Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגת התרשמות- מרכבה סימן 4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעומת זאת, התייחסויות מפורטות בפורום כזה לטיב המיגון התחתי של המרכבה, ולצורך לכאורה להסיר חלק ממנו בתנאי שטח מסויימים, ועוד כשהמידע הזה בא מפיו של מומחה בטחון שדה בעיני עצמו - זה ממש לא אותו הדבר.

ואהבתי גם את הדיון המעמיק על הסגסוגת של הזחל, ועל מה שגורם לה לכשל. ואת פירוט נקודות התורפה של הטנק (ידוע לכולם שככה זה בכל הטנקים ? עכשיו ידוע שגם בסימן 4 לא פתרו את זה).

היותה של נקודת החיבור בין התובה לצריח נקודת תורפה במיגון הטנק ידועה לכל העולם עוד מיימי הטייגר הנאצי וה-T34 הסובייטי. כך גם תורת הרכבת והסרת פלטות גחון. הן אלמנטריות לשריונרים כמו היווצרות סדקים בראש המנוע אחרי התחממות למכונאים. תתפלא, אבל אפילו אנשי שיריון במדינות ערב מכירים את הסוגיה. כן, לא יאמן, ידע מוקדם אצל בני דודנו. הם אפילו מטיסים היום אף-16 לגמרי לבדם. מדהים, הא?

האם ידעת שרבות ממערכות הסימן-3, הדור הקודם של המרכבה, מותקנות כיום ב-170 טנקים טורקיים בפרויקט שמבצעות אלביט והתע"ש? או שגם את מי שאישר את הפרויקט הזה (תוכל להתחיל מרבין ז"ל, נתניהו וברק), צריך להשליך לקלבוש יחד עם פותחי השרשור על פגיעה בביטחון המדינה?

BMW ו-EDAN82 דווקא הפגינו זהירות במידע שמסרו. לא היה כאן עיסוק בנתונים הרבה יותר קריטיים כמו זווית הטיפוס המירבית של הסימן-4, או זווית השיפוע המקסימלית. לא היה עיסוק בתורת הלחימה, באופן שבו הטנק משתף פעולה או לא עם אמצעי לחימה ומודיעין אחרים.

בקיצור, אני לא מבין על סמך מה אתה בא ונוזף בכותבי השרשור, בלי שיש לך יכולת מינימלית להבדיל בין חשיפת מידע סודי לטחינת חומר שסבא שלי למד כבר בהכשרות של הפלמ"ח. העיקר לצווח. ויש לי עוד מידע סודי בשבילך: טנק הוא חום, יורה ונוסע בשטח. בוא תקרא למצ"ח לתפוס אותי.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הטייגר הנאצי וה-T34 הסובייטי - לא רבים יודעים ששתיהם מפיתוח סובייטי ואילו הפנזר הוא פשוט ניסיון של הנאצים לחקות את ה 34 שהפחיד אותם ולא עלה יפה משום שיצע להם גירסה דמוית סיטרואן :wink: שהיו בה תקלות חשמל רבות.

BMW ו-EDAN82 דווקא הפגינו זהירות במידע שמסרו.

בקיצור, אני לא מבין על סמך מה אתה בא ונוזף בכותבי השרשור, בלי שיש לך יכולת מינימלית להבדיל בין חשיפת מידע סודי לטחינת חומר שסבא שלי למד כבר בהכשרות של הפלמ"ח. העיקר לצווח. ויש לי עוד מידע סודי בשבילך: טנק הוא חום, יורה ונוסע בשטח. בוא תקרא למצ"ח לתפוס אותי.

שרשור רכב מיוחד - פשוט רכב גדול חמוש וכועס :twisted:

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

לארק היקר.

שוב מתאפיינות הודעותך בקשיי הבנה, כמו בשרשורים אחרים בהם אתה מגיב בלי לעשות מאמץ קלוש להבין על מה מדברים איתך.

הטענה שלי ושל אחרים היא כנגד הברברת בנושאים שקשורים לשירות הצבאי, והדרך שבה היא יכולה להזיק גם אם הדובר משוכנע שהוא רק ממחזר מידע שמופיע באינטרנט.

מה שכל משתתפי השרשור כאן עושים אינו חוקי, וזה שאתה בא ומנפנף באזכור ספציפי של מידע באתר אחר אינו משנה זאת.

זה בכלל לא רלוונטי אם באתר אחר ברשת מישהו פרסם את כל התוכניות של מרכבה סימן 4, כולל מק"טים.

אני חוזר ומסביר לך ולחברים האחרים בשרשור, שהם אינם אמורים לדון בנושאים הקשורים למידע משרותם הצבאי, וזה בכלל לא משנה אם לדעתם הוא זמין או לא באינטרנט. מקווה שאת המשפט האחרון תצליח להבין. רק 19 מלים. אם עדיין לא מובן לך, אל תטרח לבקש ממני הסברים נוספים. תתקשר לאחד הטלפונים הבאים. ישמחו להסביר לך. אולי אפילו ישלחו נציג לפגישה פנים אל פנים.

פורסם

אמיר,עידן,"לארק",

אתם מפספסים משהו. ההבדל בין המידע המצוי באינטרנט בנושא המרכבה סימן 4 לבין השרשור הנוכחי הוא שמי שפתח אותו וכתב עליו בהרחבה הוא מישהו שנמצא בתוך הפרוייקט. הפרסומים ברשת הם ברובם

מותרים לפרסום שהרי כפי שכבר כתב עידן הם גורמים להרתעה, אבל:

מפה ועד לרשום על הבעיות במנוע הטנק ממישהו מבפנים הדרך עוד רחוקה (ואני מתכוון בעיקר לתגובות מס' 8 ו45), אמור להיות קו מוסרי שאין לחצותו.

אם מפקדיך כ"כ כעסו על הכתבה בערוץ 2 ובידיעות, לא ברור לך שהם יכעסו על המידע ששפכת פה ?

איני מתכוון להגיב עוד בשרשור הזה. הוא התחיל מצויין ויכול היה להמשיך מצויין מבלי להיכנס לפרטי התקלות. דעתי בנושא נחרצת ואיני מתכוון לשנותה, ואתה,אמיר, תעשה בכל מקרה ככל העולה על רוחך.

פורסם
אמיר,עידן,"לארק",

אתם מפספסים משהו. ההבדל בין המידע המצוי באינטרנט בנושא המרכבה סימן 4 לבין השרשור הנוכחי הוא שמי שפתח אותו וכתב עליו בהרחבה הוא מישהו שנמצא בתוך הפרוייקט. הפרסומים ברשת הם ברובם

מותרים לפרסום שהרי כפי שכבר כתב עידן הם גורמים להרתעה, אבל:

מפה ועד לרשום על הבעיות במנוע הטנק ממישהו מבפנים הדרך עוד רחוקה (ואני מתכוון בעיקר לתגובות מס' 8 ו45), אמור להיות קו מוסרי שאין לחצותו.

סטינגר ידידי.

אני, שפתחתי את השרשור ואכן אני נמצא בתוך המערכת, לא רשמתי שום דבר מורחב או מרחיב ידע.

על כל השאלות ששאלו אותי עניתי בזהירות ועם מחשבה, ולמעשה אין פה שום פירוט פסול.

באחד מהלינקים שצירפתי רשום שהטנק אינו מבצעי בגלל תקלה במע' השסתומים במנוע!

למעשה, אותם אתרים ברשת שלדעתך "מותרים לפרסום" מפרטים פי כמה וכמה ממה שאני או עידן רשמנו!

(משפט כזה לטעמי, הוא הרבה יותר רגיש-לדעת אם הכלי מבצעי או לא....עניין השסתומים זה שמועה שרצה מפה לאוזן בצבא ויצאה לעיתונאות, שהם בעצמם אין להם מושג מה הם רשמו ומה התקלה באמת)

ופה אני חוזר ומדגיש שלא הוספתי מהומה ידע על התקלה במנוע(בעיתון ובאינטרנט רשום שסתומים...מי שרוצה יכול לקחת את הידע הזה איתו)

וגם מה שרשמתי לא מפרט על מהות התקלה.

תגובה 8, על כל מה שרשום בה, לא משתווה למשפט אחד כמו זה שהדגשתי.

כנ"ל לגבי תגובה 45 שממחישה את ההבדל בין בטחון שדה לידע נגיש,נפוץ וידוע!

אגב, אם כבר לעשות ככל העולה על רוחי, הייתי באמת רוצה שיתייחסו לשרשור הזה למטרה שבה פירסמתי אותו- התרשמות הנהיגה בכלי.

ממש לא עולה על רוחי, ולא מרצוני, להתחיל להסביר לאנשים מה אני עושה בחיי היום-יום ובמה אני מתעסק, או לחילופין להתווכח אם זה כן צריך להיות רשום או לא! בדיוק כמו שאני לא מתערב ושואל אנשים מה עושים בעבודה שלהם או איך זה להיות מוכר בסופרמרקט.

אמיר.

פורסם

שהם אינם אמורים לדון בנושאים הקשורים למידע משרותם הצבאי, וזה בכלל לא משנה אם לדעתם הוא זמין או לא באינטרנט. מקווה שאת המשפט האחרון תצליח להבין. רק 19 מלים.QUOTE]

20 מילים, אבל לא נהייה קטנוניים :wink:

בוא נסכם את זה כך:

אנחנו מסכימים,על אי הסכמה בנושא.

אתה טוען שלדברייך מדובר בעבירות בטחון שדה וש"נו נו נו, אותך למשטרה" כמו שאמר פעם ידידנו חיים הכט, ואני גורס שאין מדובר בעבירת בט"ש כיוון שמדובר בחומר שפורסם, ולא פעם ע"י......(תופים).......צה"ל בכבודו ובעצמו ע"ג פלאיירים שמופצים לצבאות זרים, בתערוכות נשק ברחבי העולם (ידוע לך שהביתנים של הנציגות הישראליות בתערוכות נשק ואמצעי לחימה ברחבי העולם תמיד משמשים כמוקד התערוכה וההתעניינות ? עכשיו גם אתה יודע למה).

אני ממליץ לך (באמת בתור העשרת ידע נטו, בלי קשר לנושא התר'ד) לקרוא את ירחון הבטחון JANE'S, זהו אחד הירחונים המובילים בתחום, שמפרסם כל דבר שנחשב למסווג, או לא מסווג.

סתם לצורך העניין, הוא מגיע לרמת דיוק בפרטים שגרמה לא פעם לשיבוש תוכניות צבאיות רחבות היקף של צבאות בעולם.

לדוגמא- סדאם חוסן (כן, אותו אחד שמבקר היום בבתי משפט), חב את חייו לירחון הזה, אם לא JANE'S, סדאם היה מחוסל לפני המון שנים, אבל כשירחון חושף חודש לפני פעולה את כל פרטיה לרמת ה"באיזה נשק יבוצע החיסול", חייבים לעצור תכניות.

בקיצור ארנון, אין כאן משהו אישי חלילה, אבל אין כאן שום עבירה, כי לא סיפרו כאן משהו שלא ידוע שנים.

שורה תחתונה, כל מערכת שצויינה כאן, קיימת כבר לפחות ב-2 דורות הקודמים של הטנקים, ההבדל בינהם הוא בתכונות כאלו או אחרות של המערכת שזה כבר כאמור-מ-ס-ו-ו-ג.

שיהיה לכם לילה טוב......

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

חבל שלקחתם ת'רד מעניין והפכתם אותו לויכוח ארוך , משעמם ,וסוחט פיהוקיייים.

גם אם מקודם הסורי לא מצא את התרד הזה , בטוח שעכשיו ברגע שהוא יקיש מרכבה סימן 4 בגוגל והוא יקבל 20 עמודים מ CF..

יש רס"ר בקבע בפורום ואם היה משהו שעובר על חוקי הצנזורה הוא היה דואג לשלוח חייל שלו שיטאטא עם מעדר את כל התגובות שלא ראויות לפרסום {ועל הדרך כמה עשבים שוטים שאין טעם להוריד אותם בגלל שאחרי שתי דקות הם צומחים שוב}.

GOT סחוג?

פורסם

הרס"ר עסוק כרגע.

אבל מש"ק משמעת אישפוז פה.

בטחון שדה אני לא, רק מש"ק משמעת. והמשמעת בשרשור הזה רופפת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...