Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לנהיגה נכונה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , על מנת להשתפר בנהיגה ( ולעבור טסט בע"ה ) הייתי רוצה לשמוע ממכם טיפים לנהיגה נכונה.

כגון - נסיעה בנתיב הימני , 2 ידיים על ההגה , כיוון מראות וכדומה...

תודה לעוזרים!

שחר.

פורסם

הדבר הראשון שאתה צריך להבין כדי לנהוג טוב ובטוח הוא:

יש הבדל בין נהיגה נכונה לבין נהיגה של לעבור טסט. מה שאתה לומד בשיעורי הנהיגה הוא בסיסי ביותר ואתה לומד אותו כדי לעבור את הטסט, על אחת כמה וכמה, לפעמים מה שמלמדים הוא בדיוק ההפך מנהיגה נכונה. לכן, הדבר הראשון שאתה צריך לעשות הוא לבצע הפרדה בין השניים, ולהבין שיש דרך בין לעבור טסט ולנהוג נכון.

דבר שני:

נהיגה מתחלקת לכמה סוגים, נהיגה מנהלתית, נהיגה ספורטיבית. לדעתי, הדבר הכי חשוב בנהיגה, מעבר לאיך מכוונים את המראות או איך בולמים נכון הוא קודם כל - להתרכז אך ורק בנהיגה (דוגמא טובה למה שקורה אם לא מתרכזים אפשר לראות בשרשור שנפתח היום). שום דבר לא יעזור אם לא תתרכז בנהיגה. אתה יכול לנהוג הכי טוב בעולם אבל זה לא יהיה שווה כלום אם לא תהיה מרוכז.

דבר שלישי:

מה שאתה לומד בהחלט מספיק כדי לעבור טסט. אני מציע, אחרי שתעבור אותו ללכת לקורס נהיגה מתקדמת, כדי ללמוד, להפנים ולישם נהיגה נכונה. לא לומדים נהיגה נכונה באינטרנט, אפשר רק להבין את התאוריה, וגם זה בצורה מוגבלת.

דבר רביעי:

כיוון מראות נכון: קודם כל בכיוון נכון אתה לא צריך לראות את הרכב שלך במראות הצדדיות. כדי לכוון אתה צריך להסתכל במראה המרכזית ולכוון את שתי מראות הצד ככה שמה שאתה רואה בחלק השמאלי ביותר של המראה המרכזית אתה תראה בחלק הימני ביותר של מראת הצד השמאלית, ומה שאתה רואה בחלק הימני ביותר של המראה המרכזית אתה תראה בחלק השמאלי ביותר של המראה הימנית. ככה לא יהיו שטחים מתים. לוקח זמן להתרגל לנסוע ככה, אבל זה שווה את זה. נראה קצת מסובך ? זה לא, אבל ראה סעיף 3 :). (כמו-כן, לטסט לא הייתי ממליץ לכוון ככה את המראות אם אתה לא רגיל).

סע בזהירות ובהצלחה !

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

משהו שגם יעזור בטסט וגם לך אישית, תסתכל הרבה.

כשאתה נוהג תסתכל הרבה במראות תסובב את הראש כמו פרופלור,לא כמו מפגר אלא ככה שהמורה יראה שאתה תמיד בודק ויודע מה יש מסביבך. תתחיל לעשות את זה בשביל הטסט ולפני שתשים לב אתה תעשה את זה בשביל עצמך. לי אישית זה עוזר בנהיגה!

כשאתה בא לצאת מצומת תחכה עוד שניה תסתכל מסביבך שאף אחד לא מחליט לצאת באדום,ואז תסע.

תמיד תמיד תכוון את המראות שיהיה לך נוח,אפילו אם נראה לך שזה בסדר תסדר קצת להתאים,trust me

תהיה רגוע ותנהג בשביל עצמך,אל תתבאס אם עשית משהו לא נכון ואל תעשה ראבאק או כוסעמק או שיק או פאק או כל דבר אחר כאילו שאתה נוהג בשיל מישהו אחר.

ותהנה

http://img188.echo.cx/img188/4755/untitled1copy6xe.jpg

IntrepiD V6

"This could be Heaven,Or this could be HEll"

פורסם

אז ככה חבר שלי עשה טסט והטסטר העיר לו על כך שהאורות לא דלוקים

ההוא נלחץ והתחיל לעשות כל כך הרבה שטויות ונכשל אז עצה שלי אל תלחץ מכל דבר שהטסטר אומר

סע בכייף שלך והעיקר אל תיהיה לחוץ! לחץ זה הגורם הראשון לכשלון!

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

פורסם

שהראש שלך יהיה פורפרה.

תסתכל כל הזמן לכל כיוון פעמיים.

איתות כל הזמן.

ואם יש לך את הבעיה שלי (...) תכריח את עצמך להיות סבלני.

אדום? אדום. עוצר.

הולך רגל במעבר חציה? רק הוריד תרגל? עושה כוונות? תעצור.

נהג מונית חותך אותך? תאט, תחייך וסע.

ובכללי, כל דבר שהוא לא כביש ישר וריק, תאט בו.

פשוט הכל לאט..

בהצלחה.

אור.

פורסם

נהיגה מתחלקת לכמה סוגים, נהיגה מנהלתית, נהיגה ספורטיבית. לדעתי, הדבר הכי חשוב בנהיגה, מעבר לאיך מכוונים את המראות או איך בולמים נכון הוא קודם כל - להתרכז אך ורק בנהיגה (דוגמא טובה למה שקורה אם לא מתרכזים אפשר לראות בשרשור שנפתח היום). שום דבר לא יעזור אם לא תתרכז בנהיגה. אתה יכול לנהוג הכי טוב בעולם אבל זה לא יהיה שווה כלום אם לא תהיה מרוכז.

מילים בסלע!

כשאתה נוהג תהיה תמיד תהיה מרוכז בכביש ותהיה ער לקורה מסביבך.

אין עצה טובה מכך!

שים לב שרוב האנשים בכלל לא מרוכזים בנהיגה, ולא חייבים לדבר בטלפון, לכתוב ביומן וכו' מספיק קצת לעופף ולעבור נתיב על מישהו בלי לשים לב וגם כשהוא מצפצף לך עדיין לא לשים לב.

פורסם
משהו שגם יעזור בטסט וגם לך אישית, תסתכל הרבה.

כשאתה נוהג תסתכל הרבה במראות תסובב את הראש כמו פרופלור,לא כמו מפגר אלא ככה שהמורה יראה שאתה תמיד בודק ויודע מה יש מסביבך. תתחיל לעשות את זה בשביל הטסט ולפני שתשים לב אתה תעשה את זה בשביל עצמך. לי אישית זה עוזר בנהיגה!

כשאתה בא לצאת מצומת תחכה עוד שניה תסתכל מסביבך שאף אחד לא מחליט לצאת באדום,ואז תסע.

עמדתי להציע וראיתי שכבר כתבו.

באמת להסתכל כל הזמן באופן מופגן ימינה, שמאלה, במראות וכו' (להזהר שזה לא יראה יותר מדי מופגן, אבל שלבוחן לא יהיה ספק שאתה עושה את זה).

לשמור מרחק.

לוודא שצומת או שטח מעבר חצייה פנוי לפני שאתה עולה עליהם כדי שלא יקרה שהרכב לפניך נעצר ואתה בדיוק על מעבר חציה או באמצע צומת.

והעיקר - לא לקחת ללב אם נכשלת, בסוף כולם עוברים. אמא שלי נכשלה 6 פעמים עד שעברה ולא קרה לה כלום .

בהצלחה!

פורסם

לגבי מראות:

אני בשיעורי נהיגה המראות היחידות שהשתמשתי בהם זה מראות צד לא הסתכלתי אפילו לכיוון של המרכזית.

אחרי שהטסטר העיר לי פעמיים שאני לא מסתכל ועובר נתיבים מבלי להסתכל- הסתכלתי רק בשביל הפרוטוקול- המראה לא היית מכוונת אפילו..

אבל את הראש הזזתי לכל הכיוונים.

באותו הרגע חשבתי שהטסט אבוד ואחרי שיצאתי מחניה ללא איתות הוא אמר לי:

בפעם הבאה תאותת כשאתה יוצא מחניה- פה די נשברתי ואמרתי בלחש "וואי"

או משהו דומה, לא זוכר

ובתגובה הטסטר אמר

"לא נורא, הכל בסדר תמשיך לנהוג"

פה זה עודד אותי והבנתי באופן חלקי שהוא העלים עין מהטעויות

ובאמת זה מה שקרה..

מסקנה:

תן את הבסט שלך- לא הכל אבוד גם אחרי טעות.

בהצלחה!

פורסם

תחשוב תמיד שתי צעדים קדימה.

תעביר הילוכים ברוגע, לא מהר! אתה לא נהג מרוצים.

תהיה רגוע.

בהצלחה!

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם

אין לי כוח לקרוא הכל..

אז אני אתן לך טיפ שמעט מאוד אנשים יודעים עליו.

כשיוצאים מהאוטו בזמן הטסט יש לצאת נגד כיוון השעון..

משמע..עם הפנים לכיוון התנועה.

ואל תשכח לדאוג שכולם חגורים.

דולפינים יש בנשיונל ג'יאוגרפיק - לי יש אלפיין (RST)

היה לי סיוט היום בלילה - חלמתי שהמגברים שלי נכנסים למצב הגנה!!

פורסם

עצה אחת יש לי לתת לך, לי היא תרמה הרבה ובעיני היא חשובה. מדובר במצב שאתה מתקרב לצומת והרמזור ירוק. לכאורה קל ופשוט, אבל מה קורה אם הוא מתחיל להבהב? או מתחלף לצהוב בלי להבהב? (ולא חסרים כאלה). מה עושים? דופקים ברקס? נכנסים בצהוב? אללה איסתור...

בקיצור, כשאתה מתקרב לרמזור ירוק, תוריד מהירות מנקודה מסויימת למקרה שבו הוא יתחלף, מה שיקל עליך לעצור. אם הגעת לנקודה מסויימת, סוג של נקודת אל חזור, והאור עדיין ירוק, תגביר מהירות (בגבולות המותר!!!) ואז, גם אם הרמזור מתחיל להבהב, תיכנס לצומת ותצא ממנה כדת וכדין.

בהצלחה!!!

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
תחשוב תמיד שתי צעדים קדימה.

תעביר הילוכים ברוגע, לא מהר! אתה לא נהג מרוצים.

תהיה רגוע.

בהצלחה!

מצד שני אל תמשוך הילוכים הטסטרים שונאים את זה מאד
  • תוכן חדש...