Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
העניין הזה אגב, רק ילך ויחמיר עם הזמן..

תתרפקו על העבר, זה מה שישאר לנו בקרוב..

הסיוויק TYPE-R הייתה עבורי נקודת שבירה.. מכונה עם פוטנציאל אדיר , שרוסנה וסורסה על ידי הגה מחושמל פרי יצר השטן בעצמו..

פיייי, זה כלכך נכון .

בזמנו, לקחתי את ה TYPE R לנסיעת מבחן , הגעתי לסוכנות עם ה 306 שהיתה לי שמהרגע שסובבתי את ההגה של ה R התגעגעתי אליה.

איזה ביזבוז...

מנוע מדהים , שילדה טובה , הגה של OUT RUN .

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש צדיקה בסדום:

אלפא רומיאו, עדיין עם הגאים מוגברים הידראולית, גם בדור החדש (159 ואחיותיה). לכן מן הסתם גם לא הופנה הסקר לנציגיה...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
יש לי תחושה עמומה ש95 אחוז מהמגיבים כאן לא היו שמים לב אם מחר בבוקר היה להם באוטו הגה חשמלי ולא הידראולי... אבל זה אף פעם לא הזיק להחשיב את עצמך כאנין טעם' date=' לא?[/quote']תתפלא, אבל יש פה אנשים שאפילו מרגישים אם יש ירידה של 2PSI באחד הצמיגים, וגם יודעים באיזה צמיג.

בפורום ג'יפים שאני מכבד לא הייתי רושם הערה בסגנון "יש לי תחושה עמומה ש95 אחוז מהמגיבים כאן לא היו שמים לב אם מחר בשטח הם היו במצב 2X4, או 4X4, או נוהגים עם דפרנציאל נעול או לא... אבל זה אף פעם לא הזיק להחשיב את עצמך כאנין טעם, לא?".

כבד את הפורום שאתה כותב בו. יש אנשים שנהנים מזה ויודעים להבחין בהבדל, ואני מאמין שהם חלק גדול מהפורום.

רז, שאפילו לא משתייך להגדרה שלך (ההגה אצלי לא חשמלי ולא הדראולי).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

זה לא קשור לפורום, זה קשור לאנשים, אז אין לך מה לקחת את זה כסוג של נסיון פגיעה בפורום. ברור שיש אנשים שבאמת מרגישים בהבדל והוא מהנה אותם או מפריע להם, אבל אני חושב שהם מעטים ביחס לכלל המהנהנים ואתה חושב שהם רבים יותר. אז על מה אתה כועס? שהאחוזים שאני מעריך הם שונים מהאחוזים שאתה מעריך?

אתה בהחלט מוזמן לחפש בפורום שלי התבטאויות שלי שסותרות את הדיעה הרווחת :

נסה לעשות בג'יפולוג חיפוש על התערבות עבר שלי: עבירות ג'יפ כפול נעילות, עם בזנ"טים שמותקנים במקום בולמים, מול ג'יפ לא נעול עם מתלים משופרים מאוד, או ההתבטאות המעניינת של נמרוד, השותף שלי, על הסיבה שבגללה מערכות מתלים שבאות כקיט שיפור לעולם לא יהיו צבועות בשחור.

אבל אם הפרעתי להנהון הקולקטיבי אחרי הדיעה השלטת, אתה מוזמן למחוק את התגובות שלי. מתנצל.

פורסם

מריוס.

לא בטוח שהבנתי את כוונתך לגבי יחסי העברה בהגה.

הכוונה שלך באומרך "יחס העברה הוא היחס בין מספר סיבובי ההגה לבין זוית הפניית הגלגלים".

אם תוכל לחדד נק' זו, זה יהיה בכלל מצוין.

אביחי

פורסם

להלן הסבר פשוט :

הונדה S2000, יחס העברה- 2:1

הפניית ההגה ב2 מעלות תגרום להפניית הגלגלים של 1 מעלה, "הגה מהיר"!

משאית, יחס העברה - 1: 20

הפניית ההגה ב20 מעלות תגרום להפניית הגלגלים 1 מעלה, "הגה איטי מאד"...

פורמולה 1, יחס העברה - 1:1 , טוב תנסה לחשב:-)

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם

בשתיים מהתגובות להודעתי נתקלתי בחוסר הבנה בסיסי, הדורש הסבר.

MAGICIAN אינו מסוגל להבחין בין חדות לרגישות ההיגוי. יחס ההעברה מייצג את חדות/מהירות התגובה, אבל אין לו שום קשר להיזון-חוזר (ע"ע אלפא 147).

JMG סבור שהתנגדות לחישמול = התנגדות לקידמה. טעות גדולה.

קידמה רצויה כשהיא משרתת את המטרה (ואני אומר את זה בתור מי שבשנת 1981, כשאנשים דיברו במושגים של "13 כוח" להגדרת מנוע 1300, בחר בשם טורבו עבור מגזין הרכב העברי הראשון).

קידמה שאינה מקדמת את הנהג אינה אלא נסיגה. הזרקת דלק מקדמת לעומת קרבורטור וכו'. הגה חשמלי, שגוזל מהנהג את מקור ההנאה שלו מהמכונית - ניהוג - אינו קידמה אלא נסיגה.

בעתיד יהיה הגה חשמלי ראוי למאכל נהג? הלוואי. עד אז תתכבד לה תעשיית הרכב ותשתמש בו במסלול הניסוי הפרטי שלה ולא תשווק אותו לציבור בתואנות שווא.

פורסם
בעתיד יהיה הגה חשמלי ראוי למאכל נהג? הלוואי. עד אז תתכבד לה תעשיית הרכב ותשתמש בו במסלול הניסוי הפרטי שלה ולא תשווק אותו לציבור בתואנות שווא.

בינתיים נראה שיצרנים לא מעטים מצליחים לייצר הגאים חשמליים שהם מדוייקים יחסית ובעלי משקל סביר. בתוספת החסכון בדלק (בין השאר) מסתבר שזה מספיק בשבילם - פשוט כי זה מספיק ל-99% מהנהגים. אם מדובר במכונית ספורטיבית - אכן התקשורת עם הנהג היא ממעלה עליונה ובמרבית המקרים הגה חשמלי פשוט לא מספק את הסחורה. אבל במכוניות אמצע הדרך - כנראה שאין לנו ברירה, ואני גם לא רואה שאנחנו (=הציבור) מתלוננים במיוחד...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ניסיוני במכוניות בעלות הגה מחושמל נמוך ולמעשה מצטמצם במאזדה RX8 GT שם ההגה המחושמל הרגיש טוב מאוד לדעתי.

אם מי שנהג על מספר מכוניות מחושמלות הגה *וגם* על אותה המאזדה ומוכן להשוות בין תחושות ההגה שלהן אודה לו.

מוטי, שבמיאטה שלו שבמקורה מתוגברת הידראולית פירק את המשאבה וקווי הלחץ וקיבל הגה כבד ומלא פידבק שמרגיש מעולה במהירויות גבוהות וגם חסך כמה ק"גים בחרטום הרכב על הדרך :-P

פורסם

לדעתי אחת הסיבות שיצרנים לא מכניסים הגה הידראולי לדגמים הספורטיבים, (לפעמים דווקא לדגמים הרגילים הידראולי, ולספורטיבים חשמליים) זה משיקולי מקום בתא מנוע. חוץ מההוצאה המוגדלת על תכנון מחודש של ההגה ההידראולי רק עבור דגם ספורטיבי שימכר בכמות קטנה. מן הסתם בדגם זה יש עוד פחות מקום בתא המנוע מאשר בדגם רגיל, ועכשיו צריך גם לדחוף שם הגה הידראולי שתופס יותר מקום.

לגבי חדות ההיגוי, לדעתי הפנית הגלגלים ב X מעלות עדיין לא בסיס להשוואת חדות ההיגוי מכיוון שאותה זוית X תיצור היגוי חד יותר ורדיוס סיבוב הדוק יותר ככל שמדובר על רכב עם בסיס גלגלים קצר יותר. לכן קארט עם היגוי 1:2 יהיה חד יותר מאלפא עם אותו היגוי שתהיה חדה הרבה יותר ממשאית עם אותו היגוי.

כמו כן הגה חד הוא רק מעצבן לדעתי למי שלא מחפש שינוי כיוון מהירים (כלומר בעיצומה של נהיגה ספורטיבית למהדרין) ואם אתה כבר כן בעיצומה של נהיגה ספורטיבית, נתון חשוב יותר הוא זמן התגובה של הרכב לפקודת היגוי, מה שנקרא כניסת מדרגה, כלומר INPUT של הפניית הגה מהירה ואז החזקתו שם, ומדידה של כמה עשיריות שניה עד שהרכב מפתח את כוח הG המקסימלי. מן הסתם נתון זה לא תלוי בחדות ההיגוי אלא בחתך הצמיגים וכיול המתלים.

פורסם

נעים סוף סוף לקבל מרוני א. כתבה ענינית שבאה מאהבה לנושא ללא עסוק אובססיבי בעבר או קטילות על בסיס אישי. נקוה שזו הסנונית שמבשרת את האביב ושרוני ימשיך בדברים כאלה שהוא טוב בהם

פורסם
בינתיים נראה שיצרנים לא מעטים מצליחים לייצר הגאים חשמליים שהם מדוייקים יחסית ובעלי משקל סביר. בתוספת החסכון בדלק (בין השאר) מסתבר שזה מספיק בשבילם - פשוט כי זה מספיק ל-99% מהנהגים. אם מדובר במכונית ספורטיבית - אכן התקשורת עם הנהג היא ממעלה עליונה ובמרבית המקרים הגה חשמלי פשוט לא מספק את הסחורה. אבל במכוניות אמצע הדרך - כנראה שאין לנו ברירה, ואני גם לא רואה שאנחנו (=הציבור) מתלוננים במיוחד...

רוני

אין בעייה לקבל הגה חשמלי מדוייק , ובעל משקל (מלאכותי).

אבל כאשר אתה דוחף מנוע חשמלי באמצע מערכת ההיגוי :

SG2015FIG2.gif

בודדת למעשה את הגלגלים מגלגל ההגה. המנוע החשמלי המ?ת?ג?ב??ר הופך לחוצץ (BUFFER) שמונע מהנהג לקבל רגישות ומידע אמיתי מהגלגלים.

פורסם

אחד הקטעים שנראה לי שהרבה פה התעלמו ממנו הוא העובדה שללקוחות מסויימים, אלו שהם יותר פוריטנים, יותר הארד-קור, קשה לקבל באופן נפשי את המעבר להגאים חשמליים מהגאים הידראוליים.

אלו אותם הלקוחות שאולי התלוננו לפני כן על הגאים הידראוליים (כן, הידראוליים) שהם חסרי משקל או רגישות לעומת ההגאים הלא מתוגברים... אפשר לחשוב שהיום כל רכב ספורטיבי שמצוייד בהגה הידראולי הוא בהכרח טוב. ממש לא.

אני מצליח להזכר בלי שום בעיה בחוסר המשקל המעצבן של ההגה בגרסת ה-"Track Edition" (!) של הניסאן 350Z המצויידת בהגה הידראולי :?.

דוגמא הפוכה ומפתיעה משהו - במיאטה שידועה בזכות תחושת ההגה המצויינת, ההגה המתוגבר הידראולי מרגיש ה-ר-ב-ה יותר טוב מההגה הלא-מתוגבר שמאזדה שיחררו עם גרסת ההארד-קור R-Package בשנת 94.

אני בעד קדמה, ואם כמה שנות פיתוח של הגאים חשמליים (בדומה למה שלקח להגאים ההידראוליים, להזכירכם) יצליחו לספק הגאים עם תחושה טובה תוך שהם חוסכים במקום, בדלק וכמובן בזיהום אויר - אני תומך.

יש קדמה שגם אני אישית כחובב מכוניות מזן ההארד-קור לא מצליח להסתדר איתה, DSG למשל... לא רואה את עצמי קונה מכונית שעושה את ה-Heel-toe במקומי, ולא משנה כמה זה יותר יעיל ואפילו מהיר בהחלפות ההילוכים ובתאוצות נטו.

אני נהג שרוצה לדעת איך עושים את זה ולא לראות מהצד איך זה מתבצע.

לגבי שיטת תגבור ההגה, I couldn't care less.

אם זה עובד טוב לא אכפת לי שישתמשו בתחנת כוח גרעינית שמונעת ע"י פלוצים של אוגרים שהאכילו אותם פול.

מוטי

• תוכן חדש...