Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקלית או Backlight

dav30
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מפנה שאלה ואני מחפש תשובה מקצועית או אפילו הפנייה למקורות באינטרנט

התעורר ויכוח ביני לחברי :

אני טוען ש בקלית זה עיוות של המילה Backlight

הוא טוען שיש חומר שנקרא בקלית ובגלל זה הפנס האחורי של הרכב נקרא בקלית,

אולי מישהו יכול לשפוך קצת אור אחורי על הנושא....

תודה.

פורסם
שלום לכולם

אני מפנה שאלה ואני מחפש תשובה מקצועית או אפילו הפנייה למקורות באינטרנט GOOGLE, מכיר?!?! :screwy:

תודה.

להלן קישור לעצלנים/מאותגרים שיכלית....

כולי תיקווה שאולי מישהו ישתמש בחיפוש וימצא את זה בימקום לישאול שאולות "קיטבג"...

*עריכה, צרפתי קישור, לנוחיות "הטריים" שמכיל את כללי הפורום... תיקרא אותו חבוב!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
שלום לכולם

תודה.

גם אתה טועה וגם החבר שלך.

backlight זה אור רקע מאחורי מסכי lcd - כמו האור בשעון, פלאפון, fluke וכיוצ"ב.

בקליט הוא אכן סוג של חומר - זה אחד הפלסטיקים הראשונים. משתמשים בו להרבה דברים כמו ידיות לסירים.

הוא מתאפיין בעמידות בטמפ' גבוהות אבל אי אפשר לעשות איתו יציקות עדינות כמו פלסטיקים לווינקרים - בנוסף הוא לא שקוף אלא שחור אטום.

אור אחורי זה rear light

השימוש "בקליט" בתור הפלסטיקים של אור האיתות והאור האחורי הוא טעות מכל כיוון שלא יהיה.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

אז ככה RedBaron גוגל מאסטר שכמוך

מעבר לעובדה שיש חומר כזה שנקרא "בקליט" לא מצויין בשום מקום שזה החומר שממנו מיצרים את הפנסים האחורים של רכבך

האיזכור היחיד שמצאתי דרך Google לבקליט זה:

1.יצור של ידיות לסירים.....בקליט היא דוגמה לחומר תרמוסטי. מייצרים ממנה ידיות לסירים http://www.aviv.org.il/material/ma-polymer.htm

2. 'בקליט' (סוג של פלסטיק ששימש שנים רבות למבדדי חשמל).

3.שימוש הבקליט לייצור מכשירי רדיו, כלי אחסון, מצלמות ועוד.

ולכן שאלתי במפורש בשאלה שאני מחפש תשובה מקצועית ולא חובבנית כי למצוא בגוגל גם ילד בלי רשיון נהיגה יכול.

אז אני חוזר על השאלה למי שלא הבין את הנוסח הקודם:

אני מחפש תשובה מקצועית להוכיח האם בקליט\בקלית זה עיוות למילה Backlight או אכן חומר ממנו מייצרים פנסים אחורים! ואני אוסיף החומר הפלסטי העונה שלם בקליט נקרא באנגלית Bakelite

לכן אם יש למישהו מושג איך נקרא הפנס האחורי באנגלית טכנית מקצועית זה אולי ישפוך אור על הנושא.

ושוב תודה redbaron על התשובה המדוייקת.

פורסם

באנגלית האור האחורי נקרא Taillight, בחיים שלי לא יצא לי לשמוע את השימוש במילה בקליט לתיאור פנס אחורי באנגלית.

פורסם

מבקליט מייצרים גם את המתפסים של M-16.

וגם של RPG וגם של גליל ושל עוד מיליון ואחת דברים , כל מה שצריך עמידות בחום גבוה :idea:

ים long time no

פורסם
שלום לכולם

תודה.

ובכן ידידי, הצדק עם חברך.

"בקליט" הוא חומר פלסטי שהומצא בשנת 1907 ע"י מדען אמריקאי ממוצא בלגי בשם leo baekeland ,ושמו של החומר נגזר משמו של המדען.

עוד מידע על החומר עצמו- כאן.

:puzzled:
פורסם
ולכן שאלתי במפורש בשאלה שאני מחפש תשובה מקצועית ולא חובבנית כי למצוא בגוגל גם ילד בלי רשיון נהיגה יכול.

אז אני חוזר על השאלה למי שלא הבין את הנוסח הקודם:

אני מחפש תשובה מקצועית להוכיח האם בקליט\בקלית זה עיוות למילה Backlight או אכן חומר ממנו מייצרים פנסים אחורים! ואני אוסיף החומר הפלסטי העונה שלם בקליט נקרא באנגלית Bakelite

לכן אם יש למישהו מושג איך נקרא הפנס האחורי באנגלית טכנית מקצועית זה אולי ישפוך אור על הנושא.

ושוב תודה redbaron על התשובה המדוייקת.

אני יכול להבין מזה שאתה מניח שאני חובבן???? :|

כמו שאת שקיות ה"ניילון" אני מכנים "ניילונים", למרות הן לרוב לא עשויות מניילון, אלא פעם הן היו עשויות ניילון והשם נישאר ככך גם הבקליט... אגב, שהם "ניילון" ניתן ע"י סוכן מכירות שהתבקש לימצא שם לאותו חומר שפותח (ע"י חברת דה פונד). הוא לקח את השם מנייר המיכתבים ששם היו רשומים כל הסניפי של החברה. בין כל הסניפים היה גם סניף בניו יורק וגם סניף בלונדון. ניו יורק ולונדון יוצרים באיזו שהיא קומבינציה את הצירוף "ניילון".

לעניין הבקלית, יש אין ספור סוגים שונים של פולימרים, ובקליט היתה אחת מהראשונות. פעם עשו פנסים מבקליט ומאז השם נישאר.

אותו עניין גם עם "צבע שמן", גומיות, חוברי בידוד שאנו קוראים להם "סיליקון" וכו'...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

וגם פליט נגד יתושים.

(אף פעם לא הבנתי למה אבא שלי, שהוא יליד 39', קורא לריסוס נגד יתושים "פליט", עד שיום בהיר אחד בשיעור היסטוריה ראיתי סרט שחור לבן עם פרסומות משנות ה-30)

• תוכן חדש...