Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עגלה נגררת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

האם מישהו יודע, אם יש הבדל בין טנדר ופרייבט לגבי גודל העגלה שאותה מותר לגרור?

תודה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אם זכורני נכונה יש עניין של משקל מירבי בגרירה ולא של גודל פיזי.

בכל מקרה, כלל האצבע של גרירה אומר שכדאי לגרור עם הרכב הכי גדול שאפשר משיקולי בטיחות.

מוטי

פורסם

רכב פרטי - עד 500 קילו משקל כולל לגרירה.

מסחרי - עד 750 קילו.

כל זה בכפוף לכתוב ברשוי של העגלה - רשום "ייגרר ע"י רכב שמשקלו XXXX לפחות"

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
עולות מדי פעם שאלות בעניין, והתשובות בד"כ מעורפלות. גם אנשי החוק, מתברר, לא שולטים בחוק.

לצורך זה, חיפשתי ונברתי בתקנות התעבורה, והנה מה שמצאתי- ציטוט מתקנות התעבורה:

צטט:

178. רשיון נהיגה דרגה 2

תיקון: התש"ס, התשס"א, התשס"ב

(א) רשיון נהיגה דרגה 2 הוא רשיון לנהוג -

(1) ברכב מנועי שצויין ברשיונו כרכב נוסעים פרטי, ברכב פרטי דו-שימושי, ברכב מדברי שמשקלו הכולל המותר לפי רשיונו אינו עולה על 4000 ק"ג וברכב חשמלי ובלבד שמספר מקומות הישיבה לפי רשיונו אינו עולה על 8 מלבד הנהג.

.......

(ב) בעל רשיון נהיגה לפי תקנה זו רשאי לנהוג ברכב, לפי תקנת משנה (א)(1) ו-(2) גם אם צמוד אליו גרור שמשקלו הכולל המותר אינו עולה על 1,500 ק"ג.

179. רשיון נהיגה דרגה 3

(תיקון: התשס"ב, התשס"א)

(א) רשיון נהיגה דרגה 3 הוא רשיון לנהוג -

(1) ברכב מנועי מסחרי שמשקלו הכולל המותר לפי רשיונו עולה על 4,000 ק"ג אך אינו עולה על 14,999 ק"ג גם אם צמוד אליו גרור שמשקלו הכולל המותר אינו עולה על 4,000 ק"ג;

......

לגבי משקל הגרור כתלות במשקל הרכב הגורר:

צטט:

(ג) בחישוב המשקל הכולל המותר של רכב מחובר לא יעלה המשקל הכולל המותר של הגרור על המשקל הכולל של הגורר אולם הרשות רשאית לאשר יחס משקל כולל מותר בין הגרור לגורר של אחד לאחד אם נתקיימו כל אלה:

1. במנוע של הגורר מתקיימות הוראות תקנה 316א;

2. לגבי מערכות הבלימה של הגורר ושל הגרור מתקיימות דרישות הנחיות השוק האירופי המשותף (EEC., בריסל) כפי שקבע מנהל אגף הרכב.

3. לא נתקיים האמור בפסקה (2), לא יעלה המשקל הכולל המותר של הגרור על 80% מן המשקל הכולל של הגורר.

מה זה תקנה 316א, תשאלו?

צטט:

316א. כח סוס מינימלי

(א) לא יירשם רכב מן הסוגים המפורטים בתקנה זו, אלא אם כן הספק מנועו ביחס למשקלו הכולל המותר כפי שקבע יצרנו הוא כמפורט להלן:

הספק לכל 1000 ק"ג משקל כולל מותר

לפי תקן I.S.O (קילווט) לפי תקן DIN 70020 (כוח סוס) סוג הרכב

......

4.5 ........ 6.12 ......... גורר, תומך, רכב עבודה ורכב מסחרי הגורר גרור

.......

(ב) הותקן ברכב כאמור מזגן אוויר המופעל על ידי מנוע הרכב, הספק המנוע של הרכב יוגדל במספר כוחות הסוס שיהיו דרושים לפי הצריכה המקסימלית של המזגן.

....

(ד) ברכב מנועי מסחרי הגורר גרור יהיה הספק המנוע מתאים למשקל הכולל המותר של הרכב הנגרר בתוספת המשקל הכולל המותר של הרכב הגורר, בשעת הגרירה, ובלבד שהספק המנוע לא יהיה פחות מההספק שנקבע בתקנה זו לגבי תומך.

אני מקווה שזה עונה על הכל. אם לא- יש פרנסה למשפטנים.

אסף.

מכאן:

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=6699

פורסם

הנושא עלה כאן בעבר, אולם התקנות הנוכח יות על קצה המזלג:

מכונית נוסעים, ורכב מסחרי שמשקלו הכולל עד 2200 ק"ג רשאים לגרור:

"גרור חפצים" שמשקלו הכולל 500 ק"ג. גרור זה חייב על פי חוק להוית סגור בחלקו העליון, ודופן זו תהיה בגובה מירבי של 1 מטר מפני הדרך.

"גרור לציוד ספורט" במשקל כולל של עד 750 ק"ג. בעבר נרשם סוג ציוד הספורט ברשיון הגרור, אולם כיום לא רושמים זאת. מה שכן, אסור להוביל בו חפצים מסוג אחר.

רכב מסחרי במשקל כולל של 2201 ק"ג ועד 3999 ק"ג רשאי לגרור "גרור רגיל" במשקל כולל שלא יעלה על 60 אחוזים ממשקלו של הרכב הגורר, בכפוף לרשום ברשיון הגרור ("יגרר על ידי רכב במשקל כולל של...בלה בלה בלה").

בתחילת 2007 כל זה ישתנה, ונתכנס בהדרגה לתקינה האירופית הרלוונטית. הצעד הראשון לקראת השינוי המיוחל, כעת בביצוע על ידי משרד התחבורה.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אני שם לב לסטייה בין מה שאמרתם למה שרשום למשל אצלי ברשיון. יש לי רכב המוגדר כפרטי (אופל אסטרה) עם וו גרירה תפוח בגובה 40 ס"מ. ברשיון הרכב כתוב שהוו לצורכי גרירה עד 1000 ק"ג.

פורסם

אתה יכול לצלם את הרשיון שלך ולשים כאן את הצילום?

אני יכול להאמין על הפקידים במשרד הרישוי שיכתבו כל קומבינציה אפשרית, אבל רוב הסיכויים שרשום שם שמשקל הרכב שלך לצורכי גרירה הוא 1000 ק"ג. זו לא מגבלת הגרירה.

פורסם

האם אתם יודעים בתור מה מוגדר גרירת עגלה עם אופנוע ים?

(יש לי פרייבט-גולף) האם היא יכולה לגרור את האופנוע ים?

*שאלה נוספת: האם כדאי לי להתקין ברכב וו גרירה -למטרת גרירת האופנוע ים בלבד, המנוע של האוטו הוא 1900 דיזל ידני דגם:sdi-האם למישהו יש ניסיון עם סחיבה של גרור כמו האופנוע ים אשמח לשמוע חוות דעת, הרי הרכב הנ"ל הוא לא "חיה רעה" המנוע שלו חלש קצת.

עד עכשיו גררתי את האופנוע עם הרכב של אמא-פג'ארו קינג ארוך.

אני חושש שהסחיבה של האוטו תיהיה מאוד חלשה....

מה אתם אומרים?

פורסם
אבל רוב הסיכויים שרשום שם שמשקל הרכב שלך לצורכי גרירה הוא 1000 ק"ג. זו לא מגבלת הגרירה.

צודק. ברשיון מופיע המשקל האמור.

• תוכן חדש...