Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני או אוטומטי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אולי זה לא קשור לפרום התייעצות אבל רציתי להתייעץ איתכם בקשר לעניין חשבו לטעמי.

אוקי אז ככה עוד חודש נגמר לי המלווה ואני כבר רוצה להתחיל לחפש אוטו , ולא לבזבז זמן.

עכשיו אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי:

מצד אחד ידני זה גיר יותר חסכוני , יותר מהנה לנהיגה, והאחזקה שלו זולה.

מצב שני אוטומטי זה יותר נוח, זה לא מסיח את דעתך באמצע הנהיגה ויותר פשוט לתפעול ולא צריך להסתבך עם הקלאצ' והכל.

אני לא יודע איזה גיר אני מעדיף, ידני זה מסיח את הדעת באמצע הנהיגה וזה ממש מעצבן, לפי דעתי, להעביר כל 5 דקות הילוך.

מצד שני עם אני יתחיל עם אוטומטי עכשיו אני כבר לא ינהג יותר על ידני בחיים כי אני כבר יתחיל להתרגל לאוטומט או לשכוח על ידני.

אוטומטי זה יותר נוח, מצד שני צורך הרבה דלק ויותר יקר לתחזוקה, מצד שני ידני זה קצת מעצבן עד שמתרגלים ומסיח את הדעת, ואני לא יודע עם אני יסתדר עם ידני כי אני אוהב לנסוע בשקט ולא להתעסק עם יותר מידי דברים.

מישהו פה יכול לעזור לי לבחור?

תודה מראש

ניב :)

סאאב לגוף לנפש לנשמה

פורסם

חבר גיר רגיל לא אמור להסיח את הדעת בכלל !! אתה אמור להעביר את זה מבבלי להסתכל על ידית ההילוכים .

שמע זה שיקולים שלך אתה שואל שאלה ועונה לעצמך גם

אתה אומרשאומנם גיר רגיל יותר חסכוני ונהיגה אחרת אבל מעצבן ומסיח את הדעת

ואתה אומר שגיר אוטומט יותר נוח לא מסיח את הדעת אבל שותה דלק

זה תלוי מה אתה רוצה נוחות או נהיגה "ספורטיבית" יותר.

יקי!!!

פורסם

ידני ידני ידני ידני ידני ידני!

תאמין לי שאתה תוך חודש כבר תעביר הילוכים בלי לשים לב בכלל...

ידני נותן לך הרבה יותר שליטה ותחושה על המירות שאתה נמצא בה, חסכוני יותר בלדק והטיפול אם יש בעייה...

מהנה יותר לנהיגה (בעיקר במקרה של אוטו חלש שם הבדלי הגיר מורגשים)...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אז ככה:

אני לא יודע מה התקציב שלך לרכב משלך, ולא יודע איזה שנתון אתה מחפש, אבל בהנחה שכמו רוב הצעירים השנתון לא יהיה הכי חדש, עדיף ידני מהסיבה הפשוטה שגיר ידני עדיף על אוטומט שהשנתון לא חדש. גיר אוטומטי ישן יכול לאכזב אותך ולא להיות כל כך נוח כמו שציפית.

שי. :wink:

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

ידני!

לאחר שקיבלתי את הרשיון נהגתי רק על אוטומט.

אחרי כמה חודשים יצא לי לנהוג על ידני.

קצת נכבה פה ושם, אבל ממש לא מסיח את הדעת.

אין שום דבר "מפחיד" בידני.

כל עוד אתה יכול תנהג בידני.

פורסם
שלום

מצב שני אוטומטי זה יותר נוח, זה לא מסיח את דעתך באמצע הנהיגה ויותר פשוט לתפעול ולא צריך להסתבך עם הקלאצ' והכל.

אם גיר ידני מסיח את דעתך ...... והקלאץ' מסבך אותך......

אתה צריך עוד כמה חודשי מלווה, או אולי להחזיר את הרישיון.

מצד שני עם אוטומט באמת יותר נוח לנהוג עם סנדוויץ ביד :?

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

אוקי אז ככה:

קודם כל תודה לכל המגיבים ואני ישמח לקבל עוד תגובות

דבר שני מישהו פה שאל לגבי התקציב.

התקציב שלי גג 30k ואני יודע שם תקציב כזה, מכונית בעלת גיר אוטומט תיהיה יחסית ישנה ומכוערת .

אני מחפש מכונית שיהיה לה לוק קצת ספורטיבי ואם לדוגמא אני רוצה לנהוג על אוטומט אילו רכבים אתם יכולים להציע לי?

ואני גם רוצה שתיהיה אמינה וחסכונית ככל שניתן להציע ברכב אוטומט.

חשבתי ללכת על הפיאט בראבו, אבל האמינות שלה ירודה.

או סיאט איביזה, אבל קשה למצוא אוטומט.

עם למישהו יש עוד הצעות , או עוד המלצה בקשר לגיר ידני\אוטומט אז תודה מראש!

סאאב לגוף לנפש לנשמה

פורסם

התקציב שלך מתאים בול למזדה 323 שנת 95-91 מנוע 1600 ול"לוק" הספורטיבי שאתה מחפש קיימים דגמי ה- F .אוטו אמין המזדה.

פיאט בראבו עולה במקצת מעל הסטיגמה שיש ל-פיאט אוטו די אמין שהבעיות הנפוצות שלו הם רדיאטור חימום (שזו הבעיה היקרה והיא תעלה לך בסביבות ה-1000 ש"ח)

והבעיה השנייה זה ידיות חיצוניות מתקלפות (טיפ:קנה של מראה ותרכיב אותן).

כמובן שתחפש בראבו שטיפלו בה!(ולא מוזנחת).

לידי כל המעות שלכם , עכשיו !!!

פורסם

בגיל כזה אתה כבר רוצה אוטומט?ואתה אוהב תמראה הספורטיוי?

מה יהיה שתהיה גדול? כל החיים תסע רק על אוטומט?

לפי דעתי לך על הידני תבחר לך איזה מיצבושי קולט ידני..

כפי שמישהו אמר פה מקודם תוך חודש אתה תעביר הילוכים בלי להשים לב ...

הרגל זה שם המשחק בקטע..

יש לך גם אולי איזה פג'ו 106 מהדור האחרון..

או איזה הונדה מהשנים הישנות..

תוכל גם למצוא אוטומט..אם תחליט לבסוף ללכת על הגיר האוטומט

פיאט בראבה? אוטו יפהה יש עליו מראה ספורטיוי אבל מה? הוא לא אמין בכלל ים של תקלות

אולי גם מאזדה לאנטיס או 323f שיהיה לך כיוון תודיע פה ואז יעזרו לך יותר

שבת שלום ומקווה שעזרתי.

הילוך חמישי 150 קמ''ש... אתה מוריד לרביעי מגיע ל-180 מכניס חמישי וסגרת...

הונדה

האם אתה בנויי לזה?

פורסם

אולי כדאי לך לנסות בכלל משהו אחר - חצי אוטומט . החלפת ההילוכים היא ידנית אבל. . . ופה אבל

גדול אין צורך בקלאצ . אם היית יכול להגדיל את התקציב שלך טיפה (יותר מ 10k ), הייתי ממליץ לך בחום על טויוטה יאריס חצי אוטומט .אין לך מושג עד כמה זה יכול להיות נוח בפקקים שלא צריך להפעיל את רגל שמאל אבל מצד שני אתה עדיין מקבל את כל היתרונות הטמונות בגיר רגיל - צריכת דלק נמוכה , הנאה מנהיגה ,גמישות בהחלפת ההילוכים , ראש שקט מתקלות בגיר אוטומטי - הטוב שבכל העולמות .

אני מודה שאני לא אוביקטיבי משום שאני נוהג באחת כזאת כבר 3.5 שנים . .. וכן קצת קשה לי להיפרד .

בכל מקרה מה שתחליט שיהיה בהצלחה !

נתן

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

תודה לכל המגיבים!

אוקי אז ככה, אני עדין לא יודע מה אני מעדיף, אני צריך להחליט וכבר חודשים אני מתעמק בתוך העניין ואני עדין לא יודע מה כדאי לי!

nath , ההצעה שלך דווקא נשמעת לי מאוד מאוד טובה, אשמח לנהוג על רכב כזה, רק עם יהיה לי עוד 10K שזה קצת בעיה בישבילי.

כל הטויטות יאריס הם חצי אוטומטיות?

ובקשר לבראבו, לפי דעתי היא ניראית נהדר, אבל בגרסת ה1.4 אוט' היא לא תסחוב לי בגרוש, אולי רק ב1.6.

בקשר ל323, נשמע אחלה דבר, אבל זה כבר הפך להיות ערסמוביל.

אין אופציות יותר טובות ממה שהצעתם לי?

תודה מראש

סאאב לגוף לנפש לנשמה

פורסם

ידני!!!

העברת הילוכים ברכב ידני לא מסיחה את הדעת מהנהיגה, תפעול רכב הופך להיות דבר "רגיל" כמו חלק ממך.

כמו שכבר אמרת רכב ידני חסכוני יותר , ומהנה לנהיגה, אך יש שיחלקו על כך בעלי הגיר האוטומט שמעדיפים "נוחות" על פני החלפת הילוכים.

בכל אופן יש ברשותי רשיון כבר 10 שנים נהגתי עד עכשיו רק על גיר רגיל, ולעיתים רחוקות על גיר אוטומט, ההבדל לדעתי עצום, ואם כבודו חובב נהיגה עדיף שיחשוב על רכישת רכב עם גיר רגיל.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אבל אין איביזות אוטומטיות בשנים האלה....

חשבתי גם ללכת על הסיאט אבל אני לא יודע מה כדאי לי לקנות....

או שאני יקנה ידני עד לצבא ואחרי הצבא אני יקנה אוטומטי....

מה אתם אומרים?

סאאב לגוף לנפש לנשמה

• תוכן חדש...