Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה דברים

1. לא בטוח שהאלטרנטור שלך שבק, גש לחשמלאי רכב שיבדוק לך את הנושא באופן מעמיק לפני שאתה מסיק מסקנות, סה"כ יכול להיות שיש מגע רופף והטעינה לא משהו.

2.אלטרנטור לא חייבים להחליף, ניתן לשפץ את הנוכחי, או למסור את הלא תקין ותמורת עלות של שיפוץ לקחת אחד משופץ.

3.תריץ חיפוש בנושא של "אלטרנטור" דיברנו על כך ממש לפני כמה ימים, יש שם גם המלצות של חברי פורום על מקומות בהם ניתן לעשות זאת.

אם אתה לא מוצא כלום בחיפוש, ציין מאיפה אתה וננסה לעזור לך.

under construction..

פורסם

לא מניע -

הסטרטר מסובב את המנוע?

תבדוק צינור שמגיע מהבוסטר לכיוון סעפת הינקה יכול להיות שהצינור סדוק

פורסם
שלום.

המפסק שאתה מדבר עליו נמצא ברכבים עם כרית אוויר.

וחוץ מזה בשביל שהוא יעבוד האוטו צריך לקבל מכה כמו:כניסה לבור במהירות (אם אני לא טועה).

בן.

אתה טועה. ומטעה.

1. אין קשר לכרית אוויר.

2. המפסק עובד בשעת התהפכות ,ולא בעת מכה.

פורסם

שמר, אתה בטוח בקשר לכך שזה רק בהתהפכות?

בספר רכב של הרנו קליאו שלנו כתוב בתאונה(אם אני לא טועה), לא זכור לי שום איזכור בקשר להתהפכות בפרט.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
כמה דברים

1. לא בטוח שהאלטרנטור שלך שבק, גש לחשמלאי רכב שיבדוק לך את הנושא באופן מעמיק לפני שאתה מסיק מסקנות, סה"כ יכול להיות שיש מגע רופף והטעינה לא משהו.

2.אלטרנטור לא חייבים להחליף, ניתן לשפץ את הנוכחי, או למסור את הלא תקין ותמורת עלות של שיפוץ לקחת אחד משופץ.

3.תריץ חיפוש בנושא של "אלטרנטור" דיברנו על כך ממש לפני כמה ימים, יש שם גם המלצות של חברי פורום על מקומות בהם ניתן לעשות זאת.

אם אתה לא מוצא כלום בחיפוש, ציין מאיפה אתה וננסה לעזור לך.

כן..דיברתי כבר עם חשמלאי,שבוע הבא אני יביא לו את הרכב אחרי שאני יחליף צמיג שהתפנצ'ר לי במשך הלילה,הוא אמר לי שניתן לשפץ אלטרנטור.

היום מדדתי שוב את המתח על המצבר בעת פעולת המנוע בסיבובי סרק והמד מתח הראה לי על 13.7V

בינתיים ראיתי עשן לבן מוגזם שיוצא מהאגזוז,ומהאגזוז יצא גם נוזל שקוף שנראה כמו מים או אולי זה דלק?

או שזה קשור למזגן? אחרי שבדקתי את ה13.7V הפעלתי מזגן וכל צרכן כדי לראות מה מד המתח ייראה...אולי זה מים מהמזגן?

תודה לעוזרים

פורסם

טוב נו , אחרי שמתקנים אותי (תגידו , לא עדיף לכם לקנות חדש ? ייצא לכם יותר זול) :oops: - זה גם במכה חזקה (יעני תאונה) .

קשה לי להאמין שמכה מבור תשבית את משאבת הדלק , אלא אם זה בור שבדרך כמעט שברתם מתלה - אבל נו...

פורסם
יש רכבים עם מפסק דלק אוטומטי, שבמקרה תאונה הוא מנתק את אספקת הדלק.

אם יש כזה ברכב הייתי מנסה לאתחל אותו.

אריאל :-)

המפסק המדובר נקרא מתג/מפסק אינרציה, ותפקידו לדומם את מנוע הרכב בזמן תאונה.

ולמה? למנוע מצב שדלק ימשיך לזרום כתוצאה מצינור פגוע, ידלק ויגרום לשריפה.

המתג מנתק, לרוב, את אספקת הזרם למשאבת הדלק או את הזנת המתח למחשב ההזרקה (ביחוד במנועי דיזל).

product1.jpg

ניתן לראות לפי התמונה כיצד הוא מבצע זאת. העיגול במרכז זה גולת פלדה כבדה, כדי שלא מכל זעזוע קל תצא ממקומה.

ישנם רכבים שהמתג רגיש יחסית ועלול, לדומם מנוע גם ממכה חזקה (אבל חזקה!) בגחון הרכב או בגלגלים.

ברכבים חדשים, בהם יש תקשורת מולטיפלקס בין המחשבים, מחשב כרית האויר, בזמן הפעלת כריות אויר בתאונה, משדר למחשב ההזרקה אות "הפעלה" , אז מחשב ההזרקה מדומם מיידית את המנוע.

• תוכן חדש...