Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בראבה מתחמממת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן קיבלתי את העצה להחליף את הפקק מעוד כמה חברים .

זה מה שאעשה אגב ביררתי אצל סודאי פקק מקורי 80 ש"ח לא מקורי 35

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החלפתי טרמטסטט עלה כמעט 700 ש"ח

המצב הרבה יותר טוב אך חום המנוע עובר במקצת את החצי ( 60% ) בשעון החום .

האם תקין ?

פורסם

בדוק אם מאורר הרדיאטור פועל ב 2 המהירויות, הראשונה איטית והשניה מהירה.

אם נגד או מחברו של מהירות 1 לא תקין אז מאורר הרדיאטור יתחיל לפעול בחום גבוה יותר במהירות 2 בלבד.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אצלי בבראבו 1.6 97' החום עומד על 2 קוים מעל החצי ונשאר שם. נאמר לי שזו תופעה מוכרת ו"ככה זה" במוסך מורשה באשדוד. עוד מישהו נתקל במצב דומה?

[SIZE=5][COLOR=red][/COLOR][/SIZE]

פורסם

אכן זה מה שקורה לי אפילו עוד כמה קווים אבל זה יציב לא עולה ועם נסיעה יותר מהירה השעון חוזר לחצי.

אבל לך תדע זה פיאט יכול להיות שאפילו השעון מזייף :-D

פורסם

תתחבר עם מחשב (SCANNER של פיאט) ותראה מה הטמפ' שמחשב רכב קורא. אצלי ההבדל היה כמעט 10 מעלות

KIA NIRO PHEV 2020

טויוטה קורולה HYBRID 2019

פורד פוקוס 1.6 PS 2012 - פ, LR DISCOVERY 3 2006 HSE

פיאט טיפו 2.0 16V ידנית - מתגעגע

פורסם

טוב.

אז לאחר שהחלפתי טרמוסטט שוב הרכב התחמם אומנם הרבה יותר טוב ממקודם אך המחוג עלה ל 75%

פעם אחת .

רדיאטור הוחלף לפני פחות משנה , פקק של מיכל עיבוי חדש ומקורי, נוזל קירור אורגינלי של פיאט (פאראפלו).

האם למישהו יש עוד רעיון לפני שאני מתיאש ?

פורסם

ראשית - ענה על שאלתו של רפי לין.

(כהערת אגב - לומר על רפי "מומחה פיאט" זו בגדר לשון המעטה.

רפי סייע לי המון בצורה כ"כ מקצועית ומדוייקת שאני בספק ואפילו אם הייתה מעמיד את כל מהנדסי פיאט לדורותיהם עם שרטוטים מול העיניים, הייתה מקבל תשובות כה מדוייקות. וכל זה עם המון נכונות וכוונות טובות, כך שאם רפי שואל - אתה עונה).

בדוק אם מאורר הרדיאטור פועל ב 2 המהירויות, הראשונה איטית והשניה מהירה.

אם נגד או מחברו של מהירות 1 לא תקין אז מאורר הרדיאטור יתחיל לפעול בחום גבוה יותר במהירות 2 בלבד.

בברכה - רפי לין :smile:

כמו כן - האם "המים המשפריצים" פסקו?

האם בוצע ניקוז אויר?

שאתה אומר - עלה ל-75% לפעם אחת - מה קורה בייתר הזמן - איכן נמצא המחוג?

מה היה אופי הנסיעה באותה פעם בודדת שעלה ל-75%? נהיגה בטורים גבוהים ואז נתקעת בפקק תנועה כבד?

בקיצור - אנא מסור עוד פרטים

פורסם

סליחה לא הוספתי שהמאוורר תקין מהירות 1 ולאחר מכן 2

המים לא השפריצו אלא זלגו החוצה ממיכל העיבוי כאשר המחוג הגיע מילימטר מהאדום והמנוע מדומם נכון להיום מיום שישי מים לא זלגו והמחוג לא הגיע לאדום .

ביתר הזמן המחוג קצת מעל החצי משהו בסביבות 65% ונשאר כך קבוע או ירד לחצי .

אופי הנסיעה היה בערב קר באיטיות בתוך העיר עם עמידה ברמזורים .

פורסם

יתכן ויש זיוף של שעון חום המנוע הנגרם מהארקה לקויה אל מרכב הרכב.

נסה לבדוק זאת כשאתה חונה בצד עם המכונית והסימנים הם כאלו: כשמנוע הרכב פועל, מד חום המנוע בערך בחצי סקלה, תוך כדי התבוננות על המד חום, הדלק אורות ראשיים גבוהים, מפשיר אדים אחורי ואורות ערפל (הרבה צרכני חשמל) ואם אתה רואה שאז השעון חום קופץ למעלה אז אכן יש תקלת הארקה.

בכבוי צרכני החשמל הרבים המד חום ירד בחזרה למטה.

בתקלה כזאת מד חום המנוע יעלה למעלה דווקא כשמאורר הרדיאטור יפעל (כי הוא צרכן חשמל גדול).

פתרון הבעיה: פרוק כבל המינוס מהמצבר, מחיבורו אל המרכב ואל תהיבת ההילוכים והוצאתו אל מחוץ לרכב. קילוף קצת בידוד מהכבל ליד אוזן המתכת המתחברת אל המרכב והאוזן השניה המתחברת אל המנוע

וביצוע הלחמת בדיל של הכבל החשוף אל האוזניים לצורך יצירת מגע חשמלי טוב.

הרכבת הכבל בחזרה כשקודם מחברים אותו אל תיבת ההילוכים והמרכב ורק בסוף אל המצבר.

זהירות - דאג שמפתחות הרכב לא יהיו בתוכו למניעת נעילת דלתות וחלונות ע"י האזעקה בהרכבת הכבל בחזרה אל המצבר.

דרך אגב בדוק אם מאורר הדיאטור מסתובב בכוון הנכון, כלומר שואף אויר מלפני המכונית לכוון תא המנוע (אם חיבורי המאורר הפוכים הוא יסתובב הפוך ולא יצליח לקרר הרדיאטור)

נא עדכן בתוצאות ואני מקווה שאכן רק זאת הבעייה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

טוב אז הבעיה עדיין חוזרת היום שוב המחוג מגיע לקו האדום והמים יוצאים ממיכל העיבוי .

קדימה למוסך שוב

פורסם

חברים יקרים מה ננעלתם על הטרמוסטט,אחד כותב טרמוסטט וכולם בשורה אחריו.

מה הקשר לשעון חום מזייף? מה איכפת לי שהוא מזייף,איכפת לי שהמנוע לא יתחמם.

במקום לרוץ ולהחליף טרמוסטט,היה צורך לבדוק את החום על הצינורות,כפי שכתב בני ל.

הבעיה בפיאט ברבה היא,(תתפלאו) נזילות אוויר/וקום, או דרגת C.O .

כמובן כשאין בעיה בראש.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

יש משהו במה שאתה אומר .

4 מוסכים בדקו וקבעו שאין בעיה בראש מנוע .

מעניין אותי אייך בודקים את החום על הצינורות ואייך בודקים נזילות אוויר/וקום, או דרגת C.O .

פורסם

הניע את המנוע למשך 3-5 דקות ובדוק אם החום שווה(בערך) על שני צינורות הגומי,בכניסה

לרדיאטור,במצב שהוונטה לא פועלת עדיין. כך תדע אם מ. המים עובדת.או אם הטרמוסטט נפתח.

ה-C.O אצלך אמור להיות 0.3% .ערך פחות, או יותר מ-0.3%, מוביל אותנו לבדיקה שונה.

בשני המצבים("פחות,או יותר") יש לבדוק,נזילות אוויר/ווקום/ריליים/מגעי קונקטורים.אלה הבדיקות

הקלות לבדיקה,ויש עוד.מעניין ש-4 מוסכים לא פתרו את התקלה.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...