Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב לקנייה כבר מספר חודשים, והתחושה שאני מקבל ממעבר יום יומי על אתרי אינטרנט ולוחות רכב בעיתונות הכתובה היא, שלפחות 80% (!) מהמודעות הן של סוחרי רכב. לעתים, די בקריאה של המודעה כדי להבין שמדובר בסוחר, כל הנוסחים שלהם מוכרים לי כבר.

 

דרך אגב, למען קוראי הפורום המחפשים גם הם בימים אלה רכב, טיפ קטן :

 

ראיתם מודעה שמצאה חן, בעיתון או באינטרנט, הקישו את מספר הטלפון של המוכר באתר גוגל (השתמשו בפונקצית "חפש דפים מישראל"). לעתים אתם תעמדו המומים מהתוצאות. תגלו את היסטורית פרסומי המודעות של הסוחר - נוכל מהעבר.

 

פשוט נמאס ומייאש. האם אין כבר מוכרי רכב פרטיים וישרים?

פורסם

אני חושב שאתה מגזים. 80% ??? הערכה מופרזת ומוגזמת.

 

כנראה שמרוב חשש שלך מסוחרים, אתה מראש מחליט, עוד לפני שאפילו חייגת, שזה סוחר או שהרכב שאתה מחפש חביב על סוחרים.

סתם לדוגמא - אני בטוח שאם תחפש רכבים סטנדרטיים כמו 323, מאזדה 3, טויוטות למינהן וכו' וכו' לא תתקשה למצוא

רכב טוב, מאדם פרטי.

פורסם

EBARI ידידי, תאמין לי שאני לא מגזים.

 

את הסוחרים תמצא גם ברכבים הנפוצים מאוד, ולהפתעתי גם באלה שהם פחות מבוקשים. אני עצמי מחפש רכב סטנד' לחלוטין - סיויק או פוקוס 5 דל'.

 

מהמודעות אתה בהחלט יכול להעריך שמדובר בסוחר, יש כמה וכמה סימנים מחשידים, אבל לא נעשה על זה דוקטורט כרגע. אכן, צריך להתקשר ולבדוק.

 

**ביקורת על המערכת או המנהלים תעשה רק בה"פ***

פורסם

פותח השרשור,

 

כמה דברים

1. סיוויק זה לא רכב סטנדרטי, זה רכב ספורט אקזוטי.

2. אתה בפראנויות.

3. צא מזה.

4. פסילת רכב מסוחר על הסף, בלי לבדוק שום פרט, לא מעשה חכם. אמץ לך כלל, לא ללכת עם הראש בקיר. מותר להסתכל ימינה שמאלה.

בהצלחה במציאת הרכב הפרטי שנת 95 יד ראשונה 13K קילומטר וצמיגים מקוריים.

פורסם

ארז - אני לא יודע כמה קשה אתה עובד עבור הכסף שלך או כמה לארג' אתה בקטע של לבזבז אותו (כנראה שמאוד, לאור ההוצאות שיש לך עם הרכב שלך) אבל...

 

לקנות רכב מסוחר זה לדפוק את עצמך חד וחלק.

 

תראה, היום לכל רכב יש מחיר מוערך - וזה מחיר המחירון של לוי יצחק. כולם הולכים לפיו, כולם קונים ומוכרים רק על פי מה שכתוב בספרון שלו (נוציא לרגע את העבודה של האם זה טוב או רע או מעט מאוד מכוניות נדירות שנסחרות מעל).

 

אז נניח שיש לך רכב X, ששוה X ש"ח במחירון.

הסוחר לא טיפש והוא יודע שהוא לא יוכל למכור אותו ביותר ממחיר המחירון ולכן הוא צריך לקנות בפחות ע"מ למכור ברווח.

איך הוא יקנה בפחות? אה.. יפה ששאלת, הוא יקנה רכב בעל בעיה מסויימת (לא סחיר במקרה הטוב - לא תקין במקרה הפחות טוב).

 

אותו סוחר יודע לדבר יפה ולהציג את הרכב באור יפה, כמו כן הוא גם יודע לסדר בעיות קטנות ככה שהם יחזיקו מעמד עד לאחרי המכירה, הם עושים זאת הזול ולא מנסים לתקן את הרכב באמת ע"מ לפתור את הבעיה תמידית (בד"כ), כמו כן הם מקושרים עם מכוני רישוי ובדיקה שיתנו לך תמונה ורודה יותר על הרכב מאשר מצבו האמיתי.

 

בקיצור שאתה תבוא ותקנה את הרכב תשלם יותר מאשר היית משלם לבעל הרכב המקורי על רכב שלא שווה את המחיר וככה הסוחר גוזר עליך קופון.

 

אז אני אישית מרוויח מאוד קשה כל שקל ולכן אני אעשה הכל כדי למקסם את שווי הכסף שלי ושכמה שפחות אנשים יגזרו עליי קופונים.

 

ולראייה שכל מה שהם עושים זה עסק דיי מסריח אפילו בעיניהם, רובם (יש יוצאי דופן) לא באים ואומרים לך:"שלום, קוראים לי משה, אני סוחר ברכבים, זאת הפרנסה שלי, זאת העבודה שלי, בזה אני טוב", אלא משקרים אותך בכל מיני סיבונים בסגנון: "זה רכב יד ראשונה - הנה תראה כתוב 01 ברישיון, זה רכב של הגיס של הדודה, הוא בדיוק טס לחו"ל ולא יחזור אף פעם אבל אני יביא איזה מישהו שיעשה העברת בעלות.".

 

לכותב השרשור - אני יודע שכשמחפשים קשה למצוא ונראה שכל יום זה נצח ושאין יותר רכבים/מוכרים נורמליים למכירה - אבל תתאזר בסבלנות - זה יבוא.

  • אהבתי 1
פורסם

נקמיצ'י - מה שאתה אומר אינו תמיד נכון.

 

בד"כ סוחרי הרכב עובדים בשיטה הבאה: מתקשרים לבנאדם שמפרסם מודעה ומציעים לרכוש ממנו את הרכב באופן מיידי תמורת סכום במזומן הנמוך בכמה אלפי שקלים ממחיר המחירון בלי יותר מידי שאלות ובלי בדיקות. תתפלא אבל יש כאלה שיסכימו לזה כדי לחסוך את כל כאבי הראש , הטלפונים והטרחה שבלהתעסק עם כל זייני השכל שמתקשרים "בקשר לאוטו". לסוחרי הרכב יש כוח לכל המתקשרים/מתעניינים האלה כי זו הרי הפרנסה שלהם, ולכן הם יחכו עד שימכרו את הרכב הזה ברווח של כמה אלפי שקלים.

 

ברור גם שיש את המקרים שאתה מדבר עליהם, אבל זה לא חייב להיות ככה. מה שברור זה שאין "מציאות" ואין ארוחות חינם. ובכל מקרה לבדוק בשבע עיניים.

פורסם

בעיניי, כאשר הרכב מסוחר כבר יש עליו סימן שאלה. משפט המפתח הוא כפי ששלמה כתב:"בלי יותר מידי שאלות ובלי בדיקות".

בנוסף, סוחרים שמפרסמים מודעה רגילה בלוח מנסים בדרך-כלל להסתיר את העובדה שהם סוחרים (ולא רק בגלל מס הכנסה...)

 

במכונית האחרונה שמכרתי פניתי לסוחר רק כשהתגלתה פגיעה תחתית בקורה שלא ידעתי עליה.

 

חשוב מאד כשמתקשרים לומר שזה בקשר למכונית בלי לציין את הסוג.

אם זה סוחר הוא ינסה לברר איזו מכונית. אם זה אדם פרטי שמוכר רק מכונית אחת זה יהיה ברור מיד.

פורסם

לא לשכוח שיש סוחרי רכב המצהירים על עיסוקם ומפרסמים גם מודעות גדולות עם שמם והמכוניות שברשותם וכמובן שגם אצלם צריך לבדוק כל רכב לגופו.

הבעיה שהוצגה היא של סוחרי רכב מוסווים המנסים להסתיר זאת ולהתחזות כבעל הרכב או חבר, קרוב, דוד, סבא וכו' ואז האמינות כבר אינה קיימת.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

כמו שאומרת הקלישאה: "כמה מחבריי הטובים" הם סוחרי רכב, וכמו שכתב רפי- הם מתחלקים לשניים

 

אלה המתגאים בעבודתם, והמחפשים להתפרנס בכבוד. אלה שלא יסבנו אותך עם סיפורים על הגיס של הדודה של אחותו.... וגם אצלם אפשר למצוא מציאות. הרי shlomub כתב- יש כאלה (ואני יודע שאני בתוכם) שכשבאים למכור רכב (שלי למשל: בן 11, ללא תאונות, 7K קילומטר בשנה, מלוקקת מכל הכיוונים) ימכרו אותו באלף שקל פחות רק כדי לחסוך את הכאב ראש וההתרוצציות, למישהו שיבוא לקנות מיד בלי בדיקה ובלי כלום.

מי שיקנה את הבובה שלי מסוחר יעשה את עסקת חייו.

 

א ב ל . . . .

ברגע שאתה מתחיל לשמוע סיפורים על גיסים דודים ודודות, ברגע שמתחילים לזלזל באינטליגנציה שלך עם "בעלים קודמים 01 - האוטו יד ראשונה", קח את עצמך ועוף מהמקום

 

לסיכום, לפותח השרשור- נכון, זה מסריח, אבל אם אין לך את הממון לקנות חדש מהסוכנות- אין מה לעשות. צריך סבלנות, מה שכן... לפסול רכב על הסף, רק לפי המודעה שנשמעת כמו סוחר (מדבריך נשמע כאילו כל סוחרי הרכב הם סוכנים סמויים של אלקעידה או משהו כזה...) זו טעות חמורה.

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

וכמובן ישנם סוחרים שקונים רכבים מכינוס נכסים, מכרזים של צה"ל והמשטרה וכו'.

 

 

בד"כ במכרז הם קונים את הרכב במחיר מאוד נמוך, ואז גם אם הם מוכרים אותו במחירון (ואפילו משקיעים קצת בתיקון) פחות קצת הם עדיין מרוויחים.

 

ולא לשכוח, שכל חברות ההשכרה / ליסינג / טריידאין - גם הם סוחרי רכב. (ולא תמיד יגלו לך את כל האמת מנסיוני הכואב).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אכן, הם מכירים את הפרוצדורה הבירוקרטית מקרוב ויודעים כיצד למצוא פרצות ולקנות רכבים במחירי זנות, אם הייתי אומר לך לנסות לקנות מהוצל"פ או מכינוס לא היית מסכים...

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש ויש.

 

בעבר קניתי קורסה מסוחר, שהודיע לי שהוא סוחר כבר בהתחלה. לא היו תלונות.

אבל כשניגשתי למכרז הם הציאו לי סובארו שהדלתות שלה לא נסגרו ישר אבל "לא עברה אף תאונה. מה אתה אומר יש בעיה עם הדלתות"?

 

לכן, הכל תלוי באדם עצמו. אם הוא מודיע שהוא סוחר ומארח אותך בביתו - תוכל לבדוק את הרכב ויחסית לצפות לטוב. לעומת זאת, אם הוא מספר סיפורים ואומר "את זה ניתן לתקן בקלות" - יש לך בעיה...

המגרשים ה"מוסדרים" עשויים להיות אפילו יותר "תכמנים", כי אליהם ממש מגיעים במוצא אחרון, לפי מה שאני יודע.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יש ויש - נכון, אבל הכיוונים שבהם הם מפרסמים מתרחבים.

 

אפילו על גבי הפורום הזה, אפשר להיתקל במודעות שכמעט כולן ברורות שסוחר כתב אותן.

 

אפשר לדעת על פי כמות הודעות 0 אבל 20 הודעות פרסום רכב בכמה ימים.

 

מה גם שהם מפרסמים את עצמם כפרטיים - ואז מתחיל סיפור הרמאות של "הדודה של הסבתא של הכלב...".

 

 

בקיצור, זה נכון שיש סוחרים טובים - אבל צריך להיזהר פי 10 כשקונים רכב, והמוכר לא מודיע שהוא סוחר - היו יותר מדי מקרים של רמאויות ברקע הזה - למרות שמצד שני לא חסרים שקרים גם בצד הפרטי, אבל זה כבר לנושא אחר.

×
×
  • תוכן חדש...