Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

בקרוב אני אצטרך לבצע טיפול 100K כפי שנכתב בכותרת.

את עניין הטיימינג והקלאץ' בדקתי ואין צורך להחליף.

הייתי רוצה לשאול באילו חלקי חילוף להשתמש ועל מה לשים דגש חוץ מטיפול 10K הרגיל?

מסנן שמן תחליפי/מקורי?

מסנן דלק להחליף?

שמן LM MOS2 חצי סינטטי מספיק טוב?

פילטר אוויר מקורי/תחליפי?

פלאגים חברה/דגם?

האם בפתיחת פקק ניקוז באגן השמן אני אצטרך להחליף אטם נחושת? האם הוא קיים שם?

אשמח לטיפים נוספים.

תודה מראש :-)

פורסם

שלום,

לגבי ההתלבטות בין מסנן שמן מקורי לתחליפי: מבחינה כספית, מדובר בהבדל של שקלים בודדים (מסנן מקורי עולה 47 ש"ח במוסך מורשה של רנו).

בפועל, מסנן השמן המקורי הוא איכותי (אינני מכיר את התחליפי שאתה מתלבט עימו) ומצוייד בשסתום אל-חזור.

לדעתי ההתלבטות מיותרת, גם ככה עלותו של מסנן שמן היא נמוכה.

לגבי מסנן הדלק: תלוי מתי הוחלף מסנן הדלק בפעם האחרונה. אם אינך יודע - מומלץ להחליפו.

השמן שנקבת בו יספק את הצורך, הקפד להשתמש ב- 10W40 ולא ב- 15W40 (קיימים 2 סוגי צמיגויות לשמן המתוסף של LM).

פלגים: מומלץ להשתמש בפלגים של NGK במנועי רנו. בדוק את מרווח האלקטרודה לפני ההרכבה.

בפקק ניקוז השמן שבתחתית המנוע קיים אטם נחושת, ויש להחליפו בכל פעם. עלותו שקלים בודדים.

מה לגבי נוזל הקירור? האם שקלת את החלפתו?

מה לגבי החלפת נוזל בלמים?

האם ביצעת בדיקה למערכת הבלמים - אולי דרושה החלפה של רכיבים כמו רפידות או דיסקים?

נוזל הידראולי להגה כח?

שמן גיר?

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

1. אפשר לשים חליפי למרות שאני אישית לא הייתי ממליץ ולא הייתי חוסך את 10-20 שקל

אני בטוח שאתה תוכל לעמוד בהפרש

2. מסנן דלק-מתי הוחלף לאחרונה?

3. בקשר לשמן מנוע-בהחלט כן (שים את ה 10W40)

4. פילטר אויר אפשר חליפי... שוב... אם ההפרש הוא לא גדול מדי לך על מקורי מין הסתם

5. פלאגים... לא נתת נפח מנוע אז יש פה כמה אופציות:

א. לקליאו B מנוע 1.2=(FR7DC + (+8

ב. לקליאו B מנוע 1.4=(FR7DC + (+8

ג. לקליאו B מנוע 1.6= ( 9+) + FLR8LDCU

מדובר על פלאגים של בוש מדגם SUPER+

זה למקרה שתרצה לשים בוש

פורסם

כן וצריך לבדוק את הפולי מנוע שאם אינני טועה (ואני לא מכונאי) כי ברוב הרנו הוא יושב על איזה גומי שנוטה להתפרק,

גם האלטרנטור לוודא שהפולי שלו לא יושב על אותו סגנון של גומי שהולך להתפרק,

יש לבדוק תושבות מנוע שברנו ממש אוהבות להקרע וללא קשר לעיתים לקלומטרז'

וכן למשאבת המיים שממש יש לה תחביב ברנו מסויימים בדגמי משאבות מסויימות לנזול.

זה כאמור חוץ מהטיפול הרגיל.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מה לגבי נוזל הקירור? האם שקלת את החלפתו?

מה לגבי החלפת נוזל בלמים?

האם ביצעת בדיקה למערכת הבלמים - אולי דרושה החלפה של רכיבים כמו רפידות או דיסקים?

נוזל הידראולי להגה כח?

שמן גיר?

נבדק ואין צורך להחליף

נוזל בלמין תקין אין צורך להחליף

נבדקו הבלמים העניין בטיפול

נזול הגה כוח תקין

שמן גיר נבדק הוחלף

המנוע הוא אכן 1.4

איך אני יכול לדעת בכל דגם של פלאגים אם הם מתאימים לי (צד חלש אצלי)

לא יודע מתי הוחלף מסנן דלק :?

דני תודה על נק' ההתיחסות הנוספות.

פורסם
כן וצריך לבדוק את הפולי מנוע שאם אינני טועה (ואני לא מכונאי) כי ברוב הרנו הוא יושב על איזה גומי שנוטה להתפרק,

גם האלטרנטור לוודא שהפולי שלו לא יושב על אותו סגנון של גומי שהולך להתפרק,

יש לבדוק תושבות מנוע שברנו ממש אוהבות להקרע וללא קשר לעיתים לקלומטרז'

וכן למשאבת המיים שממש יש לה תחביב ברנו מסויימים בדגמי משאבות מסויימות לנזול.

זה כאמור חוץ מהטיפול הרגיל.

דני

לא תמיד כוונות טובות מספיקות...:idea:

גלגלת\פולי המנוע לא יושב על גומי-בתוך הגלגלת יש טבעת הקפית מגומי שנוטה להתייבש וכתוצאה מכך ומתנודות שגל הארכובה גורם, הטבעת נסדקת ומומלץ להחליף גלגלת.

לפולי אלטרנטור אין כל טבעת הקפית מגומי לא חיצונית ולא פנימית.

כמו בכל מכונית, ראוי להתייחס למצב משאבת המים , במיוחד לאחר 100000 ק"מ.

באשר למצתים\פלאגים, באם אתה מבצע את העבודה לבד, פרק מצת אחד לדוגמה ורשום את הפרטים.

ההמלצה למצתי NGK היא לא פסולה , בכל אופן יותר קל למצוא מצתי בוש.

מריוס

פורסם

מאחר ואינך יודע מתי לאחרונה הוחלף מסנן הדלק, אני ממליץ להחליפו, עלותו אינו גבוהה.

לגבי הפלגים: כשתקפוץ למוסך רנו כדי לרכוש פילטר שמן (אני מקווה ששיכנענו אותך לגבי פילטר מקורי) - קנה באותה ההזדמנות גם פלגים מתאימים.

גם כאן הסיפור נמדד בעשרות שקלים.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
לא תמיד כוונות טובות מספיקות...:idea:

גלגלת\פולי המנוע לא יושב על גומי-בתוך הגלגלת יש טבעת הקפית מגומי שנוטה להתייבש וכתוצאה מכך ומתנודות שגל הארכובה גורם, הטבעת נסדקת ומומלץ להחליף גלגלת.

לפולי אלטרנטור אין כל טבעת הקפית מגומי לא חיצונית ולא פנימית.

כמו בכל מכונית, ראוי להתייחס למצב משאבת המים , במיוחד לאחר 100000 ק"מ.

באשר למצתים\פלאגים, באם אתה מבצע את העבודה לבד, פרק מצת אחד לדוגמה ורשום את הפרטים.

ההמלצה למצתי NGK היא לא פסולה , בכל אופן יותר קל למצוא מצתי בוש.

מריוס

שלום ,,,

לא התיימרתי לרשום כיצד הגלגת בנויה או כיצד היא יושבת, ההפך- הדגשתי שאינני מכונאי אבל מודע לבעיה בגלגלת של פולי המנוע-

-העובדה וכפי שאתה רושם היא שיש בעיה בגלגלת (בגלל אופן תכנונה וייצורה, זה מה שרשמת לא?) הזו שנוטה להתפרק ויש צורך להחליפה במצב כזה.

לא בדקתי אם תיאורך שכך הגלגת בנויה נכון או לא , וזה גם לא העניין ברשותך,

בכל אופן העובדה שזו עובדה-יש בעיה,

וזו היתה כוונתי בהסברי לבעל הרכב, כך שהכוונה הטובה שלי חוזקה על ידך ולא להפך!..

ועוד דבר :

אני לא יודע איזה דגם אלטרנטור מורכב ברנו הספציפי הזה , אבל העובדה היא שגם הפולי של דגמים מסויימים של אלטרנטורים של רנו (ולא בצעתי תחקיר בדיוק באיזה מודלים הרכיבו אותם ובאיזה מודלים הרכיבו אחרים) נוטים להתפרק מאותה סיבה או מסיבה דומה, בכל מקרה יש בפולי האלטרנטור של חלק מרכבי רנו את התופעה של התפרקותם(הפולי של האלטרנטור) והצורך בהחלפת האלטרנטור.

אתה יכול לבדוק זאת אצל כל מוסך רנו מורשה, ואצל חשמלאי רכב בעלי נסיון באלטרנטורים של רנו ו/או משפצי אלטרנטורים מוכרים בשוק.

במצב זה למשל ניתן להתקין אלטרנטור מסוג אחר שהפולי שלו לא מתפרק, ואת זה דרך אגב עשיתי לא פעם אחת, כלומר אלטרנטור אחר שטוב יותר ממה שהותקן בבית החרושת

במבחן הזמן .

ועוד דבר:

לגבי משאבות מיים ברנו מסויימים , וגם תושבות מנוע, ממש אין קשר לעיתים בין הקלומטרז' לבין הצורך להחליפם או שהקשר הוא שזה מגיע בקלומטרז' נמוך יחסית... זו עובדה.

ברנו מסויימים משאבות המיים נוטות לנזול, והתושבות מנוע להקרע, זאת גם בטרם הגיע ל100000קמ. ולעיתים הרבה לפני. נקודה.

בכלל- יתכן וחיפוש בנושאי רנו בפורום זה ובפורום רכב של YNET יעניין אותך.

למותר לציין כי כל הרשום כאן , הוא דעתי האישית בלבד! על רכבים אלו ככל ששמעתי ונתקלתי בהם בדרך כזו או אחרת.

בברכת שבת שלום--

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ועוד דבר:בהמשך להודעתי הקודמת:

ראוי לציין כי בד"כ רכבי רנו מובילים בבטיחות בסדרי הגודל של המכוניות שהם מייצרים, וגם בנוחות, ללא ספק.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום דני,

כדרכי אני מתייחס עובדתית וטכנית לנושא, ללא כוונה להמעיט ברצון הטוב,

אם כי ראוי ורצוי מאד שבפורום טכני המידע יהיה מבוסס ולא בערך, כאילו ולפעמים גם מטעה.

אני משתדל לענות בצורה מדוייקת (בגלל המקצוע שלי -כמהנדס מכונות) ולא מתוך שמיעה ואו בערך.

איני פוסל הסקת מסקנות מתלונות של בעלי רכב כזה או אחר שמבוססות היטב בעובדות.

את התקלות שיש ברנו קליאו לסוגיהם אני מכיר היטב גם מפניות אלי וגם מהמוסכים. באשר למשאבת המים ברנו קליאו הכשל בה נובע בדרך כלל עקב אי תחזוקה שוטפת תקינה- שמוש בנוזל קירור לא תואם או מבלאי מקובל עקב עבודה לפרק זמן .

יש להבדיל בין תקלה במכלול\חלק עקב כשל ביצור, לעומת תקלה עקב בלאי מקובל, ביחס לשעות עבודה וק"מ.

ולשורה אחרונה:wink: , כשבעל רכב פונה למוסך ומדייק בדרישות שלו בנושא התקלות, הסיכוי שהמוסך יתייחס בכובד ראש גדול יותר ואף לא ינסה למרוח את הלקוח בתקלות שלא היו ולא ניבראו!

שבוע טוב וחג אורים שמח,

מריוס

פורסם

היי

רשמת: (ציטוט)

"את התקלות שיש ברנו קליאו לסוגיהם אני מכיר היטב גם מפניות אלי וגם מהמוסכים."

לא אכנס איתך לוויכוח, כמה התקלות נובעות מ"אי אחזקה נאותה" או שהיה רצוי שחלקים מסויימים יהיו בעלי אמינות גבוהה יותר , כל אחד יחשוב כרצונו, זו זכותינו,

לעניין (ציטוט)--"אם כי ראוי ורצוי מאד שבפורום טכני המידע יהיה מבוסס ולא בערך")

המידע שאני מוסר באם אינו בתחום מקצועי הישיר,כמו במקרה זה, אינו מתחייב להיות ברמה של הנדסה זו או אחרת,

מדובר בפורום טכני של בעלי רכבים, ולא של יצרני הרכב ו/או המכלולים.

האיש שאל למה לשים לב, ואנחנו כבר הגענו לענייני ייצור והנדסה.. ייעוץ וכדו..

לדעתי, לא זו היתה כוונתו של השואל, ועל כן יש מקום שהתשובות כאן יהיו מיועדות להבנה לא רק לבעלי כישורים טכניים מובהקים אלא לחברי הפורום כולם!

כל אחד רשאי לרשום את תגובתו, לא צריך לנסות לקטול זה את זה , ו/או לחילופין להראות כמה מישהו כזה או אחר יותר חכם , או יותר צודק.

אם הייתי פועל בשיטה זו הייתי עסוק חצי מתגובותי בלפסול מגיב כזה או אחר.

דעתך שונה מאחרים, מעולה! -ציין אותה והכל בסדר.

ושוב, לא הצגתי, ואיני מציג את עצמי כמומחה לכל מהכל, איני כזה, הדגשתי שזו דעתי האישית! בלבד!!

היותר לי לשאול, האם אתה מספק שירות כזה או אחר לבעלי ו/או מוסכי ו/או יבואן רנו?

בברכת שבוע טוב--!!!!!!!!

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם
היי

רשמת: (ציטוט)

"את התקלות שיש ברנו קליאו לסוגיהם אני מכיר היטב גם מפניות אלי וגם מהמוסכים."

היותר לי לשאול, האם אתה מספק שירות כזה או אחר לבעלי ו/או מוסכי ו/או יבואן רנו?

בברכת שבוע טוב--!!!!!!!!

דני

דני שים לב לשורה האחרונה בהתייחסותי - שהיא בעלת המשמעות הגדולה ביותר, קרי עזרה שתאפשר בדיקה ותיקון ריאלי ולא זלזול בפונה למוסך עקב תיאור התקלה המפגין אי ידע , אני בטוח שזאת לא כוונתך.

באשר לשאלתך ב"ירוק":-) , בדיוק להיפך, אני הצד שמופיע בבית משפט כעד מומחה , בדרך כלל מצד הלקוח שתובע את המוסך, תאמין לי אין רבים כאלו מכל מיני סיבות.

אגב לא מזמן העליתי בפני משרד התחבורה מס' נושאים בגין חובת היבואן לתיקוני שירות ועקב ליקוי יצור

כפי שמתבקשים מתוקף רשיון ליבוא רכב.

כתבה מעניינת בנושא (שלי)תפורסם בקרוב - כדאי לעקוב כי המידע שיופיע בכתבה יועיל לרבים מבעלי הרכב.

מריוס

פורסם

מחזק את דבריו של דני:

בקליאו שהייתה לי נזלה משאבת מים מקורית אחרי 55K .

תושבת בין גיר למנוע רגישה ונקרעת הרבה. (החלפתי 2 ב-70K)

אנו הולכים בדרך, כדי להבין את הדרך שבה אנו הולכים.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שתי שאלות נוספות:

1. היכן ממוקם פילטר דלק?

2.איזה מפתח פותח את פקק ניקוז השמן? הלן או רגיל? אשמח לדעת גם את הגודל.

תודה מראש L.A :wink:

• תוכן חדש...