Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום אחד לפני קצת יותר מחצי שנה, בעוד אני יושב בסיאט קורדובה שלנו במוסך ומחכה לטיפול 10,000, צדו עיני את הקבלה מהטיפול הקודם שהייתה זרוקה באוטו. נבהלתי. התאריך על הקבלה היה פחות מ-4 חודשים קודם לכן.

פתאום נפל לי אסימון. בבית בדקתי חיובי דלק של השנה החולפת בויזה, ולחרדתי התברר לי שהוצאתי כ-15,000 ש"ח באותה שנה. עד אותו רגע, חשבתי לתומי שאני עושה בין 10K ל 15K ק"מ בשנה. אף פעם לא ממש בדקתי את הנתון, ופתאום התברר לי שאני עושה 30K ק"מ.

מחשבונים נשלפו, גליונות אקסל נפרשו, ומהר מאוד הבנתי, שהסיאט זללנית הדלק (בין 10 ל-11 ק"מ לליטר) קונסת אותי ב-7000 ש"ח נוספים כל שנה על פני כל דיזל ממוצעת.

תנאי הבסיס שלי היה טורבו-דיזל מהדור החדש, TDI/HDI וכד' בעל הספק סביר, ולשם שינוי אחרי הקורדובה, משהו עם התנהגות סבירה.

השילוב של דיזל מתנהגת בארצנו דלת הדגמים, הביא אותי מהר מאוד ל-3 אלטרנטיבות: פיאסטה, אסטרה וקסארה. הראשונה נפסלה מטעמי תקציב, על השניה שמעתי סיפורי זוועות בקשר לגרסת הט' דיזל, ונותרתי עם האחרונה.

בעזרת חבר סוחר, איתרתי קסארה HDI אחת עם 177,000 ק"מ במכרז.

במגרש היא נראתה טוב, שמורה יחסית. מחיר הזכיה איפשר לי לספוג אי אילו תיקונים הצפויים מחתול בשק, ואכן היו: הגיר דרש שיפוץ, החלפת צמה (קטנה) במנוע, וטיפול גדול.

חצי שנה ו-15,000 ק"מ מאוחר יותר, קצת לפני הטיפול הבא, והסיטרואן, בניגוד למוניטין שנושא איתו המותג, עבדה כמעט ללא דופי. יש רק "באג" אחד, שבו כאשר נותר פחות מרבע טנק דלק, ומבצעים פניה ימנית ארוכה מאוד (ארוכה כמו הירידה מכיוון הרצליה מזרח לאיילון צפון למשל) מפסיק להגיע דלק למנוע. למרבה המזל, בניגוד לדיזלים ישנים, אחרי דקה של המתנה המערכת בונה לחץ בעצמה ולא נדרש ניקוז אויר כדי להניע.

עם 90 כ"ס על 1200 ק"ג, הקסארה אינה מרגישה חלשה כלל, למרות שהיא גם לא ממש מהירה. המנוע מספק את מירב המומנט סביב 2500-2700 סל"ד, ושם גם נמצאת נקודת ההספק המירבי. משם ואילך, גרף המומנט צונח אל מותו שמגיע לפני 5000 סל"ד.

המנוע יוצר תחושה מעניינת לאנשים המורגלים במנועי בנזין: כל עוד לא מושכים את המנוע יותר מידי, ועובדים בפחות מ-3500 סיבובים, התחושה היא של מכונית חזקה מאוד. משהו כמו בנזין 2 ליטר מוגדשת עם איזה 200 כ"ס. (טוב אולי אני טיפה מגזים...)

אבל ברגע שהמחט מתחילה להתקרב ל-4000, התחושה היא כאילו מישהו מושך החוצה את כבלי ההצתה, בזה אחר זה לאותו מנוע דמיוני, מנתק עוד בוכנה כל 100 או 200 סל"ד, וקצת אחרי 4500, אתה נשאר עם אחת.

בזינוק מהמקום זה משעשע במיוחד. פשוט עוזבים קלאץ' בלי גז ונותנים לאוטו להתגלגל בסרק. מצמידים דוושה לרצפה, וסופרים עד שתיים (לוקח לטורבו זמן להתעורר). ואז פתאום הוא מתחיל למשוך, החל מ-1000 סיבובים, המומנט הרב מקפיץ את האוטו קדימה באופן שלא קיים במנועי בנזין דרומית ל-2 וחצי ליטר.

בכביש המהיר, שיוט ב-110 מגיע ב-2300 סל"ד רגועים, והורדת הילוכים לצורך עקיפה היא כמעט מיותרת לחלוטין. מכיוון שאתה משייט כ"כ קרוב לשיא המומנט, כל לחיצה מייד גורמת לתאוצה מרשימה, אפילו בחמישי.

צריכת הדלק הממוצעת נעה בין 15 ל-17 ק"מ לליטר, כתלות בכובד הרגל.

עם צמיגים במידה 195/55-15 ובלמי דיסק בארבע פינות האחיזה טובה בשני הצירים. ההתנהגות הפתיעה אותי לטובה. לקסארה נטייה כמעט אובדנית להיגוי יתר. הפניית ההגה יוצרת תגובה חדה ותת היגוי לא קיים כלל. אף פעם. בתוך פניה קרוב למגבלות, ללא רגל מוכנה על הגז להעברת עוד קצת משקל אחורה, תמצא עצמך מהר מאוד לרוחב.

ככלי ג'ימקאנות, היא לא מבריקה. בסיס הגלגלים הארוך קצת מקשה, אבל עיקר הבעייה היא שרוב הג'ימקאנות מתוכננות לקצה העליון של ההילוך הראשון במכוניות בנזין, במהירות שלקסארה היא מהירה מידי לראשון אבל עוד לא מצדיקה שני.

למי שעושה 20,000 ק"מ בשנה או יותר אני ממליץ לעשות את המעבר לצד האפל של הסולר. כאשר חברת ביטוח אחת מציעה לנו הצעה זולה ב-300 ש"ח מחברה אחרת, אנחנו עוברים בלי לחשוב פעמיים. כאן מדובר בחסכון של אלפי שקלים בשנה. עבורי, גם אחרי קיזוז של 1400 ש"ח תוספת אגרת דיזל, אני מרוויח יותר מ-5000 ש"ח בשנה ביחס לאלטרנטיבה בעלת פלאגים.

הדיזלים החדשים הם אמינים שקטים והיום כבר חזקים משמעותית מהבנזינים בנפח זהה.

צ'ופר נוסף, הוא השקט והשלווה בה המנוע מתנהל גם כאשר אתה מוציא לו את המיץ (סולר?) בכביש מתפתל. זו שלימינך, שרגילה לשמוע את צווחת הסל"ד כאשר אתה לוחץ חושבת לתומה שאתה נוסע כמו בנאדם.

IMG_3623.jpg

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

נהנתי לקרוא על בחור מבין עניין שבחר בכיוון קצת שונה.

מניסיון רב על אסטרה טורבו דיזל במשפחה, האוטו פשוט כיף....כלומר המנוע כיף, האוטו בכללי לא בדיוק מתנהג כמו ה-ZX אבל המנוע....אחחח המנוע!

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לחבר הכי טוב שלי היה אותו הרכב עד לפני 3 שבועות,3 שנים הרכב עבד כמו שעון שוויצרי,0 תקלות.

הסתיימו 3 שנים וכאילו הרכב "הרגיש" ומאז התקלות פשוט גמרו את חבר שלי,הרכב שימש לעבודה באיזור הקריות ולא עבר שום התעללויות. לרכב הוחלפו 3(!)משאבות דלק בתקופה של שבועיים מאחר ולא מצאו מדוע הוא כבה.בסיבובים,אותו סיפור.2מחשבים הוחלפו בתירוצים של המוסך,הרכב התחמם המון ונאלצו לגרור אותו באופן תמידי למוסך,אני חייב לציין שהרכב נכנס לטיפולים בול בזמן ללא איחורים,וגם במוסך הודו באיזה שלב שהם כבר לא מצליחים לעלות על התקלות בעזרת המחשב.

אני חייב לציין שאני אוהב רכבים צרפתים וכל מה שנכתב לגבי נוחות/רעש/תאוצה נכון ואמיתי לגבי רכב זה,

אך רק בשלוש השנים הראשונות.יכול להיות שהרכב היה "לימון" אך הבנתי שבמוסך הוא לא היה היחיד עם אותם התקלות.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

• אחראי פורום
פורסם

נהנתי לקרוא, עשית צעד חכם וכיף לראות כמה הפירות מוחשיים...

בעתיד נראה לי שגם אני אצטרך לעשות את זה.

אני מסכים גם עם casper - היה לי יום צפוף וארוך (כ-500 ק"מ) עם אסטרה דיזל

וממש הופתעתי מהביצועים . אם אני לא טועה מדובר ב-82 כ"ס שהרגישו

הרבה יותר חזקים , ההגה לא רע והרכב משייט בשקט ובנינוחות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

האסטרה (מנוע 2000 טורבו דיזל) היא באמת חיה יש לה ביצועים מעולים והיא נותנת תמורה טובה. (טוב נו..רכב של סא"ל)..המחלה היחידה שלך הרכב זה המנעול הגה (שבגללו המפקד שלי-סא"ל, תפס טרמפים הביתה :lol: ).

אחח...איך שהטורבו נכנס ב 2500 סל"ד..

Suzuki Jimny

פורסם

אחלה!

בזמנו מסעתי על קסרה HDI של מישהו שעשה לה צ'יפ. סה"כ הרבה אנשים לא הולכים בכיוון- אבל האופציה קיימת. המכונית השתנתה לחלוטין. לדעתי הטענות על 30 יותר מומנט נכונות.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
לחבר הכי טוב שלי היה אותו הרכב עד לפני 3 שבועות,3 שנים הרכב עבד כמו שעון שוויצרי,0 תקלות.

הסתיימו 3 שנים וכאילו הרכב "הרגיש" ומאז התקלות פשוט גמרו את חבר שלי,הרכב שימש לעבודה באיזור הקריות ולא עבר שום התעללויות. לרכב הוחלפו 3(!)משאבות דלק בתקופה של שבועיים מאחר ולא מצאו מדוע הוא כבה.בסיבובים,אותו סיפור.2מחשבים הוחלפו בתירוצים של המוסך,הרכב התחמם המון ונאלצו לגרור אותו באופן תמידי למוסך,אני חייב לציין שהרכב נכנס לטיפולים בול בזמן ללא איחורים,וגם במוסך הודו באיזה שלב שהם כבר לא מצליחים לעלות על התקלות בעזרת המחשב.

אני חייב לציין שאני אוהב רכבים צרפתים וכל מה שנכתב לגבי נוחות/רעש/תאוצה נכון ואמיתי לגבי רכב זה,

אך רק בשלוש השנים הראשונות.יכול להיות שהרכב היה "לימון" אך הבנתי שבמוסך הוא לא היה היחיד עם אותם התקלות.

לגבי ה"באג" של כביה בסיבובים, מדובר בטעות תכנונית - משאבת הדלק מורכבת בצדו הימני של מיכל הדלק, והצנרת שאמורה להביא דלק מהצד השני לא מגיעה לכל הפינות... הבאג הזה הוציא למשאבת הדלק לחץ נמוך - זו שמותקנת במיכל - מוניטין של בעייתית, ובאמת מחליפים אותה המון. (שלא לצורך) . הפתרון הוא לא לרדת משליש-רבע טנק דלק. גם ככה מגיעים ל-600 ק"מ בקלות.

לגבי שאר בעיות החשמל במנוע - זה אוטו שחייב מומחה במערכות המחשוב שלו. כל אדם אחר יגרום יותר נזק מאשר תועלת. אני יודע שאצלי הייתה צמה שהיה בה נתק לחיישן, שהוחלפה (117 ש"ח) במוסך עם בעל מקצוע טוב לעניין, אבל לפני כן במוסך אחר רצו להחליף לי משאבת הזרקה בשווי 4500 ש"ח.

אני מנחש שהחלפות המחשבים של חבר שלך היו מיותרות. כשנכנסים עם אוטו כזה למוסך, והמוסכניק אומר שהוא לא בטוח מה הבעיה ורוצה להתחיל להחליף יחידות אלקטרוניות בשביל לנסות לראות אם זה עובד, החלק היחיד אותו צריך להחליף, ומהר, זה המוסך.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

גילית את מה שבאירופה ובארה"ב גילו מזמן: שבמכונית לשימוש יומיומי, המומנט חשוב מההספק הסופי. באירופה עושים את זה בדיזל, ובארה"ב בעזרת מנועי בנזין עתירי מומנט.

בחמש השנים האחרונות אני נוסע 50K ק"מ בשנה על דיזל. אני לא הראשון לצאת מהרמזור, אבל בכל מצבי הנסיעה האחרים על כביש ציבורי, לדיזל יש יתרון. לזה תוסיף את אורך החיים של המנוע ותקבל מכונית שמתאימה מאוד למי שנוסע הרבה.

לצערך בגלל מדיניות המיסוי ועליית מחירי הדלק, הפסדת את התקופה בה למלא מיכל דלק בתחנה עלה פחות מלשתות שם כוס קפה. ב2001 תדלקתי בנהריה ונסעתי לאילת. שם מלאתי שוב - ב 70 ש"ח.

נמרוד

פורסם
לא סתם אני שומר אמונים לאוקטביה דיזל של המורה נהיגה שלי...:inlove:

אחלה שירשור!

אור.

רכבי טורבו דיזל תמיד מרגישים חזקים,אףך תנסו מדי פעם להסתכל על המחוג.

הדבר שהכי זכור לי מנהיגה על אוקטביה TDI ,של המורה שלי-יכול להיות כי סחטתי אותה היטב היה השעית טורבו המעצבנת הזאת ,שבאותו רגע הטורבו לא מגיב כראוי והמנוע לא סוחב.

אני עדיין מאמין שהפתרון הכי טוב הוא גפ"מ,ולא בגלל שיש לי אחד אלא כי הוא יותר שקט מסולר,יותר זול מסולר,וכדומה'.

המערכת דור 4 MISTRAL נותנת לרכב להרגיש הרבה יותר טוב.

פורסם
לגבי ה"באג" של כביה בסיבובים, מדובר בטעות תכנונית - משאבת הדלק מורכבת בצדו הימני של מיכל הדלק, והצנרת שאמורה להביא דלק מהצד השני לא מגיעה לכל הפינות... הבאג הזה הוציא למשאבת הדלק לחץ נמוך - זו שמותקנת במיכל - מוניטין של בעייתית, ובאמת מחליפים אותה המון. (שלא לצורך) . הפתרון הוא לא לרדת משליש-רבע טנק דלק. גם ככה מגיעים ל-600 ק"מ בקלות.

לגבי שאר בעיות החשמל במנוע - זה אוטו שחייב מומחה במערכות המחשוב שלו. כל אדם אחר יגרום יותר נזק מאשר תועלת. אני יודע שאצלי הייתה צמה שהיה בה נתק לחיישן, שהוחלפה (117 ש"ח) במוסך עם בעל מקצוע טוב לעניין, אבל לפני כן במוסך אחר רצו להחליף לי משאבת הזרקה בשווי 4500 ש"ח.

אני מנחש שהחלפות המחשבים של חבר שלך היו מיותרות. כשנכנסים עם אוטו כזה למוסך, והמוסכניק אומר שהוא לא בטוח מה הבעיה ורוצה להתחיל להחליף יחידות אלקטרוניות בשביל לנסות לראות אם זה עובד, החלק היחיד אותו צריך להחליף, ומהר, זה המוסך.

זה נשמע יותר כמו שצריך להחליף מוסך לפני שמחליפים חלקים ברכב ...

חן, אני מכיר מישהו ששיפר ברלינגו HDI לביצועים מעולים. לא זוכר לכמה כ"ס הוא הגיע (נדמה לי שפי 2 מהמקור) אבל אם תרצה אני אקשר אותך ותשאל אותו.

דני G.

פורסם

כל הכבוד!

ממש התרגשתי לראות עוד מישהו שעובר לדיזל ומבין כמה נכון היה המעבר.

אגב - החלפת תוכנת ניהול מנוע אמנם תעלה כ3 אלפיות אבל לא רק תיתן לך יותר כוח זמין בכל טווח הסקאלה אלא גם תחסוך דלק עוד יותר בנסיעה רגועה (כך טוענות חברות הtuning),

דבר שבבנזין אטמוספרי שווה ככוסות רוח למת (אפרופו השוואה)

מקסים - אתה מוזמן להסתכל על המחוג באודי שלי, הוא גם מטפס מהר, הזינוק של 60-120 מהיר יותר מכל רכב אחר בקטגוריה, כולל גולף V6 לדוגמא (נמדד) וכנראה גם ה2TFSI.

זה אולי לא עוזר המון ביצירה מהרמזור (למרות שגם שם - גז לא מבוקר וה205x55 שלי חופרים בשני ההילוכים הראשונים) אבל תאוצות ביניים חשובות מאוד בנסיעה מנהלתית וספורטיבית כאחד.

פורסם

חן, נהנתי לקרוא את חוות דעתך בעניין - ואשמח אם תוכל לפרט קצת עלויות (אם אתה יכול לנקוב בעלות רכישה שלך - מה טוב, אם לא אז בעלות "מחירון") ואם תוכל להיכנס קצת לעניין התיקונים (מה התיקונים והעלויות שיכולים לצוץ במהלך הדרך).

שאלה נוספת באותו העניין; איך אתה משווה את הקסארה דיזל עם צריכת דלק של 15-17 ק"מ לליטר למכוניות אחרות של קונצרן PSA עם מנוע בנזין בנפח 1.4 שמגיע לצריכת דלק של 14 ק"מ לליטר בממוצע (האם ההפרשים גדולים וכדאיים או לא קטנים ולא שווים את הסיכון של תיקונים יקרים בדיזל ביחס לבנזין - בעיקר בתחום המשאבות הזרקה שבדיזל יקרות מאוד).

תודה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...