק המתפתח על ההיגב ההשראי (וע"י כך להקטין את ההספק המדומה) אבל יש לזכור שמדובר ברשתות AC. רשת החשמל של מערכת האודיו היא רשת DC. לא קיימות פה עכבות עקב היגבים השראיים או קיבוליים.

הקבל תפקידו להוות מעין אקומולטור - תפקידו לפצות על נפילות מתח רגעיות.

אם קיימת בעייה תשתיתית במערכת, וקיים מצב שבו אחוז מסוים מההספק הולך בצורה קבועה לטובת טעינת הקבל, אז יש פה בעיה. אם מערכת החשמל ברכב יציבה ואיתנה, והקבל אכן מסייע בפיצוי על פיקים רגעיים - אחלה. אבל אם אין לנו מספיק כח (בשגרה) הן להזין את כל היחידות, והן לשמור על הקבל טעון, הקבל מהווה רק מעמסה ונטל על מערכת החשמל ברכב, ולפי דעתי אסור להשתמש בקבל במקרה זה.

בברכה,

מתן.

Guest תמיר .א.
פורסם

טוב בהמשך לשיחתי עם אבא שלי(מהנדס אלקטרוניקה) שתחום עיסוקו בין היתר, קבלים במטוסים.

אפשר לומר שלמדתי המון בנושא מערכות חשמל.

את מטרת הקבל בצורה מפורטת יותר ניתן למוצא כאן.

מסתבר שהמצבר שיושב לנו ברכב שבעל פעילות כימית ,נטען ע"י אלטרנטור חלש יחסית ולא סתם.

האלטרנטור נועד להטעין את המצבר באופן איטי יחסית וזאת על מנת לטעון את המצבר לצורתו המקסימלית ולשמור על חיי המצבר.

לדוגמא מצבר לא מקצועי שיטען ע"י אלטרנטור חייתי של 150A יטען אומנם מהר יותר ויתן מענה לצרכי זרם גדולים לדוגמאת המגברים אך אותו מצבר יטען פחות טוב(לא מקסימלי) וזמן ההתפרקות שלו יהיה מהיר יותר מה גם שלאורך זמן חיי המצבר יתקצרו.

ניתן למשל להמכיש את הנשוא בצורה טובה יותר ע"י הדוגמא הבאה:

מצבר של 55A סטנדרטי נטעם ע"י אלטרנטור משופץ של 150A כאשר הרכב מונע. ברגע שנכבה את הרכב המצבר יתפרק (יגמר) מהר יותר ממצבר שנטען ע"י אלטרנטור של 80A.

לפי מה שהבנתי יש בשוק מצברים מיוחדים שנועדו לטעינה גבוהה שהם שלעצמם בעלי הספק גבוהה

(90A). מומלץ להשקע.כך שהנזק מתגמד.

לסיכום: קבלים הם יצור די מעניין שחושבים על זה מה גם ששהם יתנו הרבה יותר זרם מכול שדרוג במערכת החשמל כי סה"כ אם ניתן מספיק פראד נקבל כמה מתח ריגעי שנבקש.

!

אני לא יתייחס לכול התרד, אני יתייחס להודעה הראשונה המקורית.

כול ההודעה הראשונה היא טעות אחת גדולה, ולא משקפת מצב אמיתי.

* בנוגע למשפט 4. קודם כול שאתה רושם שמצבר בעל פעילות כימית בלה בלה בלה...נטען על ידיי אלטרנטור חלש יחסית, זה שטויות, גם אלטרנטור של 70A הוא לא חלש והוא מספיק לכול מערכת חשמל בסיסית שקיימת

* בהקשר למשפטים 6-7. אין דבר כזה מצבר לא מקצועי. (מקצועי =מתמחה במקצוע; מיומן, מאומן, מנוסה ). אלטרנטור של 50A או של 150A או של 400A, הם יטענו באותו הקצב את המצבר כול עוד המתח שהם מפיקים זהה, (והוא חייב להיות זהה, המתח שמופק מן האלטרנטור צריך להיות מתח תיקני של 14.5V לפי המייצב, כמובן שיש אלטרנטורים מיוחדים שמפיקים גם 18V וגם 24V אבל זה לא לעניין). ההפרש מתח בין המצב ולמתח האלטרנטור הוא זה מה שיקבע את הזרם שיעבור, והזרם שעובר בין האלטרנטור למצבר מרגע התנעת הרכב, כאשר נראה את זה על גרף שצריך הY יהיה הזרם וציר הX יהיה הזמן, הזרם בזמן הראשוני יהיה גבוה מהזרם בזמן שאחרי כמה דקות, אבל הזרם הזה לא יעבור את ה10A ורק ירד לאמפרים בודדים, כי ההפרש המתח יתחיל לרדת בגלל הטעינה של האלטרנטור, לכן 10A כדוגמא שלמעלה, אלטרנטור 50A או 150A או 400A הם יפיקו באותה המהירות.

לכן, כול מה שרשמת ואני מניח שזה הידע שלך, מהבסיס הוא לא נכון. הזרם לא קובע כלום, אלה המתח - ההפרש הוא זה שיקבע כמה זרם האלטרנטור אמור להפיק. הקבל הוא לא יצור הוא סהך הכול רכיב שנועד לאגור בתוכו אנרגיה חשמלית, שבמקרה שלנו ברכב הוא עוזר ב2 דברים,

1) ייצוב המתח, אם תהיינה קפיצות מתח, הוא ירסן אותם באופן חלקי.

2) הוא יעזור לפריקה במהירות גבוהה מאשר מצבר, וזה לא משהו שהוא עקרוני בכלל.

בקשר למשפטים האחרונים, קבל לא יתן יותר זרם משום דבר, הדרך הכי טובה למערכת חשמל טובה זה להתחיל בחיוט בין המערכת חשמל לאלטרנטור + מצבר, ואחר כך להתחיל להשתרדג עם אלטרנטור חזק יותר ומצבר חזק יותר.

תמיר

Guest תמיר .א.
פורסם
אוגי

אני לא נכנס לויכוח הזה ביניכם כי אין לי את הידע מספיק בשביל להתווכח

אבל אני רק רוצה שתסביר לי מה התהליך שקרה לי שכשאר לא היה לי קבל היו נפילות מתח ובווליום גבוה הייתה נכבית לי המערכת

תסביר לי במונחים כמה שיותר פשוטים כדי שאני יבין...

ושלא תחשוב שאני חולק עליך או שאני חולק על יורי

פשוט אני רוצה להבין מה התהליך שקרה לי...

תודה מראש...

אני יתן לך תשובה מדוייקת,

קבל כמו שאמרתי נועד לרסן את המתח ברכב, זאת אומרת את קפיצות המתח,

מצב בלי קבל : המתח המקסימלי נניח שהוא 14V, אתה מפעיל את המערכת המתח יורד ל13.8V

כעט אתה מפעיל את המערכת בעוצמה מלאה, במצב שלך המערכת חשמל שלא לא מספיק חזקה כי לספק לרכיבים את הזרם הזרוש או החיווט שלך לא מספיק להעביר את הזרם הדרוש, לכן תהיינה קפיצות מתח של מ13.8V וירד לנניח 11V ושוב יעלה ל13.8V וירד שוב ל11V אז כאשר המתח מגיע למצב תחתון של 11V המגבר נכבה, וכאשר המגבר נכבה אין צריכת זרם לכן המתח ועלה שוב ואז המערכת שוב נדלקת, לפי קצת המוזיקה.

מצב עם קבל: אותו דבר רק שהוא ירסן את המתח, זאת אומרת כשתהייה נפילה של מתח הוא יתפרק ועזור, וכאשר לא תהייה צריכה הוא יצרוך זרם, זאת אומרת המתח העליון לא יגיע ל13.8V כמו עם קבל הוא יגיע רק ל13V לדוגמא כי הקבל יצרוך זרם ועוד לא יספיק להגיע ל13.8 כבר תהייה צריכה של זרם בגלל קצב המוזיקה, זאת אומרת הקבל יתפרק אבל בגלל שהוא יעזור אז המתח לא ירד ל11V אלה ל12V, הקבל בעצם יגרום לעליה ונפילה של מתח באופן איטי יותר, זאת אומרת ירסן את תגובות של עליה והירידה של המתח, בגלל התכונות של הטעינה והפריקה שלו, וזה מה שבעצם "עזר לך"

בעיקרון תעיף את הקבל שפר את החיווט ברכב, ותקבל מצב יותר טוב.

תמיר

פורסם

תמיר .א.,

מתשובתך עולות שתי אפשרויות: 1)לא קראת את התר'ד או 2)ניסיון לשנות את חוקי הפיסיקה.

תקרא את כל הת'רד לעומק. אינני מיתכוון לחזור על דברים.הכל נאמר!

מה שמוצג בת'רד אלו חוקי פיסיקה תאורתים בלבד שאין כלל וויכוח אליהם.

קישקוק? תיפנה לספרי הפיסיקה או לאדם מוסמך שירגיע אותך.

יש כנראה איזה מגפה באתר של ניסיון "להרגיש חכמים" ולסתור חוקי טבע!

ושוב מדובר על תפקיד קבל תאורתיתי בלבד, מעשי יכולות להיות מחלוקות.

לדבר אחד אתיחס,בקשר לאלטרנטור,שמת לב מה הביא לרשימת המישפט?

מי טען שהאלטרנטור חלש מספיק למע' החשמל? ומי טען שהוא איננו מספיק לטעינת המצבר?

הטענה היתה לגבי אנשים שמחזקים את האלטרנטור ל 150A מבלי להבין את הנזק שהם גורמים למצבר.

"לא סתם האלטרנטור חלש יחסית" הכוונה היא שלא סתם יצרן הרכב כיוון אלטרנטור של 70A

(חלש יחסית בהשוואה לחיזוקים) למצבר X! האלטרנטור מרים מצויין מע' חשמל רכב בסיסית.

אי לכך,חיזוק האלטרנטור למצבר שלא נועד לכך(סטנדרתי) פוגע באיכות הטעינה ולקיצור חיי המצבר,

עקב הפעולות הכימיות שמתבצעות בו עליו להיטען על אמפרג' כפי שהותאם לו אחרת הוא:לא יטען כראוי, יתפרק מהר יותר וחייו יתקצרו.

צריך להתאים מצבר לאלטרנטור ובזה היתה הכוונה למצבר מיקצועי(שנועד לאלטרנטור גדול).

גם את זה בכוונתך לסתור?

לסיום, תשים לב שאין ניסיון של סתירת של שידרוגה של מע' החשמל!

אבל בין זה לבין הטענה כי הקבל איננו שימושי כלל במע' המרחק גדול ועל זה אתה יכול לקרוא לעומק בת'רד.

• תוכן חדש...