Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה!

באמת שאלה מעניינת.

עד כמה שידוע לכם , מהו הרכב עם השנתון הכי נמוך בארץ ששרד עד היום ( או אפילו עד לפני כשנה , שנתיים , 3 ... )

אם אפשר לציין שם דגם , שנתון , ותמונה עדכנית - זה יהיה נהדר.

תודה מראש.

שחר.

פורסם

למיטב ידיעתי (ושמחתי) שני הרכבים הכי ישנים בארץ נמצאים באותו מקום, מוזיאון ארץ ישראל בת"א.

האחד הוא הכבאית "אמריקן לה פרנס" משנת 1925 והשני הוא האוטובוס "מודל T". שניהם במצב נסיעה. לא זוכר את שנת הייצור אבל אני מניח שהוא מסביבות שנת 1920.

ישנו יהודי בת"א בשם משה עמירן שמחביא אצלו בבית פורד מודל T מאמצע שנות העשרים. המכונית יובאה מצ'ילה בתחילת שנות השבעים והיתה שייכת במקור ליואכים לוין (שעלה לארץ מצ'ילה והיה פעיל מאד בעניני הענתיקות שם).

וכמובן הרכב הממונע הכי עתיק שקיים בארץ, אמנם לא במצב נסיעה זה קטר קיטור מדגם "קראוס" משנת 1903 הנמצא במוזיאון הרכבת בחיפה. זה היה קטר של רכבת העמק.

22_45_new-scans_fireengine.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כלי הרכב העתיק ביותר עם רישוי שרשום במועדון החמש הוא ה DODGE ROADSTER 1924 נכון ליום אירוע סוכות באוקטובר שנה שעברה ואשר תמונותיו המצורפות למטה צולמו והועלו כאן בפורום ע"י ירוני ואבי נוף, למכונית יש גלגלי עץ יפיפיים כמו בתמונה של הDODGE TOURER , בעל כלי הרכב העדיף להחליפם באותו היום

Wiblish24Dodge_04.jpg

אירית

DSC01310.JPG

DSC01311.JPG

פורסם

למיטב ידיעתי, ובהמשך להודעה של אירית, המודל T של עמירן הוא ללא רישוי... וגם ה T שבמוזיאון (היה כל השנים של "המעביר" ו"דן"), ללא רישוי. שווה לברר ממתי הם...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

לפי נתוני משרד הרישוי נכון ללפני חודשיים הרכב הישן ביותר עם טסט בתוקף הוא משנת 1929

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפי נתוני משרד הרישוי נכון ללפני חודשיים הרכב הישן ביותר עם טסט בתוקף הוא משנת 1929
צבי היה יופי לראותך הערב

כפי שציינתי, הדודג' הייתה עם רישוי באוקטובר, על פי הגברת בלהה טל האחראית על המיחשוב והרישוי מלפני כחודשיים בהרצאה כלי הרכב העתיק ביותר עם רישוי היה משנת 1928, יכול להיות שהבחור לא עשה רישוי מאז ויכול להיות שכן, בכל מקרה במחשב המועדון הוא כלי הרכב העתיק ביותר ללא קשר לרישוי.

אירית

פורסם

ביפו באיזה מקום נידמה לי ליד סלמה עמדה עגלה עם מנוע

כניראה מתחילת המאה .אולי אתם התל אביבים זוכרים אותה

ברשותי אוסטין מודל 58 ופליימוט בלוודר מודל 55

פורסם

שלום רב,

כפי שציינתי בשרשורים דומים בעבר, לשכן שלי יש "overland" משנת 1913,

הבחור היה חבר מועדון בזמנו (עם הרכב), הרכב מניע "בנגיעה", רכב מאד מעניין מהבחינה המכאנית, ושמור יפה.

הרכב יובא לפני כמה שנים מדנמרק, והרישוי שלו לא הוחלף לרישוי ישראלי עדיין.

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

[quote=Benni

ישנו יהודי בת"א בשם משה עמירן שמחביא אצלו בבית פורד מודל T מאמצע שנות העשרים. המכונית יובאה מצ'ילה בתחילת שנות השבעים והיתה שייכת במקור ליואכים לוין (שעלה לארץ מצ'ילה והיה פעיל מאד בעניני הענתיקות שם).

QUOTE]

אם אנחנו מדברים על אותו הרכב [אולי היו לו נוספים] אז הפורד T שהיה שייך ליואכים ז"ל הוא בפרוש לא

פורד T אלא רפליקה שניבנתה על בסיס שילדת סוסיתא עם שילוב חלקי מודל T מקוריים.

אני מקווה שאני לא מחדש לך דבר בעינין זה כי הרכב פורסם בעבר למכירה כמודל T.

בנוסף קימים מספר אופנועים וטרקטורים משנות העשרים אצל אספנים ללא רשוי מוסדר.

פורסם

שלא תגידו שלא הזהרתי....אם תרצו שהמכוניות האלו ישארו בארץ כמקוריות, אל תספרו לי עליהן ואל תרשמו עליהן בתצפיות, כי ללא ספק אני ארכוש אחת ודי מהר אהפוך אותה למשהו כזה:

833_d873db6c7f16c5eaad113e2146d9095f.jpg

:roll:

ואני חותם על זה ;-)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
[quote=Benni

QUOTE]

אם אנחנו מדברים על אותו הרכב [אולי היו לו נוספים] אז הפורד T שהיה שייך ליואכים ז"ל הוא בפרוש לא

פורד T אלא רפליקה שניבנתה על בסיס שילדת סוסיתא עם שילוב חלקי מודל T מקוריים.

אני מקווה שאני לא מחדש לך דבר בעינין זה כי הרכב פורסם בעבר למכירה כמודל T.

בנוסף קימים מספר אופנועים וטרקטורים משנות העשרים אצל אספנים ללא רשוי מוסדר.

אם היית קורא בעיון את מה שכתבתי בשרשור של אור על אבא שלו היית נתקל ברפליקה וגם בתמונה של יואכים לוין. בקיצור, הזכרתי אותה ואין לה שום קשר לרכב של עמירן למעט יואכים לוין עצמו..

אם נסכם, מדובר בשני רכבים שונים...

• תוכן חדש...