Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה magician, וStudent.

הגודל של הצמיגים הוא 165/75R14

המקומות שהמלצת עליהם מעולים בשבילי, כי אני גר ממש צמוד לגבעת שאול. ואין לי עצבים להגיע עד תלפיות.

אבל כנראה אצטרך בכל מקרה להגיע לאוטודיפו, אני צריך לקנות כיסויים למושבים, ומים ירוקים.

חשבתי על תקציב עד 1,000 שח. אילו צמיגים מומלצים במחיר הזה? (כולל העבודה כמובן, כי אין לי מושג איך עושים זאת).

ואגב, מה קורה עם הצמיגים המשומשים? הוא לוקח אותם לעצמו? כי בסה"כ הם טובים.

פורסם

רק הערה - בטסט לא נבדקת זהות בין הצמיגים אלא אך ורק תקינות כל צמיג בפני עצמו והתאמת המידות (בלבד) בין כל הצמיגים ורשיון הרכב.

המידה שלך אינה חריגה ובמחיר של אלפיה במזומן אתה אמור להיות מסוגל לקנות רביעיית צמיגים טובה של יצרן ידוע, עשה סקר קטן בפנצ'ריות ואל תתבייש להתמקח ולשאול על מחיר מזומן.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
רק הערה - בטסט לא נבדקת זהות בין הצמיגים אלא אך ורק תקינות כל צמיג בפני עצמו והתאמת המידות (בלבד) בין כל הצמיגים ורשיון הרכב.

המידה שלך אינה חריגה ובמחיר של אלפיה במזומן אתה אמור להיות מסוגל לקנות רביעיית צמיגים טובה של יצרן ידוע, עשה סקר קטן בפנצ'ריות ואל תתבייש להתמקח ולשאול על מחיר מזומן.

ההערה שלך לא במקום ולא נכונה.

בגלל שאנחנו מכירים אני אעשה לך הפעם הנחה!...:|

אגב, על מה הסתמכתה בהערתך???

בטסט חייבים להתייחס בהתאם להנחיות לבוחנים המופיעים באוגדן לבחינת רכב, לפיהן יש לפסול את הצמיגים:

(התייחסתי רק למה אסור על סרן אחד- יש סיבות נוספות לפסילה)

5. מידות שונות של צמיגים המורכבים על אותו סרן או סרנים.

8. א.סוגים שונים של צמיגים המורכבים על סרן אחד.

ב. זוג צמיגים רדיאליים בלבד המורכבים על הסרן הקדמי

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם

מריוס - אני חושב שאנחנו דווקא כן מסכימים.

א. מידות שונות - התייחסתי בתגובתי ורשמתי שהמידות של כל הצמיגים חייבות להיות זהות ביניהן ולרשום ברשיון הרכב. (למעט חריגים נדירים ביותר בהם המידה מאחור שונה מהמידה מלפנים, וזה מצויין ברשיון הרכב)

ב. סוגים שונים - אני חושב שמדובר בסוגים מבחינת רדיאלי/לא רדיאלי וכו', לא מבחינת המותג או דגם.

ג. לא הייתי מודע לסעיף פסילה זה - אבל ברכבים מודרניים (פרטיים, לא משא) החתך ממילא פחות מ-80 ואסור להתקין צמיג שאינו רדיאלי, נקודה. אז הסעיף הזה לא ממש רלוונטי כי כל הצמיגים רדיאליים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
מריוס - אני חושב שאנחנו דווקא כן מסכימים.

ב. סוגים שונים - אני חושב שמדובר בסוגים מבחינת רדיאלי/לא רדיאלי וכו', לא מבחינת המותג או דגם.

סוגים שונים כוללים את כל האופציות - לרדיאלים יש התייחסות באמצעות ההגדרה מדוייקת: "רדיאליים".

כדי להסיר ספק :? ממך, על כל בוחן, שוטר בוחן, מכון טסטים, מוסכים ואנשי מקצוע המוגדרים עפ"י החוק - כולם אמורים לפסול, להתריע ולחייב התקנת צמיגים דומים על אותו סרן.

מריוס

פורסם

מריוס - אתה טועה ומטעה.

הצמיגים חייבים להיות תואמים, אך לא חייבים להיות זהים.

הקריטריונים לבדיקה:

(1)מידת צמיג.

(2)סוג - רדיאלי או לא.

(3)עומס ומהירות.

מעבר לכך: הרכב לא עבר טסט(מבחן שנתי) אלא טסט(בדיקת קניה/מכירה).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
מריוס - אתה טועה ומטעה.

הצמיגים חייבים להיות תואמים, אך לא חייבים להיות זהים.

הקריטריונים לבדיקה:

(1)מידת צמיג.

(2)סוג - רדיאלי או לא.

(3)עומס ומהירות.

מעבר לכך: הרכב לא עבר טסט(מבחן שנתי) אלא טסט(בדיקת קניה/מכירה).

לגבי הטסט הובהר לחלוטין-ראה את מה שנכתב.

לגבי טועה ומטעה - בהיותך בוחן רכב, אני ממליץ לך לבדוק שוב את ההנחיות של משרד התחבורה וגם לקרוא שוב את ההנחיות שמופיעות באוגדן לגבי הסיבות לפסילה.

אם עד היום ההנחיות באוגדן פורשו אחרת ממה שכתבתי, אז יהייה צורך בהבהרות ובהנחיות מידיות.

מתוך הכרות מקצועית של הנושא, על פניו נראה שיש אי הבנה, שלדעתי חובה לפתור אותה שעה אחת קודם!

ומעבר ל"פירוש" כפי שמשתמע מתוך התייחסותך, האם לא ברור מעבר לכל ספק שיש השפעה מכרעת על האחיזה, האטה ובלימה, כאשר מבנה\חריצי\צלעות הסולייה של הצמיג , שונים במבנה\צורה, כמות הגומי לעומת הצמיג האחר המורכב על אותו סרן?

האם לא ברור, מה הבדל בין מבנה סוליית צמיג כיווני לבין מבנה סוליית צמיג אסימטרי ולבין מבנה סוליית צמיג סימטרי?

בכל אופן, הערתך הדליקה מנורה אדומה!

אני כבר יבדוק את הנושא מול משרד התחבורה על מנת לתקן את אי ההבנה ובאם יהייה צורך, אני יצפה לעדכון מהיר של בוחני הרכב בתחום.

מריוס

פורסם

אין שום בעיה חוקית לנסוע עם 4 צמיגים מתוצר שונה! עפ"י החוק - 4 הצמיגים חייבים להיות זהים מבחינת המידות וקודי העומס/מהירות שלהם.

הבעיה של נסיעה עם 4 צמיגים מתוצרת שונה נוגעת להתנהגות פוטנציאלית בחירום או במצבי התנהגות קיצוניים של הרכב. נושא חשוב, אך לא מבחינה חוקית.

המצב הרצוי, כמובן, הוא 4 צמיגים זהים לחלוטין. לא תמיד ניתן או כדאי להחליף רביעיה. במקרה כזה אפשר לנסוע עם 4 צמיגים משני תוצרים שונים ולהקפיד לשים אותם כל אחד על אותו הסרן, מאחור- את החדשים/אוחזים יותר.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
אין שום בעיה חוקית לנסוע עם 4 צמיגים מתוצר שונה! עפ"י החוק - 4 הצמיגים חייבים להיות זהים מבחינת המידות וקודי העומס/מהירות שלהם.

הבעיה של נסיעה עם 4 צמיגים מתוצרת שונה נוגעת להתנהגות פוטנציאלית בחירום או במצבי התנהגות קיצוניים של הרכב. נושא חשוב, אך לא מבחינה חוקית.

המצב הרצוי, כמובן, הוא 4 צמיגים זהים לחלוטין. לא תמיד ניתן או כדאי להחליף רביעיה. במקרה כזה אפשר לנסוע עם 4 צמיגים משני תוצרים שונים ולהקפיד לשים אותם כל אחד על אותו הסרן, מאחור- את החדשים/אוחזים יותר.

ראשית, אשמח שתאיר על מה אתה מבסס את תשובתך?

*משפטן?

*נציג משרד התחבורה?

*מכון טסטים-בוחן?

*צמיגאי?

בגלל חשיבות הנושא ועל מנת להסיר כל ספק גם הקטן:

התייחסותי מבוססת על ת"ת 322 ד' (1)

1ד.לא יורכבו ברכב מנועי צמיגים שונים במידה, בכושר העמסה ובמבנה על סרן אחד.

*הנחיות משרד התחבורה באמצעות האוגדן לבחינת רכב -הנושא נבדק שוב היום בבוקר מול אנשי המקצוע של משרד התחבורה שהבהירו לי היטב שאין לפרש אחרת את הנחיות שבאוגדן, אלא אם נוקטים בתפיסת "ראש קטן"!

כמו כן ניתן לפנות להתיעצות\הבהרה בנושא מול הגורמים המקצועיים מטעמם.

*כמהנדס מכונות

*עדות מומחה בבית משפט לתעבורה בעניין דומה.

כל הפירושים האחרים נובעים מגישה מוטעית, לא מבוססת, ובמילים פשוטות גם על התפיסה הישראלית להיות "ראש קטן"!

אני תקווה שכל האי הבנות או הפירושים השגויים לא יהוו בשום מקרה סיבה לתאונה , גם אם בעבר הנושא פורש אחרת - אין מקום לפירוש אחר.

מריוס

פורסם

פירושך למילה "מבנה" שונה לחלוטין מאלו שהובהרו לנו ע"י מת"ח.

מותר להרכיב צמיגים מחברות שונות על אותו סרן, הפרמטרים שצריכים לעמוד למבחן הם: המידה, כושר העמסה ומבנה הצמיג(מס' השכבות וסוג השכבה).

באוגדן מצויין גם אופן הבדיקה:

3)-א' - בדוק אם הורכבו ברכב צמיגי גומי פניאומטיים(ברכב איטי ניתן לאשר צמיגי גומי מוקשים).

ב' - הצמיגים בכל סוגי הרכב חייבים להיות לפי המידות שנרשמו ברשיון הרכב.

4) בדוק את מידת הבלאי ואם עובי הפרופיל או עומק החריצים של הצמיג אינם פחותים מ-2 מ"מ(בצמיגי גומי מוקשה עוביין לא יהיה פחות מ-4 מ"מ) העזר באמצעותץ מד-פרופיל לצמיגים.

5) בדוק באם כל גלגלי הרכב זהים במידתם וגודלם.

6) בדוק באם כל צמיג נושא שם וסימן היצרן או סימן מחדש הצמיג המורשה מטעם מת"ח.

7) בדוק את טיב ותקינות הצמיג/ים ואם נראים פגומים או סימני פסילה ע"ג הצמיג.

8 ) בדוק באם כל הצמיגים דיאגונליים או אם הורכבו צמיגים רדיאליים ואושרו כאלה ברשיון הרכב.

במקרה והורכבו זוג צמיגים רדיאליים וזוג צמיגים רגילים ברכב - הצמיגים הרדיאליים יורכבו על הסרן האח' בלבד.

סיבות לפסילה:

3)-א' - מידות הצמיגים אינם זהים לרשום ברשיון הרכב.

4)-א' - עובי הפרופילך או עומק החריץ פחות מ-2 מ"מ.

ב' - צמיג שנחתכו בו מחדש חריצים של העמקת הפרופיל.

5) מידות שונות של צמיגים המורכבים על אותו סרן או סרנים.

6) על הצמיג לא הוטבע שם וסימן היצרן או המחדש המורשה.

7)-א' - צמיג חתוך(הבחן אם החתך הוא עמוק וארוך).

ב' - צמיג שרואים בו חלק כלשהו משכבת הבד הפנימית.

ג' - צמיג שיש בו סדקים בסוליה או על דפנות הצמיג מאכסון ארוך או מהשמש.

ד' - אין להרכיב צמיג עם פיצוץ בסוליה אלא אם תוקן כנדרש.

ה' - צמיג שיש בו בליטות או נפיחויות.

ו' - צמיג המסומן "פסול" או "עגלה" או "סוג ג'".

8 )-א' - סוגים שונים של צמיגים המורכבים על סרן אחד.

ב' - זוג צמיגים רדיאליים בלבד המורכבים על הסרן הקד'.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית אני מציע לך לבדוק את הנושא מול משרד התחבורה. בהבהרה מקצועית זו אני מסיים את התייחסותי לנושא מעל דפי הפורום.

כאמור ההנחיות במסגרת האוגדן, כפי שציינתה אותם , מבוססות על ת"ת 322 1ד.

מהו כולל מבנה הצמיג?

מבנה הצמיג מבחינת יצור\הנדסי(כולל מבחינה משפטית):

*עקב - BEAD BUNDLE\WIRES - נותן לצמיג את החוזק והצורה הדרושים לו להיאחז בחישוק ולעמוד בכוחות הנדרשים בעת הרכבתו על גבי החישוק.

*מעטפת העקב - CHAFER -משמשת כחיזוק ומונעת תנועה מיותרת של העקב.

*כרית העקב - אזור מעל העקב שצורתו הולכת וצרה לכוון הסולייה.

*גוף הצמיג -CARCAS - מורכב ממספר רבדים ושונים מיצרן ליצרן ואף מדגם לדגם

*חגורה - BELT -בצמיגים רדיאלים קשיחים יש חגורה מפלדה מתחת לסוליה.חגורה זו מונעת תקר ומסייעת לצמיג לשמור על שטח מגע גדול יותר עם הכביש.

*סוליה - TREAD - חלק הצמיג שתוכנן לבוא במגע עם הקרקע.מעביר את הכוחות, מגן על גוף הצמיג מפני נזק מכני ותורם לאחיזה בקרקע.חריצי הסוליה משפרים את האחיזה של הצמיג על הכביש ובכביש רטוב מנקזים את המים.הסוליה מכונה לעיתים גם מדרס. חריצי הסוליה שונים מיצרן ליצרן ומדגם לדגם.

*דופן הצמיג - מגינה על הצמיג מפני פגיעות. חייבת להיות מגומי גמיש ובעל תוספות להגנה מפני קרינת שמש.

*הכתף - אזור בצמיג שמחבר בין הסולייה ויתר שכבות הצמיג.עומד במאמצים המופעלים על הצמיג בשפות.

*רובד המגן - INNER LINER - שכבת מגן שתפקידה בצמיג עם אבוב להגן עליו ובצמיג ללא אבוב לשמש כמעין תחליף לאבוב ולסייע באיטום הצמיג על החישוק.

באף מקום באוגדן לא רשום שיש להתייחס למבנה הצמיג ללא התייחסות לסולייה ולכן הזכרתי את סעיף 8א ' שמתייחס למבנה הכולל - את הפרטים שציינתי במדוייק.

"הסולייה בצמיג המהווה חלק אינטגראלי מכל מבנה של צמיג ואין שום סיבה סבירה שמומחה, בוחן, צמיגאי לא יתייחס לסוליה כחלק ממבנה של צמיג" ...

(אגב עם מדובר בשני צמיגים שונים באותן מידות בדרך כלל יש שוני בחלק מחלקי המבנה של הצמיג).

מריוס

פורסם
כרגע אין לי ממש כסף לקניית צמיגים, אבל אם זה כל כך חשוב, זה הדבר הבא שאני אקנה.
מספיק עם ההפחדות!

ברור שרצוי שכל הצמיגים יהיו מאותו יצרן, אבל אם הם לא מאותו יצרן אך במצב טוב וגם אחידים מבחינת המאפיינים שקומפי ציין, בוודאי שאין הצדקה לזרוק כסף אלא אם כן אתה נהג שלוקח את המכונית למצבים קיצוניים.

לפחות חצי מהטסטים שלי היו עם צמיגים מתוצרות שונות. לא פעם פסלו לי צמיגים אך מעולם לא מהטעם הזה, ובוודאי שנאמנים עלי דברי קומפי שככל הידוע לי הוא בוחן רכב במקצועו.

פורסם

מסכים עם יולי.

למרות זאת, בהזדמנות הראשונה אני מציע לפותח השירשור להחליף צמיגים, ולו רק בשביל ההרגשה הטובה שהאוטו יאחוז הרבה הרבה יותר טוב..

:-)

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

שלום,

בעקבות הבהרות שקבלתי מבעלי תפקידים שונים במשרד התחבורה - אני מבקש להבהיר שעל פניו קיימות שתי תפיסות שונות לגבי נושא התקנת 2 צמיגים שונים מבנית על אותו סרן(ראה את ההסבר שלי בשרשור).

ההדרכה\הנחייה המבוססת על של ת"ת 302 ד1 למכוני רישוי באמצעות האוגדן לבחינת רכב(התנ"ך של מכוני הרישוי) אינה ממקדת את הפסילה בנושא הזה וחלק ממכוני הרישוי (איני יודע את מספרם)ממלאים את ההוראות בהתאם ללא התמקדות - היות ואין פירוט מדוייק וכנראה גם ההנחיות בהתאם.

לכן ראיתי לנכון לציין שהדברים שהובאו לפורום ע"י kompy שהוא בוחן רכב וחבר הפורום תואמות את התפיסה המובילה במשרד התחבורה שאין לפסול שני צמיגים שונים על אותו סרן שמבנה הסולייה שונה ואינם זהים ב"טביעת האצבע שלהם".

מסתבר שבמשרד התחבורה יש בכל זאת הסתייגויות מגישה זו שהועברה אלי אתמול בבוקר, שלצערי מבחינה בטיחותית והנדסית אינה נכונה.

לצערי הרפרנט שלי במשרד התחבורה אפריים צעידי ראש מחלקת תקינה ומהנדס מכונות, סיים את תפקידו במשרד התחבורה ובמקומו מונה אחר.

בכל אופן אני אנסה לשנות גישה זו של חלק מאנשי משרד התחבורה, שמוטעית מבחינה בטיחותית ואם יהיו שינויים אני אשמח לעדכן.

מריוס

מהנדס מכונות

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

• תוכן חדש...